Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στις Κυκλάδες δεν είμαστε προς πώληση

Οι χρυσαυγίτες τα βάζουν με την επέτειο του Πολυτεχνείου



Με προσβλητικό τρόπο ο χρυσαυγίτης Γρέγος μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για την επέτειο του Πολυτεχνείου και έκανε σαφή την πρόθεση των μελών της Χρυσής Αυγής να παρέμβουν στα σχολεία, πράγμα φυσικά παράνομο και απαράδεκτο.
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αντώνης Γρέγος ασχολήθηκε σήμερα στη Βουλή με την επέτειο του Πολυτεχνείου και ζήτησε να... παταχθούν οι παραβατικές συμπεριφορές μαθητών ενόψει της 17 Νοέμβρη.
Ο βουλευτής μάλιστα είχε το θράσος να πει πως η Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα σχολεία της επικράτειας. Το φασιστικό κόμμα του τόνισε ότι προτίθεται να αγοράσει και σημαίες...
«Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες, πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη, και όπως ζήσαμε τον Δεκέμβριο του 2008, θα θέλαμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν. Ο ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς η εκπαίδευση πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρίς -Θρησκεία - Οικογένεια», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
* Η φωτογραφία θυμίζει γιατί οι χρυσαυγίτες κόπτονται τόσο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που χτύπησε το αγαπημένο τους χουντικό καθεστώς. 
ΠΗΓΗ:alfavita.gr

ΑΠΕΙΧΕ Η ΔΑΚΕ Επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ο Νίκος Φωτόπουλος


Επανεξελέγη πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ο Νίκος Φωτόπουλος
Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη απόψε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κώστα Κατσαρό, ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία.
Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Φωτόπουλος, που ήταν ο πλειοψηφών σύμβουλος κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο, στηρίχθηκε από τις λοιπές παρατάξεις πλην της επίσημης ΔΑΚΕ υπό τον Αντώνη Καρρά και της παράταξης ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι υπό τον Γιώργου Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας, το οποίο έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Νίκο Φωτόπουλο.
Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο Αθηναϊκό πρακτορείο ότι με τις έδρες της επίσημης ΔΑΚΕ, της ΔΑΚΕ του κ. Κατσαρού και της ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι (συνολικά 16) υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για να σχηματισθεί προεδρείο, ωστόσο υπερψηφίστηκε το σχήμα υπό τον Νίκο Φωτόπουλο.
Στο θέμα παρενέβη απόψε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας σε δήλωσή του μεταξύ άλλων:
«Ουδείς και για κανένα λόγο δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα.
Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων». 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Εφιαλτική πρόβλεψη για το 2013 - Η ανεργία θα είναι όση ήταν το 1930 με την Μεγάλη Ύφεση



- Σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 35%
- Σάββας Ρομπόλης: Η" Ελλάδα θα γνωρίσει τον τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης"
- Οι άνεργοι θα φτάσουν τα 2 εκατομμύρια!
- Τι ήταν η Μεγάλη Ύφεση
Κανείς δεν πίστευε στο παρελθόν τις φωνές που ακούγονταν και προέβλεπαν ότι η ανεργία θα ξεπερνούσε στην χώρα μας το 20%. Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία είναι πάνω από το 25% και δυστυχώς θα ανέβει και άλλο.
Η εφιαλτική πρόβλεψη για ανεργία στο 35% μπορεί να καθηλώνει και μόνο στο άκουσμά της και ειδικά όταν βγαίνει από τα χείλη του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει άλλο βάρος.
Ο κ. Σάββας Ρομπόλης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ είπε ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει τον «τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης» .
Ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» το ερχόμενο έτος στο δυσθεώρητο 29%, ενώ σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 34 με 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια ανέργους.
Παράλληλα, ο κ. Ρομπόλης εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε, το «παγκόσμιο σύστημα» και οι αναπτυγμένες χώρες φαντάζουν να «πηγαίνουν σε ύφεση», ενώ η «μεσογειακή συνιστώσα» θα βρίσκεται σε «συνθήκες μεγαλύτερης παράτασης της ύφεσης».
Τι ήταν η Μεγάλη Ύφεση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προβοκάτσια με σοβαρές προεκτάσεις


Προβοκάτσια με σοβαρές προεκτάσεις
Ο αρχισυντάκτης της πολωνικής εφημερίδας «Ρετς Ποσπολίτα» (Rzeczpospolita) Τόμας Βρουμπλέφσκι υπόβαλε την παραίτησή του. Ο λόγος ήταν το άρθρο, σύμφωνα με το οποίο στα θρύμματα του συντριβέντος στα περίχωρα του Σμολένσκ αεροσκάφους του Πολωνού Προέδρου Λεχ Κατσίνσκι δήθεν βρέθηκαν ίχνη τροτίλης. Η εκδοχή για τα εκρηκτικά λίγο αργότερα διαψεύσθηκε από την Πολωνική Εισαγγελία. Ωστόσο το άρθρο πρόλαβε να συνταράξει την κοινωνία.
Η τραγωδία που συνέβηκε πριν δυο χρόνια ως σήμερα κάποιους δεν αφήνει ήσυχους στην Πολωνία. Και αυτό έχει την εξήγησή του, εφόσον τραγικά γεγονότα με πρώτα πρόσωπα του κράτους δεν συμβαίνουν συχνά και ο κόσμος τα θυμάται, κατά κανόνα, πολύ καιρό. Γι΄αυτό και η συντριβή του Τu-154 έξω από το Σμολένσκ έγινε και πάλι θέμα παζαρέματος σε όχι εντελώς καθαρό πολιτικό παιχνίδι. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαροσλάβ Κατσίνσκι – αδελφός του σκοτωμένου Προέδρου – εξαπόλυσε στην κυβέρνηση οργισμένη κριτική, κατηγορώντας την για «τεράστια απάτη» και ζήτησε άμεση παραίτηση των μελών της.
Ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ απάντησε ότι δεν μπορεί να φανταστεί, πως μπορεί να ζει στην ίδια κοινωνία μαζί με τέτοιους ανθρώπους, όπως ο Κατσίνσκι. «Είναι απαράδεκτο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, βασιζόμενος σε μη εξακριβωμένες εικασίες του Τύπου, να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις», - δήλωσε ο Τουσκ. Όντως το βράδυ η εφημερίδα δημοσίευσε διάψευση της είδησης. Όμως ο μηχανισμός της προβοκάτσιας είχε ενεργοποιηθεί, η κοινωνία συνταράχτηκε και οι Πολωνοί Εισαγγελείς εξέφρασαν απαιτήσεις στη ρωσική πλευρά. Μετά εμπειρογνώμονες από την Πολωνία απαίτησαν επίμονα τη μετάβαση στο Σμολένσκ. Όμως η εξέταση των συντριμμιών του αεροσκάφους, όπως και αναμενόταν, απέβη άκαρπη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Αμπάς επιθυμεί να αποκαταστήσει την Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967


