Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ; Μπαράζ ισραηλινού πυροβολικού κατά συριακών θέσεων - "Απλά απαντήσαμε" λέει το Ισραήλ




Ο ισραηλινός Στρατός εξαπέλυσε μπαράζ πυροβολικού  πριν λίγο ενντίον θέσεων του συριακού Στρατού στα υψίπεδα του Γκολάν, μετά από επίθεση με όλμους που δέχθηκαν οι ισραηλινές θέσεις από την περιοχή της Συρίας, χωίρίς κανείς να γνωρίζει φυσικά ποιοι έβαλλαν.
Είναι η πρώτη άμεση συμπλοκή με τον συριακό Στρατό στην περιοχή, ύστερα από το τέλος του αραβο-ισραηλινού πολέμου το 1973 και βέβαια αυτό δεν πρόκειται να μείνει εδώ. Βασικά αποτελεί ίσως το πρώτο κεφάλαιο αυτού που έρχεται.
Πηγή των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας επεσήμανε ότι ο ισραηλινός Στρατός έβαλλε προς την μία θέση του συριακού πυροβολικού από όπου λένε οι Ισραηλινοί ότι προήλθε ο όλμος που έπληξε νωρίτερα έναν εβραϊκό οικισμό, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιώτες «έριξαν προειδοποιητικά πυρά προς συριακές περιοχές».
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ υπέβαλαν διαμαρτυρία μέσω των δυνάμεων του ΟΗΕ που βρίσκονται στη περιοχή, στην οποία αναφέρουν ότι τα πυρά που προέρχονται από τη Συρία και πλήττουν το Ισραήλ δεν θα γίνουν ανεκτά και θα υπάρξει αυστηρή απάντηση» προσθέτει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ Κατάργηση "Τειρεσία" και δανειακές ρυθμίσεις




Aποφασισμένη να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και της πιστωτικής ασφυξίας στις επιχειρήσεις λόγω του «Τειρεσία» είναι η κυβέρνηση.

Και παρά τις αντεγκλήσεις ή τις διαφωνίες με τις τράπεζες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει σαφή εντολή στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να βρει το πλαίσιο εκείνο ώστε και τα νοικοκυριά που πραγματικά βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο να πάρουν «ανάσες» και οι υγιείς επιχειρήσεις να βγουν από το σκόπελο της «μαύρης λίστας» του «Τειρεσία» και οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το θέμα των επισφαλειών που απειλεί να τινάξει στον αέρα τα προγράμματα κεφαλαιακής αποκατάστασης.
Το σχέδιο που προωθεί εκ νέου η κυβέρνηση, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής», κινείται σε τρεις κομβικούς άξονες για να καλύπτει τις ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών: Πρώτον, κατάργηση του «Τειρεσία», όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, και αντικατάστασή του από ένα σύστημα «βαθμολόγησης» των συναλλασσόμενων με τις τράπεζες. Δεύτερον, ουσιαστικές ρυθμίσεις δανείων για στεγαστικά και καταναλωτικά και, τρίτον, αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Νεότερα στο μέτωπο των πλειστηριασμών ακινήτων δεν υπάρχουν για την ώρα, με την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει την παράταση της απαγόρευσής τους για ακόμη ένα έτος.
«Βαθμολόγιο»
Την κατάργηση του συστήματος «Τειρεσίας» με τη μορφή που έχει σήμερα έχει προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης στους τραπεζίτες και την αντικατάστασή του από ένα σύστημα αξιολόγησης της συναλλακτικής συμπεριφοράς των πολιτών με τις τράπεζες στα πρότυπα του βρετανικού μοντέλου.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα που θα απεικονίζει όλους τους δανειολήπτες και τις σχέσεις τους με κάθε τράπεζα (δηλαδή όλα τα δάνεια και τις κάρτες που έχει σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα), θεσπίζοντας… βαθμολόγιο (pointsystem) με βάση τη συμπεριφορά τους και σειρά άλλων κριτηρίων (π.χ. επάγγελμα, ηλικία κ.λπ.).
Ετσι η κάθε τράπεζα θα αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη της συναλλαγής-συνεργασίας με έναν πελάτη, κρίνοντας αν και πού είναι συνεπής και αξιολογώντας την πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη της. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

