Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή πρωτοβουλίας της ΠΟΕΠΔΧΒ για ΣΣΕ στον όμιλο ΕΛΠΕ!!!



ΠΡΟΣ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
κ. Κομνηνό, Πρόεδρο ΕΛ.ΠΕ.
κ. Κωστόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛ.ΠΕ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διοικήσεις Εταιρειών Ομίλου ΕΛΠΕ
ΑΣΠΡΟΦΟΣ υπόψη κου Φωτόπουλου
ΝΤΙΑΞΟΝ υπόψη κου Κόκκοτου
ΕΚΟ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ υπόψη κου Ψυχογιού
Κύριοι,
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε σαν κοινωνία εμείς οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) με αφορμή τη λήξη των επιχειρησιακών συμβάσεων (ΑΣΠΡΟΦΟΣ, DIAXON, ΕΚΟ) αλλά και την ανάγκη για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, διεκδικούμε:
* Την υπογραφή όσων Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας (Επιχειρησιακών ή Κλαδικών) έχουν λήξει στις 31/12/2012, ως έχουν σήμερα, με ισχύ για ένα χρόνο (2013).
* Τη διατήρηση των υφιστάμενων πολιτικών και αμοιβών των εργαζομένων σε επιχειρησιακό επίπεδο στις εταιρείες που δεν υπήρχε έως σήμερα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση. Όπως είναι η Εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
* Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΠΕ
Ως εργαζόμενοι έχουμε πλήρη συναίσθηση της δεινής θέσης που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και η κοινωνία, στα πλαίσια της εφαρμογής των κοινωνικά άδικων και ανεδαφικών πολιτικών των μνημονίων που βυθίζουν τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Εργαζόμαστε, ωστόσο, σε έναν Όμιλο υψηλής κερδοφορίας και τεχνογνωσίας, νευραλγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία. Στα θετικά αποτελέσματα αυτού του Ομίλου έχει συμβάλλει και θα συνεχίσει να συμβάλει τα μέγιστα το εργατικό δυναμικό που απασχολείται στις εταιρείες του, όπως κατ’ επανάληψη και εσείς οι ίδιοι έχετε δηλώσει απονέμοντας συγχαρητήρια στους εργαζόμενους.
Πιστεύοντας ότι το πραγματικό περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. είναι οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν – και με δεδομένη την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβών τους – ζητούμε συνάντηση μαζί σας ως Διασωματειακή Επιτροπή για να εκθέσουμε τις απόψεις και θέσεις μας με τις απαραίτητες λεπτομέρειες.
Για τα Σωματεία:
* Σπύρος Λάττας, Πρόεδρος Συνδέσμου Εργαζομένων ΑΣΠΡΟΦΟΣ,
* Θεοδόσιος Σπυράντης, Πρόεδρος ΠΕΠΕΚΟ, 
* Αθανάσιος Χαραλάμπους, Πρόεδρος ΠΣΕΕΚ,
* Νίκος Κλεισάρης, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων DIAXON,
* Παναγιώτης Οφθαλμίδης, Πρόεδρος ΠΣΕΕΠ
Για την Ομοσπονδία ΠΟΕΠΔΧΒ:
* Νίκος Ορφανός, Πρόεδρος
* Παναγιώτης Κοντουσιάδης, Γενικός Γραμματέας

Δελτίο Τύπου - Ενιαίο και ισχυρό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο




Η ΓΣΕΕ στηρίζει και υποστηρίζει τον αγώνα της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχ.Ταμιευτηρίου, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη παντραπεζική απεργία.
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των μεγάλων τραπεζικών συμφερόντων και τονίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών με τη συμμετοχή του Ταχ.Ταμιευτηρίου, ο οποίος θα λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των συμφερόντων του δημοσίου και ολόκληρης της κοινωνίας επιβάλλεται να είναι ο μοναδικός και ουσιαστικός στόχος για την υγιή ανάπτυξη του τραπεζικού κλάδου.
Η Συνομοσπονδία τάσσεται αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα της ΟΤΟΕ και των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τα συνδικάτα δεν θα ανεχθούν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, τη διάσπαση του Ταχ.Ταμιευτηρίου και τις απολύσεις εργαζομένων. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Απάντηση του UNFOLLOW στις ανακοινώσεις των κκ Κόκκαλη, Βγενόπουλου, Αλαφούζου


cover_13_med

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις ανακοινώσεις των κκ Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννη Αλαφούζου και Ανδρέα Βγενόπουλου για τα ρεπορτάζ του UNFOLLOW 13, όπου μεταξύ άλλων δημοσιεύουμε τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα του έτους 2012. Μπορείτε να τις διαβάσετε κι εσείς εδώ, εδώ και εδώ.