Ферейдун Аббаси-Давани Ферейдун Аббаси Давани иран вице-президент Иран атомная энергетика
Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι ονειρεύεται να αποκαταστήσει την “ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967”, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος γεννήθηκε έξω από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη.
Νωρίτερα η ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με μήνυμα του Αμπάς στο Facebook κατηγόρησε τον ηγέτη των Παλαιστινίων ότι θέλει να αποκαταστήσει τα σύνορα του 1948. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής διέψευσε αυτή την εκτίμηση σε συνέντευξη του στο δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης, λέγοντας ότι αποδέχεται το γεγονός ότι η γενέθλια πόλη του Τσφατ ( Σαφέντ) ανήκει στο Ισραήλ και δε θα ήθελε να επιστρέψει εκεί. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
           Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην 48ωρη γενική απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και συμμετέχουν σε αυτή όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας.

            Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην καταστροφική πολιτική που επιβάλλει η τρόικα στην υποτακτική τρικομματική κυβέρνηση της χώρας μας, που την οδηγεί στην ανυποληψία,  την  καταστροφή  και  την  κοινωνία  στα  κρεματόρια  και τον  κανιβαλισμό.

            Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι κρίση συστημική και όλες οι πολιτικές που επιλέχθηκαν τα τελευταία χρόνια, αντί να δώσουν λύσεις, οδηγούν τη χώρα και την  κοινωνία σε πλήρη διάλυση και χρεοκοπία.

           Λέμε ΟΧΙ στα απαράδεκτα, εξοντωτικά, εκβιαστικά και χωρίς αποτέλεσμα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν οι τροϊκανοί και φέρνει προς ψήφιση η τρικομματική κυβέρνηση.

           Καλούμε όλους τους Βουλευτές να καταψηφίσουν αυτά τα μέτρα, γιατί δεν αντέχει άλλο η κοινωνία μας.

           Τα μέτρα αυτά εξαθλιώνουν στον έσχατο βαθμό τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους τους πολίτες.  Κάνουν καθεστώς την λιτότητα, διαλύουν τις παραγωγικές μονάδες μας, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία και τις κερδοφόρες παραγωγικές επιχειρήσεις του δημοσίου.  Τα μέτρα και οι πολιτικές αυτές αυξάνουν την ανεργία και την ύφεση και οδηγούν την οικονομία της χώρας στην καταστροφή.

          Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές, για να τους σταματήσουμε.  Στην Αθήνα την Τρίτη 6/11/12 Μάρνη και Πατησίων και ώρα 10:30 και την Τετάρτη 07/11/12 στην Πλατεία Κοραή  (στάση μετρό)  και ώρα 16:30.   Στη  Θεσσαλονίκη  την  Τρίτη 06/11/12  στο  ΕΚΘ  και  ώρα 10:30.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ  ΣΤΗΝ  48ΩΡΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ

Οδυσσέας Ελύτης: Σαν σήμερα η γέννηση του σπουδαίου μας ποιητή


Οδυσσέας Ελύτης: Σαν σήμερα η γέννηση του σπουδαίου μας ποιητή

Ο Οδυσσέας Ελύτης (2 Νοεμβρίου 1911 - 18 Μαρτίου 1996), φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλλη του Παναγιώτη, ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του '30.
Διακρίθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, γνωστός για τα ποιητικά του έργα Άξιον Εστί, Ήλιος ο πρώτος, Προσανατολισμοί κ.α. Διαμόρφωσε ένα προσωπικό ποιητικό ιδίωμα και θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε πολλές ξένες γλώσσες. Το έργο του περιλάμβανε ακόμα μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων. Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κριτικής, Αντιπρόσωπος στις Rencontres Internationales της Γενεύης και Incontro Romano della Cultura της Ρώμης.
Νεανικά χρόνια
Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της Παναγιούδας Λέσβου και είχε εγκατασταθεί στην πόλη του Ηρακλείου από το 1895, όταν σε συνεργασία με τον αδελφό του ίδρυσε ένα εργοστάσιο σαπωνοποιίας και πυρηνελαιουργίας. Το παλαιότερο όνομα της οικογένειας Αλεπουδέλλη ήταν Λεμονός, το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε σε Αλεπός. Η μητέρα του καταγόταν από τον Παππάδο της Λέσβου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
02/11/2012

Τα χρονικά περιθώρια ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.  Η κοινωνία έφτασε στα όριά της.  Ήρθε η στιγμή όπου κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό παρών ώστε να μην περάσουν τα δικτακτορικά, αντιδημοκρατικά και αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα και οι επικεφαλείς του εγχώριου Κεφαλαίου, και που υλοποιούν με ξεχωριστή δουλικότητα και προθυμία οι υπηρέτες Κυβερνώντες.

Η διάλυση της παιδείας, των εργασιακών σχέσεων, του οικονομικού υποβάθρου και γενικότερα του κοινωνικού ιστού της χώρας, οδηγεί σε μία ιδιότυπη ΚΑΤΟΧΗ που πρέπει να σταματήσει.

