Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η NASA ετοιμάζει αποκαλύψεις για UFO και πολιτισμό στον Άρη!




Ένα βίντεο από το διάστημα και μια σειρά φωτογραφίες από τον Άρη, είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν την ιστορία όπως τη γνωρίζαμε! 

Αυτή τη φορά όμως, θα προέρχονται από την ίδια τη NASA, που ως τώρα αρνείται σθεναρά τόσο την ύπαρξη εξωγήινης ζωής όσο και το ενδεχόμενο να προϋπήρχαν ανώτερης μορφής πολιτισμοί στο πλανητικό μας σύστημα! 



Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου ένα βίντεο που τράβηξε ένας Αμερικανός ερασιτέχνης αστρονόμος και απεικονίζει ένα μεγάλων διαστάσεων ιπτάμενο αντικείμενο πολύ κοντά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η NASA γνωρίζει την ύπαρξή του και φαίνεται να επιβεβαιώνει τη γνησιότητά του, καθώς η ίδια άφησε να διαρρεύσουν φωτογραφίες με το συγκεκριμένο UFO και μάλιστα στο δικό της website στο Ίντερνετ! 



 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η απασχόληση στην Ελλάδα το Β΄ τρίμηνο του 2012. Οικονομικές και θεσμικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά εργασίας το 2011

"Ενημέρωση" Τεύχος 198

Διανύοντας το πέμπτο έτος της ύφεσης, η ελληνική οικονομία κινδυνεύει πλέον να μετατραπεί από πραγματική σε εικονική καθώς έχει μετεξελιχθεί σε οικονομικό σχηματισμό υψηλού κινδύνου και φαύλου κύκλου, αφού η βαθύτερη ύφεση απαιτεί νέα μέτρα που δημιουργούν ελλείμματα και αυτά με την σειρά τους καταλήγουν σε νέες περικοπές δημόσιων και κοινωνικών δαπανών καθώς και μισθών και συντάξεων. Η μείωση των μισθών και ημερομισθίων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν επέφερε μείωση της ανεργίας και βελτίωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητας. Αντίθετα, αυτό που έχει επιτευχθεί είναι η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας, η παραγωγική και τεχνολογική υποβάθμιση, η δημιουργία συνθηκών κοινωνίας 2/3 και η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Αυτές οι διαπιστώσεις αναφέρονται σε άρθρο που παρουσιάζεται σε αυτό το τεύχος της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την απασχόληση και την ανεργία, το β΄ τρίμηνο του 2012. Επιπλέον, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ παρουσιάζει τις οικονομικές και θεσμικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά εργασίας το 2011. Τέλος, παρουσιάζονται οι δραστηριότητες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ το τελευταίο διάστημα.  
ΠΗΓΗ:inegsee.gr

Το Ιράν καλεί τον ισλαμικό κόσμο να καταφέρει πλήγμα κατά του Ισραήλ


Ахмад Вахиди Иран

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν στρατηγός Αχμάντ Βαχιντί ζήτησε από τις ισλαμικές χώρες να λάβουν απαντητικά μέτρα κατά του Ισραήλ, που ξεκίνησε στη Γάζα τη στρατιωτική επιχείρηση «Πύρινος Πυλώνας».
«Μόνο η εκδίκηση από την πλευρά του ισλαμικού κόσμου θα θέσει τέλος στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος», μεταδίδει επιλέξει τις δηλώσεις του Βαχιντί το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Εύρεση εργασίας μέσω Facebook - Νέα εφαρμογή



 Το Facebook επεκτείνεται και στην αγορά εύρεσης εργασίας, δημιουργώντας ειδική εφαρμογή, που θα περιλαμβάνει αγγελίες από υπηρεσίες όπως το Monster και το Branch Out. 
 Η εφαρμογή έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Σε αυτήν, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε 1,7 εκατομμύρια αγγελίες για εύρεση εργασίας.  
 Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο....
Facebook και το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, αλλά και με τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.  Η εφαρμογή εύρεσης εργασίας αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη γραμμή "πλεύσης" του Facebook, καθώς έως τώρα οι δραστηριότητές του ήταν επικεντρωμένες σχεδόν αποκλειστικά στην προσωπική δικτύωση μέσω Ίντερνετ. 
 Αυτή η «στροφή» του Facebook, αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη διαδικτυακή πύλη LinkedIn, η οποία κατέχει τα πρωτεία παγκοσμίως στον τομέα της εύρεσης εργασίας με 187 εκατομμύρια χρήστες.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ Ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την προετοιμασία




Τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η στρατιωτική διοίκηση του Ισραήλ διέταξε να ενισχυθούν τα χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας. Μόνο από τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 120 στρέφονταν κατά εγκαταστάσεων και σημείων εκτόξευσης πυραύλων αναφέρει το Ria Novosti.
Οι Παλαιστίνιοι αναφέρουν ότι οι τέσσερις ημέρες των βομβαρδισμών στοίχισαν τη ζωή σε 40 ανθρώπους  και προκάλεσαν τον τραυματισμό εκατοντάδων.
Η έναρξη της χερσαίας επιχείρησης αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, ο Στρατός  του Ισραήλ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και μπορεί να αρχίσει την εισβολή στη Λωρίδα εντός 60 λεπτών από τη στιγμή, που θα λάβει τη διαταγή.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Γράφημα ανεργίας νέων κάτω των 25 ετών

 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Στάθης

 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΙΚΑ: Απλοποιείται η διαδικασία συνταξιοδότησης




Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ πλέον δεν απαιτείται κατάθεση αίτησης, ούτε κάποια άλλη εκ των προτέρων ενέργεια των ασφαλισμένων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, καθώς με τις νέες διατάξεις περί συνταξιοδότησης, που προβλέπει ο ν. 4093/2012, το στοιχείο της κατοχύρωσης ελέγχεται από τις υπηρεσίες συντάξεων κατά τον χρόνο που εξετάζεται το αίτημα συνταξιοδότησης.
Επίσης, δεν απαιτείται να γίνει εντός του 2012 η κατάθεση αίτησης για αναγνώριση πλασματικών χρόνων προκειμένου να κατοχυρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του έτους αυτού ή προγενέστερου έτους.
Για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης, η προβλεπόμενη σχετική αίτηση μπορεί να κατατεθεί οποτεδήποτε πριν από την αίτηση για συνταξιοδότηση ή και ταυτόχρονα με αυτήν.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ για το σύνολο των διατάξεων του νέου νόμου θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, με την έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Εurostat: Το 64,5 % των Αλβανών "ελληνοποιείται"




Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για την  πολιτογράφηση ατόμων από άλλες χώρες στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, για το 2010, η εισροή ξένων που πολιτογραφήθηκαν Ελληνες μειώθηκε δραστικά, από 17.000 το 2009 σε 9.400 το 2010.
Μεταξύ τους, την μερίδα του λέοντος συνέχισαν να κατέχουν τα  άτομα αλβανικής υπηκοότητας, με 64,5% ή λίγο πάνω από 6.000 άτομα. Ακολουθούν πολύ πίσω οι Γεωργιανοί με 8,1%, οι Ρώσοι με 6,5% και οι Αρμένιοι με 2,1%.
Αν η έλευση της κρίσης «φρέναρε» την επιθυμία αλλοδαπών να πάρουν ελληνική υπηκοότητα, δεν συνέβη το ίδιο στο σύνολο της ΕΕ. 
Ετσι, στις 27 χώρες μέλη πολιτογραφήθηκαν 810.500 πολίτες το 2010, από 776.100 το 2009. Οι νέοι «ημεδαποί» ήταν 1,6 ανά χίλιους κατοίκους, αναλογία διπλάσια σε σχέση με την Ελλάδα. Τους περισσότερους ξένους ανά ντόπιους κατοίκους υποδέχθηκαν Σουηδία, Βέλγιο και Βρετανία.
Οι περισσότεροι ξένοι προτίμησαν την Βρετανία (195.000), την Γαλλία (143.000), την Ισπανία (124.000) και την Γερμανία (105.000). Οι τέσσερις αυτές χώρες υποδέχθηκαν το 70% των νέων πολιτών, από το σύνολο των 27 χωρών μελών.
Οι κύριες χώρες προέλευσης είναι το Μαρόκο με 8,3% και η Τουρκία με 6,2%, ενώ ακολουθούν ο Ισημερινός 5,6% και η Ινδία με 4,3%
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Το 84% των ανέργων δεν λαμβάνει κανένα επίδομα




Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά καθημερινά αγαθά ενώ στερούνται και της στοιχειώδους υγειονομικής κάλυψης.
Το επίδομα ανεργίας έχει φτάσει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 360 ευρώ το μήνα, το οποίο όμως το λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό όσων δεν έχουν απασχόληση.
Ειδικότερα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.168.761 άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως όμως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούνιο του 2012, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν μόλις 187.678 άτομα ή το 16% περίπου του συνολικού αριθμού των ανέργων. Γεγονός που σημαίνει ότι περί τα 980.000 άτομα που έχουν μείνει χωρίς δουλειά ή το 84% των ανέργων δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή κάποια άλλη εισοδηματική ενίσχυση από την πολιτεία.
Οι περισσότεροι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δεν έχουν εργασία για πάνω από ένα χρόνο, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους δώδεκα μήνες.
Επιπλέον, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», χιλιάδες άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για μερικούς μήνες και όχι για όλο το χρόνο, καθώς δεν είχαν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οπότε και για αυτούς η μικρή οικονομική βοήθεια της πολιτείας αφορά ένα εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που όταν κλείνουν τις επιχειρήσεις τους μένουν χωρίς εισόδημα από τη μία μέρα στην άλλη.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ Κατάληψη της Συρίας με 75.000 Αμερικανούς στρατιώτες σχεδιάζει το Πεντάγωνο




Σε κατάληψη της Συρίας –στα πρότυπα του Ιράκ και Αφγανιστάν- οδηγείται ο Λευκός Οίκος σύφωνα με «διαρροή» αναφοράς του Πενταγώνου αναφορικά με την αμερικανική στρατιωτική δύναμη που θα απαιτηθεί για τον έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο σε αναφορά του προς το Λευκό Οίκο έκανε γνωστό πως οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους του Στρατού των ΗΠΑ να καταλάβει το χημικό οπλοστάσιο του Bashar Al Assad διασφαλίζοντας ότι αυτό δεν θα πέσει στα χέρια οργανώσεων όπως αυτή της Hezbollah θα απαιτήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 75.000 άνδρες!
Την εκτίμηση αυτή της απαιτούμενης δύναμης που θα χρειαστεί έδωσε στο Λευκό Οίκο η κεντρική διοίκηση του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ απατώντας σε σχετικό αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης εάν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν το χρόνο αλλά και τη δυνατότητα να αντιδράσουν έγκαιρα σε περίπτωση που παρατηρηθούν κινήσεις στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.
Οι εκτιμήσεις επομένως είναι ότι το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας πρόκειται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή – όπως συνέβη και στο Ιράκ άσχετα εάν εκεί δεν υπήρξε κανενός είδους όπλο μαζικής καταστροφής- για την κατάληψη της χώρας από δυνάμεις 75.000 Αμερικανών στρατιωτών.
Αυτό γιατί και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου η καταστροφή του οπλοστασίου της Συρίας θα απαιτήσει... χρόνια!
Οπότε και για χρόνια θα  βρίσκονται τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία. Φυσικά την καταστροφή των χημικών όπλων θα αναλάβουν ειδικευμένα συνεργεία αλλά για την προστασία τους θα χρειαστούν οι 75.000 στρατιώτες με άλλα λόγια προαλείφεται μια πλήρης κατάληψη και κατοχή της χώρας με το πρόσχημα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου και του «φόβου» των Αμερικανών αυτό να μην πέσει στα χεριά της Hezbollah. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