Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Παράνοια: Ελληνική τουριστική ιστοσελίδα κάνει δημοσκόπηση για… ανεξάρτητη Ικαρία!

ikaria
 Πρόκειται για τουριστικό πόρταλ, που παρουσιάζει το νησί της Ικαρίας, και απευθύνεται όχι μόνο σε Έλληνες, αλλά και σε ξένους! Τί συναντά λοιπόν κανείς όταν μπαίνει στην αρχική σελίδα? Δημοσκόπηση με τίτλο: “Θέλετε να ξαναγίνει η Ικαρία ανεξάρτητο κράτος;“. Παράνοια να βλέπει κανείς σε ένα ελληνικό σάιτ μια τέτοια δημοσκόπηση, όταν μάλιστα μπορούμε να θυμηθούμε ότι μόλις τον Ιούλιο η αυστριακή εφημερίδα “Χόιτε” είχε κινήσει ακριβώς αυτό το θέμα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το άμεσο διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πρεσβεία στην Αυστρία (σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα στα ελληνικά μπορείτε να δείτε, ενδεικτικά, εδώ). Φυσικά τα τρέχοντα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι πέρα για πέρα αναμενόμενα, αφού μια τέτοια μέτρηση θα μπορούσε να έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον των γειτόνων της χώρας. Δείτε τα. 
ikaria1 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Στην 5 θέση η Ελλάδα στους θανάτους νέων

http://media.economist.com/sites/default/files/imagecache/full-width/images/2012/04/blogs/graphic-detail/20120428_WOC086.png 

Το σχετικο αρθρο στo economist 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝ-ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ !...




Θα χρησιμοποιήσουμε τον νεολογισμό αυτοκτονικός βολονταρισμός ως σύνδρομο που οδηγεί στην πολιτική αυτοακύρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης η συμμαχία με τον ανεκδιήγητο πρύτανη μετέτρεψε έναν ακαδημαϊκό χώρο σε χωματερή και νομιμοποίησε την (απευκταία) επέμβαση της Αστυνομίας. Δικαίωσε τις δυνάμεις του «Νόμου και της Τάξης».
Στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Αλ. Τσίπρας έσπευσε ως μη όφειλε στη Βουλή να εκτεθεί ως ευάλωτος στόχος με την περίφημη φράση «Πήρατε τα μέτρα, δεν πήρατε την δόση». Και όταν το Eurogroup άναψε «πράσινο φως» για εκταμίευση της «ενισχυμένης βοήθειας» των 44 δισ. ευρώ, που σε συνδυασμό με την μη αναμενόμενη μέχρι εκείνη τη στιγμή απομείωση του χρέους κατά 45-45 δισ. ευρώ αθροίζουν έναν πακτωλό ευρωπαϊκής βοήθειας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε πως «η δόση ήταν βέβαιο πως θα δοθεί»! Μάλιστα.
Και γιατί δεν ήταν «βέβαιο πως θα δοθεί» για τον πρόεδρο του κόμματος ; Έχουν ληξιπρόθεσμα δάνεια η ΕΚΤ και η Ευρωζώνη προς την Ελλάδα που δεν τα γνωρίζουμε ;
Η δήλωση όμως του Δ. Παπαδημούλη έχει και συνέχεια. «Το ζήτημα», είπε, «ήταν να δοθεί μια απάντηση στο πρόβλημα της διαχειρισιμότητας του χρέους». Το «ζήτημα», όμως, ανακαλύφθηκε κατόπιν Eurogroup. Όταν υπήρξε πρόοδος και σε αυτό το θέμα υπό την επιμονή της «στρίγγλας» του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ. Ποιος αμφιβάλλει κατόπιν τούτων πως στην υποθετική περίπτωση που είχαμε ουσιώδη λύση και στο πρόβλημα του χρέους, ο Δ. Παπαδημούλης δεν θα αναδείκνυε το πρόβλημα του σοσιαλισμού που δεν... έλυσε το Eurogroup; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακλήθηκε φυσικό μεταλλικό νερό




