Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ "Αφήστε το νερό της Ελλάδας σε δημόσια χέρια"!



Στις αρχές του Νοέμβρη, Γερμανοί πολίτες που ανήκουν στην κίνηση «Το Νερό Σε Δημόσια Χέρια» απέστειλαν επιστολή προς την Άγκελα Μέρκελ ζητώντας της να παρέμβει ώστε να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών ύδρευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα.
Στην επιστολή τους τονίζουν πως η πάγια θέση της γερμανικης πλευράς σχετικά με τη μη εμπορευματοποίηση του φυσικού αγαθού που λέγεται νερό και που προστατεύεται από το γερμανικό σύνταγμα θα πρέπει να αποτελεί και πολιτική της Γερμανίας για ολο τον Ευρωπαϊκό χώρο.
Επιστολή των Γερμανών ακτιβιστών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού προς την Μέρκελ για την Ελλάδα
Αναμένουμε με ανυπομονησία μια ενδεχόμενη απάντηση μια και η βασική πίεση για την ιδιωτικοποίηση προς την Ελλάδα και τις υπολοιπες χώρες του νότου έρχεται από την Κομισιόν, όπως παραδέχτηκε πρόσφατα και το διευθυντήριο του Ολι Ρεν.
Βερολίνο / Αμβούργο, την 2/11/2012
Η κρίση στην Ευρώπη οξύνεται μέσα από την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών
Αξιότιμη κυρία Καγκελάριε,
Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και προσοχή ως προς το από κοινoύ εγχείρημα μιας ενωμένης Ευρώπης όχι μόνο την ευρώ-κρίση, αλλά και τα μέτρα λιτότητας της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για χώρες όπως η Ελλάδα. Ειδικότερα, αναφορικά με την προς εφαρμογή ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, μεταξύ των οποίων και οι υπηρεσίες της ύδρευσης, η ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να ενισχύσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στην καλύτερη των περιπτώσεων πρόκειται να στηρίξει μια προσωρινή και βραχυπρόθεσμη μείωση του χρέους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν ο Χριστος γεννιοταν σημερα…..

image-01-293 
ΠΗΓΗ:asimonis.wordpress.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ Πρώτοι σε όλη την Ευρώπη σε κόστος ζωής - Πώς να ζήσουμε;




Μια χώρα που έχει πέσει σε επίπεδα αποδοχών των πολιτών της πολύ κοντά σε αυτά των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, είναι πρωταθλήτρια της ακρίβειας! Ας δούμε μερικά στοιχεία όπως τα δείνει η Eurostat: ανά ομάδα προϊόντων:
Στο ψωμί -δημητριακά η χώρα μας βρίσκεται στην 8η θέση (από 7η το 2010), δηλαδή 16% ακριβότερη από το μέσο όρο της ΕΕ ενώ έχει και την υψηλότερη τιμή παραγωγού.
Στα ψάρια η Ελλάδα είναι η 6η ακριβότερη χώρα με 12,4% πάνω από το μέσο όρο.
Στο γάλα- τυροκομικά η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα, με 31,5% πάνω από το μέσο όρο στην ΕΕ. Και εδώ η τιμή παραγωγού είναι υψηλότερη (47- 56 λεπτά για το αγελαδινό γάλα έναντι 29 στην ΕΕ).
Στα λίπη- έλαια η Ελλάδα είναι η 7η ακριβότερη χώρα με 15,7% πάνω από το μέσο όρο.
Στα μη αλκοολούχα ποτά η Ελλάδα καταλαμβάνει την 10η θέση με απόκλιση 9,4% από την ΕΕ.
Στα ρούχα η χώρα μας βρίσκεται στην 7η θέση και στα παπούτσια στην 9η, με 3% και 8% αντίστοιχα πάνω από την ΕΕ.
Σε αγαθά όπως έπιπλα, οικιακές συσκευές, χαλιά κλπ, παραμένουμε ακριβότεροι από την ΕΕ σε ποσοστά έως 8% παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες αγορές επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !...




