Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.......

radio9.gr ΖΩΗ ΓΕΩΡΝΤΑΝΤΑ

Οι σωτήρες του ΔΝΤ παραδέχονται το λάθος τους αδειάζοντας με θόρυβο τους μνημονιακούς




«Έχουμε κάνει λάθος εφ’ όλης της ύλης με τη λιτότητα για την Ελλάδα!» αποκαλύπτει ο επικεφαλής ερευνητής του ΔΝΤ
Οι σωτήρες παραδέχονται το λάθος τους 
Την ώρα που η Ελλάδα και ο ευρωπαϊκός Νότος νιώθουν στο πετσί τους τις απάνθρωπες πολιτικές περικοπών και υφεσιακών μέτρων της τρόικας και πιο συγκεκριμένα του ΔΝΤ, ένα υψηλότατο στέλεχος του Ταμείου, ο επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος, Ολιβιέ Μπλανσάρ, παραδέχεται μία ασύλληπτη γκάφα, που έχει να κάνει με λάθος στον υπολογισμό του πολλαπλασιαστή λιτότητας!
Κι ενώ ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν έχει επίσης παραδεχτεί λάθη στην ελληνική συνταγή, έρχεται ένα δημοσίευμα-σοκ του γαλλικού περιοδικού Marianne, που κυκλοφορεί, το οποίο κάνει λόγο για «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ» σχολιάζοντας την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα, με τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ’ όλης της ύλης» γίνεται αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξ αιτίας ενός λάθος στους υπολογισμούς.
«Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία!», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου. «Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».
Το απίστευτο αυτό κείμενο της 43σέλιδης έκθεσης του Μπλανσάρ έχει τίτλο: «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές». Το λάθος αφορά σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής» (multiplicateur). Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες, ή κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παναγιωτακόπουλος: Υποκριτικές οι δηλώσεις πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ


Παναγιωτακόπουλος: Υποκριτικές οι δηλώσεις πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ

Πυρά εναντίον νυν και πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, αλλά τώα διαφωνούν με την πολιτική που ακολουθήθηκε εξαπολύει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
«Ο ένας δεν διάβασε, ο δεύτερος δεν κατάλαβε, ο τρίτος πιέστηκε, ο τέταρτος διαφώνησε, ο πέμπτος τα προέβλεψε και όλοι μαζί… υλοποίησαν την ίδια πολιτική! Μια πολιτική που αποκτά σήμερα ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση και αναρωτιέται αν πρόκειται για έναν «ατελείωτο πολιτικό παραλογισμό ή για ατελείωτη πολιτική απάτη».
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημειώνει πως οι πολιτικές του μνημονίου είναι εδώ και πως τα αποτελέσματά τους είναι επίσης εδώ, συμπληρώνοντας πως οι υποκριτικές δηλώσεις πρώην υπουργών για τις διαφωνίες με τις πολιτικές που επιβλήθηκαν από τους δανειστές προκαλούν την κοινή λογική».
«Απέναντί τους βρίσκεται μια ολόκληρη κοινωνία που εξαθλιώνεται, που φτωχαίνει, που χάνει τις δουλειές της, που φοβάται για το αύριο, που δεν βρίσκει δημόσια παιδεία και υγεία. Απέναντί τους βρίσκονται τα δικά τους θύματα!», συνεχίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος δε στον παραλογισμό της περιόδου ο κ. Παναγιωτακόπουλος παρατηρεί: «Είναι να απορεί κανείς πώς οι πρώην αντιμνημονιακοί έγιναν μνημονιακοί και πώς οι πρώην μνημονιακοί προσπαθούν να εμφανιστούν σαν αντιμνημονιακοί, πάντα όμως σωτήρες!». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Συγκέντρωση και πορεία αύριο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας



Συγκέντρωση στην Ομόνοια, αύριο το πρωί στις 9.30 και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Το σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία έλαβε απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, έπειτα από ανακοίνωση της διοίκησης, ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή των τριών πολεμικών πλοίων, θα κλείσουν οριστικά.
Την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, έχει εκφράσει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, ενώ με σημερινή της ανακοίνωση η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα (ΔΑΚΕ Ι.Τ.) ζητά από την κυβέρνηση «να δώσει λύση άμεσα, σε ένα ζήτημα που αφορά 1.000 οικογένειες οι οποίες βρίσκονται όμηροι λανθασμένων χειρισμών και νομικίστικων διαδικασιών». 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


 ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Βεβαιώσεις ανεργίας του ΟΑΕΔ με ένα... κλικ



Και ηλεκτρονικά, μέσω του portal του ΟΑΕΔ, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται εφεξής βεβαιώσεις ανεργίας.
Ο Οργανισμός τροποποίησε το περιεχόμενο των βεβαιώσεων ανεργίας, δημιουργώντας δύο διακριτούς τύπους βεβαίωσης, μετά τη διαπίστωση πως πολλοί υποψήφιοι υποβάλλουν σε διάφορους φορείς ελλιπείς ή λανθασμένες βεβαιώσεις.
Συγκεκριμένα, οι βεβαιώσεις που χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους και μέσω του portal είναι πλέον προσαρμοσμένες με βάση την κατάσταση ανεργίας, επιδοτούμενη ή μη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.
Αναλυτικότερα εκδίδονται:
* Βεβαίωση ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).
* Βεβαίωση επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ’ αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.
Μέσω του portal είναι δυνατή και η έκδοση βεβαίωσης για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές, όπως π.χ. Επίδομα τακτικής ανεργίας, Επίδομα μακροχρονίως ανέργων, Επίδομα στράτευσης, Οικογενειακό επίδομα, Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κλπ., για φορολογική χρήση.
Όλες οι εκδοθείσες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις φέρουν υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, με τη δυνατότητα παροχής διακριτών τύπων βεβαιώσεων, επιτυγχάνεται η μείωση διοικητικού κόστους για τους φορείς που είναι αποδέκτες των βεβαιώσεων ανεργίας.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία έκδοσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων παρέχεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (μέσω έκδοσης κλειδαρίθμου) και είναι διαθέσιμη στην επιλογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Το Mall και ο ταχυδακτυλουργός των νόμων Βενιζέλος