Η κάθε ανακοίνωση έχει τις ιδιομορφίες της. Κάποιες λίγο συγχυτικές, όπως του κ. Βγενόπουλου που απαντά στην εφημερίδα «Αυγή», η οποία αναπαρήγαγε το θέμα βάσει κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ για τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδη στη Βουλή, δίχως να ανατρέξει στην πηγή. Κι άλλες ελαφρώς ακατάληπτες, όπως του κ. Αλαφούζου, ο οποίος βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό REAL.
Και οι τρεις ανακοινώσεις πάντως συναντώνται στα εξής δύο σημεία: Πρώτον, αναρωτιούνται πώς περιήλθαν σε γνώση μας τα εκκαθαριστικά. Και, δεύτερον, «διαψεύδουν» το ρεπορτάζ μας, υποστηρίζοντας ότι τα εισοδήματά τους είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που παρουσιάζουμε και μας συστήνουν να μάθουμε να διαβάζουμε σωστά ένα εκκαθαριστικό σημείωμα.
Όσον αφορά το πρώτο θέμα, φυσικά δεν έχουμε κάτι να απαντήσουμε. Προστατεύουμε τις πηγές μας, όπως κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τη δουλειά του. Για το δεύτερο, ωστόσο, έχουμε λίγα να πούμε, μολονότι για οποιονδήποτε στοιχειωδώς εναργή αναγνώστη, το σκεπτικό που έχουμε δημοσιεύσει ήδη από τη δεύτερη μέρα κυκλοφορίας του περιοδικού θα έπρεπε να αρκεί.
Πρώτα από όλα, όμως, ας πούμε το εξής, έστω κι αν δεν θα έπρεπε να χρειάζεται: Δεν δημοσιεύουμε απλώς εκκαθαριστικά σημειώματα. Τα εκκαθαριστικά φωλιάζουν μέσα σε κάτι που είναι προφανώς αμελητέο για τους εν λόγω επιχειρηματίες αλλά οι υπόλοιποι το ονομάζουμε ρεπορτάζ και το θεωρούμε αρκετά σημαντικό. Για την ακρίβεια, δημοσιεύουμε δύο ρεπορτάζ, συνολικά 18 σελίδες, όπου εξηγούμε με λεπτομέρειες πώς λειτουργεί το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, πώς κατασκευάζεται το σύστημα της φοροασυλίας και γιατί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όχι μόνο δεν αποτελεί «μεταρρύθμιση» προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά ενισχύει τη φορολογική ανισότητα.
Ευλόγως, δεν πρόκειται να ξαναγράψουμε ρεπορτάζ 18 σελίδων εδώ. Κυκλοφορούμε στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα – από τη στιγμή μάλιστα που τα εισοδήματα των επιχειρηματιών επαρκούν, μπορούν να διαθέσουν 5 ευρώ να αγοράσουν το τεύχος. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να τους το στείλουμε. (Κυκλοφορούμε και στην Κύπρο, αν και ίσως ο κ. Βγενόπουλος να μην πολυκυκλοφορεί εκεί τούτον τον καιρό…)
Θα κάνουμε, ωστόσο, εδώ τρεις επισημάνσεις: Πρώτον, οι ανακοινώσεις χαρακτηρίζουν μεν «ψευδές» το δημοσίευμα, ουδόλως όμως αμφισβητούν τη γνησιότητα των εκκαθαριστικών. Ως προς τι είναι λοιπόν «ψευδές»; Στο περιοδικό δημοσιεύονται ολόκληρα τα εκκαθαριστικά. Κανένα τμήμα τους δεν αποκρύψαμε, εκτός από διευθύνσεις και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ




Συνεδριάζει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/1/2013 και ώρα 8.30 π.μ. το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ στο ξενοδοχείο PARK (λεωφ.Αλεξάνδρας) με θέμα ημερήσιας διάταξης : 
«ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ»
Στο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας συμμετέχουν τα μέλη της Διοίκησης του Γενικού Συμβουλίου καθώς και οι πρόεδροι (ή οι αναπληρωτές) των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών όλης της χώρας. 
Στη σύσκεψη θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι από την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών και θα καθοριστούν οι δράσεις και η στρατηγική του κινήματος της χώρας. 
 ΠΗΓΗ:gsee.gr

Τούρκος διοικητής Σμύρνης το 22' : “Σφάχτε τους Έλληνες” -Έγγραφο ντοκουμέντο




Όταν στην Σμύρνη επικρατούσε “συνωστισμός”  . Έγγραφο-διαταγή του Διοικητή Σμύρνης το 1922 πρός όλους του Τούρκους διοικητές για την τακτική τους προς τους έλληνες γραμμένο σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών.Το πρωτότυπο Φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία της Αγκύρας αναφέρει :
Μεχτέτ Αζίτ: "Σφάξε τους Έλληνες & Ξεσκίστε τις γυναίκες τους"
Το παρόν τρίπτυχο ανήκει στο Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.
Veteranos.gr
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΕΗ:Εργαζόμενοι στα δίκτυα είναι και... εργολάβοι



Όπως καλά γνωρίζετε, στην Περιοχή της Αθήνας καταγράφηκε το γεγονός συνάδελφος ηλεκτρολόγος να είναι ταυτόχρονα και εργολάβος και να εργάζεται σε εργολαβία του… στην περιοχή του και μάλιστα σε ώρα κανονικής του εργασίας».
Τα παραπάνω αποτελούν καταγγελία του Ανδρέα Αβραμίδη, μέλους της δ.σ. της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, της πολυπληθέστερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της πρώην ενιαίας ΔΕΗ. Θίγει δε μία πτυχή του τρόπου που λειτουργούν οι δημόσιες επιχειρήσεις, ιδίως όταν αυτές κατέχουν μονοπωλιακή θέση. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά τη ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ η οποία προέκυψε από την απόσχιση της πρώην γενικής διεύθυνσης διανομής, και ελέγχει το δίκτυο διανομής, δηλαδή ένα φυσικό μονοπώλιο, από το οποίο εξαρτάται σχεδόν το σύνολο των καταναλωτών της χώρας. 
Αυτό που καταγγέλλει λοιπόν ο κ. Αβραμίδης είναι ότι εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ, είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι που αναλαμβάνουν εργασίες, μετά από διαγωνισμό φανταζόμαστε. Μάλιστα ο ίδιος καταγγέλλει ότι το φαινόμενο είναι διαδεδομένο σε όλες τις Περιοχές (διοικητικές μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ), είναι εν γνώσει της διοίκησης της εταιρείας και του συνδικάτου, ενώ ως εργολάβοι που δραστηριοποιούνται στην ανάληψη έργων του ΔΕΔΔΗΕ είναι και πρώην εργαζόμενοι στα δίκτυα και νυν συνταξιούχοι. 
ΠΗΓΗ:.euro2day.gr

Μακελειό στην Αλγερία με την απαγωγή υπαλλήλων της BP



Ένας Γάλλος υπήκοος σκοτώθηκε και 7 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση ισλαμιστών που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα εναντίον πετρελαϊκής εγκατάστασης της BP στην Αλγερία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας APS.
Πηγή της ιαπωνικής εταιρείας τεχνικών έργων JGC Corp επιβεβαίωσε ότι πέντε Iάπωνες πολίτες απήχθησαν σήμερα στη νότια Αλγερία, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Η εταιρεία JGC μετέχει στις εργασίες παραγωγής φυσικού αερίου στο Άϊν Αμένας, στο νότο της χώρας.
Την ίδια ώρα ένοπλος ισλαμιστής που συμμετείχε στην επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων της British Petroleum στην Αλγερία δήλωσε τηλεφωνικά ότι η επίθεση και η απαγωγή διαπράχθηκαν από μαχητές της Αλ Κάιντα που έφθασαν από το βόρειο Μάλι.
«Είμαστε μέλη της Αλ Κάιντα και ήρθαμε από το Μάλι», δήλωσε ο ένοπλος ισλαμιστής τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Τέρμα οι συνδικαλιστικές συντάξεις στους κρατικοδίκαιους εργατοπατέρες



Μια πρόσφατη, εξαιρετικά σημαντική, πολιτική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης πέρασε στα ψιλά και δεν σχολιάστηκε επαρκώς, όπως θα έπρεπε.
Από την μεταπολίτευση είχε θεσπιστεί για τους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς και δεύτερη σύνταξη.
Είναι βέβαιο ότι, αυτή την ιδιαίτερη μεταχείριση δεν γνώριζαν εν πολλοίς ούτε οι εργαζόμενοι. Το ξεχωριστό, αντικοινωνικό και εντέλει αντιεργατικό αυτό προνόμιο το απολάμβαναν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αποσπασμένοι συνδικαλιστές στα γραφεία των σωματείων. Ανάλογα με τον αριθμό των μελών των σωματείων βγαίνει και ο αριθμός των αποσπασμένων, οι οποίοι όχι μόνο δεν εργάζονταν για την επιχείρηση από την οποίαν έπαιρναν τον μισθό τους, αλλά μπορούσαν να κάνουν και υπερωρίες.
Κάποιοι από τους αποσπασμένους συνδικαλιστές, λόγω της απόσπασης, δεν εμφανίζονταν ως απεργοί και έτσι δεν υπήρχε περικοπή μισθού, ούτε αφαίρεση των ημερών της απεργίας από τον συντάξιμο χρόνο όπως γίνεται στους απλούς απεργούς!!!
Τα προνόμια αυτά τα απολαμβάνουν κυρίως οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, των Τραπεζών και του Δημοσίου, πολλοί εκ των οποίων είχαν προσληφθεί με κομματικά κριτήρια.
Ασφαλώς υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα φωτεινές εξαιρέσεις συνδικαλιστών που τίμησαν και τιμούν  τους αγώνες των εργαζομένων. Δυστυχώς η άκρατη κομματικοποίηση νόθευσε βάναυσα και υπονομεύει τους συνδικαλιστικούς αγώνες. Η γενναία πολιτικά απόφαση της τριτοκομματικής κυβέρνησης πρέπει να τονίζεται σε κάθε ευκαιρία, για να μην πω ότι πρέπει, κ. Σίμο Κεδίκογλου,  να περνάει σαν καθημερινό μήνυμα ελπίδας σε τρέϊλερ, ιδίως κατά την διάρκεια των πληκτικών, ανούσιων και μελαγχολικά προβλέψιμων πολιτικών συζητήσεων στα πορτοπαράθυρα των καναλιών.
Παρ’ όλα  αυτά, οι ίδιοι και οι ίδιοι συνδικαλιστές του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, που εξακολουθούν να μην εκλέγονται λόγω των ικανοτήτων τους, αλλά λόγω των χιλιάδων  κομματικών προσλήψεων που έγιναν από την μεταπολίτευση και μετά στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ ένθεν κακείθεν, μόνον την δεύτερη σύνταξη έχασαν, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Έφοδος της αστυνομίας σε εταιρεία που κατείχε παράνομα μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων




Χθες (15.01.2013), αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας και όπως διαπιστώθηκε κατείχε και διακινούσε παράνομα μεγάλο όγκο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, ο ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας (45χρονος ημεδαπός), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με ύπαρξη εταιρείας η οποία εμπορεύεται παράνομα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε την έδρα της εταιρείας, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της.

Από την επιτόπια έρευνα στα γραφεία της εταιρείας, εντοπίστηκαν, σε τρεις (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες καταχωρήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφωνικών συνδέσεων, ποσά εισοδημάτων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. Α.Φ.Μ.), για τα οποία η εταιρεία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Κατασχέθηκαν, τρείς (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας 13.200 GB, οι οποίοι θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι στη διερεύνηση της υπόθεσης και στις σχετικές έρευνες συμμετείχε ανώτατο στέλεχος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Ο 45χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των προσωπικών δεδομένων, καθώς επίσης η προέλευση αλλά και η περαιτέρω διαχείριση – διάθεση τους.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Αλβανία: «Το "τσάμικο" και η ΑΟΖ μέσα στην ατζέντα μας»



Στην ελληνοαλβανική Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες και το ψήφισμα για το "τσάμικο" που κατέθεσε προς ψήφιση στην αλβανική βουλή το κόμμα PDIU αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Channel One".

  Σε ό,τι αφορά το ψήφισμα για το "τσάμικο", ο πρόεδρος της Αλβανίας τόνισε:"Το θέμα των περιουσιών της κοινότητας των τσάμηδων αποτελεί συστατικό του Συμφώνου Φιλίας και έχει συζητηθεί από όλες τις αλβανικές κυβερνήσεις όσες φορές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τις ελληνικές αρχές. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει σχέση με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και στο οποίο πρέπει να δοθεί λύση. Δεν θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί και να μετατραπεί σε πολιτικό θέμα, διότι εκείνος που δεν θα κέρδιζε σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν η ίδια η κοινότητα των τσάμηδων. Όσο για το ψήφισμα, το παρακολουθούμε και περιμένουμε το τελικό κείμενο. Η Αλβανία και η Ελλάδα, όμως, είναι δύο φίλες χώρες και η Αλβανία δεν τρέφει εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Σήμερα είμαστε και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα ήταν υποστηρικτής της ολοκλήρωσης της Αλβανίας και δεν υπάρχει περιθώριο για όξυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών".
Ερωτηθείς δε για το πώς πρόκειται να αντιδράσει η Αλβανία σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση παραπέμψει τη Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες σε διεθνείς φορείς, ο κ. Νισάνι απάντησε:
"Εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε και να εξάγουμε συμπεράσματα με βάση εκείνα που μπορεί να συμβούν. Εκείνο που θέλω να τονίσω έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, όπου οι δύο χώρες μας είναι συμβαλλόμενα μέρη, θα πρέπει να γίνει. Υπάρχει σήμερα μια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας όπου οι πλευρές έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν την απόφαση του Δικαστηρίου αυτού. Το θέμα οριοθέτησης των συνόρων απαιτεί λύση και οι δύο πλευρές έχουν πλήρη ικανότητα να λύσουν αυτό το θέμα και να διαπραγματευτούν σε διμερή βάση σεβόμενες τη Διεθνή Συνθήκη και τη νομοθεσία των αντίστοιχων χωρών. Πρόκειται για ένα θέμα που απαιτεί συζήτηση και λύση".
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ !...