Πώς θα είναι αυτά τα Χριστούγεννα με την αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού να έχει μειωθεί κατά 50%; Πόσο γιορτινή θα είναι η ατμόσφαιρα με ελάχιστη κατανάλωση ; Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε να απομακρυνθούμε εντελώς από τα δώρα, γυρίζοντας την πλάτη σε μια συνήθεια συνώνυμη με το ρεβεγιόν και το τέλος του χρόνου ; Τι θα πάρει τη θέση τους; Ακόμη και τα ερωτήματα φαντάζουν σε κάποιους πολυτελή.
Οταν σε δύο τουλάχιστον, από τη λίστα των εννέα αγαθών τα οποία πρέπει να καλύπτει κανείς για να μη θεωρείται «φτωχός» (σύμφωνα με έρευνα της Eurostat), αδυνατούν να ανταποκριθούν περίπου 3,5 εκατ. Ελληνες: θέρμανση, διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες. Για να μην αναφερθούμε σε άλλα σημεία της λίστας (όπως ενοίκιο ή εξόφληση δανείου, διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα) που μάλλον αγγίζουν την πλειονότητα του πληθυσμού.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ «ένας στους δύο Ελληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 4.871 ευρώ».
Πώς συμπορεύονται Χριστούγεννα και φτώχεια, όταν επί δεκαετίες η φούσκα της ευδαιμονίας και οι επιταγές της υπερκατανάλωσης όριζαν την ευημερία με πακέτα και αγορά (δήθεν) αγαθών ; Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η επινοητικότητα, η φαντασία, οι εναλλακτικές λύσεις, στροβιλίζονται ως ενδεδειγμένες διέξοδοι για να μη μας γονατίσει η δυσθυμία και η κατάθλιψη τις άγιες αυτές ημέρες.
Γιατί, όμως, όλες οι προσπάθειες αναπλήρωσης θυμίζουν... συμπληρώματα διατροφής ; Σαν να επαναλαμβάνουμε μηχανικά τις «νέες» λέξεις, που συνδέθηκαν άμεσα με το λεξιλόγιο της κρίσης. Ως αντίβαρο, ως αντιστάθμισμα αλλά και ως βασική εξάρτυση για την είσοδο στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.
Η ανθρώπινη αλυσίδα, με κρίκους την οικογένεια, τους φίλους, το ευρύτερο περιβάλλον του καθενός (και τη γειτονιά του ακόμα), το τραπέζι που στήνεται σε μια πλατεία, έναν πεζόδρομο, ένα αδιέξοδο δρομάκι• η πρόσκληση ανοιχτή. Καλύτερα αμφίθυμοι, παρά αθεράπευτα νοσταλγοί μιας συνθήκης που ανήκει οριστικά στο παρελθόν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί η επιστροφή στην Δραχμή θα σώσει την Ελλάδα αι τους Ελληνες




Να τελειώσει το παραμύθι με την παραμονή στο ευρώ που έχει στερήσει την οποιαδήποτε παραγωγή στην χώρα μας και την πλήρη εξάρτηση από καταναλωτικά προϊόντα από τους διεθνής παραγωγικούς κύκλους που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από το ΚΑΡΤΕΛ των....
4 εταιρειών προώθησης που είναι κυρίως ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και ΓΑΛΛΙΚΩΝ συμφερόντων.
Ας έρθουμε αρκετά χρόνια πίσω και να δούμε γιατί έφυγαν οι ξένες βιομηχανίες από την χώρα μας.
Στην Ελλάδα λειτουργούσαν για να καλύψουν την εγχώρια κατανάλωση μερικές ξένες βιομηχανίες όπως:
H ιταλική PIRELLI για να καλύπτει τις ανάγκες της Ελλάδας σε λάστιχα αυτοκινήτων.
H Γερμανική και Ολλανδική LOWENBRAU –AMSTEEL για να καλύπτουν τις ανάγκες των Ελλήνων σε μπύρα.
H Ιαπωνική NISSAN για να καλύπτει τις ανάγκες σε μικρά και μεσαία αυτοκίνητα των Ελλήνων.
Οι παραπάνω επιχειρήσεις είχαν έρθει να στήσουν τα εργοστάσια τους στην Ελλάδα μονό και μόνο για να μην επιβάλλονταν δασμοί στα προϊόντα τους ως εισαγόμενα, ενώ ταυτόχρονα απασχολούσαν χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους.
Που ακριβώς όμως είναι το πρόβλημα που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλο τον Ελληνικό λαό πράγμα που τα συμφέροντα δεν θέλουν και προσπαθούν να τον τρομοκρατούν.
Αυτό που φοβούνται είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα ελέγχεται η παραγωγή από τους ντόπιους πραγματικούς παραγωγούς και όχι από τα διεθνή καρτέλ που έχουν τις παραγωγικές μονάδες σε χώρες τριτοκοσμικές με χαμηλή και αμφίβολη ποιότητα σε χαμηλό εργατικό και γενικά χαμηλό κόστος παραγωγής.
Με το που θα βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αμέσως θα προβεί σε δύο κινήσεις:
Αμμεση κοπή δραχμής τόση όση χρειαζόμαστε ώστε να σταματήσουμε κάθε μορφή δανειοδότησης από τις αγορές.
Επιβολή δασμολογικής κλίμακας στα εισαγόμενα ώστε να ανέβει άμεσα η εγχώρια παραγωγή.
Μόνο αυτά τα δύο αν συμβούν θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 500.000 θέσεις εργασίας σε ένα χρόνο και θα ιδρυθούν τουλάχιστον 60.000 μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι οικονομία της χώρας θα ανοίξει και άλλους ορίζοντες συνεργασίας έξω από την Ευρωπαϊκή αγορά, Κίνα, Ρωσία κλπ.
Είναι χαζές οι χώρες που ενώ ανήκουν στην αγορά της Ευρώπης, όπως οι, Αγγλία, Δανία, Σουηδία, κλπ , δεν ανήκουν στην νομισματική Ευρώπη ασκώντας δική τους νομισματική πολιτική;
Άρα όσοι κόπτονται για την παραμονή μας στην ενωμένη νομισματική Ευρώπη είναι αυτοί που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κόβουν χρήμα και να το δανείζουν.
Με το δεδομένο ότι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ και η ΓΑΛΛΙΑ είναι οι μόνες χώρες που έχουν παραγωγικές μονάδες σε τριτοκοσμικές χώρες, φέρνουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη και τα προωθούν και στην Ελληνική αγορά, καλύπτοντας περίπου το 80%.
Έχουν σοβαρό λόγο και ΤΡΕΜΟΥΝ την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.
Από την άλλη, αν ο οποιοσδήποτε πολιτικός στη χώρα μας, και κυρίως οι ΣΑΜΑΡΑΣ και ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που στην ουσία είναι οι κύριοι εκφραστές της στήριξης του Ευρώ, και κορωνίζουν ότι αν βγούμε από το Ευρώ θα καταστραφούμε, είναι αυτοί που κατ, εντολή αυτών που δεν παράγουν τίποτα σε αυτή τη χώρα παρά μόνο νέμονται τον πλούτο της, προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν και τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.
Επειδή ο Ελληνικός λαός κάποια στιγμή θα ξυπνήσει, και θα τους πνίξει, προσπαθούν αυτοί να τον αφομοιώσουν με τα 2.500.000 λαθρομετανάστες που στοχεύουν να τους προωθήσουν στις μονάδες που θα στήσουν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και θα είναι αυτές που θα μεταφέρουν από την ΤΟΥΡΚΙΑ μετά τον διαμελισμό της που έπεται.. 
ΠΗΓΗ;oparlapipas.com

Αποκάλυψη ! Το 1960 κάναμε γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου !

 
Όποιος έχει τα "κότσια" ας ανοίξει τις γεωτρήσεις...
 

1960 Πετρέλαια στον Πύργο Ορεστιάδας
ΙΣΩΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ...
ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 
ΠΗΓΗ:oparlapipas.com

ΣΟΚ! Χιλιάδες Έλληνες χρήστες του διαδικτύου είναι υπό την παρακολούθηση των... Ελληνικών αρχών




Τίποτα δεν είναι ασφαλές. Η είδηση προκαλεί ρίγη τρόμου και δεν έρχεται από τη μακρινή Κίνα ή το Ιράν. Χιλιάδες Έλληνες χρήστες του διαδικτύου είναι υπό την παρακολούθηση των Ελληνικών αρχών του «Μεγάλου Αδελφού» λίγο πριν την εκπνοή του 2012!! Το BriefingNews κατ’ αποκλειστικότητα σας αποκαλύπτει ότι, στις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτυακής πρόσβασης οι Ελληνικές Αρχές στέλνουν καθημερινά εκατοντάδες αιτήματα για να παραλάβουν στοιχεία σχετικά με τις IP (Internet Protocol) διευθύνσεις χιλιάδων χρηστών, ελλήνων πολιτών που για κάποιο λόγο θεωρούν… επικίνδυνους. Μάλιστα δεν τα ζητούν απλώς, τα απαιτούν επιτακτικά με συνέπειες για όποιον αντισταθεί!!

Θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για ποιο λόγο χρειάζεται η παρακολούθηση και ο εντοπισμός χρηστών.
Τι ιεραρχούν ως ύποπτο και για ποιο λόγο ζητούν να συλλέξουν στοιχεία περί των «διαδικτυακών ταυτοτήτων» χιλιάδων χρηστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι πριν από λίγο καιρό τα αιτήματα αυτά των αρχών ήταν σπάνια και αφορούσαν σε θέματα εθνικής σημασίας με την ΕΥΠ να είναι αυτή κυρίως που τα υποβάλλει.
To BriefingNews σας μεταφέρει τη δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους συγκεκριμένης εταιρείας. Υπό το καθεστώς της ανωνυμίας το στέλεχος έμπειρο στα θέματα των τηλεπικοινωνιών κάνει λόγο «για μια πραγματική εκτροπή που δεν έχει προηγούμενο, καθώς τα αιτήματα έρχονται στις εταιρείες με καταιγιστικό ρυθμό και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έρχονται αντιμέτωποι με το ‘’τέρας’’ της λογοκρισίας και έναν τρομακτικό έλεγχο άλλων εποχών.»
Καταπατώντας κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων φαίνεται να έχει απλωθεί ένα τεράστιο δίχτυ πάνω από όλους τους Έλληνες, που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το internet προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα και το λαό της.
Υπενθυμίζεται ότι, έχουν ήδη προηγηθεί η σύλληψη νεαρού για ανάρτησή του στο Facebook, όπως και η προσαγωγή στελέχους εταιρείας, που αρνήθηκε να παράσχει τις IP διευθύνσεις χρηστών επικαλούμενος τον σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Καλό θα ήταν οι ελληνικές αρχές να πάρουν θέση σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα που άπτεται εν τέλει στον σεβασμό προς τη Δημοκρατία.
ΠΗΓΗ : periergaa.blogspot.com

Αυτή είναι η μυστική έκθεση για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα


Αυτή είναι η μυστική έκθεση για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Απόρρητη έκθεση τριών καθηγητών που έχει στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς από τον περασμένο Ιούλιο αποκαλύπτει το μέγεθος και την αξία του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που κρύβεται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο!
Η έκθεση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsbomb.gr περιγράφει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αμέσως για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.
Η έκθεση υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο, Αντώνη Φώσκολο και Alain Bruneton.
Σε αυτήν γίνεται οικονομική εκτίμηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίζονται νότια της Κρήτης, από τη μελλοντική αξιοποίηση των οποίων το συνολικό όφελος μπορεί να φτάσει τα 270 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, αν στις εκτιμήσεις αυτές συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου, τότε το συνολικό όφελος εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί στο 1,3 τρισ. δολάρια.
Η όλη υπόθεση εξελίχθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, όταν οι επιστήμονες –οι οποίοι αποτελούσαν την άτυπη επιτροπή που παρείχε αμισθί συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Μέγαρο Μαξίμου για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας- κλήθηκαν από τον πρωθυπουργό να του παραδώσουν μια συνολική εικόνα των αποθεμάτων και της αξίας τους.
Η έκθεση έχει συνταχθεί από τον Μάρτιο 2012 και, πριν τους Λαζαρίδη – Σαμαρά, είχε παραδοθεί στην Deutsche Bank.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εδώ θα βρείτε τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών Στην ιστοσελίδα της Βουλής θα αναρτηθούν σήμερα στις 11:00 οι δηλώσεις οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) του οικονομικού έτους 2011 για τα πολιτικά πρόσωπα.


Εδώ θα βρείτε τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για τον έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων, Αθανάσιος Νάκος, έκανε τη σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας ότι η δημοσιοποίηση αφορά τις δηλώσεις:
α. του Πρωθυπουργού,
β. των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
γ. των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών,
δ. των βουλευτών και των ευρωβουλευτών και
ε. όσων διαχειρίζονται, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του ν.3023/2002 (ΦΕΚ 146 Α), τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων,
όσο διαρκεί η θητεία τους και για τρία χρόνια μετά την απώλεια ή τη λήξη της, καθώς και των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους.
Οι δηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στο διαδίκτυο για ένα μήνα, ατόπιν γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επί σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής.
Τα στοιχεία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Βουλής (http://www.hellenicparliament.gr/) και θα παραμείνουν εκεί για ένα μήνα.
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Σε τρεις δόσεις οι αυξήσεις, προτείνει η ΔΕΗ – Για ποιους λόγους είναι επιβεβλημένες