Πρωταγωνιστής της επικαιρότητας τις τελευταίες εβδομάδες είναι το θύμα των σκοτεινών σκευωριών, ο πάντα αθώος, έντιμος και κρυστάλλινος πολιτικός Ευάγγελος Βενιζέλος.
Χθες, με τη βομβιστική επίθεση, στο κάδρο της επικαιρότητας μπήκε και το εμπορικό κέντρο Mall του ομίλου Λάτση.
Τι σχέση έχει όμως ο Βενιζέλος με το Mall του Λάτση; Η απάντηση είναι, ότι η ύπαρξη του αμιγώς παράνομου και αυθαίρετου κατασκευάσματος Mall οφείλεται μεταξύ άλλων και στις γνωστές νομοθετικές ταχυδακτυλουργίες του  τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου -πλέον δύσκολα βρίσκει κανείς νομιμοποιημένη παρανομία, προς όφελος της οικονομικής ελίτ, στην οποία να μην εμπλέκεται ο Βενιζέλος.
Άλλα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Με το νόμο περί «Ολυμπιακής Φιλοξενίας» (2001) του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη προβλέπεται ο καθορισμός ορίων του «Χωριού Τύπου» στο Μαρούσι για τη φιλοξενία 5.000 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. Στο σχέδιο εντάσσονται 43 στρέμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Σύμφωνα με το νόμο, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η περιοχή του ΟΕΚ «θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής χρήσεων πολεοδομικού κέντρου, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές ως χώροι αμιγούς κατοικίας»
Η συμφωνία του Δήμου Αμαρουσίου με τον ΟΕΚ,  προέβλεπε ότι για την παραχώρηση των 43 στρεμμάτων του ΟΕΚ θα γινόταν εμπορικό κέντρο 16.000 τ.μ. και γραφεία 12.000 τ.μ. για τον ΟΕΚ. Όλα αυτά ουδέποτε έγιναν γιατί όταν ανέλαβε η Lamda Developments του Λάτση το έργο, η συμφωνία αλλάχτηκε και στα 43 στρέμματα χτίστηκε το Mall.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ανάθεσης του έργου για το «Χωριό Τύπου», ο Κώστας Μπιτσάνης και ο Δορύλαος Κλαπάκης (αρχιτέκτονας από το Μαρούσι) προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης του δήμου για κατασκευή του «Χωριού Τύπου» διότι οι εκτάσεις αυτές, βάσει νόμου, δεν διέθεταν τον απαραίτητο συντελεστή δόμησης (επρόκειτο για εκτάσεις που προορίζονταν για πάρκα ή αθλητικές εγκαταστάσεις και για στρέμματα που είχαν χαρακτηριστεί ρέμα). Το αποτέλεσμα ήταν το ΣτΕ να παγώσει το διαγωνισμό.
Η Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. τοτε (2002), Βάσω Παπανδρέου, φρόντισε αμέσως να φέρει νέο νόμο και τροπολογία που να εντάσσει τα 43 στρέμματα του ΟΕΚ στο «Χωριό Τύπου» και ο συντελεστής δόμησης από 1 να πάει στο 2 (δηλαδή αύξηση του χώρου δόμησης). Έτσι, με αυτό το νόμο, το Mall θα μπορούσε να φτάσει τα 75.000 τ.μ.. Παράλληλα η κατασκευή του έργου ανατίθεται στην πλειοδότρια εταιρεία Lamda Developments του Λάτση.
Η Lamda με το που ανέλαβε το έργο δεσμεύτηκε ψευδώς πως θα φτιάξει: (α) «Κέντρο πολλαπλών εµπορικών, ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για την εξυπηρέτηση των δηµοσιογράφων που θα καταλύσουν στο «Χωριό Τύπου». (β) «Ενιαίο πάρκο 80 στρεµµάτων που δηµιουργείται εξ ολοκλήρου και διαµορφώνει «πνεύµονα πρασίνου».
Η σχετική ανακοίνωση υπάρχει ακόμα στην ιστοσελίδα της.
Ο Δορύλαος Κλαπάκης μαζί με 10 πολίτες της Παρέμβασης Πολιτών Αμαρουσίου κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του διαγωνισμού που ανέθεσε το έργο στην εταιρεία του Λάτση. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον δικαιώνει και τα έργα για το Mall παγώνουν. Ακολουθεί αγωγή του Δήμου Αμαρουσίου κατά των 11 αιτούντων τα ασφαλιστικά μέτρα και το δικαστήριο ακυρώνει τα ασφαλιστικά μέτρα για λόγους «εθνικού συμφέροντος».
Τα έργα ξεκινούν με άδειες εκσκαφής και οικοδομής που παραχώρησε το ΥΠΕΧΩΔΕ στην εταιρεία του Λάτση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

21- 26 Ιανουαρίου 2013 Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Τραχήλου Μήτρας & Ωοθηκών




Και φέτος, λέμε ΝΑΙ στην πρόληψη!
Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας (21 - 27 Ιανουαρίου 2013), ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει  και φέτος σε κάθε γυναίκα, τη δυνατότητα πραγματοποίησης Προληπτικού Ελέγχου Τραχήλου Μήτρας και Ωοθηκών με προνομιακές τιμές για την εβδομάδα 21 έως 26 Ιανουαρίου 2013.
Συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοιατρική και τις Βιοκλινικές στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, θα παρέχονται τα παρακάτω πακέτα διαγνωστικών εξετάσεων:
Α. Πακέτο Α
Test PAP - Υπερηχογράφημα Μήτρας & Ωοθηκών -
Μέτρηση Καρκινικού Αντιγόνου Ca-125
σε τιμή προσφοράς 30 €

