Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συντριβή UFO στα ανοικτά των ακτών της Οκινάουα στην Ιαπωνία (Αυτό "μπορεί" να είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της ανθρωπότητας)




Η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες στις εθνικές τηλεοπτικές ειδήσεις σχετικά με μια αποστολή στη θάλασσα, για την συντριβή ενός UFO, στα ανοικτά των ακτών της Οκινάουα, όπου έχει σπεύσει το Ιαπωνικό Ναυτικό.
Έτσι αρχίζουν τα νέα στο NTV ιαπωνικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού:
"Σημειώστε την ημερομηνία αυτή" Το πράγμα που θεωρούσαμε απίθανο ή αδύνατο πριν οι ​​περισσότεροι μόλις συνέβη.
Η Nippon Television ανέφερε ότι ένα αγνώστου προελεύσεως ιπτάμενο αντικείμενο, ένα UFO συνετρίβη στη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Οκινάουα, ένα νησί στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας. Πολλά τηλεοπτικά συνεργεία, μαζί με την αστυνομία και οχήματα έκτακτης ανάγκης, έσπευσαν για να δουν το UFO στο νερό, σύμφωνα με πολλές πηγές που έχουν έρθει στο γραφείο του NTV.
"Είδαμε κάτι σαν μια μικρή βάρκα με τρούλο που σιγά-σιγά βυθίζεται στο νερό ... όταν φτάσαμε στη σκηνή , "έτσι λέει ο αρχηγός της αστυνομίας του νομού της Οκινάουα Δρ Hideki Suzuki. « Είδαμε καπνό να αυξάνεται μέσα στο νερό. Υπήρξε μία τεράστια ποσότητα ατμού που παράγεται, και τότε το μυστηριώδες αντικείμενο εξαφανίστηκε στα βάθη του ωκεανού. Σχεδιάζουμε να διερευνήσουμε σχετικά με το αντικείμενο, το συντομότερο, όταν θα έχουμε στη διάθεση μας μία συσκευή για να το τραβήξει στην επιφάνεια."
Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι το έβλεπαν. Σύμφωνα με την Nippon Television, ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος ψάρευε στα ανοικτά σε μια μικρή βάρκα, είπε ότι είδε μία τεράστια μπάλα σε πτώση, με φωτιά από τον ουρανό με μια πολύ υψηλή ταχύτητα. Το αντικείμενο έχει διασχίσει τον ουρανό και έπεσε στο νερό και στη συνέχεια επέστρεψε σε ένα ενιαίο κομμάτι. Ο ηλικιωμένος λέει ότι νόμιζε πως άκουσε μακρινό ήχο κινητήρων που προσπαθούν να ξεκινήσουν λίγα λεπτά πριν από το άγνωστο αντικείμενο άρχισε να καπνίζει.
Μια ομάδα επιστημόνων στάλθηκε στο Τόκιο για να ερευνήσει για το UFO μόλις οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν το γεγονός.
Αυτό μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της ανθρωπότητας , "δήλωσε ο Δρ Daisuke Matsui, ένας καθηγητής της αεροναυτικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. " Εάν αυτό είναι αυτό που πιστεύω ότι είναι, τότε θα μιλάνε για αυτό το γεγονός και τα παιδιά των παιδιών μας. Κρατάμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα ... και ελπίζουμε ότι αυτό είναι πραγματικό.
Η Nippon Television πήρε μία συνέντευξη από έναν ανώνυμο αγόρι που είδε τη συντριβή του UFO στο νερό.
« Είναι όπως ήταν στις ταινίες ", είπε το αγόρι. " Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Νόμιζα ότι ήταν ένα αεροπλάνο που συνετρίβη μέσα στο νερό, αλλά δεν έμοιαζε με ένα κανονικό αεροπλάνο. Ήταν στρογγυλό στην κορυφή και φαινόταν μεταλλικό. Ήταν πολύ φωτεινό και είχε κόκκινα και πράσινα φώτα. Έτρεξα στο σπίτι το συντομότερο. »
Σύμφωνα με την Nippon Television, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Yoshihiko Noda, γνωρίζει ήδη για το περίεργο αντικείμενο και είναι σε αναμονή και επικοινωνία με τις αρχές σχετικά με τα γεγονότα της Οκινάουα.
Το ιαπωνικό ναυτικό έχει ήδη την περιοχή αποκλεισμένη και ετοιμάζεται να στείλει δύτες στο νερό για να πάρουν μια πρώτη εικόνα από το UFO και τη λήψη φωτογραφιών. Χωρίς αμφιβολία, το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετάσχει ενεργά στην ανέλκυση του UFO από τα βάθη του ωκεανού.
Θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με αυτή την είδηση
http://www.iconicon.it/blog/2012/12/ufo-cade-mare-al-largo-del-giappone/ http://inothernewz.com/ 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Πως θα υπολογίζεται η αποζημίωση απόλυσης σύμφωνα με το νόμο 4093/12




