Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στα "Τάρταρα" η αγορά των καυσίμων


Φωτογραφία για Στα Τάρταρα η αγορά των καυσίμων

Χριστούγεννα με ... πολλά ρούχα και κάτω από τις κουβέρτες ή ... μπροστά στο τζάκι - για όσους διαθέτουν - θα περάσουν οι Ηρακλειώτες, αφού το πετρέλαιο θέρμανσης δεν υπάρχει ... ούτε σαν σκέψη στο μυαλό Η κατανάλωση έχει πέσει κατακόρυφα, με το σχετικό ποσοστό να φθάνει ως και το 80% Ακόμη όμως κι όσοι, για διάφορους λόγους προμηθεύονται πετρέλαιο, το κάνουν με φειδώ, αγοράζοντας - σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ - μικρές ποσότητας της τάξης ακόμη και των 50 ευρώ!
Τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα, όμως, ούτε στη βενζίνη, καθώς όλοι "κόβουν" τις περιττές διαδρομές. «Στα χωριά πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν περιουσία και παίρνουν κάποιο κηπευτικό για το σπίτι τους. Ο κόσμος έχει ξεχάσει τις βόλτες», αναφέρει ο κ. Μαυράκης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών Πετρελαιοειδών Νομού Ηρακλείου Λυκούργο Σαμόλη, η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στα 1,71 ευρώ, του πετρελαίου κίνησης στα 1,44 και θέρμανσης στα 1,31 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:newsnow.gr

Η «μυστική» αλληλογραφία της τρόικας με την κυβέρνηση


Η «μυστική» αλληλογραφία της τρόικας με την κυβέρνηση

Με συνταγή τρόικας και υπό την υψηλή εποπτεία του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αλλά και της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την εκτός ελέγχου φοροδιαφυγή στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η Real News, τα εργαλεία που πρόκειται να χρησιμοποιήσει είναι ασυνήθιστα για τα ελληνικά δεδομένα και προσομοιάζουν περισσότερο με τα αμερικανικά πρότυπα αντιμετώπισης φαινομένων φοροδιαφυγής.
Μέσω του νέου πλαισίου των αλλαγών, η τρόικα ζητεί από την κυβέρνηση την υλοποίηση των ακόλουθων ρυθμίσεων - οδηγιών:
- Έως το Δεκέμβριο του 2012 να έχει υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης των φοροελεγκτών.
- Να αναβαθμίσει τη διαδικασία προσλήψεων και αξιολόγησης των φοροελεγκτών, με στόχο ως τον Ιούνιο του 2013 να δραστηριοποιηθούν τουλάχιστον 2.000 φοροελεγκτές.
- Να προχωρήσουν οι στοχευμένοι έλεγχοι με τη χρήση τεχνικών υπολογισμού ρίσκου.
- Να αποσυρθεί έως τον Ιανουάριο του 2013 η ρύθμιση για τον αναγκαστικό έλεγχο όλων των φορολογικών δηλώσεων τα δέκα τελευταία χρόνια διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα να πραγματοποιούνται έλεγχοι σε δηλώσεις προηγούμενων ετών.
- Να προχωρήσει ως τον Μάρτιο του 2013 στη σχετική νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή ενός σύγχρονου και ευέλικτου κώδικα όσον αφορά τη σύγκρουση ή τη σύμπνοια συμφερόντων στις επιχειρήσεις.
- Να διαμορφωθεί ένα σύστημα για την προστασία όσων καταγγέλλουν τη φοροδιαφυγή.
- Να προσληφθεί έως τον Απρίλιο του 2013 ένας εθνικός συντονιστής για τη δράση κατά της διαφθοράς.
- Να δημιουργηθούν ειδικές μονάδες διαχείρισης χρέους στις μεγαλύτερες τοπικές εφορίες και να τοποθετηθεί σε αυτές τουλάχιστον το 10% του προσωπικού.
- Να προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνδέει όλες τις ΔΥΟ.
- Να ιδρύσει ειδικά φορολογικά δικαστήρια προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση των φορολογικών υποθέσεων.
Κατά προτεραιότητα θα ελέγχονται όσοι έχουν ήδη «βεβαρημένο» φορολογικό μητρώο, καθώς από τις διασταυρώσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν προέκυψε ότι είχαν υποπέσει σε παραβάσεις.
Στο στόχαστρο μπαίνουν οι επαγγελματικές ομάδες «υψηλού κινδύνου», όπως γιατροί, δικηγόροι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μηχανικοί κ.τ.λ. Παράλληλα θα γίνεται σύγκριση των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που δηλώνουν οι φορολογούμενοι. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

"Ηφαίστειο απειλεί τη Σύμη", λέει Τούρκος επιστήμονας που θέτει και θέμα... κυριαρχίας!