Την ύπαρξη μη ασφαλούς φυσικού μεταλλικού νερού στο οποίο ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα) διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πρόκειται για το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΡΙΝΟΣ, σε συσκευασία 1.5 λίτρου, με ημερομηνία λήξης 7/11/13 και αριθμό παρτίδας LOT 121107.
Το προϊόν εμφιαλώνεται από την εταιρεία «Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος και Υιός Ο. Ε.», στην Ροδοδάφνη Αιγίου.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση και απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω Taxisnet είναι ένας από τους απαραίτητους όρους για την καταβολή του επιδόματος στήριξης τέκνων




Μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιηθεί η κοινή υπουργική απόφαση η οποία και καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων.
Για να το λάβει κάποιος θα πρέπει να έχει υποβάλλει τη φορολογική δήλωση και τούτο ισχύει και για όσους δεν την έχουν υποβάλλει ως τώρα, να έχει συμπληρώσει το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ, για κάθε παιδί.
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από τον υπουργό, Γιάννη Βρούτση, δόθηκε μάχη με την τρόικα η οποία και ζητούσε η δαπάνη για τα οικογενειακά επιδόματα να μειωθεί κατά 400 εκατ. ευρώ. Όμως, τελικά φαίνεται να πείστηκε η τρόικα και να παραμείνει το κονδύλι σχεδόν ανέπαφο, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό. Ο κ. Βρούτσης φαίνεται να έπεισε την τρόικα πως το κέρδος για τον προϋπολογισμό δεν υπερέβαινε τα 80 εκατ. ευρώ.
"Δεν μειώσαμε το κονδύλι, αλλάξαμε όμως στρατηγική, εισάγοντας τρεις καινοτομίες:
την απόλυτη διαφάνεια, τον έλεγχο μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη δικαιοσύνη ώστε να αρθούν οι στρεβλώσεις που επικρατούν εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον για πρώτη φορά στηρίζουμε τη φτωχή οικογένεια που έχει ένα ή δύο παιδιά", σημειώνει ο κ. Βρούτσης.
Το επίδομα θα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο με πίστωση στον λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε τριμήνου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή να έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η δήλωση φορολογικού εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου.
Στη συνέχεια όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια μπορούν να υποβάλουν αίτηση πάλι μέσω Taxisnet. Απαιτείται:
πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόσπασμα δημοτολογίου, ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, πιστοποιητικό σπουδών του και γνωμάτευση από το ΚΕΠΑ σε περίπτωση αναπηρίας. 
Επιπλέον πρέπει να προσκομισθεί δικαιολογητικά τα οποία να αποδεικνύουν τη μόνιμη και συνεχή διαμονή του ίδιου και των παιδιών του στην Ελλάδα μία δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης.
Τέλος, να σημειωθεί πως η καταβολή του επιδόματος αναστέλλεται την πρώτη Ιανουαρίου, ώστε να ελεγχθεί το εισόδημα που θα δηλωθεί το συγκεκριμένο έτος.
Οι αλλαγές θα επηρεάσουν περίπου 380.000 οικογένειες ενώ δεν δικαιούται επίδομα όποιος έχει ένα παιδί και εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ, με δύο παιδιά και εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ, με τρία τέκνα και εισόδημα πάνω από 33.000 ευρώ και τέλος με τέσσερα παιδιά και εισόδημα άνω των 36.000 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Το συλλαλητήριο της 3ης Δεκεμβρίου 1944


Σκοτωμένοι της διαδήλωση του ΕΑΜ την 3η Δεκέμβρη 1944.