Απαρατήρητη, στα ψιλά γράμματα του νόμου 4093/12 πέρασε η κατάργηση ουσιαστικά της αποζημίωσης απόλυσης, για το ποσό που αντιστοιχεί πάνω από 12 μισθούς και για τα έτη υπηρεσίας μετά την δημοσίευση του συγκεκριμένου νόμου στις ....
12 Νοεμβρίου 2012. 
Η ερμηνευτική εγκύκλιος με Αριθμ. Πρωτ. 26352/839/ 28-11-2012 αναφέρει: 
"Άμεσα συνάγεται ότι την επιπλέον αποζημίωση της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου ΙΑ.12 του άρθρου πρώτου του νόμου του Ν.4093/2012, την δικαιούνται μόνο εργαζόμενοι οι οποίοι στις 12-11-2012, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4093/2012, συμπλήρωσαν στον ίδιο εργοδότη υπηρεσία 17 ετών και άνω και
ότι η υπηρεσία που θα διανύσουν στον ίδιο εργοδότη μετά την 12-11-2012 δε θα συνεχίσει να προσμετράται για τον υπολογισμό της αποζημίωσής τους. Δηλαδή η επιπλέον αυτή αποζημίωση θα παγιωθεί στον αριθμό των μισθών στον οποίο έχει ανέλθει την 12-11-2012, οποτεδήποτε κι αν απολυθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με
σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με υπηρεσία στον ίδιο εργοδότη άνω των 17 ετών, μετά από αυτή την ημερομηνία, καθώς ο μεταγενέστερος χρόνος υπηρεσίας τους δε θα λαμβάνεται πλέον υπόψη"
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος κατοχυρώνει το ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στα χρόνια υπηρεσίας που είχε μέχρι 12/11/2012 οπότε και δημοσιεύτηκε ο νόμος 4093/2012.
Σύμφωνα με τα παραπάνω όσοι έχουν μέχρι 16 χρόνια  υπηρεσίας, λαμβάνουν αποζημίωση τόσων μηνών, όσων  αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα.....                                      
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Διευρύνονται προκλητικά οι φορολογικές αδικίες κατά μισθωτών και συνταξιούχων



Τις ενστάσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της σχετικά με το υπό συζήτηση φορολογικό σύστημα καταθέτει για ακόμη μια φορά η ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ έχει καταθέσει έγκαιρα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς αγνοήθηκε προκλητικά.
Με τα προτεινόμενα μέτρα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν άμεσα και δυσανάλογα φόρους και χαράτσια ενώ οι οικονομικά ισχυροί θα απολαμβάνουν προκλητική ασυλία με απαλλαγές, διαγραφές και παραγραφές των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Βάσει των στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιχειρείται η συνέχιση της μονομερούς και άδικης εισπρακτικής λογικής φορολογικών μέτρων που καρατομούν μισθούς και συντάξεις ενώ αφήνουν ανενόχλητους τους φοροδιαφεύγοντες και τους φοροκλέπτες.
Η ΓΣΕΕ τονίζει το γεγονός ότι από το 2010 έως και το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματός τους, ενώ στο τέλος του έτους 3.900.000 άτομα θα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων στην Ελλάδα αυξήθηκε και το 2011 και έφθασε στο 35,6% των μικτών αμοιβών όταν στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.’Ενωσης ο μέσος όρος υποχώρησε στο 31,7%.
Η ΓΣΕΕ καταθέτει και διεκδικεί δέσμη μέτρων για το φορολογικό τα οποία επιβάλλεται να εφαρμοστούν παράλληλα με την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων ώστε να αντιμετωπιστεί η οικονομική εξαθλίωση των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προτάσεις του ΣΕΒ για το φορολογιικό σύστημα