 Ηφαίστειο μεταξύ της Σύμης και της Μαρμαρίδας ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν Τούρκοι σεισμολόγοι, από έκρηξη του οποίου σε 1,3 ή 20 χρόνια θα επηρεαστεί η Σύμη.
 Ακόμα ο Τούρκος καθηγητής Ερτζάν - που κανοντας έρευνες παραβίασε και τα ελληνικά ύδατα- υποστήριξε ότι αν ''γεννηθεί'' νησί από την έκρηξη ηφαιστείου θα... προκληθεί κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την ...κυριότητά του! 
 Η εφημερίδα Turkiye και με τίτλο «βράζει το νερό στη Μαρμαρίδα» γράφει ότι ο σεισμολόγος καθηγητής, Αχμέτ Ερτζάν, ο οποίος πραγματοποίησε μαζί με άλλους 12 επιστήμονες έρευνες στο Αιγαίο αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ερευνών , τονίζοντας ότι η δραστηριότητα που παρατηρείται μεταξύ του Κιουντούρ , της Μαρμαρίδας και της Σύμης δείχνει ότι πρόκειται για ηφαίστειο. 
 Ο ίδιος είπε πως ακόμα και στις περιοχές που δεν υπάρχει πολύ υψηλή θερμοκρασία , αυτή φτάνει στους 16 βαθμούς. Η θερμοκρασία, όμως, στον πιθανό κρατήρα του ηφαιστείου αυξάνεται μέχρι 19,2 βαθμούς. Κατά πάσα πιθανότητα αυξάνει τη θερμότητα του νερού της θάλασσας η λάβα της οποίας η θερμοκρασία φτάνει τους 2.000 βαθμούς. 
 Ο καθηγητής Ερτζάν είπε πως τα ίχνη ηφαιστείου που βρέθηκαν μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πρόσθεσε «το ηφαίστειο Κιουντούρ μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει κρίση με τους Έλληνες. Τίνος είναι το νέο νησί ηφαιστείου ; Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα. Μπορεί να δημιουργηθούν νέα ηφαιστειογενή νησιά που δεν κατονομάζονται στη συνθήκη της Λοζάνης. Τίνος θα είναι τα νησιά αυτά;». 
 Πρόσθετες πληροφορίες έχει η εφημερίδα Yeni Safak που με τίτλο <<βρέθηκε ηφαίστειο στο Αιγαίο», γράφει ότι στη Μαρμαρίδα βρέθηκαν κρατήρες δύο ενεργών ηφαιστείων σε βάθος 200 μέτρων. Οι κρατήρες αυτοί, που συνεχίζουν να βγάζουν λάβα, αναμένεται να βγουν στην επιφάνεια της θάλασσας.Οι επιστήμονες που διερεύνησαν την περιοχή μεταξύ Μπόζμπουρούν της Μαρμαρίδας και της Σύμης διαπίστωσαν την ύπαρξη ηφαιστείου και δύο κρατήρων. Ο καθηγητής Ερτζάν δήλωσε ότι έβγαλαν το τρισδιάστατο σχέδιο του ηφαιστείου και λόγω της θέσης που βρίσκεται του έδωσαν την ονομασία «ηφαίστειο Κιουντούρ» . Ακόμα είπε ότι «η λάβα του ηφαιστείου είναι τύπου ρευστού. Δεν γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να βγει ο κρατήρας στην επιφάνεια. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα ή τρία χρόνια, αλλά μπορεί και σε είκοσι χρόνια». Ο καθηγητής Ερτζάν είπε πως σε μία πιθανή έκρηξη δεν θα επηρεαστεί η Μαρμαρίδα, αλλά θα επηρεαστεί η Σύμη. 
ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ!
 Προχθές με πρόσχημα την ...επιστημονική έρευνα ο Τούρκος καθηγητής επιχείρησε να μπει στα ελληνικά ύδατα στην Δωδεκάνησο για να θερμομετρήσει το νερό ψάχνοντας ηφαίστεια και σεισμούς.Το περιστατικό είχε αναφέρει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα Σαμπάχ προσθέτοντας ότι όταν ελληνικό σκάφος του Λιμενικού τον παρεμπόδισε αφού παραβίαζε τα χωρικά ύδατα ο καθηγητής ..πούλησε τρέλα και άρχισε τις διαμαρτυρίες! 
 Σύμφωνα με την Sabah λοιπόν ( με τον τίτλο «Ελληνική παρενόχληση στο σκάφος για το σεισμό») το σκάφος στο οποίο επέβαινε ο καθηγητής Ερτζάν και το επιτελείο του, έκαναν έρευνες ανοιχτά της Μαρμαρίδας. Ο καθηγητής Ερτζαν και το επιτελείο του διερευνούν το μπαράζ σεισμών στο Αιγαίο μεταξύ του Μπόζμπουρούν, της Μαρμαρίδας και της Σύμης που είχαν σημειωθεί τον περασμένο μήνα. 
 Ο καθηγητής Έρτζαν είχε πει ότι τη στιγμή που πλησίαζε με το σκάφος του στα ελληνικά ύδατα ήρθε μπροστά τους πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και όπου και αν πήγαιναν τους ακολουθούσε.Σε άλλο σημείο ανεφερε ότι αυτό έγινε για σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος είπε ακόμα- πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα- ότι ήταν αποφασισμένος να κάνει καταμέτρηση γι’ αυτό και μπήκαν στα ελληνικά ύδατα και επέστρεψαν στα διεθνή αφού έκαναν την καταμέτρηση. 
 Ο Αχμέτ Ερτζάν, είναι καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης και σύμβουλος τη Ένωσης γεωλόγων. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΕΥΧΕΣ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