Πρόσφατα, ένας φίλος επιχειρηματίας, από τους χιλιάδες που έπεσαν έξω λόγω κρίσης, μου έλεγε : «Ο κανόνας στο εμπόριο είναι ένας. Μπορείς να χρωστάς παντού, σε τράπεζες, προμηθευτές, ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνεις. Φρόντισε, όμως, να μη χρωστάς στο Δημόσιο, δηλαδή σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και στους υπαλλήλους».
Το σκεπτικό του ήταν απλό : Με τις τράπεζες και τους προμηθευτές μπορείς να τα βγάλεις πέρα, να κάνεις διακανονισμό και τελικά φυλακή να μην πας. Τους υπαλλήλους καλό είναι να τους έχεις πληρωμένους για να δουλεύουν καλύτερα, αλλά και για να μην πεινάνε. Το Δημόσιο, ωστόσο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου φορέσει χειροπέδες, οπότε καλύτερα είναι να πληρώνεις στην ώρα σου τις υποχρεώσεις.
Βεβαίως, ο εν λόγω επιχειρηματίας ξέχασε να πει ότι αυτά γίνονται σε σοβαρά κράτη, όπου η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται με σκληρούς νόμους αλλά νόμους. Οπου όταν λέμε φυλακή εννοούμε φυλακή κι όχι μια βόλτα από τη ΓΑΔΑ, έναν καφέ με τους αστυνομικούς, έναν διακανονισμό για τα μάτια του κόσμου και? μην τον είδατε.
Φτάσαμε έτσι να μετράμε τη φοροδιαφυγή με δισεκατομμύρια, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, στην Ελλάδα κρύβονται κάθε χρόνο εισοδήματα πάνω από 28 δισ. ευρώ και οι απώλειες για τα κρατικά ταμεία ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή όλο το Μνημόνιο 3.
Μόλις προχθές, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης απάντησε στη Βουλή ότι η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε από την αρχή του 2012 μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, δηλαδή μέσα σε εννέα μήνες, στη σύλληψη 686 οφειλετών.
Πόσα χρωστούσαν όλοι αυτοί ; Μόλις 1,3 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις για μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, και χάνονται επιδόματα αναπήρων και πολυτέκνων με πολύ μικρό δημοσιονομικό όφελος.
Στο έγγραφο του υφυπουργού «ξεχάστηκε», πάντως, να αναφερθεί το ποσό που εισέπραξε το Δημόσιο μετά τη σύλληψη των μεγαλο-οφειλετών, πιθανόν, όμως, να «ντρέπονται» οι αρμόδιοι να το αναφέρουν καθώς είναι μηδαμινό.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χιλιες λέξεις

 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Ξανάγινε... ρόμπα η συγκυβέρνηση