Μια μεγαλειώδης παρουσία, ένα ξεκάθαρο και δυνατό ΟΧΙ από όλους μας στους άθλιους πολιτικούς τους σχεδιασμούς δεν απαιτείται απλώς, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.    Είναι αυτό το ΟΧΙ που θα δώσει το μήνυμα στα αιμοσταγή γεράκια της Τρόικα και στους δουλοπρεπείς υπηρέτες της ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ! Άμεση διοίκηση των τραπεζών από τον ESM - Δεν εμπιστεύονται κυβέρνηση και τραπεζίτες



Νέα τροπή παίρνει η υοπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του δανείου 31,5 δισ. αλλά και των υπόλοιπων δόσεων που πρόκειται να ληφθούν το 2013 (συνολικά οιτράπεζες πρόκειται να απορροφήσουν 48 δισ. ευρώ) καθώς πλέον η νέα απαίτηση από την Γερμανία πέραν του ειδικού λογαριασμού αλλάξει τη διοίκηση των τραπεζών, και να την έχει απευθείας ο ESM.
Αυτό λόγω της άρνησης (λόγω πολιτικής αδυναμίας ή διαπλεκόμενων σχέσεων), της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών.
Κοινώς ούτε η Γερμανία, ούτε η ΕΕ, ούτε η ΕΚΤ, αποδέχονται όλο αυτό το κολοσσιαίο ποσό της ανακεφαλαιοποιήσης το οποίο θα κατευθυνθεί στις τράπεζες μέσω του δανείου που θα λάβει η Ελλάδα να μείνει υπό τον έλεγχο των αποτυχημένων Ελλήνων τραπεζιτών.
Εδώ λοιπόν έχουμε έναν διπλό κίνδυνο, που αναφύεται και πάλι λόγω της ανικανότητας ή διαφθοράς της ελληνικής πολιτικής ελίτ.
Όχι μόνο να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός με τον οποίο "αποικειοποείται" ή "προτεκτοροποιείται" η χώρα όπως είπε και ο Βενιζέλος, αλλά και περνάμε σε απευθείας έλεγχο ακόμα και σε retail θέματα της ελληνικής οικονομίας!
Μάλλιστα η πρόταση αφορά την τοποθέτηση ξένων διοικητών στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα. Φυσικά όλα αυτά το μόνο που θα επιτύχουν είναι η επιτάχυνση των "υπόγειων" για την ώρα διαδικασιών διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας και διάλυση αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε κοινωνικό κεκτημένο.  
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΝΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική των τροικανών και των κυβερνήσεων του μνημονίου καταργεί έθνη , καταργεί λαούς , αφανίζει την Ελλάδα , καταπατά το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία μας !
Εργαζόμενες , Εργαζόμενοι ,
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 και 7 Νοέμβρη 2012 .
Προσυγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου μας κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας
·           Τρίτη     6 Νοέμβρη, Μάρνη και Πατησίων ώρα 10.30 το πρωί
·           Τετάρτη 7 Νοέμβρη, Πλατεία Κοραή (στάση μετρό) ώρα 4.30 το απόγευμα
Και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων για τα σωματεία μας στην περιφέρεια .
Καλούνται τα μέλη της διοίκησης των σωματείων μελών μας, να ενημερώσουν τους συναδέλφους  στους  χώρους δουλειάς έτσι ώστε αυτή η απεργία να έχει τη μέγιστη  δυνατόν  επιτυχία στον κλάδο μας .
Ελπίδα για να μην περάσει το νέο μνημόνιο υπάρχει μόνο όταν αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε με τις μαζικές συμμετοχές μας σε όλα τα καλέσματα .  Η μη συμμετοχή  μας  στις απεργιακές κινητοποιήσεις σημαίνει και την αποδοχή όλων των μέτρων που επιβάλουν οι τροικανοί και η κυβέρνηση του Μνημονίου .

ΩΣ ΕΔΩ !!!!! ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ !!!!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΛΩΣΗ !



«Φωτιά» τα καύσιμα στην Ελλάδα



Με τις υψηλότερες φορολογικές παρεμβάσεις μεταξύ των κρατών της Ευρώπης επιβαρύνεται η λιανική τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μελέτης που εκπόνησαν για τον Σύλλογο «Ελληνες Φορολογούμενοι» ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Σιάτρας και η κυρία Μαρία Σαββουλίδη αναφορικά με τις τιμές διαμόρφωσης των καυσίμων και ιδιαίτερα του πετρελαίου θέρμανσης.
Όπως, χαρακτηριστικά, επισημαίνεται στη μελέτη, για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης που αγοράζουμε στην Ελλάδα, το 57,67% της τιμής αποτελείται από φόρους. (Δηλαδή, αν η τιμή της βενζίνης είναι 1,72 ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της 31/10/2012, από την τιμή αυτή τα 0,992 ευρώ είναι φόροι) .Αυτό φέρνει την Ελλάδα στη 2η θέση με την υψηλότερη επιβάρυνση της φορολογίας στα καύσιμα!
Στην πρώτη θέση, με ελάχιστη διαφορά βρίσκεται η Σουηδία, όπου οι φόροι αποτελούν το 57,92% της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης. Η Κύπρος, βρίσκεται στην τελευταία θέση, όπου η τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνεται από φόρους μόλις κατά 41,76%.
Τα στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύλλογος προέρχονται από το “Παρατηρητήριο Τιμών Ενέργειας” με την ονομασία “Europe’s Energy Portal”, το οποίο παρέχει -σε καθημερινή βάση- στοιχεία για την τιμή των διαφόρων ενεργειακών μορφών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απώλειες για το Βοσνιακό Διυλιστήριο Πετρελαίου Modrica