Η ηγεσία του ΕΑΜ είχε εν τω μεταξύ θέσει ως επιπλέον όρους συμφωνίας τον αφοπλισμό της Τρίτης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας και του Ιερού Λόχου. Ως αντίδραση, οι υπουργοί που ανήκαν στο ΕΑΜ παραιτήθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου του 1944 (εκτός του στρατηγού Σαρηγιάννη), ενώ το Ε.Α.Μ. ζήτησε άδεια για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 Δεκεμβρίου 1944 στην πλατεία Συντάγματος. Την ίδια μέρα (2 Δεκεμβρίου) η ηγεσία του ΕΑΜ ανακοίνωσε την κήρυξη γενικής απεργίας, τη διαταγή προς την εαμική πολιτοφυλακή να μη παραδώσει οπλισμό στην κρατική Εθνοφυλακή και την ανασύσταση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΣ. Ύστερα από αυτές τις αποφάσεις, αλλά και από πληροφορίες ότι το συλλαλητήριο θα ήταν ένοπλο[εκκρεμεί παραπομπή], η κυβέρνηση παρά την αρχική αποδοχή τελικά το απαγόρεψε.
Η διαδήλωση, που είχε μεγάλη συμμετοχή, πνίγηκε στο αίμα όταν αστυνομικοί που βρίσκονταν ακροβολισμένοι στα γύρω κτήρια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς το πλήθος. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 28 νεκροί και περισσότεροι από 140 τραυματίες. Αν και ο Γούντχαουζ, υποστήριξε πως δεν ήταν σαφές ποιος άνοιξε πρώτος πυρ, η αστυνομία, οι Βρετανοί ή οι διαδηλωτές,[5]. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, ο αρχηγός της αστυνομίας Αθηνών Άγγελος Έβερτ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ακρόπολη πως ο ίδιος διέταξε την βίαιη διάλυση των διαδηλωτών βάσει διαταγών που είχε λάβει.[6][7] Επίσης ο Νίκος Φαρμάκης που ανήκε στη αντι-ΕΑΜική οργάνωση "Χ" και συμμετείχε στους πυροβολισμούς μαρτυράει πως το σήμα το εδωσε ο Εβερτ από παράθυρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης με ένα μαντήλι.[8]
Την επόμενη μέρα, στις 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η γενική απεργία που είχε προκηρύξει το ΕΑΜ από τις 2 Δεκεμβρίου και τελέστηκε η κηδεία των θυμάτων του συλλαλητηρίου της προηγούμενης μέρας. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στη Μητρόπολη της Αθήνας και στη συνέχεια η νεκρική πομπή κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα. Στην κορυφή της πομπής ξεχώριζε ένα πανό το οποίο κρατούσαν τρεις νεαρές γυναίκες και έγραφε «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα». Η πορεία αυτή χτυπήθηκε ξανά με πυροβολισμούς, κυρίως από μέλη της οργάνωσης Χ, με απολογισμό 100 νεκρούς και τραυματίες. [9] 
ΠΗΓΗ:el.wikipedia.org

ΤΟ 80% ΑΓΓΙΖΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ «Τρύπα» 790 εκατ. ευρώ λόγω πετρελαίου θέρμανσης


trupa-790-ekat-eyro-logo-petrelaioy-thermansis-

Η οικονομική δυσχέρεια και η απροθυμία των πολυκατοικιών να βάλουν πετρέλαιο  δημιούργησε «τρύπα» 790 εκατ. ευρώ στα έσοδα του κράτους. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που έφτασε σε δυσθεώρητες τιμές την αγορά ανά λίτρο συντέλεσε στη δραματική μείωση της κατανάλωσης σε ποσοστό έως και 80% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. 
Το Υπουργείο Οικονομικών είχε προϋπολογίσει ότι τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 330 εκατ. το 2012 και κατά επιπλέον 460 εκατ. το 2013. Από τα συνολικά 790 εκατ. ευρώ, το κράτος θα επέστρεφε σαν επίδομα πετρελαίου περίπου 370 εκατ. ευρώ στους πολίτες και στα ταμεία θα έμεναν περίπου 140 εκατ. ευρώ το 2012 και άλλα 280 εκατ. ευρώ το 2013, δηλαδή τελικά 420 εκατ. ευρώ.  
ΠΗΓΗ:.inews.gr

“Μεχρι τώρα έβγαζαν κάθε απεργία παράνομη και καταχρηστική…”