Σε  καιρούς  χαλεπούς  και  γκρίζους  για  την  κοινωνία  και  τους  εργαζόµενους,  το µήνυµα  των 
γιορτινών  ηµερών  για  υγεία  και  ευτυχία,  κάθε  άλλο  παρά  ρεαλιστικό  και  προσιτό  µοιάζει.     Ας  είναι  όµως  για όλους  µας,  η  απαρχή  µιας  δυναµικής  προσπάθειας  
για  ρήξη  και  ανατροπή.   Ας  ενεργοποιήσουµε  τα  αντανακλαστικά  της  αλληλεγγύης,  της  ανθρωπιάς   και  της  προσφοράς  που  σίγουρα  διαθέτουµε. 
 Η  ΕΛΚΕ  ΕΛΠΕ  εύχεται  σε  όλους  τους  εργαζόµενους  και  τις  οικογένειές  τους,  Ειρήνη, Υγεία,  
Ευτυχία  και  Ελπίδα. 
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  &  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ

Αγοράζεις κοινωνική ειρήνη με 293 ευρώ;




Η γενιά των 293 ευρώ-Νέες μειώσεις στους μισθούς
Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν για ακόμη μια φορά τους μισθούς τους να μειώνονται ενώ δραματικές θα είναι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις που προέρχονται από στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον «Τύπο της Κυριακής», στις αποδοχές του 50% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αναμένονται μειώσεις της τάξης του 10%.
Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία.
Σύμφωνα με την εμπιστευτική αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος οι μισθοί θα αρχίσουν να ξεπαγώνουν με έστω οριακές αυξήσεις από το 2014.
 Αγοράζεις κοινωνική ειρήνη με 293 ευρώ και αυτά για πολύ λίγους “τυχερούς” ; Ο  χρόνος θα δείξει… 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ Άνοιξε τις αποθήκες οπλισμού ο Άσσαντ και εξοπλίζει πολιτοφύλακες Χριστιανούς και Αλεβίτες