Το βοσνιακό διυλιστήριο πετρελαίου Modrica δήλωσε την Τετάρτη ότι κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, μετέτρεψε σε απώλεια 824.628 marka ($ 546,500 / € 421,625) τα κέρδη των 1,2 εκατ. marka που είχε πέρυσι.
Σύμφωνα με το Balkans.com, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 59,5 εκατ. marka από 54,2 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος αυξήθηκε σε 60.300.000 marka από 52.900.000, δήλωσε η Modrica στο Χρηματιστήριο της Μπάνια Λούκα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  ΕΚΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
6 – 7   Ν Ο Ε Μ Β Ρ Ι Ο Υ   2 0 1 2
Συνάδελφοι
Αυτό που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «σωτήρια δόση», δεν είναι παρά ακόμα 31,5 δισ. δανείων που θα φορτωθούν στις πλάτες μας για να ενισχυθούν αποκλειστικά οι τράπεζες (ανακεφαλαιοποίηση) και να πληρωθούν χρεολύσια και τόκοι.
Δεκάρα τσακιστή δεν πρόκειται να πάει σε εργαζόμενους και ανέργους.
Με αφορμή τους σκηνοθετημένους εκβιασμούς της τρόϊκας για αυτή τη «δόση», η συγκυβέρνηση φέρνει τώρα για ψήφιση μια πρωτοφανή αλυσίδα μέτρων που θα γυρίσει τις ζωές μας κυριολεκτικά έναν αιώνα πίσω: τα νέα μέτρα στρώνουν το νομοθετικό υπόβαθρο για την «απελευθέρωση των απολύσεων», την κατάργηση των συμβάσεων, τις θεαματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των ωραρίων, για την οριστική διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και κάθε δομής πρόνοιας.
Οι εργαζόμενοι της χώρας, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες πρέπει τώρα να ξεσηκωθούν.
Η επιτυχία της απεργίας και το μέγεθος των συγκεντρώσεων πρέπει να τους τρομάξουν. Όχι απλώς να αλλάξει η κυβέρνηση – να αλλάξει αυτή η πολιτική.
Ειδικά στους χώρους δουλειάς, είτε ψηφιστούν τα μέτρα είτε όχι, όλο το 2013 θα αποτελέσει ένα σκληρό πεδίο αντιπαραθέσεων με την εργοδοσία, η οποία θα προσπαθεί να υλοποιήσει αυτή την πολιτική (μειώσεις, καταργήσεις συμβάσεων, απολύσεις) στην πράξη.
Τα Σωματεία των εργαζομένων στην εμπορία του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων, οι εργαζόμενοι της ΕΚΟ και της ΕΚ, αποφασίσαμε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί.
Με αλληλεγγύη, κοινές ενέργειες, κοινούς στόχους.
Η συμμετοχή μας στην επιτυχία της 48ωρης απεργίας θα αποτελέσει το πρώτο, και άρα το πιο καθοριστικό, βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Αφοπλίστε τη βόμβα που λέγεται ΔΕΗ!



Γκρεμίζει με τα τιμολόγια της την βαριά βιομηχανία. Διαλύει την μέση επιχείρηση. Και ανατινάζει τα νοικοκυριά επιμένοντας σε αυξήσεις 30%, στο 2013, ώστε να κρατήσει ακόμη και τις σπατάλες της. Έτσι θέλουν την ΔΕΗ «του λαού» ο κ. Α. Ζερβός και ο «προστάτης μας» η ΓΕΝΟΠ.
Το λέω ευθέως και μετά λόγου γνώσεως.
Εάν δεν κρατήσουν οι σοβαρότατες αντιστάσεις του αρμόδιου υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μάκη Παπαγεωργίου. Και αν πέσει η, μέχρι τώρα, αξιόλογη άμυνα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (που όντως αντιλαμβάνεται με σοβαρότητα την ευθύνη του ρόλου της) το 2013 η ΔΕΗ θα κάνει την ημέρα νύχτα. Και να το θυμάστε.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός ευθυγραμμισμένος απόλυτα με τις κομματικές συντεχνίες στην προσπάθειά του να έχει εξασφαλισμένο «σύμφωνο ειρήνης» έχει αποδεχθεί εισηγήσεις να πληρώσουν οι καταναλωτές της ΔΕΗ τις σπατάλες της, τα υπερβολικά κόστη, τα δανεικά και τα χρέη της που δημιουργήθηκαν από την σοβιετική αντίληψη των στελεχών της τόσο στην παραγωγή όσο και στην διαμόρφωση των τιμολογίων.
Εισηγήσεις που επί της ουσίας λένε μεταξύ άλλων: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ !...



Ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις αυτοσυγκράτησης της ηγεμονικής της ισχύος -πράγμα που δεν συμβαίνει- η Γερμανία θα συρόταν εκ των πραγμάτων στη συγκρότηση γερμανικής Ευρώπης με πεδίο τη μετατροπή της Ευρωζώνης σε υπερεθνική πολιτική ολοκλήρωση ομοσπονδιακού τύπου.
Τη δυναμική αυτή διαμορφώνουν οι σκληροί νόμοι των γεωπολιτικών συσχετισμών: Ποτέ άλλοτε από την πρώτη γερμανική ενοποίηση του 1870 οι ισορροπίες στη Γηραιά Ηπειρο δεν ήσαν τόσο ευνοϊκές για το Βερολίνο: Η Βρετανία των Κάμερον-Κλεγκ ωθείται με συνευθύνη της σημερινής κυβέρνησης εκτός ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αν στην αρχή της θητείας του Μπλερ η μεγάλη πρόκληση ήταν η μεθόδευση της προσχώρησης στην ΟΝΕ, σήμερα η Γηραιά Αλβιών καλείται είτε να αποδεχθεί ένα καθεστώς Σουηδίας ή Τσεχίας, είτε να αποχωρήσει πλήρως από την Ε.Ε. και να εγκλωβισθεί σε μια απομόνωση σε σχέση με την ηπειρωτική Ευρώπη που σε αντίθεση με την παρόμοια στάση που είχε υιοθετήσει στην Βικτοριανή Εποχή (Splendid Isolation) δεν θα είναι καθόλου «λαμπρά».
Η Γαλλία του Φ. Ολάντ ολοένα και περισσότερο προβάλλει ως επόμενος αδύνατος κρίκος της δημοσιονομικής κρίσης που μπορεί να προηγηθεί στον ρόλο του στόχου των Αγορών και των Οίκων Αξιολόγησης ακόμη και της Ιταλίας. Δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε συμπτωματική η σκληρή προειδοποίηση του πρώην καγκελαρίου Γκ. Σρέντερ που απευθύνει έκκληση στον Φ. Ολάντ να προχωρήσει κατεπειγόντως σε διαρθρωτικές αλλαγές.
Η Ρωσία του Πούτιν είναι πολύ πιο ισχυρή από την εποχή Γέλτσιν, αλλά σε καμιά περίπτωση η επιρροή και ηγεμονική εμβέλεια δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν των συνόρων της πρώην ΕΣΣΔ. Εχει σοβαρές εκκρεμότητες με τις ΗΠΑ και ταυτόχρονα φαίνεται να έχει διατυπωθεί άτυπη συμφωνία κυρίων Μόσχας-Βερολίνου, με την Ευρωζώνη και την πρώην ΕΣΣΔ να αναγνωρίζονται ως ζώνες επιρροής των δύο πλευρών αντίστοιχα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαρωτικές αλλαγές φέρνουν τα πάνω κάτω στην αγορά αερίου



Η αποτυχημένη απόπειρα της Χαλυβουργίας Ελλάδος, να φέρει αέριο από τρίτο προμηθευτή για το εργοστάσιό της στο Βόλο, βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή επιστολή του προέδρου της ΡΑΕ που επί της ουσίας απελευθερώνει την αγορά αερίου για τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες και εντός των ορίων των ΕΠΑ. Το περιστατικό συνέβη πριν από αρκετούς μήνες, όταν η Χαλυβουργία εντόπισε διαθέσιμο φορτίο υγροποιημένου αερίου LNG, σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Και ενώ είχε συμφωνήσει με το ΔΕΣΦΑ για τις χρεώσεις του δικτύου μεταφοράς, απευθύνθηκε στην ΕΠΑ Θεσσαλίας προκειμένου να ζητήσει να οριστεί το τιμολόγιο χρήσης του δικτύου διανομής. Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ και η ευκαιρία η βιομηχανία να προμηθευτεί αέριο σε ανταγωνιστική τιμή μειώνοντας δραστικά το κόστος ενέργειας (που αποτελεί έως και 40% του συνολικού κόστους παραγωγής) πήγε χαμένη στα συρτάρια των αρμοδίων της ΕΠΑ.
Ωστόσο οι επιτελείς της ΕΒΙΚΕΝ, μέλος της οποίας είναι και η Χαλυβουργία δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και αμέσως ενημέρωσαν για το περιστατικό την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Εστάλη λοιπόν επιστολή στην οποία και ζητήθηκε να οριστεί επακριβώς το τι ισχύει για την τιμολόγηση του αερίου στα δίκτυα διανομής των ΕΠΑ. Η απάντηση πλέον δεν αφήνει κανένα περιθώριο και επί της ουσίας ανοίγει ο δρόμος ώστε το επόμενο φορτίο LNG να φτάσει στα εργοστάσια της βαριάς βιομηχανίας που εν μέσω κρίσης και συσσωρευμένων ζημιών, παλεύει για να διατηρήσει θέσεις εργασίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ



Ήταν αναπόφευκτο, εν όψει μάλιστα και των εξελίξεων, να ξεσπάσει κάποια στιγμή η κυρίαρχη αντίφαση στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου σημειώθηκε το πρώτο «επεισόδιο», όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Αριστερού Ρεύματος στον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως στον Συνασπισμό, κατέθετε κείμενο με απόψεις για τη διαμόρφωση της στρατηγικής, του προγράμματος και του χαρακτήρα του κόμματος, όπως αυτό θα πρέπει να διαμορφωθεί στο συνέδριο που διοργανώνεται για την επόμενη άνοιξη. Το κείμενο αυτό μειοψήφησε. Αντιθέτως, το κείμενο που κατατέθηκε από την άλλη πλευρά, δηλαδή του Τσίπρα, ήταν αυτό που έλαβε την πλειοψηφία. Το παιχνίδι είχε αρχίσει.
Τότε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ομολογούσε, μιλώντας στην τηλεόραση της Ζούγκλας, και υποστήριζε το αυτονόητο: «Αλίμονο, αν σε ένα κόμμα της Αριστεράς δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διάλογος». Πέρασαν μόλις δύο εβδομάδες και, εν όψει των αναμενόμενων εξελίξεων αλλά κυρίως λόγω της κυβερνητικής κρίσης που ενέσκηψε με τις έντονες διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και τα φαινόμενα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, η κρίση στην Κουμουνδούρου έλαβε νέες διαστάσεις.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η ΗΓΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ» Ξενογιαννακοπούλου: Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς το ΠΑΣΟΚ



«Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη, για μια διαδικασία που συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικοποίηση», δήλωσε η κ.Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ένα 24ωρο μετά την αποχώρησή της από το κόμμα.
Παράλληλα, σε κομματικό επίπεδο, απέδωσε ευθύνες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί - όπως είπε- δεν έγινε εσωτερική αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών, καταργήθηκαν τα όργανα και δεν γίνεται εσωτερική σύνθεση.
«Η πολιτική διαπραγμάτευση γίνεται στην αρχή, δυστυχώς είναι σα να μην έγιναν εκλογές. Είχα την ελπίδα και την προσδοκία για αλλαγή πολιτικής. Εγκαταλείφθηκε ο στόχος για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση. Ήταν πιστεύω και επιλογή όχι μόνο αδυναμία», επισήμανε.
«Δεν έπρεπε να 'ρθει αυτό το πακέτο όπως ήρθε. Σε μερικούς μήνες θα είμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Έχουμε εγκλωβιστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή και θα αναβάλλονται οι αποφάσεις μέχρι τις γερμανικές εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή» πρόσθεσε η κ.Ξενογιαννακοπούλου
Τέλος, τόνισε ότι το συνεχές δίλημμα περί της σωτηρίας της χώρας ή της καταστροφής είναι φαύλος κύκλος που φέρνει τη χώρα κοντύτερα στην καταστροφή. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Στον Τειρεσία όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί – Σαρωτικός έλεγχος για φοροδιαφυγή