Καταγγελία - κόλαφο κατά της κυβέρνησης κατέθεσε στις 2 Ιανουαρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο επιστημονικός φορέας Ecocity επισημαίνοντας ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της νοθείας καυσίμων, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και η οικονομία της χώρας.
Η κυβέρνηση, όπως επισημαίνει ο επιστημονικός φορέας, όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, αλλά αντίθετα προχώρησε σε ρυθμίσεις, όπως η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στις περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που ενισχύουν τις δυσμενείς επιπτώσεις και ιδιαίτερα την αύξηση εκπομπής των φονικών αιωρούμενων σωματιδίων.
Οι επιστήμονες του Ecocity καταγγέλλουν, μάλιστα, ότι τα αρμόδια υπουργεία εσκεμμένα παραλείπουν να αναφερθούν στις επικίνδυνες εκπομπές μικροσωματιδίων και οξειδίων αζώτου από την καύση νοθευμένου πετρελαίου και πετρελαίου θέρμανσης από πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Στην καταγγελία προς τον επίτροπο Περιβάλλοντος Janez Potocnik και τον επίτροπο Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών Μάρος Sefcovits, οι επιστήμονες του Ecocity ζητούν από την Κομισιόν να κινήσει τους αναγκαίους μηχανισμούς κατά της Ελλάδας, ώστε:
◆ Να παταχθούν το λαθρεμπόριο και η νοθεία των καυσίμων στη χώρα μας.
◆ Να ελεγχθεί η παράνομη χρήση νοθευμένου καυσίμου σε πετρελαιοκίνητα οχήματα και να αξιολογηθούν οι εκπομπές ρύπων πετρελαιοκίνητων οχημάτων νέας τεχνολογίας στις δύο πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.
◆ Να εφαρμοστούν μέθοδοι περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας για την ορθή λειτουργία στις δύο πόλεις και τη βελτίωση του εισπνεόμενου αέρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
◆ Να αξιολογηθούν οι συνέπειες της άρσης της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης στην υγεία των πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
◆ Να υιοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέτρα μείωσης μικροσωματιδίων και οξειδίων του αζώτου στις δύο πόλεις, ώστε να εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επικίνδυνη αδιαφορία
Οι επιστήμονες του Ecocity στηρίζουν την καταγγελία τους σε εμπεριστατωμένες μελέτες και αναφορές, όπως στο πόρισμα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής που εκδόθηκε μετά την εξέταση του θέματος πετρελαιοκίνησης Ι.Χ. οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα συμπεράσματα μελέτης του ΙΟΒΕ, καθώς και στα συμπεράσματα του διαλόγου που πραγματοποίησε το Ecocity με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα αρμόδια υπουργεία, τα κόμματα και εκπροσώπους της αγοράς καυσίμων.
Με βάση τα στοιχεία των μελετών, το Ecocity στοιχειοθετεί προς την Κομισιόν πέντε σημαντικές παραλείψεις της κυβέρνησης και γενικότερα όλων των αρμόδιων φορέων, και συγκεκριμένα....... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτά είναι τα 578 επαγγέλματα που ανοίγουν


Αυτά είναι τα 578 επαγγέλματα που ανοίγουν
Στα 578 φθάνει -προς το παρόν- ο αριθμός των επαγγελμάτων που είτε «απελευθερώνονται» είτε «προσαρμόζονται». Καταγράφονται σε λίστα που συγκεντρώνει η κυβέρνηση και ανανεώνεται με τις πληροφορίες που (βάσει μνημονιακής υποχρέωσης) πρέπει να παρέχουν τα υπουργεία για τα επαγγέλματα που επιβλέπουν.
 Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα επαγγέλματα 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ Απίστευτο! 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία




Και εκεί που όλοι πίστεψαν ότι ενδεχομένως να γλιτώσουμε το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδό μας στα νοσοκομεία, όπως προβλέπεται τόσο στο μνημόνιο όσο και σε νόμο…τελικώς με ρύθμιση στη Βουλή γίνεται σαφές ότι …βρέξει χιονίσει το εισιτήριο θα υιοθετηθεί στο ΕΣΥ χωρίς υπουργική απόφαση.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωνε στο παρελθόν ότι το εισιτήριο δε θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία παρά μόνο αν κριθεί ότι τα έξοδα δεν ελέγχονται.
Ωστόσο, με ρύθμιση που προωθήθηκε στη Βουλή καταργείται η διάταξη που επέβαλε την ύπαρξη υπουργικής απόφασης για να μπουν τα εισιτήρια στο ΕΣΥ. Πλέον γίνεται σαφές πως το μέτρο θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 αυτομάτως, γεγονός που σημαίνει ότι οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν άλλο ένα χαράτσι να τους επιβαρύνει.
Το συγκεκριμένο μέτρο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των εργαζομένων των νοσοκομείων όσο και σε συλλόγους ασθενών. Σήμερα στο ΕΣΥ υπάρχει ήδη εισιτήριο 5 ευρώ για την είσοδο των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και πολλοί ασθενείς –ειδικά όσοι χρειάζονται συχνά ιατρική φροντίδα- δυσκολεύονται να το καταβάλλουν. (topeiraxtiri.blogspot.gr)
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαρροή πετρελαίου στην βόρεια θάλασσα