Β. Πακέτο Β – Διπλός Έλεγχος
Test PAP υγρής κυτταρολογίας – Μοριακή Ανίχνευση & Τυποποίηση του ιού HPV - 
Μέτρηση Καρκινικού Αντιγόνου Ca-125
σε τιμή προσφοράς 60 €
Οι εξετάσεις Test PAP, Δείκτη Ca-125 και Μοριακού Ελέγχου HPV γίνονται με σχετικά απλή διαδικασία (λήψη κολπικού, εξω- & ενδο-τραχηλικού επιχρίσματος και απλή αιμοληψία) και δεν χρειάζονται ραντεβού. Απαιτείται μόνο προγραμματισμός του υπερηχογραφήματος, ο οποίος μπορεί να γίνει καλώντας στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου. Οι προνομιακές τιμές ισχύουν μόνο για εξετάσεις που θα γίνουν μεταξύ 21 έως 26 Ιανουαρίου 2013. 
Επιπρόσθετα, το διάστημα από 21 έως 26 Ιανουαρίου 2013, θα υπάρξει ειδική Εκπτωτική Προσφορά προς όλες τις ενδιαφερόμενες, για εξετάσεις Ελέγχου Μαστού- Ψηφιακή Μαστογραφία, Ελέγχου Οστεοπόρωσης- Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας DXA και Λιπομέτρησης- Ολόσωμη Σύσταση Σώματος με την μέθοδο DXA.
Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, καθώς ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος. Κατά κύριο λόγο οφείλεται στη μόλυνση από τον Iό του Ανθρωπίνου Θηλώματος (HPV), ο οποίος προκαλεί τα κονδυλώματα. Τουλάχιστον το 50% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα μολυνθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους με τον ιό και 1% θα αναπτύξουν κονδυλώματα.
Η παρουσία του ιού και οι συνέπειές του είναι ασυμπτωματικές στα αρχικά στάδια και ανιχνεύονται μόνο με την διενέργεια του Τεστ Παπανικολάου (Test PAP) ή με μοριακές τεχνικές. Η πρώιμη διάγνωση επιτρέπει την εφαρμογή αποτελεσματικής θεραπείας (ίαση). Τα τελευταία 40 χρόνια, ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας (όπου έχει συμβάλλει τα μέγιστα το Test PAP και η χρήση μοριακών τεχνικών), η θνησιμότητα από τον καρκίνο του τραχήλου έχει ελαττωθεί κατά 40%, ενώ η συχνότητα της προχωρημένης νόσου κατά τη διάγνωση έχει ελαττωθεί κατά 55%. Eφόσον δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα, ο επανέλεγχος γίνεται ανά έτος, ενώ σε παθολογικές περιπτώσεις γίνεται ανά εξάμηνο ή τρίμηνο, αναλόγως των ευρημάτων.
Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο τρίτος πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος, αλλά και η συχνότερη αιτία θανάτου μεταξύ των γυναικών με γυναικολογικό καρκίνο (η συχνότητα στην Ελλάδα είναι 4.5 ανά 100.000, μία από τις μικρότερες συχνότητες στην Ευρώπη). Αφορά ηλικίες μεγαλύτερες των 50 ετών, με μέσο όρο τα 63 έτη. Και εδώ, η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει υψηλά ποσοστά θεραπείας και βασίζεται στην υπερηχογραφική ανίχνευση σε συνδυασμό με τη μέτρηση του Δείκτη Ca-125 (και όχι στο Test PAP).
Με την κοινωνική αυτή δράση, ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διευκολύνει την πρόσβαση ενός ευρύτερου γυναικείου κοινού σε απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ποιότητας, προωθώντας έτσι ενεργά την ιδέα της Προληπτικής Ιατρικής.  
ΠΗΓΗ:bioiatriki.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(για  τους  συναδέλφους των ΒΕΕ)
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι
Σας  γνωρίζουµε  ότι την  Πέµπτη  24/01/13  θα   επισκεφθεί  τις  Βιοµηχανικές  Εγκαταστάσεις Ελευσίνας,  κλιµάκιο  του  ∆ήµου  Ελευσίνας  µε  επικεφαλή  το  ∆ήµαρχο  Γεώργιο  Τσουκαλά.   Στις  11:00  θα  συναντηθεί το  Σωµατείο  µε το κλιµάκιο του  ∆ήµου  στα  γραφεία  του  στις  ΒΕΕ.    Στις  12:00  θα  µιλήσει  σε  εργαζόµενους  στο  νέο Εστιατόριο  των  ΒΕΕ  και κατόπιν  θα  περιηγηθούν  στους  χώρους  του  ∆ιυλιστηρίου  και  θα  επισκεφθούν  και  το  Control.   
Καλούµε  τους  συναδέλφους  που µπορούν, να  συµµετέχουν  στη  συγκέντρωση. 
 ΠΗΓΗ:pseep.gr

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!




ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι αν το Δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων θα κλείσουν οριστικά.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, που παραμένουν πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι,ενώ ένας από τους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.
 Με οριστικό λουκέτο κινδυνεύουν και τα ναυπηγεία Νεωρίου στη Σύρο (θυγατρική της εταιρείας του Ταβουλάρη που κατέχει και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας), σύμφωνα με τη διοίκηση.
«ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Νωρίς το πρωί της Τρίτης(22/1), οι εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν στην πύλη των ναυπηγείων και στη συνέχεια με πορεία πήγαν στα διόδια Ελευσίνας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, όπου από τις 9.30 «άνοιξαν» τα διόδια.
ΝΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ!
Ο επιχειρηματίας Ταβουλάρης, στον οποίο παραχωρήθηκε το ναυπηγείο το 1997 από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από το 2010 πληρώνει τους εργαζόμενους με έναντι που αντιστοιχεί σε ψίχουλα ύψους το πολύ 300 ευρώ το μήνα. Στις γιορτές των Χριστουγέννων αντί για δώρο κατέβαλε στους εργαζόμενους ανήμερα Πρωτοχρονιάς 300 ευρώ και από τότε μέχρι και την Δευτέρα (21/1/13) τους έδωσε άλλα… 75 ευρώ!
Ο Ταβουλάρης από τότε που παρέλαβε το ναυπηγείο έχει αρχίσει τη σταδιακή του συρρίκνωση. Πούλησε δύο μεγάλα οικόπεδα του ναυπηγείου στην εταιρεία επίπλων ΣΑΤΟ, από τις 3 δεξαμενές του ναυπηγείου τη μία τη νοίκιασε σε ιδιώτη και την μεγαλύτερη, αφού την άφησε να βουλιάξει, ακόμα δεν την επισκεύασε και έχει θέσει το ναυπηγείο σε διαδικασία πτώχευσης σύμφωνα με το άρθρο 99. Το τελικό δικαστήριο αναμένεται το Φλεβάρη.
Τα όσα διαδραματίζονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αντανακλούν την πορεία συνολικά της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Μια πορεία που είναι σημαδεμένη από συρρίκνωση και πλιάτσικο, απολύσεις και σύνθλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που ακολουθεί και η συγκυβέρνηση και έχει βασικό χαρακτηριστικό την πάση θυσία ικανοποίηση των συμφερόντων τoυ χρηματιστικού κεφαλαίου και κυρίως των εφοπλιστών, τσακίζοντας τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό και ρημάζοντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.
Αντίστοιχα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων από τις 18 Απρίλη έχει επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, μέτρο που στις αρχές του μήνα παρατάθηκε για τρεις ακόμα μήνες. Οι οικογένειες των εργαζομένων βιώνουν την εξαθλίωση και τα συσσίτια, ενώ το ναυπηγείο εδώ και 9 μήνες είναι επί της ουσίας κλειστό. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Η ΕΠΑ Αττικής Χορηγός του Μουσείου Φωταερίου