Στον Τειρεσία όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί – Σαρωτικός έλεγχος για φοροδιαφυγή
Το νέο όπλο που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να εντοπίσουν άμεσα όσους φοροδιαφεύγουν ή ξεπλένουν μαύρο χρήμα ακούει στο όνομα του «Τειρεσία». Σύμφωνα με δημοσίευμα στο vima.gr οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξετάζουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών να περνούν από το κόσκινο της διατραπεζικής εταιρείας.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί μία λίστα - μαμούθ με όλες τις αποταμιεύσεις σε όλες τις τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου να εντοπίζονται και να ανοίγουν με ταχύτερες διαδικασίες οι «ύποπτοι» λογαριασμοί.
Κάθε χρόνο οι τράπεζες υπολογίζεται πως ανοίγουν τουλάχιστον 60.000 λογαριασμούς πελατών τους κάθε χρόνο μετά από αιτήματα που αποστέλλονται μαζικά σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, ωστόσο πολλές τα πολλά αιτήματα που συγκεντρώνονται προκαλούν «συμφόρηση» στις τράπεζες αλλά και στις διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες με αποτελέσματα και οι καθυστερήσεις στον έλεγχο μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους οκτώ μήνες.
Σε σύσκεψη ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των τραπεζών αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί από τον «Τειρεσία» μια κεντρική βάση τραπεζικών δεδομένων και δίπλα στο όνομα κάθε δικαιούχου θα προσδιορίζεται σε ποιες τράπεζες ακριβώς έχει λογαριασμούς, αλλά τι ποσά υπάρχουν σε αυτούς. 
ΠΗΓΗ| iefimerida.gr

ΕΚΛΕΨΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ !

Εθελούσια για περίπου 1700 εργαζόμενους στον ΟΤΕ



Την έξοδο 1600 με 1700 εργαζόμενων ετοιμάζει ο ΟΤΕ, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέρθηκε στο δυσμενές οικονομικό κλίμα και προανήγγειλε την εθελούσια αποχώρηση που πρόκειται να εφαρμοστεί στο προσεχές διάστημα.
Επίσης, ο κύριος Τσαμάζ επιτέθηκε κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καθώς και κατά των εναλλακτικών παρόχων.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, Στις 26 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο ΟΤΕ καθώς και οι εναλλακτικοί την παροχή υπηρεσιών υπερταχύτατου internet μέχρι και 50 Mbps σε περίπτωση που δεν υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις από την ρυθμιστική αρχή.
Με την πώληση του Hellas Sat αλλά και της θυγατρικής του Οργανισμού στη Βουλγαρία, Globul, η διοίκηση του ΟΤΕ θα επιχειρήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2013 να ελαχιστοποιήσει τυχόν προβλήματα αναχρηματοδότησης των δανειακών του υποχρεώσεων. Για τη διαχείρηση της διαδικασίας έχει ήδη προσληφθεί ως σύμβουλος η τράπεζα Citigroup. (Βρετανίας)
Ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια κατά 1,4 δις ευρώ, ενώ μέχρι το 2013 θα πρέπει να εξυπηρετηθούν δάνεια ύψους 2,2 δις ευρώ ( 900 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο και 1,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2013). 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Αλβανική ναζιστική οργάνωση πραγματοποιεί εκδήλωση στην Αθήνα! Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ναζιστική οργάνωση αναμένεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 4 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.


Αλβανική ναζιστική οργάνωση πραγματοποιεί εκδήλωση στην Αθήνα!
Πρόκειται για την αλβανική «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» (AleancaKuqezi), μέλη της οποίας πριν από λίγες ημέρες προσπάθησε να αμαυρώσει την εορταστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κλεισούρα, στο νεκροταφείο των ελλήνων πεσόντων του '40.
Η οργάνωση είναι συνεχιστής της φασιστικής φράξιας της Αλβανίας που συνεργάστηκε με τον Άξονα αναμένοντας ως αντάλλαγμα την κομμάτι της Ηπείρου όπως είχε εγγυηθεί ο ίδιος ο Φύρερ.
Μέλη της φέρεται να είναι παρακρατικοί που με το σήμα των SS στο πέτο πυροβολούσαν και έκαιγαν ελληνικές σημαίες!
Η αλβανική σημαία κυματίζει ανάμεσα σε δύο σβάστικες στο Πεκ του Κοσσυφοπεδίου. Τα αλβανικά SS (τ. Skanderbeg) εξόντωσαν το 40% των Εβραίων του Κοσσυφοπεδίου καθώς και χιλιάδες αμάχους ως αντίποινα για την δράση των Παρτιζάνων.
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Θίγονται και τα 40 έτη απασχόλησης