Προσφυγές κατά των μειώσεων ετοιμάζουν δικαστές και εισαγγελείς

Ο Τίτλος είναι σχόλιο εργαζομένου o όποιος  είπε και πολλά άλλα στηλιτεύοντας ένα  υποτιθέμενο link μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας διανθίζοντας τον ισχυρισμό του με μπόλικη συνωμοσιο-λογία. Ο  φίλος -τον όποιο έτυχε να παρατηρήσω-   στο λόγο του άπλωσε το  «λινκ» σε όλη την  προηγούμενη δεκαετία  φέρνοντας παραδείγματα απεργιών παράνομων και καταχρηστικών…
Κάνεις δεν βρέθηκε να του αντιγυρίσει τον λόγο και ο ίδιος απόμεινε αναρωτιέται αν υπάρχει κάνεις να βγάλει της απεργίες των δικαστικών παράνομες και καταχρηστικές. Κατά τα λοιπά μαθαίνουμε ότι…
Προσφυγές κατά των μειώσεων ετοιμάζουν δικαστές και εισαγγελείς
Προσφυγές στο μισθοδικείο εξετάζουν δικαστές και εισαγγελείς καθώς οι πιθανότητες ανατροπής των μέτρων μείωσης των μισθών που έλαβε η κυβέρνση είναι πολύ πιθανή, κάτι που άλλωστε έχει προβλέψει και η τρόικα στην έκθση της, καθώς επισημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό κάποιες μειώσεις μισθών να αναθεωρηθούν από τα δικαστήρια δημιουργώντας νέα δημοσιονομικά κενά.
Μέσα στο γενικευμένο κλίμα αντιδράσεων του συνόλου των δικαστικών διατυπώνονται δημόσια απόψεις για περιορισμένης το μέλλον άσκηση των καθηκόντων τους αντιμετωπίζοντας το έργο τους με όρους δημοσιοϋπαλληλίας.
Στο μεταξύ, αίτηση ακύρωσης των μισθολογικών περικοπών των στρατιωτικών αναμένεται να καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικράτειας και ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών των Ένοπλων Δυνάμεων. Ο Σύνδεσμος θα θέσει ζήτημα συνταγματικότητας της επιβολής των μειώσεων. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

«Hλιακό χωνί» από το MIT




Ερευνητές του MIT αναπτύσσουν ένα «χωνί ηλιακής ενέργειας», το οποίο θα μπορεί να αντλεί ενέργεια από μεγαλύτερο φάσμα ηλιακού φωτός σε σχέση με τα συμβατικά πάνελ πυριτίου.
Οι επιστήμονες σκέφτηκαν ότι τα πάντα γίνονται πιο εύκολα με ένα χωνί, είτε πρόκειται για τον ανεφοδιασμό ενός αυτοκινήτου με πετρέλαιο είτε για το γέμισμα ενός δοχείου με ζάχαρη. Εφαρμόζοντας την ίδια αρχή, ανέπτυξαν ένα μοντέλο που δείχνει πώς και η ηλιακή ενέργεια μπορεί να περάσει μέσα από ένα χωνί πριν διοχετευθεί στο κέντρο του, με αποδοτικότερο τρόπο σε σχέση με τα σημερινά πάνελ.
Η κωνική κατασκευή βασίζεται στη χρήση εξειδικευμένων υλικών, τα οποία «τεντώνονται για να αποκτήσουν πρωτοφανείς ιδιότητες», όπως εξηγεί ο καθηγητής Τζου Λι, συντάκτης της έκθεσης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Photonics.
Σε αντίθεση με το κοινό χωνί που λειτουργεί χάρη στη βαρύτητα, το «ηλιακό χωνί» που είναι κατασκευασμένο από ένα πολύ λεπτό υλικό γνωστό ως διθειούχο μολυβδαίνιο (MoS2), λειτουργεί με ηλεκτρονικές δυνάμεις.
Στο μοντέλο τους, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μικροσκοπική βελόνα για να ανοίξουν στην ταινία MoS2 μια τρύπα σε μέγεθος μορίου, δίνοντας στην επιφάνεια τη μορφή χωνιού. Η πίεση που ασκείται από τη βελόνα «τεντώνει» σαν λάστιχο την επιφάνεια και αλλάζει την κατασκευή έτσι ώστε να «συντονίσει» διαφορετικές περιοχές της με διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός - όχι μόνο του ορατού φωτός, αλλά και μέρους του αόρατου φάσματος.
Το διθειούχο μολυβδαίνιο είναι φυσικός ημιαγωγός και έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό - γνωστό ως διάκενο - που επιτρέπει τη μετατροπή του σε ηλιακή κυψέλη ή σε ολοκληρωμένο κύκλωμα. Η ίδια ιδιότητα του επιτρέπει να ανταποκρίνεται σε διαφορετικά χρώματα φωτός, με τρόπο που το πυρίτιο δεν μπορεί.
Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει την κατασκευή τους μόνο σε επίπεδο υπολογιστικών προσομοιώσεων, όμως ελπίζουν σύντομα να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν εργαστηριακά πειράματα για να επιβεβαιώσουν την ιδιότητα του «χωνιού» να μετατρέπει αποτελεσματικά την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρικό ρεύμα. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Cybercars: Χωρίς βενζίνη, χωρίς οδηγούς, λιγότερο καυσαέριο!