NAZI enemy at the gates




Μας απειλούν με χρεοκοπία παρά τα μέτρα
Μπορεί η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να ξεκίνησε θριαμβευτικά τον Ιούνιο με 179 βουλευτές, αλλά εν πάση περιπτώσει προχτές κατόρθωσε να συγκρατήσει τους 153 από αυτούς και να περάσει τα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης εκατομμυρίων Ελλήνων. Δευτερεύον στοιχείο είναι αν αυτή η κοινοβουλευτική νίκη πρέπει ίσως να χαρακτηριστεί «πύρρεια» υπό το πρίσμα της προϊούσης αποσύνθεσης και πολιτικής σήψης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχασε προχτές 6 ακόμη βουλευτές από τους 33 όλους κι όλους που είχε εκλέξει.
Αλλωστε, όσο και αν το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένας από τους...
δύο πυλώνες του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, από τον Μάιο και μετά σταδιακά εκμηδενίζεται ως πρωτεύων πολιτικός παράγοντας και ελάχιστοι πλέον αμφιβάλλουν ότι οδεύει προς το τέλος που είχε η ΕΔΗΚ το 1977, όταν εξέλιπε από την πολιτική σκηνή και αντικαταστάθηκε από ένα νέο κόμμα που ανταποκρινόταν στις κοινωνικές ανάγκες και στον ριζοσπαστισμό της νέας εποχής, όπως ήταν τότε το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να ορκιστεί ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα συμμετάσχει οπωσδήποτε κόμμα με την ονομασία ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλαπλασιάζονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις στους κόλπους του, όσο μειώνεται η εκλογική του μάζα και παγιώνεται η απήχησή του σε μονοψήφιο ποσοστό.
«Κάθε στέλεχος και ένα... ΠΑΣΟΚ!» ενδέχεται να είναι σε λίγο το νέο σλόγκαν τού κάποτε κραταιού κόμματος που μόλις πριν από τρία χρόνια είχε αποσπάσει το 44% των ψήφων του ελληνικού λαού. Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ όμως είναι θέμα σαφώς πολύ υποδεέστερο του τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα μετά την ψήφιση των μέτρων. Το ότι οι Ελληνες θα πεταχτούν να ζουν σε πρωτοφανή μιζέρια και δυστυχία το γνωρίζουμε και το αισθανόμαστε όλοι. Εστω και γυρίζοντας όμως τη χώρα μισόν αιώνα πίσω, θα βελτιωθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη ώστε να γίνει τουλάχιστον μια νέα αρχή, έστω και με όρους της δεκαετίας του 1950 ή του 1960; Οι προοπτικές δεν είναι καθόλου αισιόδοξες.
Το είπε πεντακάθαρα προχτές ο Ολι Ρεν: «Το ελληνικό δημόσιο χρέος σαφώς δεν είναι βιώσιμο»! Φράση αιχμηρή σαν μαχαιριά. Φράση με ολέθριες συνέπειες για όσους καταλαβαίνουν τη σημασία των λέξεων και δεν αυταπατώνται ή δεν ζουν σε έναν κόσμο εξωπραγματικό. Θα το πούμε ωμά: Οταν το δημόσιο χρέος μιας χώρας δεν είναι βιώσιμο, αυτή η χώρα βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία! Αυτό μας είπε, δηλαδή, ο Ολι Ρεν.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμένει στον «συνωστισμό» στη Σμύρνη η Ρεπούση και μιλά για πατριδοκάπηλους |

Επιμένει στον συνωστισμό για τη καταστροφή της Σμύρνης η Ρεπούση

 Το βιβλίο ιστορίας της 6ης Δημοτικού της Μαρίας Ρεπουση και η αναφορά της περί  συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης για να περιγράψει τις σφαγές των Τούρκων  άναψε για ακόμα μια φορά φωτιές στη πολιτική αντιπαράθεση.
Τη σπίθα αυτή τη φορά άναψε ο Τάσος Νεράντζης ο οποίος στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό θυμήθηκε και την μικρασιατική καταστροφή λέγοντας «Είναι χαλεπότερες σήμερα οι συνθήκες και από τον καιρό της μικρασιατικής καταστροφής, εκεί που ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες, καθημαγμένοι και προδομένοι, δήθεν συνωστίσθηκαν στην παραλία της Σμύρνης. Ακούσαμε και αυτό. Αιδώς -όχι εδώ- και τώρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο λιμάνι της Πάτρας το νορβηγικό σκάφος - Ξεκινούν οι έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου



Στο παλιό λιμάνι της Πάτρας αφίχθη πριν από λίγη ώρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος, προκειμένου να διενεργήσει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης. Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει κοντά στο σταθμό επιβατών, στο ύψος του Αγίου Διονυσίου.
Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε στη νορβηγική εταιρεία PGS η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή, συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, για την άφιξη στην Πάτρα του σκάφους σεισμικών ερευνών υδρογονανθράκων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η άφιξη την ερχόμενη Κυριακή στην Πάτρα του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους για την έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας.
Αποδεικνύει περίτρανα πως όταν η προσπάθεια είναι συλλογική, διαφανής, ολοκληρωμένη και επίμονη, τότε φέρνει αποτελέσματα. Αυτό το μήνυμα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εικόνα της χώρας διεθνώς, ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δείχνει και στον πιο δύσπιστο, ότι ως κοινωνία και οικονομία, μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της αδράνειας και της κατάθλιψης για να συναντηθούμε με την Ελλάδα της ελπίδας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.»
 ΠΗΓΗ:newsplus

Συλλαλητήριο στις 5 μ.μ.




Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 μ.μ.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε νέο συλλαλητήριο σήμερα Κυριακή στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.
«Δυναμικά και ανυποχώρητα, κατά του προϋπολογισμού του 2013, για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που εξοντώνουν τη ζωή μας και διαλύουν την οικονομία", αναφέρεται στο κάλεσμα των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας, που τονίζει:
"ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Οι μνημονιακές επιταγές που απαιτούν οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι.
- Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που συνθλίβουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τους πολίτες.
- Να σταματήσουμε το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
- Να προστατεύσουμε το δικαίωμα της εργασίας".
 ΠΗΓΗ:enikos.gr


Δήλωση Φ. Σαχινίδη σχετικά με τους ισχυρισμούς σε τηλεοπτική εκπομπή για σύμβαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την JP Morgan




Σχετικά με τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Σπ. Καρατζαφέρη “Εκκεντρικό Δελτίο” από τους κυρίους Καζάκη και Σταθάκη, οι οποίοι ενέπλεξαν με προσβλητικό και αήθη τρόπο το όνομά μου στην πραγματοποίηση τιτλοποιήσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δηλώνω πως είναι εντελώς ανακριβείς και παραπλανητικοί.
Η στοιχειώδης διεξαγωγή δημοσιογραφικής έρευνας, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία που δεν έγινε, καταρρίπτει όσα ειπώθηκαν.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο τιτλοποιήσεις που αφορούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Και οι δύο έγιναν πριν τη θητεία μου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα...........  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O Παναγούλης έβαλε θέμα




Ο Στάθης Παναγούλης με την δήλωση του: “Να παρακαλάτε να περάσετε από δίκη[...]“  έβαλε  θέμα στο δημόσιο διάλογο.
Άρχισαν όλοι να μιλάνε  για να συμφωνήσουν αν θα τους λιντσάρουν πριν ή μετά την δίκη.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι Αριστεροί υπερασπίζονται το τεκμηριο της αθωότητας και προτείνουν πρώτα δίκη
ενώ οι δεξιοί  αντιμνημονιακοί (δηλαδή η πλειοψηφία) προτείνουν πρώτα λιντσάρισμα και δίκη μετά…
 από100-150 χρόνια αν παραστεί ανάγκη …
Το σημαντικοί όμως δεν είναι τι θα αποφασιστεί στον δημόσιο διάλογο αλλά ποιος θα αναλάβει την επόμενη των εκλογών
με το ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται η πιο λογική (κυριολεκτικά όμως)  επιλογή. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΝΑ ΚΑΙ Η «ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ» !...




Ο άνθρωπος, που ως πρωθυπουργός πλήρωσε για τα μεγάλα έργα, που είχαν σχεδιάσει και δρομολογήσει οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, πολλαπλάσια αντίτιμα, στους μεγαλοεργολάβους, δέκα και είκοσι φορές περισσότερα από τα προϋπολογισθέντα !
Ο άνθρωπος, που απομονωμένος στη γυάλα του, επέτρεψε να στηθεί και να εξελιχθεί το δράμα του χρηματιστηρίου, ο εγκλωβισμός και ο σφαγιασμός χιλιάδων οικογενειών !
Ο άνθρωπος, που εκμεταλλευόμενος τον διακαή πόθο των ελλήνων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους ανέθεσε, εν λευκώ στις επιχειρηματικές «φαγάνες» ντόπιες και ξένες, που ρήμαξαν τους πόρους της χώρας, με σαράντα μασέλες !
Ο άνθρωπος, που αν ψάξει, σήμερα, για τους στενότερους συνεργάτες, που είχε διαλέξει και είχε δίπλα του, στα χρόνια της διακυβέρνησής του, θα πρέπει να πάρει σβάρνα τα γραφεία των Εισαγγελέων και τα κελιά των φυλακών !
Αυτή η κολώνα πάγου, με τη μορφή ανθρώπου, η «ποντικομαμή», που το ΠΑΣΟΚ την έκανε αρχηγό και στη συνέχεια πρωθυπουργό, έρχεται, τώρα, να κάνει κριτική σ’ όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό του !
΄Ερχεται να κάνει κριτική στο Γ. Παπανδρέου, ευθυγραμμιζόμενος, απόλυτα, με το σκυλολόϊ, που ρίχνει όλη την ευθύνη για την κρίση σ΄ αυτόν, προβαίνοντας σε κάθε ανιστόρητη και εμπαθέστατη προσέγγιση των γεγονότων, υποστηρίζοντας, πως, τάχα, άργησε να πάρει σκληρά μέτρα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΠΡΟΣ ΑΣΑΝΤ "Το Ισραήλ θα απαντήσει στα αδέσποτα πυρά της Συρίας!"




Το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα πως θα απαντήσει δυναμικά εάν αδέσποτα πυρά από τη Συρία συνεχίσουν να πλήττουν το έδαφος των κατεχόμενων από τα εβραϊκά στρατεύματα Υψωμάτων του Γκολάν, υπογραμμίζοντας με τη στάση του τους υπαρκτούς φόβους μήπως η κρίση στη Συρία πυροδοτήσει μία ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Αμύνης Εχούντ Μπαράκ αποτελούν συνέχεια της προειδοποίησης που επέδωσε στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ το Ισραήλ για να περιορίσει τις επιθέσεις κατά των εξεγερμένων κοντά στο Γκολάν, ένα στρατηγικής σημασίας υψίπεδο που κατέλαβαν τα εβραϊκά στρατεύματα στον πόλεμο του 1967.

«Το μήνυμα έχει επιδοθεί σαφώς. Να σας πω μετά βεβαιότητος ότι δεν πρόκειται να πέσει μία οβίδα. Δεν μπορώ. Και εάν πέσει μία οβίδα, εμείς θα απαντήσουμε», υπογράμμισε ο Μπαράκ, μιλώντας στη ραδιοφωνία των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες.
Ένας συριακός όλμος έπεσε την Πέμπτη σε ισραηλινό οικισμό εποίκων στο Γκολάν, χωρίς να εκραγεί. Νωρίτερα εντός του μηνός, το Ισραήλ είχε κάνει διάβημα στον ΟΗΕ για την είσοδο τριών συριακών αρμάτων μάχης στην αποστρατικοποιημένη ζώνη του Γκολάν, ενώ έχει δηλώσει πως μία αδέσποτη σφαίρα είχε πλήξει ένα τζιπ περιπόλου του.
Το Ισραήλ έχει προσπαθήσει να παραμείνει αμέτοχο στη συνεχιζόμενη επί 19 μήνες σύρραξη στη Συρία, δείχνοντας εφεκτικότητα να συρθεί σε μία νέα ένοπλη και αβέβαια αντιπαράθεση, καθώς δεν γνωρίζει ποιες πρόκειται να είναι οι διαθέσεις μίας νέας μελλοντική συριακής κυβέρνησης απέναντί του.
Την περασμένη Πέμπτη, ο Μπαράκ είχε δηλώσει πως ευελπιστεί να νικήσουν οι εξεγερμένοι, να πέσει ο Άσαντ, και «να ξεκινήσει μία νέα φάση στη ζωή της Συρίας».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ «ΒΟΥΛΑ» Πισώπλατο κτύπημα: Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνώρισε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»




Η αποδυνάμωση της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα δείγμα της εθνικής παρακαμής στην οποία μας έχει οδηγήσει η πολιτική ελίτ που κυβερνά τηςν χώρα από το 1950 και μετά, προκάλεσε ένα ακόμα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τα εθνικά συμφέροντα: Η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι το αρμόδιο όργανο του Οργανισμού για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έγγραφό της με ημερομηνία απόφασης την 24η Οκτωβρίου 2012 προς τις ελληνικές Αρχές, τα καλεί να "σβήσουν" την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και να αναγνωρίσουν την «Τουρκική Ένωση Ξάνθη», παράρτημα των εξτρεμιστών που καθοδηγούνται από τουρκικό προξενείο.
Όπως αναφέρετε στο έγγραφο επισημαίνεται η απροθυμία της Ελλάδος να εκτελέσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που εξέδωσε εναντίον της το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις υποθέσεις Μπεκίρ Ούστα, «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και «Εμίν και άλλοι» κατά Ελλάδος, με τις οποίες αποφάσεις η Ελλάδα υποχρεούται να αναγνωρίσει και να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων, τις προαναφερθείσες οργανώσεις, με το προσωνύμιο «τουρκικός».
Τι περιλαμβάνει το έγγραφο
Αναλυτικότερα, στο σχετικό έγγραφο, μεταξύ άλλων: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