Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η Γη εκτός ελέγχου! ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ...




 Όλα τα κομμάτια του παζλ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μαγνητικός μας άξονας ακολουθεί τελευταία μια συμπεριφορά έξω απ΄ τα συνηθισμένα. Ποιες μπορεί να είναι οι γεωλογικές επιπτώσεις και ποιον ρόλο παίζει το κινεζικό «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»; Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες....

μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι
δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους. Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς... τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ;
Ο απροσδόκητος αυτός θάνατος των πουλιών δεν ήταν ο μόνος. Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες νεκρά πουλιά βρέθηκαν στις Πολιτείες του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Αριζόνας, του Τέξας, της Λουιζιάνας, της Καρολίνας... αλλά και της Ν. Αμερικής, της Αγγλίας, της Σουηδίας και της Ουγγαρίας. Ωστόσο οι μαζικοί αυτοί θάνατοι ήταν απλά οι τελευταίοι σε μια αλυσίδα ανεξήγητων θανατικών σε χιλιάδες ψάρια και καβούρια ανά τον πλανήτη, από το 2009: Ινδιάνα, Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Μέριλαντ, Φλόριδα, Αϊτή, Βραζιλία, Ουαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βιετνάμ και Νέα Ζηλανδία ήταν τα «πεδία μαχών» των θαλάσσιων οργανισμών με τον άγνωστο εχθρό τους. Τι να σκεφτεί κανείς, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες σήκωναν τα χέρια ψηλά; Ο μόνος κοινός τόπος των θανατικών που θα αιτιολογούσε τον αποπροσανατολισμό θα μπορούσε να ήταν μια σειρά σημαντικών και αιφνίδιων διαταραχών των γραμμών του «μαγνητικού χάρτη της Γης».
 Με πόσα «τρέχει» ο πόλος;
Παραξενεμένος ο ίδιος από το φαινόμενο, αναζήτησα τι το σχετικό με το μαγνητικό πεδίο της Γης είχε σημειωθεί πρόσφατα. Εντόπισα ειδήσεις όπως εκείνη για το ότι «η μετατόπιση των πόλων αναγκάζει αεροδρόμιο στη Φλόριδα να επαναριθμήσει τους διαδρόμουςτου». Τι είχε συμβεί; Ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος γνωρίζουμε ότι μετατοπίζεται, με ταχύτητα περίπου 25 μίλια ανά έτος. Τώρα όμως, κατά το Νational Geographic, τρέχει με... 40 μίλια τον χρόνο! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ANAKOIΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε




Συνάδελφοι

Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες του « Αποφασίζουμε και Διατάσουμε »  σε ότι αφορά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ελληνικά Καύσιμα .

Η Διοίκηση αφού αποφάσισε και εφάρμοσε την περικοπή του κινήτρου παραγωγικότητας για τους εργαζόμενους της ΕΚ κατά το ήμισυ με εντελώς αυθαίρετο τρόπο, έρχεται σήμερα και με τον ίδιο τρόπο, χωρίς καν να διαβουλευτεί με  το σωματείο και αποφασίζει να κόψει τις ημιαργίες των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θεωρώντας ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να τις δώσει, άσχετα αν οι εργαζόμενοι επί σειρά ετών τις έπαιρναν σαν προαιρετικές κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές τους, μετά από σχετική ενημέρωση που είχαν από το γραφείο προσωπικού.
Στο ίδιο κλίμα φυσικά εντάσσονται και οι αποφάσεις που μαθαίνουμε ότι δεν θα δοθούν κουπόνια ούτε στους Συνταξιούχους, πολύ δε περισσότερο στους συναδέλφους που εργάζονται με εργολαβική σχέση στην Εταιρία.

Δυστυχώς αν και είναι ημέρες εορτών, θέλουμε να καταγγείλουμε αυτή την συμπεριφορά και καλούμε τη Διεύθυνση να σκεφτεί για πολλοστή φορά, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει και αποφασίζει μονομερώς για την κατάργηση των παροχών της Ε.Κ., χωρίς να συνεχίζει να ισχυρίζεται, ότι τέτοιες παροχές τις έχει μόνο η Ε.Κ , διαφορετικά να ισχύσουν και για τους εργαζόμενους της Ε.Κ. οι παροχές που ισχύουν και για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο…

Αφού η εταιρεία αποφάσισε την κατάργηση των ημιαργιών πρέπει να μας το δηλώσει γραπτώς.