Δεκάδες χιλιάδες σύριοι πολίτες Αλεβίτες και Χριστιανοί εξοπλίζονται, καθώς το καθεστώς Άσσαντ, ανοιξε τις αποθήκες όπλων και μοιράζει στη φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή οπλα. Η κίνηση ερμηνευεται ως ανησυχία του καθεστώτως για επικείμενη αποσταθεροποιηση, καθώς τις τελευταίες εβδομαδες εχει καταγραψει σειρά αποτυχιών, σε μάχες εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών. 
Σε οποιαδήποτε περιπτωση αναμενεται επικείμενη κατάρρευση του καθεστώτως εφόσον δεν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και οι συνθήκες με δραματικές συνέπειες. Τόσο σε πληθυσμιακό όσο και σε γεωπολιτικό επιπίπεδο.
Το βέβαιο ειναι οτι η διανομή οπλων και πυρομαχικων με δεδομένη τη συνεχή υποστήριξη του Ιράν και συνεπώς της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, κάνει το μίγμα εκρηκτικό.
Στο μεταξύ οι μάχες συνεχιζονται στη Συρία με το καθεστώς Άσσαντ να φαίνεται ότι σταδιακά υποχωρεί μέρα με τη μέρα. Πηγές αναφέρουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι οι κυβερνητικές δυνάμεις να χάσουν τον έλεγχο στρατηγικών σημείων με συνέπεια τη μαζική προέλαση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
Ενδεχόμενη κατάρρευση του καθεστώτος εκτιμάται οτι θα προκαλέσει κύμα φυγής των υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων. Ήδη η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα φαίνεται ότι  έχουν κινηθεί παρασκηνιακά, προσφέροντας καταφύγιο στον Πρόεδρο Άσσαντ οποίος πάντως έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία του.
Δεν ισχύει το ίδιο για εκατοντάδες αξιωματούχους στους οποίους ο Άσσαντ βασίζεται για να διατηρεί τον έλεγχο της Συρίας, οι οποίοι έχουν διαπράξει αδικήματα εις βάρους του τοπικού πληθυσμού και φοβούνται για πράξεις αντεκδίκησης εάν καταρρεύσει το καθεστώς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρουκέτα στο πολιτικό σύστημα της χώρας


Ρουκέτα στο πολιτικό σύστημα της χώρας

Το "τέλος εποχής" για το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της χώρας καταγράφει η έρευνα κοινής γνώμης της Marc, που πραγματοποιήθηκε για το Έθνος της Κυριακής.
Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από την πολιτική κατάσταση και προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%.
Μάλιστα περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους, ποσοστό 54,5% επιθυμούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.
Περισσότερο απαισιόδοξη πάντως για το 2013 σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, εμφανίζεται η ηλικιακή κατηγορία των 35-54 ετών (71,2%) ενώ στο ίδιο αρνητικό κλίμα βρίσκονται τόσο οι νέοι 18-24 ετών (60,1%) όσο και οι μεγαλύτερες ηλικίες των 55 ετών και άνω (60,1%).
Στην ερώτηση "ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας" το 49,3% των ερωτώμενων απάντησε καμία, ούτε η σημερινή, αλλά ούτε και μια με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση έχει το προβάδισμα με ποσοστό 29,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στις μικρές ηλικίες από 18 έως 34 ετών.
Όσο για το αν είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα η πλειοψηφία δεν είναι ικανοποιημένη, καθώς το ποσοστό φτάνει το 84,1%.
Στην ερώτηση αν θεωρούν αναγκαίο τον ανασχηματισμό οι πολίτες απαντούν αρνητικά με ποσοστό 60,8% ενώ επίσης αρνητική άποψη έχουν για το αν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη (67,1%).
Ενδεικτικό στοιχείο πάντως της απαίτησης για αλλαγές αποτελεί η προτίμηση των ερωτηθέντων σε καταξιωμένους επαγγελματίες (23,8%), τεχνοκράτες (20,1%) και ακαδημαϊκούς (20,5%), κατατάσσοντας στις τελευταίες θέσεις τους πολιτικούς.
Σε ό,τι αφορά τα κόμματα συγκεκριμένα οι πολίτες αλλά και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν στροφή της προς το Κέντρο, ενώ οι πολίτες και ειδικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το κόμμα πιο ριζοσπαστικές απόψεις.
Καθολικό αίτημα πάντως των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι η σύμπραξη του κόμματος με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Οι ψηφοφόροι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προτρέπουν το κόμμα να παραμείνει στη θέση που έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων καθώς και ψηφοφόρων του κόμματος, την χαρακτηρίζει "κόμμα διαμαρτυρίας".
Τέλος, ένας στους τρεις πολίτες εκπέμπει σήμα κινδύνου στη ΔΗΜΑΡ, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Τρόικα: Must do list στους επιτρόπους για τις τράπεζες


Τρόικα: Must do list στους επιτρόπους για τις τράπεζες

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις θα δώσει η τρόικα στους επιτρόπους που θα μπουν από τις 15 Ιανουαρίου 2013 στις τράπεζες, ενώ ήδη ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ έχουν καταρτίσει τη βασική πενταετή πολιτική για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σημειώνεται πως οι επιτροπές εποπτείας (monitoring trustee) στις τράπεζες θα αναλάβουν έργο πριν ακόμη υποβληθούν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των τραπεζών και ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίση τους.