Βασικός χορηγός του πρώτου Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου στην Ελλάδα, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 27 Ιανουαρίου, είναι η ΕΠΑ Αττικής.
Το Μουσείο φιλοξενείται στη γενέτειρά του,στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων,όπου λειτουργούσε από το 1857 έως το 1984 το ιστορικό εργοστάσιο φωταερίου, και «διηγείται» με σύγχρονο διαδραστικό τρόπο την ιστορία της παραγωγής φωταερίου από τον 19ο αιώνα έως τις ημέρες μας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και να μάθει την ιστορία για το καύσιμο που έδωσε το όνομα του στην περίφημη συνοικία, το «Γκάζι».
Η ΕΠΑ Αττικής, ως μετεξέλιξη της Δημόσιας Επιχείρησης Φωταερίου Αθηνών (ΔΕΦΑ) και σύγχρονος συνεχιστής της ιστορίας του φυσικού αερίου στην Αθήνα, υποστηρίζει έμπρακτα το νέο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, διαθέτοντας προς έκθεση αρχειακό υλικό κι αυθεντικό εξοπλισμό που σχετίζονται με τη διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου, ενώ παράλληλα είναι βασικός χορηγός στη λειτουργία του νέου Μουσείου.
Οι επισκέπτες του Μουσείου, μέσα από εικόνες αλλά και αυθεντικά εκθέματα, θα γνωρίσουν το εργοστάσιο που λειτουργούσε για σχεδόν 130 χρόνια και το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του προπερασμένου αιώνα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΠΑ Αττικής, ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής και πολιτιστικής αναβάθμισης, με αυτήν την πρωτοβουλία αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναλαμβάνει δράσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής.
Όπως δηλώνει ο κ.Χρήστος Μπαλάσκας, γενικός διευθυντής: «Η ΕΠΑ Αττικής, από την πρώτη κιόλας στιγμή, αγκάλιασε τη δημιουργία του Βιομηχανικού Μουσείου Γκαζιού που αναβιώνει με αφηγηματικό τρόπο ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας των Αθηνών, αυτό της παραγωγής αερίου μέσα στους αιώνες».
Σύμφωνα με την εταιρία, η δράση αυτή είναι πλήρως συνυφασμένη με τις αξίες της ΕΠΑ Αττικής, που είναι να προσφέρει στους καταναλωτές της το φυσικό αέριο με ασφάλεια και αξιοπιστία, με οικονομικό αλλά και με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Ήδη, σε όλη την Αττική περισσότερα από 285.000 νοικοκυριά και 6.000 επαγγελματίες χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για θέρμανση, μαγείρεμα, παραγωγή ζεστού νερού ή άλλες επαγγελματικές χρήσεις, απολαμβάνοντας καθημερινά τα οφέλη του: οικονομία, ευκολία, καλύτερη ποιότητα ζωής. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Λαθρεμπόριο με Διπλά Ρεζερβουάρ από Τούρκους και Ιρανούς




Έξαρση της λαθρεμπορίας καυσίμων παρατηρείται τελευταία στο συνοριακό σταθμό Κήπων, με Τούρκους και Ιρανούς οδηγούς να χρησιμοποιούν φορτηγά με διπλά ρεζερβουάρ, όπως τονίζουν οι τελωνειακές αρχές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, η τακτική αυτή προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό για τους άλλους οδηγούς, καθώς περί το 70% του μεταφορικού κόστους, αντιπροσωπεύει το καύσιμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, στο Τελωνείο Κήπων έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 30 περιπτώσεις φορτηγών με διπλά ρεζερβουάρ και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους άνω των 55.000 ευρώ για φοροδιαφυγή.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο μάλιστα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι εντόπισαν δύο φορτηγά με «πειραγμένο» ρεζερβουάρ και επέβαλαν στους Ιρανούς οδηγούς τους, πρόστιμο των 4.800 ευρώ. Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) έχει καταγγείλει «όργιο φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας», ενώ έχει προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Διόγκωσαν το έλλειμμα για να καταφύγουν στο ΔΝΤ