Αυξάνεται κατά 2 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συμπληρώνουν 40 έτη απασχόλησης. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα κατατεθούν στη Βουλή, από 1/1/2013 με 40 έτη απασχόλησης προαπαιτούμενη θα είναι πλέον η συμπλήρωση του 62ου έτους ηλικίας κι όχι του 60ου που ίσχυε μέχρι σήμερα. 
Συγκεκριμένα από το νέο έτος αυξάνονται κατά 2 έτη όλα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως το τέλος του 2012. Το όριο των 65 γίνεται 67 (το 67ο θα ισχύει και για όσους βουλευτές θεμελιώσουν από την 1/1/2013 συνταξιοδοτικό δικαίωμα), το 60ό αυξάνεται στα 62 για όσους συμπληρώνουν τα 40 έτη ασφάλισης. Παράλληλα το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται από 1.1.2013 σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Από το μέτρο αυτό αναμένεται να θιγούν οι συνταξιούχοι αναπηρίας, οι γυναίκες που συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι συνταξιούχοι χηρείας. Επίσης εξετάζεται να καταβάλλεται το 50% του επιδόματος για όλους όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί, είτε ως ανασφάλιστοι, είτε με λιγότερα από 4.500 ένσημα από το ΙΚΑ, καθώς κατά καιρούς γίνονταν ειδικές ρυθμίσεις και πολλοί έχουν συνταξιοδοτηθεί ακόμη και με λιγότερα από 2.500 ένσημα.
Παράλληλα, η μείωση των συντάξεων θα γίνει σύμφωνα με 5 κλίμακες: Για συνολική σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ θα μειωθεί κατά 5%, από 1.500 ως 2.000 ευρώ 10%, από 2.000 ως 3.000 ευρώ 15% από 3.000 ως 4.000 ευρώ 20% και από 4.000 ευρώ και πάνω 25%. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΤΕΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Οικονομικών




Παντεχνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο θα συνεδριάσει στην Αθήνα η κεντρική αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ για να καθορίσει το πλαίσιο νέων κινητοποιήσεων.
Παράλληλα, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποφάσισε την Τετάρτη ομόφωνα, τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των κινητοποιήσεων των διπλωματούχων μηχανικών έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, μετά από εισήγηση του προέδρου της Χρήστου Σπίρτζη, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη απόφασή της.
Το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση σε διάλογο και καταδικάζει τα τελεσίγραφα, σύμφωνα με τα οποία θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράκαμψη της νόμιμης διαδικασίας και την υποχρεωτική καταγραφή στη βάση δεδομένων που διαχειρίζεται το ΤΕΕ για την παροχή βεβαιώσεων που εκδίδονται από τους διπλωματούχους μηχανικούς και αφορούν τη σύναψη συμβολαιογραφικών πράξεων. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Το πολίτευμα σε σήψη. Ας οργανωθούμε επειγόντως...



Έχουμε έναν πρωθυπουργό που περιμένει από το εκτελεστικό της μεταμελημένης ΔΗΜΑΡ και από τους διαφωνούντες βουλευτές ενός διαλυόμενου ΠΑΣΟΚ, για να δει αν παραμένει πρωθυπουργός.
Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια του...
κ. Λαφαζάνη δηλώνει ότι δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Ποιος άραγε θέλει τώρα την καυτή πατάτα;
Έχουμε ένα ΚΚΕ που οδύρεται για τον χαμένο παράδεισο του Στάλιν.
Έχουμε μια Χρυσή Αυγή που καθημερινώς φουσκώνει πολιτικά από απελπισμένους πολίτες, χωρίς όμως να πείθει ούτε να προβάλει πειστικά πολιτική πρόταση δημοκρατίας και εξόδου από την κρίση.
Έχουμε λοιπόν ένα πολίτευμα για το οποίο ομολογείται πλέον και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι διανύει ήδη το στάδιο της αποσύνθεσής του.
Τι θα κάνουμε εμείς οι πολίτες; Θα παραμείνουμε έρμαια στα χέρια ενός σάπιου και ανίκανου πολιτικού συστήματος;
Πρέπει να οργανωθούμε επειγόντως.
Η κίνηση πολιτών ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας καλεί όλους να αυτοοργανώσουμε μια δημοκρατική κοινωνία ασπίδα απέναντι στην επίθεση των αγορών, όπως το έκαναν και οι Ισλανδοί.
Διαφορετικά έξοδος από την κρίση και σωτηρία δεν υπάρχει.
http://www.neosyntagma.net/
www.facebook.com/groups/neosyntagma 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ Επιδείνωση σχέσεων Τουρκίας με Κύπρο «βλέπει» η Ηurriyet



Για επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας κάνει λόγο η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας hurriyetdailynews εξαιτίας των παραχωρήσεων της Κύπρου στα πεδία 2, 3, 9 και 11 για έρευνες από τις εταιρείες  Total, τη ρωσική Gazprom (έχει κατέβει με θυγατρικές της) την ιταλική κοινοπραξία Eni με συμμετοχή της κορεατικής KoGas.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η κίνηση της Κύπρου μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων με την Άγκυρα λέγοντας πως η τουρκική κυβέρνηση έχει διαμαρτυρηθεί έντονα στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση για τις παράνομες, όπως αναφέρει, έρευνες.
Παράλληλα αναφέρει πως το γεγονός αυτό θα επηρεάσει αρνητικά και τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ  εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος Ισραήλ και Κύπρου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Επίθεση σε Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη από τον Κουκουλόπουλο



Μπορεί ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος να τον καθύβρισε, ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε χθες το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όμως ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι αυτός που είπε μια μεγάλη αλήθεια στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Δεν μπορεί να μας προτρέπουν να ψηφίσουμε τα μέτρα αυτοί που δηλώνουν ότι αμέσως μετά θα φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ να μην θέλουν να ψηφίσουμε τα μέτρα. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει σ’ αυτή την αντίφαση και πρέπει να τη δούμε» είπε στον επικεφαλής της Ιπποκράτους ο, θεωρούμενος και εξ απορρήτων του, βουλευτής Κοζάνης. Η ευθεία βολή του Κουκουλόπουλου ήταν φυσικά για τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχοΐδη, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της υπερψήφισης των μέτρων, αλλά μετά όπως δηλώνουν θα φτιάξουν δικά τους κόμματα! Και η αλήθεια είναι ότι η άποψη αυτή του Κουκουλόπουλου έχει πολλούς οπαδούς στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 
ΠΗΓΗ:matrix24.gr


Ετοιμάζουν δεξιό μέτωπο που θα εμβολίσει τη ΝΔ!



Η απόφαση θεωρείται ειλημμένη και έχει φτάσει ήδη σε ανώτατα κλιμάκια. Στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες και η δημοσιογραφική πιάτσα βοά, ότι ετοιμάζεται ένα νέο δεξιό μέτωπο με όλες τις… (δεξιές) συνιστώσες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα “ηγετικά στελέχη” που το ετοιμάζουν με πολύ προσεκτικές κινήσεις είναι οι Κώστας Μαρκόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκος Νικολόπουλος και ο πρόσφατα διαγραφείς Νίκος Σταυρογιάννης.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Στόχος να δημιουργήσουν έναν νέο φορέα μακρυά από τις ήδη υπάρχουσες διαχωριστικές γραμμές. Στο τραπέζι -για να ξέρετε- έχουν πέσει ακόμα και ονόματα… 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Η απάτη της οικολογίας (βίντεο)



Δεν σου λέμε να μην είσαι οικολόγος. Σου προτείνουμε απλά να το ξανασκεφτείς λιγάκι... Είναι το μεγαλύτερο trend της τελευταίας δεκαετίας και βάλε. Trend είπα ε; Κάνε select τη λέξη, πάτα delete και στη θέση του γράψε τη λέξη μπίζνα. Όλα γύρω μας είναι οικολογικά. Το φαγητό μας βιολογικό, τα αυτοκίνητά μας eco smart, τα ψυγεία μας Ενεργειακής Κατηγορίας Α'. Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται πια ανάμεσα σε ένοχους και αθώους, σε αμαρτωλούς και αγίους, σε μαύρους και λευκούς. Χωρίζονται σε οικολόγους και μη.
Κι αν θες να είσαι οικολόγος για την πάρτη σου, οκ πάω πάσο. Γιατί είναι πράγματι ωραίο να προσέχεις το περιβάλλον γύρω σου, μιας και είναι το σπίτι σου. Αν όμως είσαι από αυτούς που το γύρισαν στην οικολογία γιατί είδαν ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ ή άκουσαν μια ομιλία του Αλ Γκορ, καλό θα ήταν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω.
Climate Gate
Το 2009 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Climate Gate, το μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης που αφορά την οικολογία. Βρέθηκαν email μεταξύ επιστημόνων του Πανεπιστημίου East Anglia και της Αμερικανική κυβέρνησης, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν τους πολιτικούς ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους πολιτικούς να τους αναγκάζουν ουσιαστικά να σιωπήσουν για να μην διακινδυνεύσουν τα κονδύλια που τόσα χρόνια εγκρίνει το Κογκρέσο για ενέργειες κατά της κλιματικής αλλαγής.
Από το 1996 κιόλας υπάρχουν επιστήμονες που προειδοποιούν για το σκάνδαλο της οικολογίας και έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να βγουν αυτά τα email στη φόρα. Όλα τα email και πολλά περισσότερα για το Climate Gate είναι ανοιχτά προς τον καθένα για να τα διαβάσει.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 7 σημεία που καίνε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο



Με το γραπτό σημείωμα που απέστειλαν στη Βουλή, μαζί με τη δικογραφία και τις μαρτυρικές καταθέσεις, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, ουσιαστικά καίνε τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ουσιαστικά, οι δύο εισαγγελείς φωτογραφίζουν σε επτά σημεία του σημειώματός τους, τους πρώην υπουργούς κάνοντας λόγο για παραλείψεις και αστοχείς μελών της κυβέρνησης και ζητούν ως αποτέλεσμα να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Βουλή. Παράλληλα, διαχωρίζουν την υπόθεση για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή για τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ι. Διώτη και Ι. Καπελέρη, κρατώντας αντίγραφα και επιφυλασσόμενοι για την άσκηση ή μη δίωξης εναντίον τους. Επιπλέον, τονίζουν ότι το υλικό της λίστας δεν «αξιοποιήθηκε ποτέ από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή τα στοιχεία και τα πραγματικά περιστατικά, που αφορούν πράξεις ή παραλείψεις των πρώην υπουργών σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών 3119 και το άρθρο 1 παρ. 1.
Τη δικογραφία ανέλαβε να μελετήσει, όπως ορίζει ο νόμος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νικ. Παντελής.
Τα επτά σημεία: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ...!


 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΟΜΗΡΕΙΑΣ Κάτω από τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας η επένδυση για την ασφάλειά μας!



Προϋπολογισμός εθνικής υποτέλειας και παρακμής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι προβλέπεται για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην εισηγητική έκθεση του κεντρικού αμυντικού προϋπολογισμού για το 2013 που κατατέθηκε εχθές στη Βουλή το ύψος του οποίου καταγράφει χαμηλό εικοσαετίας!
Πιο συγκεκριμένα ο κεντρικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας – που αφορά τα λειτουργικά έξοδα των ΕΔ- για το έτος 2013 θα ανέλθει στο ποσό των 2.646 εκατ. € μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012 ο οποίος κινείται στα 3,155 € συν 1 δισ. € που αφορούσε την αποπληρωμή εξοπλιστικών προμηθειών των προηγουμένων ετών .
Συνολικά ο αμυντικός προϋπολογισμός θα κινηθεί στα 3,8 δισ. € μαζί με τα 1,2 δισ. € που προβλέπονται για την αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων, ενώ για λόγους σύγκρισης και μόνο ο αντίστοιχος αμυντικός προυπολογισμός της Ουκρανίας κινείται στα 4 δισ. $
Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα προϋπολογισμό ο οποίος δεν έχει ίχνος πρόβλεψης για ποσά τα οποία δεσμεύονται για την ενίσχυση των ΕΔ με νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων. Όλες οι πιστώσεις του κεντρικού προϋπολογισμού του υπουργείου καλύπτουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανελαστικές δαπάνες όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