Με τους δρόμους της  Ευρώπης να είναι μονίμως μπλοκαρισμένοι από την κίνηση, από οδικά έργα και από τυχόν ατυχήματα, είναι προφανές ότι 90% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πόλεις και τις γειτονιές τους πρέπει να βελτιωθεί.
Τη λύση έρχονται να δώσουν τα "cybercars" που υπόσχονται να κάνουν την δημόσια μετακίνηση ασφελέστερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Με το  CityMobil, ένα χρηματοδοτούμενο έργο από την ΕΕ, μία ομάδα ευρωπαίων ερευνητών κατάφερε να αναπτύξει τα νέα πλήρως αυτοματοποιημένα "cybercars".
Σκοπός του έργου μια πιο ορθολογική χρήση της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας με αποτέλεσμα:
-λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση και ρύπανση
-ασφαλέστερη οδήγηση
- υψηλότερη ποιότητα ζωής
- ενισχυμένη συνδεσιμότητα με χωρική ανάπτυξη.
Τα  «cybercars» του Heathrow είναι το «καμάρι» του CityMobil. Υβριδικά λεωφορία θα συναντήσει κανείς και στην πόλη Castellón, στην Ισπανία. Cybercarsυπάρχουν επίσης στη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΗΠΑ: "Προετοιμάζουν την χρήση χημικών όπλων οι Σύροι - Στοχοποιούν τουρκικές περιοχές"



Έντονη κινητικότητα στις αποθήκες χημικών όπλων της Συρίας καταγράφουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αμέσως μετά την ανακοίνωση εγκατάστασης των αντιβαλλιστικών/αντιαεροπορικών συστοιχειών Patriot PAC-3 στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αλλά και άλλες μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι "Υπάρχουν πολλές ενδείξεις έντονης  δραστηριότητας σε περιοχές που η  Συρία έχει αποθηκεύσει χημικά όπλα" αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στους New York Times
Πάντως αυτό που αναμένεται να συμβεί είναι η διακρίβωση για το αν "Οι κινήσεις αποτελούν ένδειξη χρησιμοποίησης των όπλων αυτών ή απλά αποτελούν προειδοποίηση προς την Δύση για τις τυχόν επιπτώσεις   από την παροχή μεγαλύτερης βοήθειας προς τους αντάρτες της Συρίας".
Ο Αμερικανός αξιωματούχος που άκεν τις σχετικές δηλώσεις στο Reuters δήλωσε, ωστόσο, ότι "Οι Σύροι δεν έχουν πραγματοποιήσει στην τελική φάση φόρτωσης των χημικών στις πυροβολαρχίες των SCUD  ή στην μεταφόρτωση βομβών σε μαχητικώ αεροσκάφη. Απλά κάνουν κινήσεις στοχοποίησης στόχων στην Τουρκία. Τα βλήματα μπορούν να φτάσουν πολύ βαθιά, μέχρι την κεντρική Τουρκία". 
"Είναι κατά κάποιο τρόπο παρόμοιο με ό, τι έχουν κάνει στο παρελθόν όταν ήταν πιθανό το ενδεχόμενο επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Συρία" είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. "Αλλά κάνουν κάποια πράγματα που δείχνουν ότι προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τα όπλα. Δεν είναι απλά τα πράγματα . Αυτό είναι διαφορετικό είδος των δραστηριοτήτων".
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ δηλώνουν αδυναμία να σταματήσουν την ροή όπλων και εφοδίων από το Ιράν μέσω του Ιράκ προς την Συρία.
Οι αποστολές αυτές των ιρανικών όπλων είναι συνεχείς σε μια κρίσιμη στιγμή για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ  ο οποίος έχει έρθει σε δύσκολη θέση λόγω της αυξημένη πίεσης των επιχειρήσεων των ανταρτών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