Το Σωματείο θα διεκδικήσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων με κάθε νόμιμο συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

             Το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο και ο προϋπολογισμός του 2013 που ψήφισε στην Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση επιβάλλει ένα εφιαλτικό καθεστώς για την κοινωνία και τους εργαζόμενους.
            Η φαινομενική «αναδιάρθρωση» σημαίνει απολύσεις και ουσιαστική διάλυση του κόσμου της εργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
            Αντιστεκόμαστε στην συνεχιζόμενη ατελέσφορη και ισοπεδωτική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης  συμμετέχοντας  στην 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 19/12/12 από 12:00 έως 15:00.
           Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε βροντερό παρόν στη συγκέντρωση στην πλατεία  Κλαυθμώνος  στις  12:30  στην  Αθήνα  και  στις  12:30 έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την Θεσσαλονίκη.
           Οι  δυνάμεις  της  εργασίας  μπορούν  και πρέπει να πάρουν την κατάσταση  στα  χέρια  τους.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΣΤΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΗΠΑ Enterprise Institute: "Από όλο το ΝΑΤΟ μόνο στην Ελλάδα ανασχέσαμε την διείσδυση της Ρωσίας"




"Μόνο στην Ελλάδα πέτυχε η προσπάθειά μας να ανασχέσουμε την ρωσική ενεργειακή διείσδυση στο ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ" αναφέρει η «Διαφωτιστική Έκθεση» (Illuminated Report) του Enterprise Institute προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ το οποίο πρόκειται να συζητήσει στα μέσα Ιανουαρίου «τα περιθώρια ανάσχεσης της ρωσικής ενεργειακής διείσδυσης (...) στο κέντρο του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ».
Οι Αμερικανοί ομολογούν οτι δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το σχέδιο της αναχαίτισης ττου ρωσικού ενεργειακού δικτύου , τόσο στο Βορρά, όσο και στο Νότο και μέσα στην έκθεση περιγράφεται πως η προσπάθειες υπονόμευσης των ρωσικών προσπαθειών απέτυχαν, πλην της περίπτωσης της Ελλάδας.
Στην ίδια έκθεση περιγράφεται και η χρεοκοπία του σχεδίου του αγωγού Nabucco (ο οποίος ήταν η "δικαιολογία" της ομάδας της πρώτην υπουργού Εξωτερικών Ν.Μπακογιάννη το 2008-'09 να σαμποτάρει τον South Stream)
Ακόιμα στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι "οι οικονομικές συνέπειες για τις ΗΠΑ από την προφανή αποτυχία να υλοποιηθεί το σχέδιο του αγωγού Nabucco,  δεν φαίνεται να είναι τόσο κρίσιμες, όσο το ότι ολόκληρη η βιομηχανική ανάπτυξη της Ευρώπης αφού πλέον εξαρτάται από τη ρωσική ενέργεια". 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χρήματα για πρώτη φορά για την εξερεύνηση των ελληνικών κοιτασμάτων




Τρεις μεγάλες ξένες πολυεθνικές έχουν δώσει στο δημόσιο 700.000 δολάρια, προκειμένου να αγοράσουν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο.
Στο Ιόνιο πέλαγος επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μεγάλες ξένες πολυεθνικές και συγκεκριμένα, μια νορβηγική, μια γαλλική και μια αμερικανική έχουν δώσει ήδη στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 700.000 δολαρίων, προκειμένου να αγοράσουν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που έχουν γίνει στην περιοχή μεταξύ της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας και των ιταλικών ακτών, για να μελετήσουν το αν και κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμα τα όποια ευρήματα.
Αυτά είναι και τα πρώτα λεφτά που βγάζει το ελληνικό κράτος απ' αυτή τη διαδικασία και το υπουργείο Έρευνας θα πρέπει να αισθάνονται… υπερήφανοι για το γεγονός.
Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει, ακόμα και σήμερα, αν όντως η περιοχή έχει αξιοποιήσιμα κοιτάσματα. Τα ίδιο, κατά το μάλλον ή ήττον, ισχύει και στην περίπτωση των ερευνών που γίνονται στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, απ' όπου ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τελικές διαπραγματεύσεις με τη γαλλική εταιρεία Τοτάλ




Ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης συναντήθηκε σήμερα με αξιωματούχους της γαλλικής εταιρείας Τοτάλ σε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και υπογραφής συμφωνίας για την έναρξη ερευνών για φυσικό αέριο σε ένα από τα τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.
Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το συμβόλαιο της κοινοπραξίας της Ιταλικής ΕΝΙ με τη νοτιοκορεατική Κογκάς για την έναρξη γεωτρήσεων σε δύο άλλα τεμάχια.
Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι προβλέπει έξοδο της κυπριακής οικονομίας από την ύφεση μετά την έναρξη εντός δύο ετών των τεράστιων έργων υποδομής για το φυσικό αέριο, ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ.
Επίσης, δήλωσε ότι δύο είναι οι βασικοί λόγοι της επιδίωξης για επείγουσα υπογραφή των συμβολαίων με τις δυο κοινοπραξίες. Ο πρώτος προκύπτει από την ανάγκη να σταλεί ισχυρό μήνυμα για την κυπριακή οικονομία, από τη συνεργασία με κολοσσούς και ο δεύτερος αφορά στην ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να αρχίσει το συντομότερο η κατασκευή των υποδομών.
Όπως ανέφερε, αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία η Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων θα στηρίξει όλες τις διαδικασίες, για να προσελκύσει επενδυτές.
Βάσει χρονοδιαγραμμάτων, εντός του 2013 πρέπει να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική προετοιμασία και τη διετία 2 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Μειώνονται οι μισθοί με την αύξηση της παρακράτησης έως και 185%


Μειώνονται οι μισθοί με την αύξηση της παρακράτησης έως και 185%

Αντιμέτωποι με νέες εισοδηματικές απώλειες βρίσκονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου λόγω της εφαρμογής της νέας φορολογικής κλίμακας που θεσπίζεται με το φορολογικό νομοσχέδιο.
Από τον επόμενο μήνα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς με παιδιά, που έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι μισθωτοί με 2 ή περισσότερα παιδιά και μεικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.000 και μέχρι 2.500 ευρώ θα υποστούν εισοδηματικές απώλειες από 25 έως και 94 ευρώ το μήνα.
Μείωση
Για παράδειγμα μισθωτός του ιδιωτικού τομέα με δυο παιδιά που λαμβάνει μισθό 1.000 ευρώ θα διαπιστώσει από τον επόμενο μήνα μείωση στο μισθό του κατά 22,51 ευρώ ή σε ετήσια βάση 315,14 ευρώ.
Μειώνονται οι μισθοί με την αύξηση της παρακράτησης έως και 185%
Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και η ετήσια εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2013 που παρακρατείται κάθε μήνα από το μισθό του.
Γενικά, το αποτέλεσμα της άμεσης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων για τη φορολογική κλίμακα θα είναι αυξηθούν κατά 3% έως και 185% οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών από τον επόμενο μήνα, για τους περισσότερους μισθωτούς με προστατευόμενα παιδιά και ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 9.000 ευρώ καθώς επίσης και για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν βαρύνονται με τέκνα και έχουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από 23.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις από το 2013 και μετά η φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων θα γίνεται με βάση μια νέα φορολογική κλίμακα στην οποία δεν θα υπάρχει πλέον σταθερό αφορολόγητο κλιμάκιο εισοδήματος ούτε πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για όσους φορολογούμενους βαρύνονται με παιδιά.
Στη νέα αυτή φορολογική κλίμακα θα υπάρχουν μόνο τρία κλιμάκια φορολογητέου εισοδήματος στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου 22%, 32% και 42%.
Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%.
Από κει και πέρα για ετήσια εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ, όποιος φόρος προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα θα μειώνεται κατά ένα ποσό σταθερής έκπτωσης ύψους 2.100 ευρώ.
Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.
Κατάργηση
Με τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήσεις στις μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών, για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους:
Δεν έχουν προστατευόμενα παιδιά και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 23.000 ευρώ.
Εχουν ένα προστατευόμενο παιδί και ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.
Εχουν δύο προστατευόμενα παιδιά και ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.
Εχουν τρία προστατευόμενα παιδιά και ετήσια εισοδήματα πάνω από 10.000 ευρώ.
Για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν έχουν παιδιά και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 και μέχρι 23.000 ευρώ καθώς επίσης και για όσους μισθωτούς έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και ετήσια εισοδήματα πάνω από 8.000 και μέχρι 11.000 ευρώ θα προκύψουν μειώσεις στις κρατήσεις φόρων. 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Η αντιπολίτευση της Συρίας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία – «Χεζμπολάχ»