Προτάσεις του ΣΕΒ για το φορολογιικό σύστημα

Σε σήριαλ λογιστικών αναζητήσεων και μικροπολιτικών ελιγμών έχει εκφυλιστεί, για μία ακόμα φορά, η χρονίζουσα ανάγκη μίας πραγματικής φορολογικής μεταρρύθμισης, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ελλάδος (ΣΕΒ).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, «το ανωμάλως αποσυρθέν προσχέδιο» του νέου φορολογικού συστήματος αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγήν, τόσο ως προς τη λογική του όσο και ως προς τη διαδικασία του.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ τονίζει την άμεση ανάγκη για ένα σύγχρονο φορολογιικό σύστημα και καταθέτει τις προτάσεις του πάνω σε αυτό:
- Σταθερό και απλό, προκειμένου να εμπεδώνει αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής στις παραγωγικές δυνάμεις και σε όλους τους φορολογούμενους.
- Διάφανο και δίκαιο, ώστε να μην υποθάλπει τη φοροδιαφυγή.
- Μοχλός ανάπτυξης, καταργώντας τα αντικίνητρα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικής δράσης και την καινοτομία.
- Με αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά αλλά ταυτόχρονα να στηρίζει την επένδυση και την αποταμίευση που είναι η βάση της ελπίδας μας για ανάκαμψη.
- Χωρίς το χαρακτήρα φοροεπιδρομής σε βάρος όσων είναι συνεπείς και στέκονται ακόμη στα πόδια τους.
Τέλος ο Σύνδεσμος εκτιμά πως η φορολογική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα την πραγματικότητα της αγοράς και της οικονομίας.
 ΠΗΓΗ:fpress.gr

Ανοίγει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου - ''Λαγός'' ο Κουβέλης που βάζει στο τραπέζι την απλή αναλογική.- Στόχος να ανακοπεί η πορεία του Σύριζα.- Σχεδιασμοί για λίστα και λιγότερες περιφέρειες.


Ανοίγει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου

Το κλίμα ρευστότητας που αποτυπώνεται στο πολιτικό σκηνικό και η φθορά που καταγράφουν οι άλλοι δύο εταίροι της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) οδηγεί τον Αντώνη Σαμαρά σε σκέψεις αλλαγής του εκλογικού νόμου .
Ο Πρωθυπουργός, έχοντας αποτυπωμένη την εικόνα που αναδύουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και τα δύσκολα που είναι μπροστά, αντιλαμβάνεται ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, υπάρχουν τα εξής δεδομένα:
1ον) Η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα είναι πρώτο κόμμα και το bonus των 50 εδρών θα το πάρει ο Σύριζα.
2ον) Ο Σύριζα, μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την αυτοδυναμία.
3ον) ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποσυντίθεται με ταχύτατους ρυθμούς, σε λίγο καιρό θα φλερτάρουν με το όριο του 3 %.
4ον) Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο και το σημερινό πολιτικό σκηνικό, είναι δύσκολο για τη Ν.Δ να οικοδομήσει άλλες συμμαχίες αν καταρρεύσουν οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι.
Ο κ.Σαμαράς διαπιστώνει ότι το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου είναι μονόδρομος. Γνωρίζει όμως ότι απαιτούνται 200 ψήφοι στη Βουλή για να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος στις επόμενες εκλογές και ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο είναι η απλή αναλογική.
Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι με την πρόταση για την απλή αναλογική θα ''στριμώξει'' πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον απομονώσει σε μία ενδεχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή αφού όλα τα άλλα κόμματα θα ψηφίσουν υπέρ της απλής αναλογικής.
Με αυτό τον τρόπο θα ανακοπεί η όποια δυναμική του Σύριζα, αφού θεωρείται απίθανο να εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 50% για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σε μία τέτοια περίπτωση, πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν και να μην οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημοσιεύονται σε ΦΕΚ οι διαθεσιμότητες-απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων



Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προς δημοσίευση βρίσκεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, καθώς υπεγράφη, μετά τους υπουργούς της κυβέρνησης και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (με ΦΕΚ Α237) το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεπερνά τα εμπόδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς και την άρνηση ορισμένων δημάρχων να δώσουν τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Διοικητικού Κλάδου και με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου).
Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή, την οποία ήθελε να αποφύγει το υπουργείο, αλλά δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, που φοβούνται ότι με τη διαθεσιμότητα ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις στο Δημόσιο, όπως υποστηρίζουν, δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τώρα εκτιμά ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων εντός του 2012, όπως έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Από το υπουργείο έχει επισημανθεί ότι οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα δεν απολύονται αλλά μετακινούνται σε υπηρεσίες αιχμής (ασφαλιστικά ταμεία, υγεία, εκπαίδευση κ.λπ.) και γι' αυτό έχει ήδη αποστείλει στις υπηρεσίες φόρμα προκειμένου να δηλώσουν τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό. Οι ελλείψεις αυτές θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Στην περίπτωση που δεν εκδηλώσουν ενδιαφέρον τότε απολύονται. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

16.800 ευρώ για εξαγορά 2 ετών θητείας!


16.800 ευρώ για εξαγορά 2 ετών θητείας!

Ακριβότερη γίνεται η εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για την προσαύξηση του συντάξιμου χρόνου.
Με το νέο ασφαλιστικό, το κονδύλι που θα πρέπει να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για την αναγνώριση της στρατιωτικής τους θητείας, έτσι ώστε να μην παγιδευτούν μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους, θα... υπερβαίνει τα 16.800 ευρώ.
Παράλληλα, οι γυναίκες, οι οποίες έχασαν τα προνόμια που διέθεταν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι το 2010, θα είναι οι μεγάλες αδικημένες του συστήματος. Έτσι, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξε εξίσωση των ηλικιακών ορίων μεταξύ των δύο φύλων, με τον τελευταίο νόμο του Μνημονίου (4093/12) οι προϋποθέσεις γίνονται δυσμενέστερες και για το... ασθενές φύλο.
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στις "6 Ημέρες":
Από το 2011 και μετά και για τη θεμελίωση των νέων αυξημένων ηλικιακών ορίων που ισχύουν από αυτή τη χρονολογία, η αναγνώριση του στρατού (20% επί του τελευταίου μισθού μόνο για κύρια σύνταξη) γίνεται με έκπτωση κατά 30%. Ποσοστό έκπτωσης το οποίο αυξάνεται στο 50% από 1/1/2015.
Ωστόσο, με τον πρόσφατο νόμο για το γ' Μνημόνιο καταργείται το πλαφόν στην ασφάλιση του ΙΚΑ που ήταν περίπου στα 2.450 ευρώ μισθό (8πλάσιο του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ του 1991 αναπροσαρμοσμένο με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή).
Έτσι, οι ασφαλισμένοι που αμείβονται πάνω από αυτό το όριο θα πληρώνουν υψηλότερες εισφορές, κάτι που ισχύει και για τους ασφαλισμένους που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας από την 1/1/1993 και μετά. Το νέο πλαφόν ανέρχεται στα περίπου 5.547 ευρώ μισθό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Φωτιά κατακαίει την φρεγάτα TCG Gökçeada (F 494) - Συμμετείχε σε άσκηση κατάληψης νήσου