και να καταστεί εφικτό το άνοιγμα της αγοράς.
Η τιμολογιακή πρόταση της ΔΕΗ προβλέπει τη σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων σε τρία βήματα (1.1.2013, 1.5.2013 και 1.7.2013), έτσι ώστε από 1.7.2013 τα τιμολόγια στη Χαμηλή Τάση να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και αγορών καθώς και εμπορικής διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, παρότι έχει μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό το εμπορικό περιθώριο κέρδους της ΔΕΗ Εμπορίας .
Πάντως η πλευρά της ΔΕΗ υποστηρίζοντας το αίτημά της για αναπροσαρμογές έχει δύο βασικά επιχειρήματα:
Πρώτον τα κοστοβαρή τιμολόγια αποτελούν υποχρέωση από την κοινοτική νομοθεσία και το μνημόνιο και  από την 1η Ιουλίου 2013 όλα τα τιμολόγια θα πρέπει να αντανακλούν το κόστος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας, με εξαίρεση αυτά των ευπαθών καταναλωτών.
Δεύτερον τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τη Χαμηλή Τάση σε αρκετές κατηγορίες καταναλωτών, δεν αντανακλούν το κόστος και το ρεύμα πωλείται σε τιμές χαμηλότερες από αυτό.  Έτσι με τη σύνδεση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος με το κόστος στην Χονδρεμπορική θα καταστεί εφικτή η δραστηριοποίηση μεγαλύτερου αριθμού προμηθευτών, διευρύνοντας τον ανταγωνισμό, με στόχο να εξασφαλισθούν καλύτερες τιμές για τον τελικό καταναλωτή.
Εξωγενείς
Όπως είχε γίνει φανερό και από τις παρουσιάσεις του επικεφαλής της ΔΕΗ Α. Ζερβού, η ΔΕΗ θεωρεί ότι ένα σημαντικό κομμάτι των αυξήσεων επιβάλλεται από εξωγενείς μη ελεγχόμενους από την εταιρεία λόγους. Αυτοί είναι:
•             Η κατάργηση των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) και συνακόλουθα η αγορά όλων των δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, και οι αυξήσεις των τιμών στην χονδρεμπορική αγορά. Ειδικότερα, το κόστος της ΔΕΗ θα επιβαρυνθεί από την 1.1.2013 με ποσό των €300 εκατ. περίπου, με εκτιμώμενη τιμή δικαιωμάτων στα €7/tn CO2. Σημειώνεται ότι η τιμή αυτή είναι δυνατόν να αυξηθεί σημαντικά ανάλογα με την πολιτική που θα ακολουθηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα CO2 .
•             Το αυξημένο κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Εμπορίας της ΔΕΗ μέσω της  Χονδρεμπορικής Αγοράς από μονάδες τρίτων παραγωγών  ηλεκτρικής ενέργειας.
•             Την κάλυψη του μεταβλητού κόστους παραγωγής τρίτων.
•             Το κόστος του φυσικού αερίου των μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ.
•             Το κόστος αγοράς πιστοποιητικών διαθεσιμότητας ισχύος  τρίτων παραγωγών  ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΙ).
•             Τον φόρο στο φυσικό αέριο (ΕΦΚ), μαζούτ, Ντήζελ, και το τέλος λιγνίτη.
Εμείς προσπαθούμε
Το βάρος της ΔΕΗ πέφτει και σε ένα άλλο σημείο: να αποδείξει ότι έχει καταβάλει προσπάθειες για τη μείωση του ελεγχόμενου από αυτήν κόστους. Έτσι η ΔΕΗ προβάλει το γεγονός ότι κατά τα τρία τελευταία χρόνια:
•             Από το σύνολο των λειτουργικών δαπανών, οι ελεγχόμενες δαπάνες  για το 2011 ήταν μόνο το  35%. 
•             Από αυτές τις ελεγχόμενες δαπάνες, οι δαπάνες μισθοδοσίας αφορούσαν  στο 23% και οι λοιπές ελεγχόμενες δαπάνες το 12% των συνολικών λειτουργικών δαπανών.
•             η εταιρεία συνεχίζει να καταβάλει προσπάθειες για τον περιορισμός του κόστους και ειδικά των λοιπών λειτουργικών δαπανών
•             Εφόσον οι προσπάθειες αυτές ολοκληρωθούν θα επέλθει μικρή μείωση των συνολικών λειτουργικών δαπανών  αφού οι μειώσεις αυτές αφορούν στο 12% του συνολικού κόστους της ΔΕΗ
•             Στο μισθολογικό η δαπάνει έχει μειωθεί κατά περίπου 650 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2009. Αυτό σημαίνει πως η μέση μισθολογική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 36% ανά εργαζόμενο. Η μείωση της μισθοδοσίας δεν προέκυψε μόνο από την εφαρμογή των Νομοθετικών ρυθμίσεων, αλλά και από εσωτερικές περικοπές στη ΔΕΗ – μειώσεις από υπερωρίες, βάρδιες, εκτός έδρας κ.α. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Ποιες συντάξεις ανακαλούνται




Στην ανάκληση των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί με την αναγνώριση χρόνου πλασματικής ασφάλισης μεγαλύτερου από αυτόν που προβλέπει ο νόμος, (ν. 3996/2010), προχωρεί, με «ορθή επανακοινοποίηση» του προηγούμενου εγγράφου της (Σ40/303/26.11.2012), η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με το έγγραφο, στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί αποφάσεις συνταξιοδότησης με υπέρβαση του «κατά περίπτωση ανώτατου ορίου αναγνωριστέου χρόνου» πρέπει να ανακληθούν και στη συνέχεια, είτε να απορριφθεί το αίτημα συνταξιοδότησης ελλείψει χρονικών προϋποθέσεων είτε -έπειτα από γραπτή συναίνεση του ενδιαφερομένου- να ξεκινήσει προαιρετική ασφάλιση από την ημερομηνία της αίτησης για συνταξιοδότηση προκειμένου να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις.
Για να ξεκινήσει όμως η προαιρετική ασφάλιση ή για να εκδοθεί νέα απόφαση συνταξιοδότησης θα πρέπει, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, να έχει προηγηθεί εξόφληση των συντάξεων που πρέπει να επιστραφούν.
Τα ποσά που καταβλήθηκαν θα πρέπει να επιστραφούν ακόμη και στις περιπτώσεις που απορριφθεί η αίτηση συνταξιοδότησης και δεν υπάρχει η δυνατότητα της συμπλήρωσης των προϋποθέσεων με προαιρετική ασφάλιση όπως συμβαίνει για παράδειγμα λόγω ύπαρξης ποσοστού αναπηρίας 67%.
Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να αναγνωρίσουν πλασματικούς χρόνους με ή χωρίς καταβολή εισφορών, προκειμένου να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή να προσαυξήσουν το ποσό της σύνταξής με τις ηλικιακές προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 01/01/2011 και μετά.
Οι χρόνοι που μπορούν να αναγνωρισθούν ως πλασματικοί, αφορούν: στρατιωτική θητεία, σπουδές, χρόνο που αντιστοιχεί στον αριθμό των παιδιών που αποκτήθηκαν οποτεδήποτε, ανεργία (μετά την υπαγωγή για πρώτη φορά στην ασφάλιση), απεργία, γονική άδεια ανατροφής (που χορηγείται από τον εργοδότη), επιδοτούμενη τακτική ανεργία και επιδοτούμενη ασθένεια, κύηση και λοχεία, χρόνος φυλάκισης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξι μήνες φυλακή στους βενζινοπώλες που πειράζουν τις αντλίες


Τέλος στη δράση των κερδοσκόπων θέλει να βάλει το νομοσχέδιο του αγορανομικού κώδικα και προβλέπει φυλάκιση και βαριά πρόστιμα για τους βενζινοπώλες που θα εντοπίζονται να έχουν πειράξει τις αντλίες καυσίμων.
Συγκεκριμένα αν εντοπιστεί πρατηριούχος με πειραγμένες αντλίες, τότε θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών, ενώ θα θα πρέπει να πληρώσει και πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε αντλία που λειτουργεί με παράνομο λογισμικό. Μάλιστα οι ποινές δεν σταματούν εκεί, αφού θα του αφαιρείται οριστικά και η άδεια λειτουργίας του βενζινάδικου, ενώ δεν θα επιτρέπεται η χορήγηση νέας, καθώς ούτε και σε συγγενείς του μέχρι δευτέρου βαθμού.
 ΠΗΓΗ:.iefimerida.gr

Πέντε μήνες προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Πέντε μήνες προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου θα υποβληθούν το 2013 περίπου 5,6 εκατομμύρια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχέδιου που θα κατατεθεί το μεσημέρι στην Βουλή.
Οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται πλέον σε προκαθορισμένο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2012, το οποίο σημαίνει ότι σε μηναία βάση η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα υποδέχεται 1 εκατομμύριο δηλώσεις  εισοδήματος φυσικών προσώπων. Πλέον δε υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης έχει κάθε φορολογούμενος που συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι την Τετάρτη το βράδυ, ώστε η Ελλάδα να έχει ολοκληρώσει την προαπαιτούμενη αυτή δράση έως το Eurogroup της 13ης Δεκεμβρίου, προβλέπει ακόμη την διατήρηση της έκπτωσης 1,5% για εφάπαξ εξόφληση φόρου, αλλά και την μείωση φόρου 1,5% αν προκύψει από λάθος του εφόρου υποχρέωση υποβολής συμπληρωματικής δήλωσης, η οποία θα οδηγήσει σε εκκαθάριση μειωμένου φόρου.
Με το νομοσχέδιο καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση φόρου 10% των δαπανών του φορολογουμένου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών φέρνει το τέλος των επιστροφών φόρου για εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ εκφράζεται ο φόβος ότι ειδικά η κατάργηση των εκπτώσεων στο φόρο από δαπάνες για ενοίκια και δίδακτρα θα εκτοξεύσει την φοροδιαφυγή. 
ΠΗΓΗ:24h.gr