Хасан Насрулла Хезболла

Ο αρχηγός του λιβανικού κινήματος «Χεζμπολάχ» Hassan Nasrallah δήλωσε, πως η συριακή αντιπολίτευση δεν θα μπορέσει να ανατρέψει την κυβέρνηση και να κερδίσει στην διαμάχη, η οποία διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια.
«Η κατάσταση στην Συρία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Όμως ο καθένας που νομίζει, πως η ένοπλη αντιπολίτευση θα μπορέσει να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης, κάνει ένα μεγάλο λάθος», δήλωσε ο Nasrallah.
Οι Σύριοι αντιπολιτευόμενοι κατηγορούν το «Χεζμπολάχ», πως οι μαχητές του πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων. Όμως οι εκπρόσωποι του λιβανικού κινήματος διαψεύδουν αυτές τις κατηγορίες.
 ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Η Διάσκεψη της Ντόχα Επέκτεινε την Ισχύ του Πρωτοκόλλου του Κιότο ως το 2020



Σε μία κίνηση – «σωσίβιο» για την μετρίων προσδοκιών διάσκεψη του ΟΗΕ στην Ντόχα του Κατάρ, αποφασίστηκε η επέκταση της ισχύος του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών ως το 2020. Τα σχεδόν 200 κράτη που συμμετείχαν, επέκτειναν το Σάββατο την ισχύ του Πρωτοκόλλου του Κιότο με στόχο να αποτρέψουν μια νέα αποτυχία στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΗΕ να σταματήσει η αύξηση των παγκόσμιων εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η οκταετής επέκταση πέραν του 2012 του αποδυναμωμένου αυτού σχεδίου του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη το διατηρεί ζωντανό ως το μόνο νομικά δεσμευτικό σχέδιο για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού. 
Ωστόσο, η απόφαση αυτή υπονομεύτηκε από την αποχώρηση της Ρωσίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά. 
Αυτοί που το συνυπογράφουν αναλογούν τώρα στο 15% των παγκοσμίων εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Για πρώτη φορά αποφασίστηκε ότι τα πλούσια κράτη θα πρέπει να κινηθούν προς την αποζημίωση φτωχότερων κρατών που υφίστανται τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Τετάρτη Συνεδριάζει το ΤΑΙΠΕΔ για την Τελική Φάση της Πώλησης της ΔΕΠΑ




Επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων το αμέσως προσεχές διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς το Δ.Σ. του Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, με στόχο εντός του Δεκεμβρίου να δρομολογηθεί η τελική φάση της πώλησης της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ. 
Ειδικά, για την ΔΕΠΑ ο διαγωνισμός θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση της Τετάρτης - όπου θα συζητηθεί και η ολοκλήρωση παραχώρησης του κτήματος Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Εντός των επομένων οι υποψήφιες εταιρείες και κοινοπραξίες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός του Ιανουαρίου
Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό του Ομίλου ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ συμμετέχουν οι ρωσικές Gazprom και Sintez (Negusnef), η κρατική αζερική Socar, η κοινοπραξία Βαρδινογιάννη - Μυτιληναίου M&M Gas, ενώ ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με τον τσέχικο επενδυτικό όμιλο PPF συμμετέχει μόνο στην διαδικασία για την πώληση του ΔΕΣΦΑ. 
Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρουν ότι στον διαγωνισμό θα επικρατήσει όποιος πλειοδοτήσει, πέραν γεωπολιτικών ή άλλων ισορροπιών, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, οι επτά όμιλοι που πέρασαν στο δεύτερο στάδιο για τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ αναμένεται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές ως τις 15 Ιανουαρίου. 
Σε μία στιγμή κατά την οποία τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων έχουν αποτελματωθεί, η κυβέρνηση επιθυμεί να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος επιταχύνοντας αισθητά τις διαδικασίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Το 2012 τα έσοδα ανήλθαν μόλις στα 100 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση προσδοκά ότι ακόμη κι αν η πώληση του ΟΠΑΠ δεν φέρει τα αναμενόμενα έσοδα, αυτά να ισοφαριστούν, έστω εν μέρει, από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Στα μέσα Ιανουαρίου θα εγκατασταθούν οι επίτροποι στις ελληνικές τράπεζες