Σε τραγωδία εξελίσσεται άσκηση του τουρκικού Ναυτικού στο νότιο Αιγαίο, ανοικτά του ναυστάθμου του Ακσάζ, καθώς μία από τις φρεγάτες που συμμετείχαν σε ανθυποβρυχιακή άσκηση και άσκηση θαλάσσιας απαγόρευσης, στο πλαίσιο σεναρίου κατάληψης νησιού, η TCG Gökçeada (F 494), κλάσης Ο.H.Perry, (φωτό) τυλίχθηκε στις φλόγες, έχει κάψει πολλά μέλη του πληρώματος και κόντεψε να ανατιναχθεί στον αέρα (!), καθώς η πυρκαγιά, ήταν πολύ κοντά στο χώρο φύλαξης των πυρομαχικών.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΝ στο defencenet.gr, αυτή την στιγμή η φρεγάτα ρυμουλκείται πίσω στο Ακσαζ που σημαίνει ότι έχει απωλέσει την ικανότητα αυτόνομης πλεύσης.
Οι πληροφορίες από τους σταθμούς υποκλοπής σημάτων των ΕΔ στο νότιο Αιγαίο, δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί βαριά τραυματισμένοι από το πλήρωμα και πιθανόν νεκροί. Ο πανικός που επικρατεί στα τουκρικά ναυτικά κλιμάκια διοίκησης καταγράφεται ως "άνευ προηγούμενου" κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα του ατυχήματος.
Φαίνεται ότι η TCG Gökçeada (F 494), δεν είναι και πολύ γούρικο πλοίο ή ότι οι κυβερνήτες και το πλήρωμά τους είναι "για τα μπάζα": Τον Οκρώβριο του 2010 το ίδιο σκάφος που συμμετείχε σε αντιπειρατικές αποστολές στον Ινδικό Ωκεανό, είχε προσαράξει στο λιμάνι της Μομπάσα και ακόμα εκεί θα βρισκόταν, αν δεν είχαν σπεύσει μρυμουλκά για να την ξεκολλήσουν μετά από πολύωρες προσπάθειες.
Το πλοίο είναι το πρώην USS Mahlon S. Tisdale (FFG-27), της κλάσης που ναυπηγήθηκε στις ΗΠΑ και υπηρετεί στο τουρκικό Ναυτικό από τις 5 Απριλίου του 1999.
Θα επανέλθουμε με νεότερες πληροφορίες για το περιστατικό.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΟΠΕΚ: Να Δοθούν στη Δημοσιότητα τα Ονόματα των Εμπλεκόμενων στο Κύκλωμα Λαθρεμπορίου Καυσίμων




Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων στο λαθρεμπόριο καυσίμων όπως και οι διευθύνσεις των πρατηρίων που ενέχονται στο κύκλωμα, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ, συγχαίρει κατ΄ αρχήν την ΕΛΑΣ και ιδιαίτερα την Οικονομική Αστυνομία για την αποκάλυψη του κυκλώματος, που ζημίωσε με τη δράση του τους καταναλωτές, το Δημόσιο και την πλειοψηφία των νομοταγών πρατηριούχων.
Όπως δε τονίζει, «ο εντοπισμός και η σύλληψη των λαθρεμπόρων επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας επί σειρά ετών για την ύπαρξη παρόμοιων κυκλωμάτων που λυμαίνονται την αγορά, δείχνουν όμως παράλληλα ότι οι διωκτικές αρχές έχουν τη δυνατότητα όταν εργάζονται συστηματικά να φέρνουν αποτελέσματα»
«Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε θα τιμωρηθούν παραδειγματικά», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Εντάξει κ. Στουρνάρα, το έχουμε καταλάβει ότι είμαστε αποικία!




Εντάξει κύριε Στουρνάρα, το έχουμε καταλάβει ότι είμαστε αποικία. Δεν χρειάζεται να μας λέτε όλα αυτά τα απίθανα που ακούσαμε χθες το βράδυ: «Για να καταλάβετε πόση δουλειά έχουμε κάνει, δείτε τι λένε οι πιο σκληροί κριτές μας. Όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχα επισκεφτεί τον κ. Σόιμπλε μου είχε ενεχηρίσει μία λίστα με αυτά που δεν είχαν γίνει. Τώρα που τον ξαναείδα με συνεχάρη, μου είπε: μα εσείς, τα κάνατε όλα!» Γιατί αυτά είπε χθές το βράδυ μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Πιθανώς, ο άνθρωπος, δεν κατάλαβε τι έλεγε – αλλιώς μάλλον δεν θα τα έλεγε: δεν κατάλαβε όχι μόνον ότι περιέγραψε την πλήρη υπαγωγή της ελληνικής στη γερμανική κυβέρνηση, αλλά, ακόμα χειρότερα, ότι είναι και ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτή…
Και να μην καταλάβαινε μόνο αυτός…: όταν ρωτήθηκε πώς εκτιμά ότι ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στη γερμανική βουλή ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έφερνε την καταστροφή της ευρωζώνης και ότι συνεπώς η Ελλάδα ίσως να είχε τη δύναμη κάτι παραπάνω να διαπραγματευθεί, απάντησε με άλλο ερώτημα: «ναι, αλλά πότε την έκανε αυτή τη δήλωση ο κ. Σόιμπλε;» Δηλαδή, ότι την έκανε μετά τη συμφωνία. Ε, φυσικά, τότε θα την έκανε: τότε που όλα είχαν τελειώσει, τότε που η Ελλάδα είχε χάσει τη δυνατότητα να βελτιώσει το οτιδήποτε. Ο κ. Σόιμπλε, με εκείνη τη δήλωση εξευτέλισε πλήρως την ελληνική πλευρά – και το έκανε δεικτικά: μας φτύνανε και ο κ. Στουρνάρας κατάλαβε ότι βρέχει… Και επειδή προδήλως ο άνθρωπος μπερδεύτηκε, άλλαξε εντελώς θέμα… 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιδού η υπουργική απόφαση με τις αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς - Οι τιμές, τα πρόστιμα, οι εκπτώσεις, οι προσφορές


Ιδού η υπουργική απόφαση με τις αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς - Οι τιμές, τα πρόστιμα, οι εκπτώσεις, οι προσφορές

Αν σε… πιάσουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο, θα πληρώσεις πρόστιμο ίσο με το 60απλάσιο της αξίας του εισιτηρίου δηλαδή 84 ευρώ. Αν όμως δεχτείς να πληρώσεις το πρόστιμο αμέσως, θα κερδίσεις… έκπτωση 50%. Και κάτι ακόμη: μην πετάξεις το ακυρωμένο εισιτήριο. Αν μαζέψεις 10, θα πάρεις ένα δώρο. Από πότε θα ισχύουν όλα αυτά; Από…τώρα. Προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν Χατζηδάκης, Στουρνάρας και Βρούτσης. Δείτε ολόκληρο το κείμενο.
Από την απόφαση προκύπτει ότι:
1.Αν κάποιος πληρώσει το πρόστιμο εφάπαξ ή μέσα σε 10 ημέρες από την επιβολή του, θα δικαιούται έκπτωση 50% επί του προστίμου δηλαδή 42 ευρώ.
2.Για χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης στο ΦΕΚ, οι επιβάτες θα μπορούν να ανταλλάσσουν 10 ακυρωμένα εισιτήρια με ένα καινούργιο. Ο υπουργός Ανάπτυξης είχε προχωρήσει στη σχετική εξαγγελία εδώ και μήνες. Ωστόσο, δεν περιμέναμε ότι το μέτρο θα ισχύσει μόνο για δύο μήνες δηλαδή μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
3.Καθιερώνεται 3ήμερο «τουριστικό εισιτήριο» το οποίο θα κοστίζει 20 ευρώ. Επιτρέπει απεριόριστες διαδρομές για τρεις ημέρες και μια μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο.
Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης από το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά και τις τιμές των εισιτηρίων, έχει ως εξής....... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ασφαλιστικές:Κόβουν προϊόντα εγγυημένης απόδοσης




Την απόφασή του να διακόψει από τα μέσα του μήνα την προσφορά ασφαλιστικών συμβολαίων με εγγυημένη απόδοση ανακοίνωσε ο όμιλος ΑΧΑ, ο οποίος θα διαθέτει πλέον ασφαλιστικά προγράμματα συνδεδεμένα με επενδύσεις αμοιβαίων κεφαλαίων και οι όποιες εγγυήσεις είναι δυνατό να παρέχονται, θα δίνονται μέσω των επενδύσεων σε αμοιβαία κεφαλαία. 