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ζητούν εις βάρος του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών, Κωνσταντίνου Μορφέτα και της προϊσταμένης της ειδικής διεύθυνσης στατιστικών ερευνών για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.
Μετά την έρευνα που διενήργησαν με αφορμή τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες το αναθεωρημένο έλλειμμα διογκώθηκε τεχνηέντως για να φτάσει από το 12 στο 15,4, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν με παραγγελία τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διωχθούν οι εμπλεκόμενοι για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 του '50 περί καταχραστών του Δημοσίου. 
Παράλληλα, ζητούν να διωχθεί ο κ. Γεωργίου και για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.
Επίσης, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στις δύο αυτές πράξεις και να εντοπιστούν, καθώς και η ενδεχόμενη συμμετοχή άλλων προσώπων σε αυτές. 
Σύμφωνα με την παραγγελία τους, θα διερευνηθούν και άλλα πιθανά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί.
Παράλληλα, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης ζητούν να ανατεθεί η υπόθεση σε ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς.
Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση έχει φτάσει στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του οικονομικού επιτελείου. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το  Εργατικό Κέντρο  Ελευσίνας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι συνάδελφοί μας μετά και από την  τελευταία τους Γενική Συνέλευση αποφάσισαν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες Απεργιακές κινητοποιήσεις να στείλουν ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης και διεκδίκησης, αφενός προς τον εργοδότη κο Ταβουλάρη και αφετέρου προς την Ελληνική Κυβέρνηση, για το αυτονόητο που είναι το δικαίωμα στην εργασία.
Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία φωνάζουν πως  φτάνει πια η κοροϊδία δύο ολόκληρα χρόνια. Με δήθεν δεσμεύσεις και υποσχέσεις παρέμειναν όμηροι και απλήρωτοι έναν ολόκληρο χρόνο, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση αυτοί και οι οικογένειες τους.
Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία  Ελευσίνας δεν ζητούν ούτε χάρες ούτε ιδιαίτερη μεταχείρηση, ζητούν να παρθούν τώρα όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες για μια εθνική και βιώσιμη λύση στην Ναυπηγική Βιομηχανία της πατρίδας μας.
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας- Δυτικής Αττικής καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Πρωθυπουργό της χώρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει με αίσθημα ευθύνης την πρωτοβουλία για υλοποίηση της δέσμευσης που είχε δώσει στις 18/2/2011 στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, « Ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας»
Εδώ οφείλουμε να το δηλώσουμε και εμείς όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στο Θριάσιο Πεδίο με κλειστά Ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά θα διαρραγεί και ο κοινωνικός ιστός της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

2,7 δις δίνουν οι Ρώσοι για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, 0,9 οι άλλες εταιρείες του διαγωνισμού



Η κυβέρνηση αργεί χαρακτηριστικά να δώσει τη ΔΕΠΑ , με αποτέλεσμα να έχουμε κάθε μέρα κι ένα τρομοκρατικό χτύπημα, μέχρι να βρούμε δικαιολογία να κόψουμε τους Ρώσους, ακόμη κι αν δίνουν τα δεκαπλάσια.Τις προθέσεις των Ρώσων να αναδείξουν την Ελλάδα σε νέο εταίρο τους στη ΝΑ Ευρώπη μαρτυρούν οι μη δεσμευτικές προσφορές τους στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το συνολικό ποσό που προσφέρουν ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ, ενδεικτικό του θερμού ενδιαφέροντός τους. Στρατηγικό της σύμμαχο επιδιώκει να κάνει εκ νέου την Ελλάδα η Μόσχα στα σχέδιά της για είσοδο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον των Ρώσων εκδηλώνεται μέσα από τη συμμετοχή εταιρειών-κολοσσών στις εν εξελίξει αλλά και στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Επιστρέφουν έξι χρόνια μετά την πρώτη χείρα συμμαχίας που είχαν τείνει με τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» και τα μνημόνια για τον αγωγό South Stream (νότιος διάδρομος μεταφοράς αερίου, Βουλγαρία – Ελλάδα – Ιταλία). Σχέδια τα οποία τελικά δεν ευδοκίμησαν κατόπιν εσφαλμένων χειρισμών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το πρώτο δυναμικό «παρών» οι Ρώσοι το δίνουν μέσα από τον διαγωνισμό για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ Α.Ε.) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) υποβάλλοντας προσφορές δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενδιαφέρον δείχνουν και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη θυγατρική του ΟΣΕ, μέσω των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.
Στη νέα σκακιέρα που στήνουν οι Ρώσοι στη νότια περιοχή της Ευρώπης θέλουν την Ελλάδα εταίρο, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα τον επόμενο μήνα, όπου και θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ οι δύο ρωσικοί όμιλοι υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ.
Για την ακρίβεια, ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom προσέφερε 900 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, ενώ η Negusneft του ομίλου Sintez δίνει 1,8 δισ. ευρώ και για τη ΔΕΠΑ και για τον ΔΕΣΦΑ. Οι προτάσεις αν μη τι άλλο δείχνουν το ισχυρό ενδιαφέρον των Ρώσων για την απόκτηση των εταιρειών.
Μάλιστα, οι μη δεσμευτικές προσφορές των δύο επιχειρήσεων απέχουν παρασάγγας από τις αντίστοιχες των υπόλοιπων ανταγωνιστών τους οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη (τελική) φάση του διαγωνισμού που κάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Εστί, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «ΕτΚ», η κοινοπραξία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου πρότεινε 540 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, η Socar (κρατική επιχείρηση αερίου του Αζερμπαϊτζάν) πρότεινε 460 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ και η «συμμαχία» του τσεχικού fund PPF και της ελληνικής εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσέφερε 400 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία




H ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι από αύριο Τρίτη 22/1/2013 ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες καταφεύγοντας σε συσσίτια ώστε να μπορέσουν να ζήσουν, διεκδικούν το αυτονόητο το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρέπεια.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να λάβουν επιτέλους όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να εξευρεθεί λύση που θα καθιστά βιώσιμα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αλλά και συνολικά τον Ναυπηγοεπισκευαστικό Τομέα. Λύση που θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων ώστε να πάψουν οι εργαζόμενοι να βιώνουν συνθήκες 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΣΕΠΕ: "Ψαλίδη" σε μισθούς 178.058 εργαζομένων σε 40.297 επιχειρήσεις



Σε ποσοστό 21,72% ανέρχεται ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, στη βάση του Ν. 4046/12, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2012, όπως προκύπτει από στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας- ΣΕΠΕ, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, από τα συνοπτικά στατιστικά στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ προκύπτει ότι, κατά το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2012, κατατέθηκαν στις Περιφερειακές Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ 61.113 μετατροπές συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε άλλες ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
Οι 35.351 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 15.814 αφορούν μετατροπή συμβάσεων από πλήρη απασχόληση, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με ομόφωνη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων και 9.948 αφορούν μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης, με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Κατά το οκτάμηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2012, στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ κατατέθηκαν 631 επιχειρησιακές συμβάσεις, που αφορούσαν 79.186 εργαζόμενους και ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών τους ήταν 21,09%.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα- και κατ΄εφαρμογή του Ν. 4046/12- 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μειώσεις αποδοχών που αφορούσαν 178.058 εργαζόμενους. Ο μέσος όρος μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων ήταν 21,72%.
Τα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, για τα προβλήματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.
 ΠΗΓΗ:news247.gr

Κρυφές αυξήσεις στα διόδια έως και 43% από Δευτέρα



Κρυφές αυξήσεις 33 - 42,8% για τοπικές μετακινήσεις και βασικές κατηγορίες οχημάτων περιλαμβάνουν οι νέες τιμές των διοδίων που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών και που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί της εταιρίας παραχώρησης "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου".
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", στους πίνακες των επίσημων ανακοινώσεων, με αυξομειώσεις τιμών και νέες εμπορικές προσφορές για τους συχνούς χρήστες, επιχειρείται να παρουσιαστεί η ίδια εικόνα του παλιού τιμολογίου και ότι απλώς γίνεται μικρή τιμαριθμική αναπροσαρμογή της τάξης του 0,9%.
Καταλυτική εξέλιξη είναι ότι από Δευτέρα τίθεται σε λειτουργία ο νέος μετωπικός σταθμός διοδίων στο Κλειδί Αιγινίου, που είναι και ο έβδομος στην σειρά σταθμός σε μήκος 200 χιλιομέτρων στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί και ο 11ος στη σειρά στο οδικό άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.
Επίσης, αρχίζει η είσπραξη διοδίων στον πλευρικό σταθμό Λεπτοκαρυάς για δίκυκλα και ΙΧ στο σκέλος προς Θεσσαλονίκη.
Η λειτουργία των δύο σταθμών πυροδοτεί ήδη μεγάλες αντιδράσεις. Η λειτουργία του νέου μετωπικού σταθμού στο κλειδί με τιμή διοδίων για τα ΙΧ 2,20 ευρώ συνδυάζεται με την μείωση της τιμής των διοδίων στο σταθμό Λεπτοκαρυάς από 3,10 ευρώ σε 2 ευρώ.
Στην πραγματικότητα όμως οι οδηγοί στο συγκεκριμένο τμήμα από 3,10 ευρώ θα πληρώνουν 2,20 ευρώ συν 2 ευρώ, δηλαδή 4,20 ευρώ, που σημαίνει αύξηση 33%.
Αυξήσεις που κυμαίνονται έως και 42,8% προβλέπονται σε πολλές περιπτώσεις για τοπικές μετακινήσεις και σχεδόν όλες οι κατηγορίες οχημάτων.
Οι νέες τιμές

                                                   ΙΧ         Φορτηγά - Λεωφορεία
* Κλειδί                                        2,20                     5,60
* Μάλγαρα                                  1,20                     3,00
* Λεπτοκαρυά                              2,00                     5,00
* Πυργετός                                  2,00                     5,00
* Μακρυχώρι                                1,40                     3,50
* Μοσχοχώρι                               3,10                      7,60
* Πελασγία                                   2,70                     6,60

 ΠΗΓΗ:news247.gr

Το μεγάλο ξεπούλημα.- Der Grosse Ausverkauf (2007)

Επιχορηγήσεις γένους θηλυκού – Πώς να στήσουν τη δική τους δουλειά άνεργες γυναίκες


Επιχορηγήσεις γένους θηλυκού – Πώς να στήσουν τη δική τους δουλειά άνεργες γυναίκες

Τίτλος προγράμματος: «ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας». Ύψος επιχορήγησης: ακόμη και 100%. Ημερομηνία έναρξης; Ο επόμενος Μάρτιος. Φορέας υλοποίησης; Ο ΕΦΕΠΑΕ. Μια καλή ευκαιρία για τις τρεις στις 10 γυναίκες που έχουν απομείνει εκτός αγοράς εργασίας. Κάποιες, μπορεί να σταθούν τυχερές. Σαράντα εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν. Οι ενδιαφερόμενες, σπεύσατε.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ανακοίνωση του ΕΦΕΠΑΕ, ενισχύονται δύο υποδράσεις:
ΥΠΟ∆ΡΑΣΗ 1: Πρόκειται για ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας για γυναίκες 18-35 ετών.
ΥΠΟ∆ΡΑΣΗ 2: Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας για γυναίκες 36-64 ετών.
Οι υποδράσεις θα υλοποιηθούν µε βάση τον Εγκεκριµένο Οδηγό Προγράµµατος. Στον Οδηγό Προγράµµατος περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συµµετοχής, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηµατοδότηση, ο τρόπος καταβολής των χρηµατοδοτήσεων, η διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και οι λοιποί όροι του Προγράµµατος.
Ποιες περιφέρειες αφορά
Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιόνιων Νήσων, Πελοποννήσου,Κρήτης
Προϋποθέσεις Συμμετοχής
Οι ∆ικαιούχοι της ∆ράσης πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους µέλους της ΕΕ ή να είναι οµογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωµα διαµονής και απασχόλησης στη χώρα µας. ∆ικαιούχοι της ∆ράσης είναι γυναίκες 18-64 ετών άνεργες ή απειλούµενες από ανεργία που προσδιορίζονται ως εξής:
1.έχουν την ιδιότητα της ανέργου, ή
2.έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ή
3.έχουν κλείσει την ατοµική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηµατική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται µε σύµβαση εξαρτηµένης εργασίας, ή
4.απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόµενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας κλπ.
Με βάση την ανακοίνωση του ΕΦΕΠΑΕ, αυτοαπασχολούµενες ασφαλισµένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς µε εισόδηµα χαµηλότερο από το εισοδηµατικό όριο φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ μπορούν επίσης να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Από τις παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται απολυµένες γυναίκες, των οποίων η σύµβαση καταγγέλθηκε από υπαιτιότητά τους, καθώς και απολυµένες, των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α' βαθµού, εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απολύθηκαν λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.
Για την τεκµηρίωση των δικαιούχων σύµφωνα µε τις παραπάνω ιδιότητες θα πρέπει να προσκοµιστούν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ... Πάγωσαν ολόκληρη την Ελλάδα για 10 εκατ. ευρώ!