Στα μέσα Ιανουαρίου θα εγκατασταθούν οι επίτροποι στις ελληνικές τράπεζες

Περί τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί στις τράπεζες τα στελέχη των ελεγκτικών εταιρειών που θα έχουν υπερεξουσίες.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, κάθε τράπεζα θα υπογράψει ένα μνημόνιο, μέσω του οποίου θα δεσμεύεται για το επίπεδο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις εμπορικές του πολιτικές.
Θα τίθενται σαφή όρια για το δανεισμό επειχειρήσεων και νοικουριών, ενώ σαφείς υποχρεώσεις θα ορίζονται και ως προς το ύψος των επιτοκίων στις καταθέσεις. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Ποια τεκμήρια θα ισχύσουν το 2013; Η μεγάλη παγίδα που φέρνει περισσότερο φόρο και λιγότερα επιδόματα


Ποια τεκμήρια θα ισχύσουν το 2013; Η μεγάλη παγίδα που φέρνει περισσότερο φόρο και λιγότερα επιδόματα


Οι πληροφορίες που ήθελαν το υπουργείο Οικονομικών να μειώνει τα τεκμήρια προκειμένου να μην παγιδεύσει τους φορολογούμενους που έχουν χτυπηθεί από τη μείωση των εισοδημάτων, δεν επιβεβαιώνονται. Παρά το γεγονός ότι οι μειώσεις είχαν ενσωματωθεί και στο 1ο προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου και στο 2ο, τελικώς τα τεκμήρια της επόμενης χρονιάς θα είναι ίδια με της προηγούμενης.

Για να θυμηθείτε τα τεκμήρια που θα ισχύσουν και την επόμενη χρονιά κάντε κλικ εδώ:
«Τι είχαμε τι χάσαμε» θα σκεφτείτε. Κι όμως δεν είναι έτσι. Τα εισοδήματα του 2012 θα είναι μειωμένα τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με τα εισοδήματα του 2011 στον ιδιωτικό τομέα. Τεράστιες απώλειες έχουν υποστεί και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι για πρώτη φορά δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν το θεωρητικό (και εξωπραγματικό) εισόδημα της εφορίας. Σε αυτή την περίπτωση, θα φορολογηθούν με βάση το θεωρητικό και όχι το πραγματικό εισόδημα της εφορίας.
Αυτή είναι η μία συνέπεια. Υπάρχει και μια ακόμη. Οι γονείς με παιδιά, περιμένουν να εισπράξουν το νέο επίδομα από τον προσεχή Ιούλιο προκειμένου να αντισταθμίσουν ένα μέρος από τις απώλειες που θα έχουν λόγω της κατάργησης του αφορολογήτου για τα παιδιά. Όμως, εξαιτίας των τεκμηρίων κάποιοι θα εισπράξουν σαφώς λιγότερο επίδομα από αυτό που περιμένουν.
Οικογένεια με ένα παιδί, για να εισπράξει το επίδομα των 40 ευρώ τον μήνα θα πρέπει το εισόδημά του να είναι χαμηλότερο των 9000 ευρώ. Ως εισόδημα, θα εκλαμβάνεται είτε το πραγματικό, είτε το τεκμαρτό, ανάλογα με το ποιο είναι το μεγαλύτερο. Ένα ζευγάρι, ένα αυτοκίνητο να έχει και ένα σπίτι, ξεπερνάει το όριο των 9000 ευρώ. Έτσι, δεν πρόκειται να εισπράξει τα 40 ευρώ τον μήνα αλλά θα πέσει στην αμέσως επόμενη κατηγορία που είναι τα 26 ευρώ τον μήνα. Το αντίστοιχο, θα συμβεί για όσους έχουν δύο παιδιά. Για να πάρουν τα 80 ευρώ τον μήνα, επίσης πρέπει να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα το πολύ έως 9-10.000 ευρώ. Αν υπερβούν το όριο, πέφτουν αυτομάτως στα 53,3 ευρώ.
Μπορείτε να δείτε το πως διαφοροποιείαι το επίδομα των παιδιών ανάλογα με το εισόδημα στον σχετικό πίνακα του fpress.gr τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

"Young Businessman":Διεκδίκησε 6.000 € minimum για να "στήσεις" την δική σου επιχείρηση


"Young Businessman":Διεκδίκησε 6.000 € minimum για να "στήσεις" την δική σου επιχείρηση

Αν είσαι νέος και έχεις μια έξυπνη λαμπρή και προτότυπη ιδέα που μπορεί, με καθοδήγηση και τη βοήθεια ειδικών, να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, τότε μπορείς να διεκδικήσεις το βραβείο του διαγωνισμού YoungBusinessman, χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι το fpress.gr.
Στο Διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι ή νέες έως 40 ετών. Οι υποψήφιοι σε πρώτη φάση καλούνται να καταθέσουν τις Ιδέες τους για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης οι οποίες στη συνέχεια αξιολογούνται από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού και επιλέγονται οι δέκα καλύτερες Επιχειρηματικές Ιδέες που προκρίνονται στον Τελικό.
 Όσοι έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού YoungBusinessman καλούνται να υποβάλλουν πλέον ένα αναλυτικότερο Επιχειρηματικό Σχέδιο (BusinessPlan) αναφορικά με την υλοποίηση της Επιχειρηματικής τους Ιδέας και διαγωνίζονται σε ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι υποψήφιοι παρουσιάζουν το Επιχειρηματικό τους Σχέδιο και δέχονται ερωτήσεις από την Επιτροπή Αξιολόγησης αλλά και το κοινό.
 Στο τέλος της εκδήλωσης συγκεντρώνεται η βαθμολογία από την Επιτροπή Αξιολόγησης και ανακοινώνονται οι νικητές.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ κάντε κλικ ΕΔΩ
Τα ποσά των βραβείων θα αυξάνονται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ανάλογα με την αύξηση των χορηγιών
Οι τρεις πρώτοι με την υψηλότερη βαθμολογία λαμβάνουν MINIMUM τα εξής χρηματικά έπαθλα :
6.000 € ο πρώτος νικητής,
4.000 € ο δεύτερος νικητής και
2.000€ ο τρίτος νικητής.
Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες από την PraInternational προκειμένου να προχωρήσουν με επιτυχία και ταχύτητα στην υλοποίηση των στόχων τους. 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και οι ΔΕΚΟ


Στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου και οι ΔΕΚΟ

Το ενιαίο μισθολόγιο εισάγεται με το νέο έτος και στις ΔΕΚΟ.
Εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει την εξομοίωση των αποδοχών με εκείνες που καταβάλλονται στον στενό δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με το «Έθνος», την πλήρη εξομοίωση, από την 1-1-2013, των αποδοχών 120.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στον «στενό» Δημόσιο, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εισάγει το νέο βαθμολόγιο για πρώτη φορά και στις ΔΕΚΟ.
Κατ΄ εφαρμογήν του ν. 4093/2012 η εγκύκλιος προβλέπει ότι η κατάταξη στο βαθμολόγιο, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει σε περικοπές των αποδοχών τους 25% κατά μέσον όρο, καθώς τα χρόνια προϋπηρεσίας καθορίζουν το ύψος του βασικού μισθού στα πρότυπα του Ενιαίου Μισθολογίου που ισχύει στον στενό δημόσιο τομέα.
Ταυτόχρονα, καταργούνται και όλα τα επιπλέον επιδόματα και μένουν μόνο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στα 150, το επίδομα απομακρυσμένης εργασίας 150 ευρώ, το επίδομα τέκνων (50 ευρώ το πρώτο παιδί, 70 το δεύτερο κλπ) και το επίδομα θέσης και ευθύνης (900, 450 και 250 ευρώ για γενικούς διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες αντίστοιχα).
Επί της ουσίας με το νέο βαθμολόγιο οι μισθοί των υπαλλήλων αυτών θα πέσουν από τις 26.000 με 27.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 21.000 ευρώ το χρόνο κατά μέσο όρο.
Πλέον το... ταβάνι στις αποδοχές μπαίνει στις 2.200 ευρώ μεικτά το μήνα για υπαλλήλους με 35 έτη υπηρεσίας και με πτυχίο ΑΕΙ. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Ο “Ανεύθυνος πολίτης” χαρακτηρίζει την εποχή!




Το πατερναλιστικό κράτος όπως και το φιλελεύθερο κράτος παράγουν ανεύθυνους κατά τεκμήριο και αδρανείς πολίτες όπου το πρωτεύων είναι ή “αγορά” και το μέσο ανταγωνισμού  τους το χρήμα.
Έτσι το απόλυτο χαρακτηριστικό του ανεύθυνου πολίτη είναι ότι δεν πληρώνει φόρους μεταχειριζόμενος νόμιμα ή παράνομα μέσα για να το πετύχει. Από την φοροδιαφυγή έως τις εξωχώριες και την αλλαγή υπηκοότητας,  και την εξαγωγή καταθέσεων, κανείς πολίτης δεν είναι πρόθυμος να παρατήσει το μοναδικό όπλο που του έχει απομείνει για να ορίσει λίγο τον κόσμο γύρω του. Δηλαδή το Χρήμα που κατέχει.
Μπορούμε ίσως σύντομα να ελπίζουμε πως αυτά τα δυο μοντέλα θα γίνουν  απολιθώματα  του 20ου αιώνα καθώς θα αποτυγχάνουν στο  οικονομικό πεδίο που άπτεται πλέον της ιδεολογικής βάση των μοντέλων των κρατών. Απογυμνωμένα από αντίπαλες ή συγκλίνουσες ιδέες, ιστορία και  στόχους στο χώρο και στον χρόνο τα κράτη  θα δημιουργούν ολοένα και ταχύτερα πολίτες για τους οποίους η έννοια κράτος θα σημαίνει μόνο φόρους. Πολίτες δυνητικά ανεύθυνους και καθόλα νόμιμους.
Θα μπορούσαμε να βαδίζουμε προς το κράτος του πολίτη όπου αυτός που συμμετέχει στα βάρη θα συμμετέχει ουσιαστικά στα κοινά και στην λήψη των αποφάσεων.
Παράδειγμα: Η λειτουργία ενός συνόλου ή μικρού συλλόγου στο οποίο ο πολίτης μετέχει πραγματικά  τόσο στα βάρη όσο και στα προνόμια και στην διακυβέρνησης του, οδηγεί τον πολίτη να πληρώνει τις συνδρομές του αγόγγυστα καθώς η μη πληρωμή οδηγεί σε στιγματισμό εντός του συλλόγου ή και σε αποβολή του.
Αντίστοιχα η λειτουργία του κράτους στο οποίο ο πολίτης  θα μετέχει πραγματικά  τόσο στα βάρη όσο και στα προνόμια και στην διακυβέρνηση του θα τον οδηγούσε στο κάνει την πληρωμή φόρων  του -αλλά και του κάθε άλλου πολίτη- προσωπική του υπόθεση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών - Ετοιμο το ένταλμα σύλληψης κατά του ΥΠΟΙΚ, αν...




Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "χρονικό προαναγγελθείσας  σύγκρουσης" αυτό που συμβαίενι με την τρόϊκα και την Δικαιοσύνη. Και λέμε τρόϊκα και όχι κυβέρνηση ή Γιάννης Στουρνάρας γιατί δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση, η τρόϊκα διατάσσει η κυβέρνηση απλά εκτελεί.
Η τρόϊκα γνωρίζει πολύ καλά ότι το 90% των νομοθετημάτων από το 2009 είτε είναι απόλυτα αντισυνταγματικά ή στο όριο του να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικά.
Και γνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη θα ήταν αντιπαλός της, δεν γίνεται διαφορετικά. Και για αυτό οδήγησε την σύγκρουση στα άκρα με τα διάφορα νομοθετήματα που "ξέσκιζαν" δικαστές και εισαγγελείς. Και τώρα θέλουν να τελειώσουν "μια και καλή" μαζί τους. Θέλουν να τους συντρίψουν γιατί χωρίς να τους συντρίψουν δεν πρόκειται να επικρατήσουν στην χώρα.
Ήδη ζητήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα αποδοκιμάζει την θέση που εξέφραζε απολύτως αυτονόητα πράγματα η Ένωση Εισαγγελέων: Ότι δεν μπορεί να παροτρύνει δημόσιους υπαλλήλους ο υπουργός Οικονομικών, να παρανομούν και να "φτύνουν" την δικαστική απόφαση για το τέλος  ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) παροτρύνοντάς τους να μην την λαμβάνουν υπ'όψιν!
Η διαμάχη της τροϊκα με τους δικαστές και τους εισαγγελείς θα κρίνει πολλά για την τύχη της προσπάθειας ανάληψης του ελέγχου της χώρας.
Αυτό το Σύνταγμα δεν βολεύει την τρόικα και θα προσπαθήσει να το αλλάξει, αλλά μέχρι τότε έχει να κάνει με τους "ενοχλητικούς" της Ενωσης Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστών Ελλάδας. Στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα πράγματα είναι πολύ πιο "διαχειρίσημα". Με τους "μικρούς" η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να αποφασιστεί ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την χώρα. Οι δικαστές ή η τρόϊκα; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