Πέρα όμως από την απόφαση της ΑΧΑ, φημολογείται ότι αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν να πράξουν αναλόγως το 2013. 
Το σκεπτικό των ασφαλιστικών εταιρειών είναι πως δεν μπορούν να εγγυώνται τόσο υψηλές ετήσιες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλών επιτοκίων στον ευρωπαϊκό Βορρά και σε ένα περιβάλλον αυξημένου κίνδυνου που παρουσιάζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. 
Σύμφωνα λοιπόν με την ΑΧΑ, η διακοπή της διάθεσης των ασφαλιστικών προϊόντων που εγγυώνται απόδοση είναι αναγκαία καθώς δεν είναι εφικτό να βρεθούν περιουσιακά στοιχεία υψηλής ποιότητας (κατά βάση ομόλογα με πιστοληπτική ικανότητα Α και άνω) που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία και τα οποία θα εξασφαλίσουν απόδοση άνω του 3,35% (ή ακόμα και του 2%). 
Είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι κρατικά μακροχρόνιας λήξης ομόλογα χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Βέλγιο δίνουν απόδοση ως τη λήξη της τάξης του 1%-2,5% το τελευταίο έτος. Ενώ, τα ομόλογα χωρών που υπόσχονται απόδοση άνω του 3% στην πλειοψηφία τους δεν είναι πλέον κατάλληλα για μακροχρόνιες επενδύσεις (investment grade). 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Κλήρωση στην Ιταλία με σούπερ δώρο για τον μεγάλο τυχερό: μία θέση εργασίας σε σούπερ μάρκετ…


Ο νικητής

Με την ιταλική οικονομία σε ύφεση και την ανεργία να εκτοξεύεται, ένα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία βρήκε έναν καινούργιο τρόπο για να προσλαμβάνει εργαζόμενους. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση Germany’s Mittelstands Nachrichten οι πελάτες που ξοδεύουν πάνω από 30 ευρώ στο εν λόγω σούπερ μάρκετ παίρνουν και έναν λαχνό με βραβείο για το μεγάλο νικητή μία “προσωρινή βοηθητική θέση μερικής απασχόλησης” στο ίδιο σούπερ μάρκετ. Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος πού θα καταλήξει αυτή η κατάσταση, αλλά η περιθωριοποίηση της κοινωνίας στον ευρωπαϊκό νότο φαίνεται να είναι πλέον ένα απόλυτα λυπηρό γεγονός. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Ο κίνδυνος του game over για την Ελλάδα