Η Εταιρεία TAQA Bratani, που ανήκει στον όμιλο Abu Dhabi National Energy, έκλεισε τον αγωγό πετρελαίου Brent System στο βρετανικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας λόγω της εσωτερικής διαρροής αερίου στην εξέδρα Cormorant Alpha.
Αυτό οδήγησε στο κλείσιμο οκτώ άλλων πλατφόρμων.Το αέριο δεν εισχώρησε  στο φυσικό περιβάλλον και το προσωπικό μεταφέρθηκε από την πλατφόρμα με το ελικόπτερο.
Ο αγωγός πετρελαίου Brent System έχει χωρητικότητα περίπου 100.000 βαρέλια την ημέρα. Το 1989 και το 1992 στην πλατφόρμα είχαν σημειωθεί θανάσιμα ατυχήματα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Σήμερα Συνεδριάζει το ΤΑΙΠΕΔ για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ




Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το ΤΑΙΠΕΔ για την κατάρτιση της τελικής λίστας των επενδυτών που ενδιαφέρονται για την αγορά του Ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ώστε, στη συνέχεια, να κατατεθούν και οι τελικές προσφορές. Όπως έχει διαμηνύσει η τρόικα στην κυβέρνηση, ο διαγωνισμός πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου, καθώς δεν θα γίνει δεκτή καμία μετάθεση στο χρονοδιάγραμμα. 
Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ σήμερα θα εγκρίνει τα τεύχη προκήρυξης της σύμβασης πώλησης των ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Αμέσως μετά ξεκινά η δεύτερη και τελευταία φάση, με τους διεκδικητές να αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα του ομίλου και να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές ώστε ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί το συντομότερον δυνατόν. 
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αποκλειστικός άξονας για την επιλογή του τελικού επενδυτή πρόκειται να είναι το ύψος του καταβληθησομένου τιμήματος. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβερνητικοί κύκλοι θέτουν κι άλλα κριτήρια, τα οποία αφορούν την μη απόκτηση δεσπόζουσας θέσης στη λειτουργία των δικτύων και των εθνικών αγορών, επικαλούμενοι την κοινοτική νομοθεσία.
Πάντως, οι εταιρείες εκείνες που θα συμπεριληφθούν στο short list του ΤΑΙΠΕΔ θα εισέλθουν σε μια τρίμηνη διαδικασία στην οποία θα προχωρήσουν στο λεγόμενο due diligence, δηλαδή στον εξονυχιστικό έλεγχο της ΔΕΠΑ, προκειμένου να καταλήξουν στις δεσμευτικές τους προσφορές. Έτσι, η προθεσμία αναμένεται, τελικά, να διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο, άρα οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να αναμένονται στα τέλη Απριλίου ή τον Μάιο το νωρίτερο. 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αρχική φάση του διαγωνισμού για την πώληση των εταιρειών του ομίλου, συμμετείχαν 14 εταιρείες. Σε αυτές περιλαμβάνονταν μεγάλες εταιρείες ευρωπαϊκών χωρών (ΕΝΙ, Gaz Natural, Edison κ.ά.) 
Στην επόμενη, δεύτερη φάση, συμμετείχαν τελικά, οι πέντε παρακάτω όμιλοι: η ρωσική Gazprom (Ρωσία), κρατική Socar του Αζερμπαϊτζάν, η επίσης ρωσική Negusneft η κοινοπραξία των εταιριών Μ&Μ GasCo (Μυτιληναίος-Motor Oil) και  αυτή των εταιρειών PPF (Τσεχία) και ΓΕΚ Τέρνα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ειδική Εκδήλωση ΙΕΝΕ «Η Αραβική Άνοιξη, οι Επιπτώσεις στην Αγορά Πετρελαίου και ο Ρόλος των Κοιτασμάτων της Ανατ. Μεσογείου»



Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το ΙΕΝΕ πρόκειται να διοργανώσει μία ειδική απογευματινή εκδήλωση με θέμα « Η Αραβική Άνοιξη, οι επιπτώσεις στην Αγορά Πετρελαίου και ο Ρόλος των Κοιτασμάτων της Ανατ. Μεσογείου». Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 30/01/2013 και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, μεταξύ 17:00-20:00. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί ένα ποτήρι κρασί και θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίττα του ΙΕΝΕ.
Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια του διεθνούς συνεδρίου που οργάνωσε στην Αθήνα στις 4-6/12/2012 το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), υπό την προεδρία του καθηγ. Γιάννη Μάζη, με θέμα «Οι Εξεγέρσεις στον Αραβομουσουλμανικό Κόσμο: Ζητήματα Ειρήνης και Σταθερότητας στη Μεσόγειο». Σκοπός της εκδήλωσης που οργανώνει το ΙΕΝΕ είναι να γίνει μία πλήρης αποτίμηση των επιπτώσεων της Αραβικής Άνοιξης τόσο στη διεθνή αγορά πετρελαίου και ιδιαίτερα σε αυτή της Μεσογείου, και να μελετηθούν οι προοπτικές των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ανατ. Μεσογείου σε συνάρτηση με τις μακροπρόθεσμες ανάγκες ενεργειακής προμήθειας της Ευρώπης. 
Θα συμμετάσχουν με ομιλίες και παρεμβάσεις τους οι: Δρ. Γιάννης Δεσύπρης, Πρόεδρος, ΙΕΝΕ Δρ. Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας – Γεωπολιτικής, Τμήμα Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος, Energean Oil & Gas, Τερέζα Φωκιανού-Μαλαβέτα, Γεωλόγος, Πρόεδρος & Δ.Σ FLOW A.E, Μέλος Δ.Σ. ΙΕΝΕ, τ. Δ/νουσα Σύμβουλος ΔΕΠ-ΕΚΥ, Δρ. Ντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίου- Ενεργειακός Οικονομολόγος, μέλος Δ.Σ., ΙΕΝΕ, κ. Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, Δ/ντής Διεθνών Δραστηριοτήτων, ΔΕΠΑ Α.Ε., κ. Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Διεθνολόγος - τ. Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τ. Ευρωβουλευτής και Κωστής Σταμπολής, Γενικός Διευθυντής ΙΕΝΕ. 
Η συμμετοχή για τα μέλη του ΙΕΝΕ είναι δωρεάν, με την υποχρέωση συμπλήρωσης και αποστολής στα γραφεία του Ινστιτούτου του δελτίου συμμετοχής που τους έχει ήδη αποσταλεί, το αργότερο έως τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Συγκυβέρνηση αυτοί.....


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Στην JP Άβαξ η τρίτη δεξαμενή της Ρεβυθούσας




Ανατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα από το ΔΕΣΦΑ το έργο της κατασκευής της τρίτης δεξαμενής της Ρεβυθούσας. Ανάδοχος στο έργο ορίστηκε η κατασκευαστική εταιρεία JP Άβαξ ενώ το τίμημα ορίστηκε στα 98 εκατ. ευρώ έναντι αρχικού προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του 2015.
Το έργο, προβλέπει την κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 95.000 κυβικών μέτρων στη νήσο Ρεβυθούσα, ανοιχτά των Μεγάρων, όπου βρίσκονται άλλες δύο δεξαμενές των 65.000 κ.μ. η κάθε μια, καθώς και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων προκειμένου να εξυπηρετούνται πλοία μεταφορικής ικανότητας 180.000 κ.μ. υγροποιημένου αερίου, έναντι των 135.000 κ.μ. που είναι το σημερινό όριο.
Ο σχετικός διαγωνισμός θυμίζουμε ότι έληξε τον Απρίλιο και ακολούθησε η αξιολόγηση και επιλογή του αναδόχου. Σύμφωνα με μελέτη σκοπιμότητας που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ το έργο θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους του αερίου για τους χρήστες σε ποσοστό 1,2%.  
Το έργο συνοπτικά θα οδηγήσει σε 80% αύξηση του χρόνου που η Ρεβυθούσα θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του εθνικού συστήματος αερίου σε συνθήκες κρίσης (χωρίς δηλαδή καθόλου αέριο από τους αγωγούς) φτάνοντας μέχρι τις 7 ημέρες. Επίσης θα οδηγήσει σε ενίσχυση του ανταγωνισμού καθώς θα αυξήσει στις 28 από τις 18 που ισχύσει σήμερα, τις ημέρες που μπορεί ένας χρήστης να αποθηκεύσει αέριο στη Ρεβυθούσα.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Γιλντίζ: Η Τουρκία Διατηρεί Αμείωτες τις Εισαγωγές Αερίου από το Ιράν



Η Τουρκία δεν σκοπεύει να μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από το Ιράν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, τονίζοντας πάντως ότι οι όποιες νέες ποσότητες θα προέλθουν από άλλες πηγές.
Ο κ. Γιλντίζ έκανε τις δηλώσεις αυτές από το Άμπου Ντάμπι και σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το αν οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα επηρεάσουν τις εισαγωγές αερίου, δήλωσε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμβόλαιο εισαγωγής 10 δις. κ.μ. ετησίως από το Ιράν 
ΠΗΓΗ:energia.gr