Για 7,5-10 εκατ. ευρώ, όσο κοστίζει μία από τις πολυτελείς βίλες της πολιτικής ελίτ της χώρας, έχουν καταφέρει οι κυβερνητικοί να ξεπαγιάζει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ενώ, εν τέλει θα καταρρεύσουν συνολικά τα έσοδα από την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, παρά το γεγονός ότι έχει πενταπλασιαστεί ο φόρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 1 ως τις 20 Ιανουαρίου και παρά το ψύχος των ημερών, αγοράστηκαν πανελλαδικά 135.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν  44,5 εκατ. ευρώ από τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης! Με τους ρυθμούς αυτούς, μέχρι τέλος του μηνός φαίνεται πως θα πωληθούν περίπου 200.000 τόνοι. 
Πέρυσι τον Ιανουάριο με την χαμηλή φορολόγηση είχαν αγοραστεί 618.000 τόνοι σε ολόκληρο το μήνα. Αντιστοιχούσαν δηλαδή παραδόσεις 400.000 τόνων στο α΄εικοσαήμερο. Τον Ιανουάριο πέρυσι όμως είχαν εισπραχθεί μόλις 37 εκατ. ευρώ από ειδικούς φόρους. Προκύπτει έτσι ότι τον Ιανουάριο φέτος το δημόσιο θα κερδίσει 7,5-10 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι, αλλά μόνο μέσα σε αυτό το μήνα. Και άλλα 20 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο, τα έσοδα του δημοσίου ήταν σχεδόν μηδενικά! Ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης βάσει του Μεσοπρόθεσμου από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο: 500 εκατ. ευρώ! Άρα μένει "μαύρη τρύπα" 470 εκατ. ευρώ από την φοβερή "ιδέα" εξίσωσης του πετρελείου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης που θα κτυπούσε την φοροδιαφυγή (στο μεταξύ οι λαθρέμποροι πετρελαίου φέρνουν το πετρέλαιο από το Ιράν και πουλάνε το λίτρο σε εξευτελιστικές τιμές σε όσους είναι μέσα στα κόλπα).
Μάλιστα ακόμα και αυτά τα έσοδα εξανεμίζονται από την κατρακύλα στα έσοδα από τον ειδικό φόρο στις πωλήσεις πετρελαίου κίνησης. Στο α΄εικοσαήμερο του Ιανουαρίου φέτος πουλήθηκαν 118.000 τόνοι και εισπράχτηκαν 39 εκατ. ευρώ, που δια βίας μπορεί να φτάσουν στους 170.000 τόνους και τα 55-60 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του μηνός.
Πέρυσι όμως, σε ολόκληρο τον Ιανουάριο, είχαν πωληθεί 177.000 τόνοι και το δημόσιο είχε εισπράξει 73 εκατ. ευρώ. Κινδυνεύει να χάσει δηλαδή φέτος τον Ιανουάριο, με βάση τα ως τώρα δεδομένα, τουλάχιστον 12-17 εκατ. ευρώ.
Εν κατακλείδι, το μόνο βέβαιο είναι ότι έρχονται νέα χαράτσια για να διασωθεί ορ Προϋπολογισμός. Και κρυωμένοι και δαρμένοι οι πολίτες, δηλαδή...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ "Απόλυτο ρεκόρ" ανέργων το 2013 παγκοσμίως!




Οι άνεργοι στον κόσμο θα ξεπεράσουν το 2013 τα 202 εκατομμύρια ανθρώπους και θα σπάσουν το απόλυτο ρεκόρ των 199 εκατομμυρίων που χρονολογείται από το 2009, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ, ILO, OIT) στην ετήσια έκθεσή της για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.
"Παρά μια μέτρια ανάκαμψη της αύξησης της παραγωγής", που αναμένεται τα δύο επόμενα χρόνια, "το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται ότι θα αυξηθεί και πάλι και ο αριθμός των ανέργων στον κόσμο θα αυξηθεί κατά 5,1 εκατομμύρια το 2013 για να υπερβεί τα 202 εκατομμύρια και κατά 3 εκατομμύρια επιπλέον το 2014", εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες της ΔΟΕ.
Το 2012, η ανεργία σημείωσε άνοδο "αφήνοντας 197 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς απασχόληση", δηλαδή 4 εκατομμύρια περισσότερους απ' ό,τι το 2011 (193 εκατ.).
Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι υπάρχουν σήμερα 28 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι στην ανεργία σε σχέση με το 2007. Δηλαδή 28 εκατομμύρια άνεργοι περισσότεροι σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κρίση", εξήγησε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Γκάι Ράιντερ.
Η ΔΟΕ διόρθωσε προς τα κάτω τα στοιχεία της για την ανεργία, έπειτα από νέα δεδομένα που ήρθαν κυρίως από την Ινδία.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ράιντερ εξέφρασε τη λύπη του "για την επιδείνωση της κατάστασης της απασχόλησης παντού στον κόσμο", ενώ εκτιμά επίσης πως οι προοπτικές "δεν είναι καλές". "Οι τάσεις είναι προς την κακή κατεύθυνση", δήλωσε.
Το απόλυτο ρεκόρ αριθμού ανέργων χρονολογείται από το 2009 με 199 εκατομμύρια. "Θα ξεπεράσουμε αυτό το ρεκόρ το 2013", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας εμπειρογνώμονας της ΔΟΕ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ


Η ΕΥΑΘ αναμένεται ότι θα υλοποιήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της
Η ΕΥΑΘ αναμένεται ότι θα υλοποιήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, καθώς αύριο στη Βουλή ο μεγαλομέτοχος της εισηγμένης, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ, θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς και τις προοπτικές της εταιρείας, ενώ σύντομα θα δημοσιευτεί και η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σηματοδοτώντας την έναρξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΑΘ αναμένεται ότι θα υλοποιήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της για να τεθούν υπό την έγκρισή τους, ορισμένες καταστατικές αλλαγές. Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επικείμενη πώληση της ΕΥΑΘ θα αποτελέσει «πιλότο», τόσο για τη μεγαλύτερη «αδελφή» της ΕΥΔΑΠ, όσο και ευρύτερα για κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν μονοπωλιακό χαρακτήρα στο αντικείμενό τους.
Στις εκκρεμότητες της αποκρατικοποίησης περιλαμβάνεται η παράταση στη σύμβαση παραχώρησης, που έχει η εταιρίεα με το Δημόσιο για την αποκλειστική χρήση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Η σχετική σύμβαση της ΕΥΑΘ με το νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «ΕΥΑΘ Παγίων» λήγει το 2031 και θα χρειαστεί να επεκταθεί, καθώς απ' ό,τι φαίνεται η παραχώρηση και εκμετάλλευση των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης σε ιδιώτες θα έχει διάρκεια 50 ετών. 
ΠΗΓΗ:.imerisia.gr

Απεργία Διαρκείας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας



Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι, αν το Δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων, θα κλείσουν οριστικά.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, που παραμένουν πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι, πραγματοποιούν διαμαρτυρία στα διόδια Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, οι απεργοί σήκωσαν τις μπάρες, για να περάσει ελεύθερα ο κόσμος για λίγη ώρα και εν συνεχεία τις έκλεισαν. Η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια γίνεται μετ' εμποδίων, αλλά δεν έχει μπλοκαριστεί εντελώς. 
Με οριστικό κλείσιμο κινδυνεύουν και τα ναυπηγεία Νεωρίου στη Σύρο, σύμφωνα με τη διοίκηση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Διευρύνθηκαν οι Κατηγορίες Δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ




Διευρύνθηκαν οι κατηγορίες δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ και παράλληλα αυξήθηκε η έκπτωση που παρέχεται σε όσους τη δικαιούνται, μέχρι και ποσοστό 42%, από 30% που ίσχυε πριν, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΗ, Ι. Παπάζογλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπάζογλου, δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, είναι πλέον και τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ενώ υπενθύμισε ότι το τιμολόγιο έχει σχεδιαστεί για όσους έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα, έως 12.000 ευρώ, συν 3.000 για κάθε τέκνο, για άτομα που πάσχουν από αναπηρία 67% και άνω και για τους μακροχρόνια άνεργους.
Υπενθύμισε ακόμη ότι, οι αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο υποβάλλονται τηλεφωνικά, με αστική χρέωση, στον αριθμό 210 9298000 και οι καταναλωτές που επιθυμούν να επωφεληθούν από το Κοινωνικό Τιμολόγιο οφείλουν να έχουν στη διάθεσή τους έναν πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΗ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Κυβερνητικός αξιωματούχος στους ΝΥΤ: Μετά τη βίλα Αμαλίας, η σειρά των συνδικάτων - Απάντηση Κεδίκογλου




«Θέλουμε να παρουσιάσουμε τη χώρα ως επιτυχημένη, να αποκαταστήσουμε την Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας» σημειώνει ο κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας «πως μπορούμε να εφαρμόσουμε νέους νόμους και να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις όταν υπάρχει ανομία. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη».  

Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, εμφανίζεται να παραδέχεται ότι οι επιδρομές στην Βίλα Αμαλία και Λέλας Καραγιάννη προκάλεσαν την βίαια αντίδραση ριζοσπαστικών ομάδων και ότι  τα σχέδια για επεμβάσεις (και σε άλλες καταλήψεις) μπορεί να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Αλλά, σημειώνει ότι  «είναι απαραίτητες για να δείξουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί και με άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων μαχητικά συνδικάτα που μπορούν να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά για αντιδημοφιλείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι δανειστές της Ελλάδας».

Το ενδεχόμενο η σειρά από τρομoκρατικές επιθέσεις στην Αθήνα να αποτελεί ένα τρόπο διάσπασης και παροχέτευσης της προσοχής της κοινής γνώμης από το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή την αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το σκάνδαλο της «λίστας Λαγκάρντ» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της εφημερίδας αντικατοπτρίζοντας το σκεπτικό ενός μέρους του πολιτικού κόσμου, αλλά και του ελληνικού λαού.

«Η κυβέρνηση, η οποία μόλις διασφάλισε πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισ. ευρώ, διατείνεται ότι είναι αποφασισμένη να πατάξει την ανομία και να προωθήσει μία σειρά από θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, τα οποία ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει», αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας: «το πρόβλημα, υποστηρίζουν οι αντίπαλοι του συνίσταται στο ότι στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την τάξη, η κυβέρνηση προκαλεί τη βία που προσπαθεί να κατασιγάσει. Λένε πως ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη δημόσια προσοχή από το φορολογικό σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, το οποίο απειλεί τη σταθερότητα του κλονισμένου κυβερνητικού συνασπισμού».

Ο κυριότερος παράγοντας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οποίος πυροδοτεί τέτοια σενάρια κυβερνητικής εμπλοκής στις βομβιστικές επιθέσεις και τα κίνητρά τους είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία προέκυψαν οι επιθέσεις, ταυτόχρονα με το σχέδιο αποκατάστασης της τάξης και των διαδικασιών διαλεύκανσης του σκανδάλου «Λαγκάρντ».

Όπως επισημαίνουν οι Times, μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά σε καμία από τις επιθέσεις, που φαίνεται ότι στόχευαν περισσότερο σε εφέ παρά στο να προκαλέσουν τραυματισμούς. Ωστόσο, ερωτήματα εγείρονται, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής για το κατά πόσον νέες ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς αναβιώνουν στον απόηχο της επέμβασης στην κατάληψη της Βίλας Αμαλία, διαιωνίζοντας την πολυτάραχη ιστορία των βίαιων επεισοδίων που μαστίζουν την Ελλάδα μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