Η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη νάρκη που έχει η χώρα και η οικονομία μπροστά της είναι η ανεργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στις 30 Νοεμβρίου η Eurostat, τον Αύγουστο (που η βαριά βιομηχανία της χώρας, o τουρισμός δουλεύει στο φουλ) η ανεργία έφθασε στο 25,4%, ενώ στους νέους το ποσοστό φθάνει το 57% και είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Κάθε ημέρα στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τη δουλειά τους 1.000 εργαζόμενοι.
Πάρτε το καλύτερο σενάριο για την Ελληνική οικονομία, δηλαδή ότι η ύφεση το 2013 θα είναι 4% και το 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι οριακά θετικός. Αντέχει η κοινωνία να συνεχιστεί η αύξηση της ανεργίας με αυτούς τους ρυθμούς τον επόμενο χρόνο; Σήμερα οι καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι περίπου 1.250.000. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι αυτοαπασχολούμενοι. Αν έχουμε άλλες 300.000 ανέργους το 2013 θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατ. επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους, ενώ στην πραγματικότητα ο αριθμός θα πλησιάζει τα δύο εκατομμύρια. Το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι 3.93 εκατ. Υπάρχουν προβλέψεις ότι το εφιαλτικό σενάριο για την ανεργία δεν είναι απίθανο. Ο ΟΟΣΑ για παράδειγμα στην εξαμηνιαία έκθεση του, προβλέπει για την Ελλάδα ανεργία 23,6% φέτος, 26,7% για το 2013 και 27,2% για το 2014.
Δικαίως, η κυβέρνηση έχει δώσει τώρα το βάρος στην εκταμίευση της δόσης. Ο πόλεμος όμως το 2013 θα κριθεί στην ανάσχεση της ανεργίας. Είναι απαραίτητο με συνοπτικές διαδικασίες και έκτακτες αποφάσεις να κάνει η Κυβέρνηση ότι είναι απαραίτητο για να προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα. Χωρίς καμία καθυστέρηση να κηρύξει τον πόλεμο στην γραφειοκρατία, να εκλογικεύσει και απλοποιήσει τη φορολογία, να χτυπήσει συμφέροντα και συντεχνίες που θα αντιδράσουν, να αγνοήσει πολιτικές κατηγορίες για ασημικά, ξεπουλήματα και άλλα τέτοια ανάλογα.
Γιατί αν στο τέλος του 2013 το 40% του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο, τότε θα είναι game over για τη χώρα ακόμη και αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
[Του Αλέξανδρου Κασιμάτη από protothema.gr]
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

900 εκατ. ευρώ θα χάσει το Δημόσιο από τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου



Η αγορά πετρελαίου είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση: η εξίσωση του ΕΦΚ στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την καταπολέμηση της φοροκλοπής στα καύσιμα, ωστόσο στην παρούσα συγκυρία θα οδηγήσει σε καταρράκωση της αγοράς και πιθανόν να φέρει λιγότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους, είχαν πει από το Σεπτέμβριο οι εκπρόσωποι των εταιρειών του κλάδου.
Πράγματι, με το πρώτο δίμηνο της σεζόν να έχει ολοκληρωθεί η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Μετά από πτώση 90% τον Οκτώβριο, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης το Νοέμβριο βρίσκονται στο – 80% συγκριτικά με το Νοέμβριο του 2011. Και όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ήδη καταγράφεται υστέρηση στα έσοδα από τον ΕΦΚ της τάξης των 600 – 800 χιλιάδων ευρώ, ενώ εφόσον συνεχιστεί η ίδια πορεία τότε σε ορίζοντα 12μήνου, η υστέρηση εσόδων από τον ΕΦΚ εκτιμάται ότι θα φτάσει έως και τα 900 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα έσοδα που είχαν προϋπολογιστεί.
Βεβαίως εκτιμάται ότι ένα ποσοστό για την πτώση του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, οφείλεται τόσο στις καιρικές συνθήκες όσο και στα αποθέματα που είχαν οι δεξαμενές των κατοικιών από πέρυσι. Ένα ποσοστό 50% της πτώσης οφείλεται στον ΕΦΚ, ένα 10 -15% στην αποθεματοποίηση και ένα 35 – 40% οφείλεται στον καιρό, αναφέρει πηγή της αγοράς στο EnergyPress εκτιμώντας ότι τελικά η αγορά του πετρελαίου θα «κάτσει» στο – 50% τον Ιανουάριο και εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ομαλές για την εποχή.
diesel κίνησης
Πάντως εάν η εικόνα για το θέρμανσης είναι αποκαρδιωτική, δε συμβαίνει το ίδιο με το diesel κίνησης, όπου τα σημάδια είναι θετικά. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο γεγονός αυτό καθαυτό της αύξησης κατά περίπου 8% της συνολικής κατανάλωσης diesel κίνησης στη χώρα, η οποία μάλιστα είναι μεγαλύτερη σε αγροτικές περιοχές και στη Β. Ελλάδα (της τάξης του 15 με 20%).  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