Το κείμενο του ΔΝΤ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Πόουλ Τόμσεν, προβλέπει τα εξής:

-Οι τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους αποθέματα. Η αβεβαιότητα του τρόπου με τον οποίο η ύφεση και η δημοσιονομική προσαρμογή θα επηρεάσει τα δάνεια, απαιτεί κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας. Εφόσον υπάρχει αμφιβολία για τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών, η πρόσβαση στις κεντρικές αγορές μάλλον θα συνεχίσει να έχει εμπόδια. Για το λόγο αυτό, τα αυξημένα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας θα βοηθήσουν στον περιορισμό αυτών των αμφιβολιών.

- Σχετικά με την απομόχλευση του τραπεζικού συστήματος, μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την αναβίωση των καταθέσεων, και οι τράπεζες αναμφίβολα θα κάνουν μια προσπάθεια απομόχλευσης με την διάθεση μη θεμελιωδών περιουσιακών στοιχείων, με τη μείωση των ξένων ανοιγμάτων τους και με τη λήψη άλλων μέτρων ανάλογα με τις ανάγκες.
- Οι τράπεζες πρέπει να συνεργάζονται στενά με τους πελάτες τους για να αποφύγουν αδυναμίες αποπληρωμής δανείων, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει περισσότερο τις οικονομικές δυσκολίες. Από τη μια πλευρά, το νομικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση των ιδιωτικών δανείων μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας και για τις τράπεζες και για τους πελάτες.
- Ο δημόσιος τομέας πρέπει να βγει από το τραπεζικό σύστημα. Η κυβερνητική στρατηγική για την ιδιωτικοποίηση προβλέπει την πώληση διαφόρων συμφερόντων της κυβέρνησης. Αυτό θα εξαλείψει τις διαταραχές κατανομής και θα στηρίξει αποδοτικότερες επενδύσεις δια μέσου ιδιωτικών τραπεζών.
- Η εξυγίανση του τραπεζικού τομέα είναι απαραίτητη. Η είσοδος πρόσθετων διεθνών τραπεζών πρώτου επιπέδου σαν ισχυροί εταίροι θα ενισχύσουν το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα -από πλευράς ρευστότητας και κεφαλαίου- στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη και την οικονομική ανάκαμψη. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Περίεργες αγοραπωλησίες μετοχών σε Ελβετία-Βερμούδες




Περίεργες κινήσεις και αγορές μετοχών απασχολούν τις Αρχές του Χρηματιστηρίου, καθώς παρατηρείται αγορά μετοχών από κωδικούς Ελβετίας και πωλήσεις από κωδικούς των Βερμούδων.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", επικρατεί προβληματισμός σχετικά με την εθνικότητα των funds, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις εντολές.

Μέχρι στιγμής όσες φορές επιχειρήθηκε να βρεθεί ο βασικός αγοραστής ή πωλητής σε μετοχές που παρουσίαζαν περίεργη χρηματιστηριακή εικόνα δεν υπήρξε αποτέλεσμα, καθώς ειδικά σε περιπτώσεις που οι εντολές έρχονταν από offshore εταιρείες, ως ιδιοκτήτης εμφανιζόταν κάποια δικηγορική εταιρεία με έδρα τη σουίτα κάποιου πολυτελούς ξενοδοχείου.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι παραπάνω εντολές συμπίπτουν χρονικά με την προσπάθεια της Ελλάδας να εξακριβωθεί η "ταυτότητα" των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν λίγες μέρες, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, δήλωσε στη Βουλή ότι "στις αρχές του 2013, αν όλα πάνε καλά, θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγησή τους".
Είναι πιθανό η εξέλιξη αυτή, να έχει θορυβήσει κάποιους στο εξωτερικό και γι' αυτό προβαίνουν στις ανάλογες κινήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr