Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές Ε.Κ.Θ. Ποιοί εξελέγησαν




Ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, με την εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΕΚΘ και των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, οι εργασίες του 31ου Τακτικού Συνεδρίου του
Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του ΕΚΘ προσήλθαν και ψήφισαν 493 αντιπρόσωποι, από τους 502 στο σύνολο τους και στην κάλπη βρέθηκαν 487 έγκυρα, 1 λευκό και 5 άκυρα.
Από αυτά έλαβαν για το Δ.Σ. του ΕΚΘ :
ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ποσοστό 42,1 13 έδρες και ψήφους 205
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ποσοστό 25,4 8 έδρες και ψήφους 124
ΔΑΚΕ ποσοστό 17,04 5 έδρες και ψήφους 83
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ποσοστό 14,57 5 έδρες και ψήφους 71
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ποσοστό 0,6 0 έδρες και ψήφους 3
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ποσοστό 0,2 0 έδρες και ψήφο 1

Έτσι εκλέγονται για το Δ.Σ. κατά σειρά ψήφων
Από την ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ): 
Τσαραμπουλίδης Παναγιώτης , Σιαμπάνης Δημήτρης , Τσελώνης Μάριος , Αραμπατζής Αναστάσιος , Παγώνης Παναγιώτης, Κατσιαρμάς Γρηγόρης, Σαββουλίδης Παύλος, Τσίρκας Δημήτριος, Κορσαββίδης Σάββας , Μαλαματάς Άρης , Μπασάκος Χρήστος, Κυπριανίδης Χάρης ,Κωνσταντινίδης Σιδέρης.

Από την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΚΚΕ):
Ζαριανόπουλος Σωτήρης , Καλαντίδου Σοφία, Παπαεπαμεινώνδας Γεώργιος , Στολτίδης Λεωνίδας , Ηλιού Κωνσταντίνος, Νιβορλής Ιωάννης, Τσαμπούκης Γιώργος , Μαλαχιάς Ζήσης.

Από την ΔΑΚΕ (ΝΔ):
Κούρας Δήμος , Μπρούσας Δημήτριος, Οφθαλμίδης Παναγιώτης , Δικαιοφύλαξ Κωνσταντίνος, Γεωργιάδης Αλέξιος.

Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΠΑΣΟΚ):
Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Παπακωνσταντίνου Γεώργιος , Μαριόγλου Κωνσταντίνος, Τούσης Αθανάσιος, Ταχταλίδου Κωνσταντίνα.
Για αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ ψήφισαν 190 αντιπρόσωποι και στην κάλπη βρέθηκαν 190 έγκυρα ψηφοδέλτια .
Από αυτά έλαβαν:
ΠΑΣΚΕ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ποσοστό 53,68 8 έδρες και 102 ψήφους
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ποσοστό 17,89 2 έδρες και 34 ψήφους
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ποσοστό 15,78 2 έδρες και 30 ψήφους
ΔΑΚΕ ποσοστό 11,05 2 έδρες και 21 ψήφους
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ποσοστό 1,05 0 έδρες και 2 ψήφους
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ποσοστό 0,52 0 έδρες και 1 ψήφο
Από την ΠΑΣΚΕ εκλέγονται:
Τσαραμπουλίδης Παναγιώτης, Σιαμπάνης Δημήτρης, Τσερμενίδης Δημήτριος, Παγώνης Παναγιώτης, Αραμπατζής Αναστάσιος, Πελτέκης Κωνσταντίνος, Κορσαββίδης Σάββας, Μπασάκος Χρήστος.
Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
Ταχταλίδου Κωνσταντίνα, Γουγούλης Γεώργιος.
Από την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:
Ζαριανόπουλος Σωτήρης, Καλαντίδου Σοφία.

Από την ΔΑΚΕ:
Κούρας Δήμος, Μπρούσας Δημήτριος.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΚΘ μέσα σε 15 ημέρες ο πρώτος κατά σειρά σταυροδότησης από τον συνδυασμό που πλειοψήφισε Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης (198) θα συγκαλέσει τα εκλεγμένα στη διοίκηση μέλη για την συγκρότηση σε σώμα της νέας διοίκησης του ΕΚΘ.
 ΠΗΓΗ:makpress.blogspot.com

Προσκλητήριο σε 100.000 καταθέτες για «ύποπτες συναλλαγές» στις τράπεζες Αφορά συναλλαγές άνω των 100.000 ευρώ με αναντίστοιχη φορολογική δήλωση


Προσκλητήριο σε 100.000 καταθέτες για «ύποπτες συναλλαγές» στις τράπεζες


Περίπου 100.000 καταθέτες καλούνται τις επόμενες ημέρες να δώσουν παρών στις τράπεζες και εξηγήσεις για τις συναλλαγές τους.
Στις 23 Νοεμβρίου οι τράπεζες θα αποστείλουν «προσκλητήρια» σε όσους πελάτες τους έχουν συναλλαγές -κάθε χρόνο- συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ και αυτό το ποσό δεν αντιστοιχεί στα ποσά που δηλώνουν στην Εφορία.
Οι καταθέτες θα κληθούν να παρουσιασθούν μέχρι το τέλος του χρόνου στα πιστωτικά ιδρύματα και να εξηγήσουν τις κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Αλλιώς κινδυνεύουν να υπάρξει, στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, έγγραφη δυσμενής αναφορά σε βάρος τους.
Ο συγκεκριμένος έλεγχος βασίστηκε στην 2652 πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που συντάχθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2012, για τον νέο τρόπο ελέγχου των μη συνηθισμένων ή υπόπτων συναλλαγών που σχετίζονται με φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα χρήματος.
Ετσι λοιπόν, τις τελευταίες εβδομάδες οι τράπεζες αρχίζουν να αντιπαραβάλουν τα δεδομένα των συναλλαγών, όλων των καταθετών, με την φορολογική δήλωσή τους. Ηδη όλες, σχεδόν, οι τράπεζες έχουν καταρτίσει σχετικές λίστες πελατών με αναντιστοιχία σε δηλούμενα εισοδήματα και συναλλαγές. Υπολογίζεται ότι σε κάθε ένα από τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα ο αριθμός των ελεγχομένων πολιτών θα κυμαίνεται από 8.000 έως 20.000. Στα ειδοποιητήρια που θα λάβουν οι ελεγχόμενοι πολίτες θα αναγράφεται σε ποιο υποκατάστημα θα παρουσιασθούν προκειμένου να παρέχουν τις εξηγήσεις τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ένα ποσοστό τουλάχιστον 10% των πελατών των τραπεζών δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση, ενώ υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό άνω του 20% δεν θα μπορέσει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις γι' αυτή την διαφοροποίηση συναλλαγών-δηλώσεων στην Εφορία. Στην περίπτωση αυτή θα κληθούν τα πιστωτικά ιδρύματα να αποστείλουν άνω των 30.000 έγγραφες αναφορές για ύποπτες συναλλαγές στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα Χρήματος και να κινηθούν ποινικές διαδικασίες σε βάρος των καταθετών.
Πάντως στελέχη τραπεζών μιλούν για έναν «τεράστιο όγκο δεδομένων που πιθανόν θα «πνίξουν» την Επιτροπή για το Ξέπλυμα Χρήματος ενώ για πρώτη φορά τα πιστωτικά ιδρύματα θα κληθούν να καταγγείλουν στις δημόσιες αρχές έναν μεγάλο αριθμό πελατών τους. Θα βρεθούν σε εξαιρετικά ευαίσθητη θέση», λένε.  
ΠΗΓΗ:.tovima.gr

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΙΑΣΚΟ !...





Ο κ. Στουρνάρας έφυγε χθες για να παρευρεθεί στο Eurogroup δηλώνο-ντας «είμαστε πανέτοιμοι». Και εννοούσε πώς η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της και έλαβε τα πλέον απεχθή και ιδιαιτέρως σκληρά για την ελληνική κοινωνία μέτρα. Μέτρα που απειλούν με ανθρωπιστική καταστροφή τους ήδη εξαντλημένους ψυχικά και σωματικά έλληνες πολίτες, μετά από τρία χρόνια αβεβαιότητας και αγωνίας για ένα ευρωπαϊκό αύριο.
Χθες, η Ευρώπη απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων. Μετά από 20 σχεδόν ώρες συνομιλιών, σκληρών διαπραγματεύσεων και αντεγκλήσεων, οι δανειστές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η σύνοδος μέσα από τη διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας κατέληξε σε ένα μεγαλοπρεπές φιάσκο, μεταθέτοντας εκ νέου την επίλυση για την επόμενη Δευτέρα.. Μέχρι τότε η δόση μπορεί να περιμένει, η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε νευρική κρίση και η χώρα στην εντατική. Και τούτο παρά την αναγνώριση των δανειστών πως η Ελλάδα τήρησε τα υπεσχημένα και ανέλαβε δεσμεύσεις εξοντωτικές οι οποίες λίγο έλειψαν να τινάξουν στον αέρα τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.
Το ουσιαστικό διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο σημαντικό από την ίδια την εκταμίευση της δόσης, η οποία ωστόσο όσο καθυστερεί, σφίγγει τη θηλιά γύρω από την γονατισμένη ελληνική οικονομία. Ωστόσο, το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι σοβαρότερο και αν δεν βρεθεί πραγματική λύση μπορεί να υπονομεύσει τη βιωσιμότητα της ίδιας της χώρας.
  Αποδεικνύεται σήμερα ότι το περίφημο PSI που διέλυσε το ασφαλιστικό και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, ο ορυμαγδός των μέτρων, η κατακρήμνιση των εισοδημάτων, η καταστροφική αύξηση της φορολογίας και αυτές ακόμη οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα μετά βασάνων με το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή, είναι σταγόνα στον ωκεανό του χρέους. Με όλα αυτά και χωρίς άλλου είδους μέτρα για την περαιτέρω μείωσή του, το χρέος θα μειωθεί μόλις στο 140% περίπου του ΑΕΠ και σίγουρα δεν θα μπορεί να κριθεί βιώσιμο το 2020. Το ΔΝΤ, επικαλούμενο τις καταστατικές του υποχρεώσεις πιέζει την ευρωπαϊκή πλευρά και κυρίως τη Γερμανία να δεχθούν «κούρεμα» των ομολόγων που διακρατεί ο επίσημος τομέας, δηλαδή των ομολόγων που είχαν εξαιρεθεί από το PSI. Η Γερμανία αρνείται κατηγορηματικά, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο σημαίνει την καταβολή επιπρόσθετων χρημάτων από τους ευρωπαίους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγκύκλιος σοκ! Σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι ΔΕ - χωρίς εξαιρέσεις - από τις Υπηρεσίες που δεν έστειλαν λίστες




- Αν συμβεί αυτό όλοι οι υπάλληλοι θα δουν τον μισθό τους μειώνεται και θα παίρνουν μονο το 75%
- Υπουργείο: Είναι η τελευταία σας ευκαιρία! Στείλτε ΑΜΕΣΑ τα ονόματα
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου παίρνει η μπάλα από την άρνηση των δημάρχων αλλά και των συνδικαλιστών να αποστείλουν τις λίστες με τις διαθεσιμότητες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο:
"...η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Καθυστερεί δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου. Άλλωστε, η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων. "
Πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και με την μισθοδοσία αφού οι οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από τους εργαζόμενους οι οποίοι αντιδρούν στις απολύσεις. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν σταλεί, εκτός των άλλων, και τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του προσωπικού που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ώστε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να καταβάλει την μισθοδοσία.
Αυτό που θα δούμε να γίνεται αν δεν βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο, είναι να τεθούν όλοι οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ διοικητικού που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε διαθεσιμότητα και κατόπιν να ζητήσει το υπουργείο από τους ίδιους τους υπαλλήλους και τις οικονομικές υπηρεσίες να βεβαιώσουν τις εξαιρέσεις.
Αυτό σημαίνει ότι για την κατηγορία αυτή των υπαλλήλων θα υπάρξει «κάθετη» μείωση των αποδοχών τους στο 75% του βασικού τους μισθού, η οποία θα αποκατασταθεί μόνον όταν οι ίδιοι ή οι υπηρεσίες τους βεβαιώσουν ότι εξαιρούνται. 
Όπως προβλέπεται ο υπάλληλος που τίθεται σε διαθεσιμότητα παίρνει το 75% του μισθού του.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 
ΠΗΓΗ:.newsit.gr

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΕΛ ΕΡΙΑΝ Ο "προφήτης" της ελληνικής κρίσης μιλά ξανά: "Αν η Γερμανία επιμείνει η Ελλάδα θα εκραγεί"




Όταν μιλάει η Pimco, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και ειδικά ο επικεφαλής της Μοχάμεντ Ελ Εριάν, καλό είναι οι πάντες να τον ακούν προσεκτικά και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδος, σπάνια πέφτει έξω: Ήταν οι πρωτοι που "ξεφορτώθηκαν" ελληνικά ομόλογα το 2007-2008, προβλέποντας την ελληνική οικονομική καταστροφή όταν τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ερχόταν: Σε άρθρό του, λοιπόν, που δημοσιεύεται στους Financial Times, προειδοποιεί ότι η συμπεριφορά της ευρωζώνης και ειδικά της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας, ότι έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στην χώρα "μπορεί να προκαλέσει μια κοινωνική έκρηξη που θα συμπαρασύρει τα πάντα".
Από την στιγμή σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, "Αν συνεχιστεί η έλλειψη αξιοπιστίας της ευρωζώνης προς την Ελλάδα και συνακόλουθρα της ελληνικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα, τότε ελοχεύει ο κίνδυνος να υπονομευθεί και το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα και η χώρα θα υποστεί νέο πλήγμα αξιοπιστίας, στα μάτια των πολιτών της και η ένεση ρευστότητας που επετεύχθη με τόσο πολύ κόπο, απέφερε μόνο λίγους μήνες για τον ελληνικό λαό.
Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται χωρίς να δείχνουν κανένα σημάδι συσπείρωσης με την εκλεγμένη κυβέρνηση σε μία προσπάθεια ανάκαμψης. η Ελλάδα θα παραμείνει κολλημένη στην ύφεση και η ανεργία στους νέους, που έχει ήδη εκτιναχτεί πάνω από το 50%, θα ενισχυθεί περαιτέρω.
Προβλέπει, μάλιστα, ότι οι Ευρωπαίοι όταν βρεθούν αντιμέτωποι με μια ακόμη αποτυχία, θα ρίξουν τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, κατηγορώντας την για μη εφαρμογή των μέτρων".
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΩΣ "ΕΔΕΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Οι κυβερνήσεις των Μνημονίων υπέγραψαν αποπληρωμή δανείων το '13-'14 ύψους 55,5 δισ. ευρώ!




Στοιχεία-σοκ για την "επιταγές" που έχουν υπογράψει οι τρεις κυβερνήσεις του Μνημονίου (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) και οι οποίες έχουν δέσει την χώρα με πραγματικές αλυσίδες υπονομεύοντας καίρια την ασφάλειά της (στις ΕΔ η κατάσταση είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη σε όλα τα επίπεδα...) φέρνει το Γενικό Λογιστήριο του Kράτους για τις υποχρεώσεις του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, αναδεικνύοντας το δράμα στο οποιο έχουν οδηγήσει πολιτική και οικονομική ελιτ την Ελλάδα.
Από τα στοιχεία του ΓΛΚ προκύπτει οτι το ποσό που χρειαζόμαστε την ερχόμενη διετία για αποπληρωμή των χρεών που έχουν φορτώσει την Ελλάδα σε συνδυασμό - κυρίως - με την ύφεση και την υποανάπτυξη, απλά δεν μπορεί να πληρωθεί: Το ιλιγγιώδες ποσό των 55,5 δισ. ευρώ ή το περίπου 18,3% του συνολικού χρέους της χώρας, πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο τη διετία 2013- 2014 για τις λήξεις των ομολόγων και των δανείων του!
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ, εφέτος έληγαν ομόλογα και δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ και έντοκα γραμμάτια 13,9 δισ. ευρώ "μόλις" και "την βγάλαμε" "με την ψυχή στο στόμα", με μηδενική αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου, και θάνατο της εσωτερικής αγοράς.
Το 2013 και το 2014 έρχεται ο πρώτος λογαριασμός των Μνημονίων του Γ.Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς οι λήξεις ανέρχονται σε 30,4 δισ. ευρώ και σε 25,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα! Δηλαδη θα πληρώσουμε 250% περισσότερα δάνεια το 2013 από το 2012 και το 2014 195% περισσότερα δάνεια.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΡΙΑ: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ Υπερσυγκέντρωση πολεμικών στην Α.Μεσόγειο - Οι Ρώσοι απομακρύνουν τους μη μάχιμους




Ένας τεράστιος πολυεθνικός στόλος από 24 πολεμικά πλοία, χωρίς να περιληφθούν σε αυτόν τα 6 τουρκικά σκάφη που ναυλοχούν σε λιμάνια της περιοχής, όπως αυτά των Κατεχομένων, έχει συγκεντρωθεί έξω από τις ακτές της Συρίας την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Στην περιοχή σπεύδουν και τα τρία αμερικανικά πλοία που ενώ βρισκόντουσαν στο ύψος της Μασσαλίας με κατεύθυνση τις ΗΠΑ έλαβαν εντολή να πλεύσουν άμεσα στην Α.Μεσόγειο.
Πρόκειται για την δύναμη του αποβατικού-ελικοπτεροφόρου «Iwo Jima» (LHD-7), το αποβατικό «New York» (LPD-21) και το αποβατικό «Gunston Hall» (LSD-44). Από τα 24 πλοία, μόνο τα δύο είναι ρωσικά το καταδρομικό Moskva εκτοπίσματος 12.500 τόνων και το αρματαγωγό SARATOV (Νο 150). Σε απόσταση πορείας μιας ημέρα βρίσκεται και η βρετανική αρμάδα με το αεροπλανοφόρο (τώρα χρησιμοποιείται και αυτό ως ελικοπτεροφόρο) Illustrius.
Τα αμερικανικά πλοία του 6ου Στόλου κυριαρχούν στην συγκέντρωση των ναυτικών δυνάμεων και φαίνεται ότι είναι θέμα μερικών εβδομάδων να ξεκινήσει η επιχείρηση επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.
Πάντως, ρωσικές πηγές, όπως αυτές που μίλησαν στην εφημερίδα ‘Nezavisimaya’, αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει εκκένωση του μη απαραίτητου προσωπικού από την ρωσική βλαση στην Ταρσό και η λειτουργία της βάσης έχει ανασταλεί "επ’ αόριστο" μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Στην Συρία έχουν μείνει οι πεζοναύτες και οι χειριστές των Α/Α συστημάτων, ενώ στον ναύσταθμο έχει μείνει η ρωσική φρουρά οχυρωμένη.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Στο Γεωπολιτικ​ό Παιχνίδι η ΔΕΠΑ



Θα καθυστερήσει σημαντικά η απόφαση για τη μεταβίβαση της ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, παρά την αναπτυσσόμενη φημολογία περί του αντιθέτου.
Όπως επισημαίνουν στο euro2day πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, μια παρόμοια απόφαση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ληφθεί αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια.
Στην ουσία παραδίδει σε μη δημόσιο έλεγχο τη διακίνηση φυσικού αερίου,μέσω του εθνικού χώρου και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου ο χάρτης των ζωνών επιρροής επαναπροσδιορίζεται.
Οι αναμενόμενες αλλαγές στη Συρία που θα στερήσουν από τη Ρωσία σημαντικά ερείσματα στην περιοχή, η απομάκρυνση της Τουρκίας από τον πρώην παραδοσιακό της σύμμαχο, το Ισραήλ, η προσέγγιση Ελλάδας και Κύπρου με το Ισραήλ, οι κυοφορούμενες αλλαγές στο Βόρειο Ιράκ σε σχέση με τη διευθέτηση του Κουρδικού,είναι φυσικό να προσδίδουν έναν κατά πολλούς, αναβαθμισμένο ρόλο, στον Ελληνικό χώρο. Αυτός σχετίζεται και με τα ενεργειακά, δηλαδή επί της ουσίας την άσκηση επιρροής μέσω της μεταφοράς ενέργειας ή της προμήθειας ενέργειας.
Με τα δεδομένα αυτά, ανάλογα με τα συμφέροντα και τις βλέψεις που έχει κάθε ένας από τους κυριότερους υποψήφιους αγοραστές,θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη ΔΕΠΑ για:
* Τη διασφάλιση της μεταφοράς φυσικού αερίου προς την ΕΕ (Νότιος Διάδρομος, διασύνδεση με Ιταλία, συμμετοχή στον αγωγό ΤΑΡ),όπως στην περίπτωση Socar.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύστημα Εισροών-Εκροών: Αντιδρούν οι Πρατηριούχοι και Απαιτούν να Μπει σε Όλη την Αλυσίδα Καυσίμων




Απρόθυμοι εμφανίζονται οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων να εγκαταστήσουν στα πρατήρια τους σύστημα εκροών-εισροών. Η σχετική υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ προκαλεί αντιδράσεις στον κλάδο, καθώς θεωρεί ότι ο περιορισμός της υποχρέωσης αυτής μόνον στα πρατήρια θα καταλήξει να είναι «μια τρύπα στο νερό». Για το λόγο αυτό επιμένουν στην ανάγκη το σύστημα αυτό να εγκατασταθεί σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
Ήδη, ένα κομμάτι των πρατηριούχων, που υπολογίζεται περίπου στο 20-25% στα 6.500 σήμερα λειτουργούντα πρατήρια, έχει τοποθετήσει υβριδικά συστήματα εκροών-εισροών, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ωστόσο, τα συστήματα αυτά δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που περιγράφει η υπουργική απόφαση και για το λόγο αυτό θα χρειασθεί αναβάθμιση τους. Βέβαια, το κόστος και η χρονική διάρκεια της αναβάθμισης εκτιμάται ότι είναι κατά πολύ μικρότερα σε σχέση με το να τοποθετηθεί εξαρχής το συγκεκριμένο σύστημα. Το κόστος εγκατάστασης του κυμαίνεται, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΠΕΚ, μεταξύ 15-30.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος κάθε πρατηρίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μόνο με αλλαγή του Συντάγματος θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί.




Σύμφωνα με την με αρ. 683/1975 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με την οποία καταδικάστηκαν αμετάκλητα οι πρωταίτιοι της εφτάχρονης δικτατορίας, η πρώτη μετά την δικτατορία Βουλή είχε πρωτογενή συντακτική εξουσία, παρότι η τότε πολιτική εξουσία την ονόμασε αναθεωρητική. Ταυτόχρονα ο ΑΠ δέχτηκε ότι δεν υπήρξε λαϊκή προσχώρηση στο πραξικόπημα των Απριλιανών και επομένως....
αυτό ποτέ δεν νομιμοποιήθηκε από τη λαϊκή βούληση. Αφού λοιπόν δέχτηκε ότι η νέα κυβέρνηση και η νέα Βουλή είχαν πρωτογενή συντακτική εξουσία, αποφάνθηκε ότι δεν δεσμεύονταν από τη σχετική αρχή περί της αναδρομικότητας των ποινικών νόμων που θέσπιζε το Σύνταγμα του 1952. Επιπλέον δέχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστικός έλεγχος ως προς τον εναρμονισμό των πράξεων της νέας κυβέρνησης και της νέας Βουλής με το Σύνταγμα του 1952, εφόσον είχαν πρωτογενή συντακτική εξουσία δημιουργίας νέου Συντάγματος. Με βάση αυτό το σκεπτικό ο ΑΠ καταδίκασε τους πρωταίτιους για εσχάτη προδοσία και στάση, απορρίπτοντας όλες τις προβληθείσες σχετικές ενστάσεις. Μάλιστα θεώρησε ότι δεν δεσμεύεται ούτε από αντίθετες αποφάσεις που εξέδωσε ο ίδιος ο ΑΠ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Σύμφωνα με το άρθρο 86 του ισχύοντος Συντάγματος, όπως αυτό ισχύει μετά την αναθεώρηση το 2001, μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη, κατά των μελών της κυβέρνησης και όσων διετέλεσαν μέλη κυβερνήσεων και καμία δίωξη ούτε ανάκριση κ.λ.π. δεν γίνεται εναντίον των πιο πάνω προσώπων, χωρίς την άδεια της Βουλής. Μάλιστα το αξιόποινο των πράξεων των ανωτέρω προσώπων υπόκειται σε προκλητικά μικρή παραγραφή. Απαγορεύει δε στον κοινό νομοθέτη ακόμα και τη δυνατότητα θέσπισης ιδιώνυμων αδικημάτων για τα μέλη των κυβερνήσεων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μ. Κοππά: “Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε νεκροί… και δεν το ξέρουμε…”




Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά με προσωπικό  της άρθρο στην ιστοσελίδα egiakoumis.com, αναφέρει τις σχέσεις ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική, σε Λαγκάρντ, Μέρκελ και Σόιμπλε καταλήγοντας  στο παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη των Ελλήνων.
Σχολιάζει τα εσωτερικά της χώρας και μιλάει για ισορροπία τρόμου ανάμεσα στα τρία κόμματα της κυβέρνησης, ενώ για το ΠΑΣΟΚ, όπως θα δείτε, τονίζει ότι έχει χάσει το όραμά του, δεν ξέρει τι εκπροσωπεί και κινείται στη λογική ένωσης παραγόντων. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που λέει: στο ΠΑΣΟΚ είμαστε νεκροί.
Διαβάστε όλο το άρθρο της κ. Μ. Κοππά, ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ:
“Κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι αυτά ήταν τα «τελευταία μέτρα». Αυτό έρχεται σε αναντιστοιχία με τη συμφωνία για τις “αυτόματες αναπροσαρμογές” των δαπανών, δηλαδή νέες περικοπές  αν οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχωρήσουν με το σωστό ρυθμό ή αν τα έσοδα δεν είναι τα προβλεπόμενα. Όμως, στην πράξη μέτρα δεν θα επιβληθούν επειδή αυτό είναι πολιτικά και κοινωνικά αδύνατον. Απομένει, λοιπόν, να δούμε πώς θα επιλυθεί η διαφαινόμενη διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας. Από τη μια έχουμε δεδομένη την καταστατική υποχρέωση του ΔΝΤ να μη χρηματοδοτεί προγράμματα που δε θεωρεί βιώσιμα. Από την άλλη, έχουμε ένα πρόγραμμα εξουθενωτικό, που διαλύει μέρα μέρα τον κοινωνικό ιστό…
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με Χρήση GPS και AIS η Μεταφορά Καυσίμων




Η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας ορίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρονικών συστημάτων εντοπισμού θέσης (GPS), που θα εγκατασταθούν στα μεταφορικά μέσα πετρελαιοειδών προϊόντων, σε εκτέλεση του εφαρμοστικού νόμου, που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση συστημάτων εντοπισμού θέσης στα βυτιοφόρα, αλλά και στα σκάφη μεταφοράς ναυτιλιακού καυσίμου, αποσκοπεί στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Η καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής της ΚΥΑ για την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων αυτών είναι η 31η Ιουλίου 2013.
Σύμφωνα με την απόφαση, με την τοποθέτηση συσκευής είναι δυνατόν να εντοπίζεται η θέση κάθε βυτιοφόρου οχήματος ( GPS) ή πλωτού εφοδιαστικού μέσου (AIS) σε πραγματικό χρόνο, μέσω σήματος που θα εκπέμπεται από τον πομπό του συστήματος προς το κέντρο ελέγχου της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής.
Όλα τα βυτιοφόρα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) και δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ), που μεταφέρουν πετρελαιοειδή προϊόντα, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 3054/2002 (ΦΕΚ 230/Α΄), πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα. Το σύστημα αυτό τοποθετείται τόσο στα βυτιοφόρα οχήματα όσο και στα ρυμουλκούμενά τους και ημιρυμουλκούμενά τους, καθώς επίσης στις αποσπώμενες δεξαμενές που μεταφέρονται επί οχημάτων.
Tα πλωτά εφοδιαστικά μέσα πρέπει να εγκαταστήσουν σύστημα AIS. Σε περιπτώσεις που ειδικοί κανονισμοί ασφάλειας της ναυσιπλοΐας επιβάλλουν την απενεργοποίησή του, θα πρέπει ο πλοίαρχος του πλοίου να προβαίνει σε σχετική εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr