Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ένας νεκρός στο Σύνταγμα


Νεκρός είναι ένας 65χρονος άνδρας που συμμετείχε στην πορεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος διαδηλωτής που βρισκόταν στην οδό Φιλελλήνων κάποια στιγμή αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, αλλά δυστυχώς ήταν αργά αφού είχε καταλήξει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή , ενώ αυτόπτες μάρτυρες ένας γιατρός που βρισκόταν στο σημείο την ώρα που λιποθύμησε έκανε προσπάθεια ανάνηψης, αλλά ανεπιτυχώς. Πρόκειται για άνεργο οικοδόμο ο οποίος διαδήλωνε με το ΠΑΜΕ.
Επίσης, στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τρεις ακόμα διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί ελαφρά. 
ΠΗΓΗ:.enikos.gr


VPRC:Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%



Πρώτο κόμμα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 25,6% έναντι 11,7% της ΝΔ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 5,5%
Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 30,5%
ΝΔ         27%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7%
ΚΚΕ        6,5%
ΠΑΣΟΚ   5,5%
ΔΗΜΑΡ   5,5%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1%
ΛΑΟΣ       0,5% 
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5% 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου για την 24ωρη Γενική Απεργία



Αυτή την ώρα οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών στις Βρυξέλλες αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.
Οι λαοί της Ευρώπης στενάζουν, με πρώτο τον ελληνικό λαό, από τις πολιτικές που είναι άδικες, άνισες και αναποτελεσματικές και μας έχουν οδηγήσει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ανεργία.
Κατανέμουν τα βάρη πάνω στη μισθωτή εργασία και στους συνταξιούχους.
Αυτοί που ευθύνονται, βρίσκονται στο απυρόβλητο. Πλουτίζουν και πίνουν στην υγειά των κορόϊδων.
Θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.
Και ήδη, μετά τη συνάντηση στη Μαδρίτη των Προέδρων των Συνομοσπονδιών αποφασίστηκε χθες και προχωράμε και στις 14 Νοέμβρη σε πανευρωπαïκή κινητοποίηση πρωτοστατούντων των χωρών που βρίσκονται στις επαίσχυντες πολιτικές του μνημονίου.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Τα Δίκτυα θα Παραμείνουν Υπό Δημόσιο Έλεγχο, Διαβεβαιώνει ο Κεδίκογλου



Τη διαβεβαίωση ότι τα δίκτυα της ΔΕΗ θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε δήλωσή του με την οποία διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ιδιωτικοποίησή τους.
«Το μόνο που προβλέπεται είναι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός των δικτύων από τη ΔΕΗ, να παύσει, δηλαδή, ο ΑΔΜΗΕ να είναι θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, υπενθυμίζοντας ότι και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε επίσης υπογραμμίσει ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Τυχαιο??? Θυμάστε το Αλβανάκι με την... Ελληνική σημαία;

Έρχεται, ως αρχηγός στο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων”
Ο Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, στα.....
καλύτερα κολέγια της Αμερικής - Τώρα μεγάλωσε και έρχεται, ως αρχηγός στο “Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων” για να διεκδικήσει για τους Τσάμηδες την μισή Ελλάδα!!!
Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία.!!!
O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολέγια της Αμερικής. Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.
Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε, νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό.

Μεγάλη Αλβανία οραματίζεται ο Σ.Μπερίσα: «Να ενωθούμε όπου και αν είμαστε»


Δηλώσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως αλυτρωτικές σε βάρος και ελληνικών εδαφών έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλι Μπερίσα μιλώντας σε υπουργικό συμβούλιο. Ο Αλβανός πρωθυπουργός μίλησε για «ανάγκη εθνικής  επανένωσης» των απανταχού Αλβανών τονίζοντας μάλιστα πως αυτή είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία λέγοντας πως αυτό επιβάλλεται να γίνει προς τιμή των αλβανών πεσόντων που θυσιάστηκαν για τον σκοπό αυτό.
«Να ενωθούμε ο ένας με τον άλλον, να ενωθούμε με την Ευρώπη», δήλωσε ο Μπερίσα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία που του έγινε κατά την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο και πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνουν «τα πάντα ούτως ώστε η Αλβανία και το Κόσοβο να είναι μαζί στην Ευρώπη».
 «Το όνειρό τους περιμένει να γίνει πραγματικότητα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε οι Αλβανοί να αισθάνονται καλά και να μην νιώθουν πουθενά ορφανοί και αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό, καθώς αποτελούν την εθνοτική συνεχεία, αποτελούν γεωγραφική και εθνοτική πλειοψηφία.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η ενέργεια επανένωσης του έθνους πρέπει να επικεντρωθεί στις μεγάλες αξίες του, γι’ αυτό το σύνθημα είναι να ενωθούμε μεταξύ μας, να ενωθούμε με την Ευρώπη και ελπίζω ότι με αυτό το σύνθημα οι Αλβανοί όπου και αν βρίσκονται μπορούν να οικοδομήσουν το υπέροχο μέλλον που τους αξίζει», τόνισε ο Μπερίσα.
 Και πρόσθεσε πως «είναι αλήθεια ότι βρίσκονται διεσπαρμένοι στα κράτη, αλλά αυτό δεν μπορεί να τους εμποδίσει να κάνουν τα πάντα για να βιώσουν την αίσθηση της εθνικής επανένωσης». «Δεν πρέπει να αισθάνονται μόνοι και εγκαταλελειμμένοι σε οποιοδήποτε μέρος κι αν ζουν", δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της Μεγάλης Αλβανίας 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ισραήλ: Ξεκινά η «Austere Challenge 2012»


Από τις 17 Οκτωβρίου αμερικανικά στρατεύματα και ο εξοπλισμός έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας του Ισραήλ  για να συμμετάσχουν στην  μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία  «Austere Challenge 2012» που έχει διεξαχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός αξιωματικός αν και δεν έδωσε ακριβείς ημερομηνίες έναρξης της μεγάλης κοινής άσκησης , αρκέστηκε να πει ότι θα ξεκινήσει προς το τέλος του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα διαρκέσει  "περίπου τρεις εβδομάδες."


Ο αντιπτέραρχος της USAF Craig Franklin δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ή άσκηση  "Austere Challenge 2012" (AC12) είναι αμυντικού χαρακτήρα  και δεν σχετίζεται με την πυρηνική κρίση του Ιράν, ή με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και εξελίξεις ή  με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.
"Ενώ το σενάρια στον τύπο αναφέρουν ότι η άσκηση πραγματοποιείται  λόγω της συνολικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ή άσκηση με την ονομασία AC12 δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός της επικαιρότητας», διευκρίνισε.
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός ταξίαρχος Nitzan Nuriel  επικεφαλής του σχεδιασμού της άσκησης στο επιτελείο του ισραηλινού Στρατού εμφανίστηκε λιγότερο διπλωματικός: "Ο καθένας μπορεί να πάρει οποιοδήποτε είδος μηνύματος θέλει από αυτήν την άσκηση,"
 Παρά τις μειώσεις προσωπικού στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 3.500 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και 1.000 ισραηλινοί . Η άσκηση αυτή και ασχέτως της δήλωσης του Αμερικανού αντιπτεράρχου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα την Τεχεράνη εν μέσω εντάσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της , το οποίο το Ισραήλ και η Ουάσιγκτον θεωρούν ότι αποσκοπεί στην κατασκευή πυρηνικών όπλων και μόνο.
Τα στρατεύματα θα εκπαιδευτούν στα αντιαεροπορικά ,αντιπυραυλικά συστήματα και την αντιαεροπορική «ομπρέλα» του Ισραήλ καθώς   και στην την τελευταία έκδοση του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow  που αναπτύχθηκε από κοινού από ΗΠΑ και Ισραήλ..Η διοίκηση και λειτουργίες ελέγχου θα παρέχονται από μονάδες επιφανείας του Ναυτικού των ΗΠΑ .
Το συνολικό κόστος της άσκησης είναι 38 εκατομμύρια δολάρια, με το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών να ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Παραδοχή Δυτικών: "Ηττώνται οι ισλαμιστές στη Συρία" - "Επέμβαση τώρα ή νίκη του Άσαντ"...!!!



 Οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα πλέον, καθώς πέραν από το γεγονός ότι ηττώνται στις περισσότερες περιπτώσεις που βρίσκονται απέναντί τους τα κυβερνητικά στρατεύματα, τα φρικιαστικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει, και το γεγονός ότι έχει γίνει συνείδηση μεταξύ της πλειοψηφίας του..... συριακού λαού, ότι πρόκειται περί ξενοκίνητων ενόπλων, έχει "στερέψει" η δεξαμενή στρατολόγησής τους.
Έτσι όπως μεταδίδουν οι Ισραηλινοί, οι Δυτικές μυστικές υπηρεσίες σε αναφορές τους (συγκεκριμένα των ΗΠΑ, και της Γαλλίας) εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον αριθμό των ανταρτών που μάχονται αυτή τη στιγμή αλλά και για την ποιότητα τους: 
Το 1/4 από αυτούς ανήκει στην Αλ Κάιντα! 
Η κυβέρνηση Ομπάμα υπολόγιζε την επιτυχία των σχεδιασμών της με βάση μια δύναμη 70000 μισθοφόρων "ανταρτών" πράγμα που δεν επετεύχθη, καθότι το νούμερο δεν ξεπερνάει τις 30000, και μάλιστα το 1/4 από αυτούς είναι φανατικοί της Αλ Κάιντα που υποτίθεται ότι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των ΗΠΑ. Κάτι που έχει κοστίσει στους Αμερικανούς αφού πρέπει να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και ταυτόχρονα να εξηγούν τις σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών στη Συρία ότι γίνονται για το καλό της Δημοκρατίας. 
 Ο μικρότερος αριθμός "εξεγερμένων" δείχνει ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι στον ντόπιο πληθυσμό για στρατολόγηση, πράγμα που εξηγεί το μένος των μισθοφόρων οι οποίοι σφάζουν αδιακρίτως λόγω της έλλειψης αποδοχής. 
 Για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός απαιτείται έξτρα χρηματοδότηση για νέους μισθοφόρους "εξεγερμένους", και εφοδιασμό, σε μια εποχή που η Δύση έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. 
 Έτσι εξηγείται γιατί οι "αντάρτες" είναι ανοικτοί πλέον στο ενδεχόμενο εκεχειρίας, δείχνοντας έτσι την προσδοκία της επερχόμενης ήττας, αλλά και της ανησυχίας για την βιολογική τους επιβίωση, οπότε προσπαθούν να βρουν γρήγορα "διέξοδο διαφυγής". 
 Στην αρχή στις ΗΠΑ στρατιωτικοί αναλυτές πίστευαν ότι ο Άσαντ δεν θα άντεχε περισσότερο από 6 μήνες εμπλοκής με τους μισθοφόρους, τους διέψευσε όμως και η κατάσταση άλλαξε άρδην όχι μόνο λόγω των αριθμών αλλά και λογω της βοήθειας των Φρουρών της Επανάστασης από το Ιράν, οι οποίοι έχουν εμπλακεί άμεσα σε μεγάλους αριθμούς, και εκπαιδεύοντας την Αλαουίτικη Πολιτοφυλακή του Άσαντ (70000 άτομα επιπλέον, πέραν των στρατιωτικών δυνάμεων). 
 Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ έχει ενημερωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες του ότι το μέτωπο στη Συρία δεν πάει καθόλου καλά για τους "επαναστάτες" που δεν μπορούν να κρατήσουν τις γραμμές τους, και ότι αν συνεχιστεί αυτό σύντομα ο Άσαντ θα επανακτήσει την εξουσία του σε απόλυτο βαθμό.
Του συνιστούν άμεση επέμβαση αλλά τότε.....τι θα γίνει με τη Ρωσία; 
ΠΗΓΗnyxtobaths.blogspot.com

Απεργία !


ΠΗΓΗ:enikos.gr

Μυστικό έγγραφο της νομικής υπηρεσίας της Ε.Ε.: Η τραπεζική εποπτεία από την ΕΚΤ είναι παράνομη!



Αίσθηση προκαλεί νέο δημοσίευμα των Financial Times, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει… παράνομα τα σχέδια των Ευρωπαίων για σύσταση ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών. Το σχέδιο σύστασης ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής εποπτείας στην Ευρωζώνη δεν είναι νόμιμο, σχολιάζουν οι FT, επικαλούμενοι διαρροή απόρρητου εγγράφου από τη νομική υπηρεσία της ΕΕ, την ώρα που τα όποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση κρίνονται υψίστης σημασίας για την επίλυση της κρίσης χρέους.
Το μυστικό έγγραφο που διέρρευσε από νομικούς συμβούλους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου φέρεται να αναφέρει πως η ανάληψη από πλευράς ΕΚΤ του ρόλου τραπεζικής εποπτείας αντίκειται στη νομοθεσία της ΕΕ. Χωρίς αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ, τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο, δεν είναι δυνατόν η ΕΚΤ να αναλάβει το ρόλο του τραπεζικού επόπτη στην Ευρωζώνη.  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμηνύουν στους FT πως το εν λόγω έγγραφο, στο οποίο φιλοξενούνται απόψεις νομικών, θα περιπλέξει τις προσπάθειες των Ευρωπαίων στην κατεύθυνση της σύστασης μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη…
Να σημειωθεί ότι το θέμα της τραπεζικής ένωσης θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΤΟ "ΔΑΙΜΟΝΙΟ" ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ !...



Μισό δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο είναι, κατά τους μετριότε-ρους υπολογισμούς, η ζημιά από το διαρκές πάρτι των φαντασμάτων, που ροκάνιζαν παράνομα συντάξεις και επιδόματα. Κι αυτά μόνο στο ΙΚΑ. Βλέπετε, το δαιμόνιο της φυλής δεν γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε... Ταμεία.
Πρόσωπα που έχουν πλήρη γνώση των οικονομικών του πολύπαθου Ασφαλιστικού της χώρας μιλούν για απώλειες σε ετήσια βάση που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η κοινή γνώμη πληροφορείται από επίσημα υπουργικά χείλη ότι το έτερο μεγάλο πάρτι, η φάμπρικα με τις υπερσυνταγογραφήσεις φαρμάκων, κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο -ούτε λίγο ούτε πολύ- άλλα 2,5 με 3 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Προσθέστε και όσα χάνονται από την εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ -6 δισ. την υπολογίζουν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος- και θα καταλάβετε γιατί... μπήκαμε τζάμπα στα Μνημόνια.
Και όλα αυτά, χωρίς να έχουν συνυπολογισθεί τα διαφυγόντα έσοδα από την αδυναμία του κράτους να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο, όπως συμβαίνει με το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, που υπολογίζεται γύρω στο 1 με 1,5 δισ. τον χρόνο, ή με το παραεμπόριο που αλέθει πόρους γύρω στα 5 δισεκατομμύρια. Αν πάρετε μολύβι και χαρτί, η συνολική απώλεια που επιφέρει αυτό το «μαύρο πακέτο» στα δημόσια οικονομικά -άνευ, φυσικά, φοροδιαφυγής- κυμαίνεται από 15,5 έως 17 δισεκατομμύρια τον χρόνο.
Για να το πούμε με άλλα λόγια, αν το κράτος έκανε τη δουλειά του και οι πολίτες δεν έβαζαν με τόση ευκολία το χέρι στο μέλι, δεν θα χρειαζόταν ούτε να περικοπούν οι μισθοί ούτε να γίνουν χαρτοπόλεμος οι συντάξεις ούτε να οδηγηθεί ο ιδιωτικός τομέας σε συνθήκες ασφυξίας.
Το παράδοξο είναι, ωστόσο, ότι η Αριστερά, αντί να πρωταγωνιστεί στο μέτωπο για την αντιμετώπιση αυτής της προφανούς κοινωνικής αδικίας, δείχνει να την υποτιμά, υπάγοντας κάθε παραβατική συμπεριφορά στις παθογένειες του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης, λες και ο ξύπνιος που βάζει στην τσέπη τη σύνταξη του νεκρού, επηρεάζεται από την πάλη των τάξεων και τον διεθνή καταμερισμό. Μνημόνια, τρόικες και τα συναφή φταίνε για πολλά. Δεν φταίνε για όλα... Στο κάτω κάτω της γραφής, υπάρχουν και οι καθρέφτες... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Πως θα δηλώσουν οι διαχειριστές πολυκατοικιών τα διαμερίσματα για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης


Πως θα δηλώσουν οι διαχειριστές πολυκατοικιών τα διαμερίσματα για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης
Ανοιξε σήμερα στο Taxisnet (http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/e-polites.html) η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την επιστροφή φόρου σε δικαιούχους οι οποίοι θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν το σύνολο των κριτηρίων που έχουν τεθεί. 

Στην εφαρμογή, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του taxisnet, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών, εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας, δηλώνοντας τα χιλοστά κάθε ιδιοκτήτη διαμερίσματος, ώστε να είναι δυνατή ηχορήγηση επιδόματος στους ενοίκους - ιδιοκτήτες. 

Η εφαρμογή είναι απλή. Ο διαχειριστής χρειάζεται τους προσωπικούς κωδικούς του, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ονοματεπώνυμο του κάθε χρήστη του διαμερίσματος, τον αριθμό των διαμερισμάτων και τα χιλιοστά της επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων που αναλογούν στον καθένα. 

Με την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης και του password, ο διαχειριστής μπαίνει στην πρώτη σελίδα όπου πρέπει επιλέξει την εφαρμογή «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης». Αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός.
Ο διαχειριστής συμπληρώνει τον αριθμό των διαμερισμάτων και στην επόμενη σελίδα αντιστοιχίζει σε κάθε διαμέρισμα το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή - ιδιοκτήτη, τον όροφο και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων. 
Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει και η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου για αγορά πετρελαίου θέρμανσης. 
Τα στοιχεία που θα ζητούνται αφορούν το τιμολόγιο αγοράς πετρελαίου, ώστε τα στοιχεία να διασταυρώνονται αυτομάτως μέσω του συστήματος «Ηφαιστος», όπου οι πρατηριούχοι και οι διακινητές πετρελαίου δηλώνουν τις πωλήσεις τους, ενώ για κάθε ιδιοκτήτη διαμερισμάτων ή και μονοκατοικιών θα ζητείται ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα πιστώνεται η επιστροφή φόρου, εντός 14 ημερών από την υποβολή του αιτήματος, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.  
ΠΗΓΗ:kerdos.gr

Α.Τ.Ι.Α προκάλεσε τεράστια έκρηξη στις Η.Π.Α .....



Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 23.28 στο Shreveport της Λουιζιάνα, το ραντάρ της Μετεωρολογικής υπηρεσίας εγκλώβισε ένα σήμα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενου Αντικειμένου να κινείται από το προάστιο Bossier "όπου και ο πράσινος κύκλος" να κινείτε βορειοανατολικά του....
Ι-20 έως το κόκκινο στίγμα, κοντά στο Minden. Όπως αναφέρθηκε από τους κατοίκους του Webste αλλά και από το τηλεοπτικό κανάλι KTBS-TV ακούστηκε σε όλη την γύρω περιοχή μια πάρα πολύ δυνατή έκρηξη. 
 Το τηλεοπτικό κανάλι, έπαιξε την είδηση αυτή από το πρωί της 16ης Οκτωβρίου πολλές φορές, η επίσημη εκδοχή είναι για κάποια έκρηξη που έγινε σε αποθήκη καυσίμων, στα σύνορα του Minden, σε μία από τις πιο μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών των Η.Π.Α, 30χιλ βορειοανατολικά του Σρέβερπορτ.             
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΡΚΚ: "Ολικά αντίποινα αν εισβάλλετε στην Συρία"! 17-10-2012 15:50:



Ξεκάθαρα πλέον φαίνεται η άτυπη συμμαχία των Κούρδων μαχητών με τις δυνάμεις του Άσαντ αφού "βολεύουν" και τους δύο τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Τουρκία.
Ο μεν Άσαντ για να εμποδίζει τους Τούρκους να δίνουν στήριξη στους μισθοφόρους, οι δε Κούρδοι για να έχουν μεγάλο βάθος απόσυρσης και απόκρυψης, ώστε να χτυπούν τον τουρκικό στρατό, και να έχουν οδούς διαφυγής, και εφοδιασμού που δεν μπορεί η Τουρκία να αποκόψει.
 Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν απείλησε με σοβαρά αντίποινα στην Τουρκία, αν ο τουρκικός στρατός αποφάσιζε να επιτεθεί κατά των Κούρδων της Συρίας.
Σε συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα ο Καραγιλάν δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες των Κούρδων είναι κοινές και ότι προτίθεται να τις υποστηρίξει.
«Αν ο τουρκικός στρατός επιτεθεί στους Κούρδους ή σε φορείς που τους εκφράζουν θα πραγματοποιήσουμε βίαιη απάντηση στην τουρκική επικράτεια», δήλωσε ο Καραγιλάν σε συνέντευξη που έδωσε από κρησφύγετο του PKK στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όπως δημοσιεύει το γαλλικό πρακτορείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δήλωσή, σχετικά με τις συγκρούσεις σε Şemdinli Χακάρι, Γιουκσέκοβα, και Çukurca, το Γραφείο Τύπου του ΡΚΚ ανέφερε ότι 25 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της κοιλάδας Καζάν στις 14 Οκτωβρίου, κάτι που σίγουρα δεν ταιριάζει με τις απώλειες που δίνουν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ισραήλ: «Θα κτυπήσουμε τα χημικά του Assad εάν πάνε στη Hezbullah»



Το χημικό οπλοστάσιο του Bashar Al Assad απείλησε ότι θα κτυπήσει το Ισραήλ σε περίπτωση που το σύνολο ή μέρος του καταλήξει στα χέρια της Hezbullah. Αυτό ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Binyamin Netanyahu μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με πρέσβευτές χωρών της ΕΕ.
«Το Ισραήλ θα εξετάσει σοβαρά την εκδήλωση στρατιωτικής επιχείρησης εάν νιώσει ότι υπάρχει κίνδυνος τα όπλα αυτά να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Hezbullah. 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Hezbullah εμπλέκεται ενεργά στη σφαγή, όπως αποκάλεσε, του συριακού λαού, ενώ αναφερόμενος στην ιρανική υποστήριξη προς τη Συρία είπε ότι ο Assad χωρίς το Ιράν δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΣΜΙΟ-- ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ Ο '' ΚΡΥΦΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ'' ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ



Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους......
 Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου
υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες. Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό.
 Υπόθεση - μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην.....Αθήνα. Για παρόμοια υπόθεση, έξι χρόνια αργότερα, κατηγορείται και ο Σαλιόνικ: ότι μετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κόκκινο υδράργυρο.
Στα μέσα Νοεμβρίου 1995 οι αρχές των Σκοπίων κατέσχεσαν ποσότητα οσμίου πολύ κοντά στα σύνορά μας με τη χώρα αυτή. Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 100.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Στα Βαλκάνια η τιμή του είναι πιο χαμηλή (43.000 δολάρια ανά γραμμάριο). Η αξία του οσμίου είναι υψηλή γιατί είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι μεταλλουργία οσμίου υπήρχε εδώ και χρόνια στην τέως Σοβιετική Ενωση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουρκική αλυτρωτική προπαγάνδα σε "απευθείας σύνδεση" καταγγέλλουν οι Πομάκοι!



Tις «αλύτρωτες» τουρκικές πατρίδες στην ελληνική Θράκη προβάλουν τα τουρκικά κανάλια ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητα άδεια, ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος να «ενεργεί πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας σε όλα τα θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τα διεθνή Μ.Μ.Ε.».
Αυτό καταγγέλλουν οι Έλληνες Πομάκοι της Θράκης μίας από τις λίγες φωνές αντίστασης στην προσπάθεια τουρκοποίησης της Θράκης που με τόσο επαγγελματισμό προωθεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής με την αδιαφορία και την ανοχή της ελληνικής πολιτείας. Όπως αναφέρουν οι Πομάκοι της Θράκης στην 
ιστοσελίδα τους Ζαγάλισα για χρόνια η τουρκική εθνική τηλεόραση στο ΤRΤ 1, στα δελτία πρόγνωσης καιρού, η Κομοτηνή και η Ξάνθη αναφερόταν μεταξύ των πόλεων της Τουρκίας.
Όταν συνέχιζαν με πόλεις του εξωτερικού, τότε μόνο στο χάρτη της Ελλάδας εμφανιζόταν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Σαν να μην έφτανε αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία ουσιαστικά αλωνίζουν την Θράκη χωρίς να έχουν σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ζαγάλισα, άδεια από τις ελληνικές αρχές.
Με απλά λόγια οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι επιθυμεί να εισέρθει στην Ελλάδα και να καλύψει γεγονότα και εκδηλώσεις προωθώντας και τα τουρκικούς σοβινιστικούς και προπαγανδιστικούς στόχους μπορεί να το πράξει με την ανοχή της ελληνικής πολιτείας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η δράση του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού RUMELİ TV, το οποίο υπό την καθοδήγηση του πρώην προέδρου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), Φερούχ Οζκιάν, περιοδεύει ανενόχλητο μέσα στην ελληνική Θράκη, με άνεση μεγαλύτερη από αυτήν που θα είχε στην Τουρκία.
Τους τελευταίους μήνες το τουρκικό κανάλι έχει προβάλλει δεκάδες εκπομπές από ισάριθμα χωριά και πόλεις, έχει καλύψει πανηγύρια, θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν ........
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανελλήνιο Ρεκόρ Οικονομίας με Βενζίνη ΕΚΟ 95 Ekonomy



Η κατάκτηση του 1ου Πιστοποιημένου Πανελλήνιου Ρεκόρ Χαμηλής Κατανάλωσης Καυσίμου παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στην Τεχνόπολη – Γκάζι, με την υποστήριξη της ΕΚΟ ΑΒΕΕ και της Kosmocar AE. η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Οι οδηγοί-εκπαιδευτές της σχολής ασφαλούς οδήγησης Driving Academy ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στις 23/7 από το πρατήριο της ΕΚΟ στα Ιωάννινα και κάλυψαν, με ένα γέμισμα, 1.638 χλμ με τo Volkswagen Polo 1.2 TSI 105 PS και 1.339 χλμ με το Volkswagen UP! MPI 75 PS, διασχίζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, Λαμίας, Κορίνθου και Ακράτας, για να τερματίσουν το Σάββατο 28/7 στο Σταθμό Ανεφοδιασμού της ΕΚΟ στο 10ο χλμ της Αττικής Οδού.
Τα οχήματα εφοδιάστηκαν με βενζίνη ΕΚΟ 95 EKONOMY, και στη συνέχεια, το VW Polo πραγματοποίησε τη διαδρομή με μέση κατανάλωση 27χλμ/λτ ενώ το Volkswagen UP με μέση κατανάλωση 29χλμ/λτ.
Η επιτυχία επιβεβαιώθηκε από τον οργανισμό Eco2Driving, ο οποίος πιστοποιεί ρεκόρ οικονομικής οδήγησης σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Γιάννης Ψυχογυιός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ, δήλωσε: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

18/10 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ (στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή)



«Για έναν Μαρξιστή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επανάσταση είναι αδύνατον να γίνει, χωρίς επαναστατική κατάσταση, μα κάθε επαναστατική κατάσταση δεν οδηγεί σε επανάσταση».
Β.Ι.Λένιν, «Η χρεωκοπία της Β’ Διεθνούς».
Είναι ένα ερώτημα κατά πόσον υπάρχουν, και πολύ περισσότερο θα μείνουν, Μαρξιστές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ακόμα ερώτημα, είναι εάν υπάρχει «επαναστατική κατάσταση» στην Ελλάδα, αν και όλα δείχνουν ότι οι «επαναστατικές συνθήκες», έτσι όπως έχουν οριστεί από την επιστήμη της πολιτικής φιλοσοφίας, διαμορφώνονται, και δεν αποκλείεται να υπάρξουν. Άλλωστε, ο οικονομικός νέο-φιλελευθερισμός κάνει τα πάντα για να τις δημιουργήσει. Το εάν, βέβαια, η «επαναστατική κατάσταση» στην Ελλάδα οδηγεί αναπόφευκτα σε επανάσταση, και μάλιστα σε επανάσταση βαθιάς αλλαγής του ίδιου του οικονομικο-πολιτικού συστήματος, είναι άλλο θέμα. Το μόνο που μπορεί να διαπιστώσει κανείς σήμερα είναι τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στις λαϊκές διαθέσεις και διαμαρτυρίες. Άλλοτε ανεβαίνουν κατακόρυφα, και άλλοτε πέφτουν στο ναδίρ, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται κλίμα άκρατης απαισιοδοξίας, ιδιαίτερα στην Αριστερά, η οποία έτσι όπως έχει «εκπαιδευτεί» από την κομματική Σχολή του «Ιστορικού Υλισμού», περιμένει από στιγμή σε στιγμή την επίθεση στα Χειμερινά Ανάκτορα. Ωστόσο, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το καλύτερο για την Αριστερά πάντως, θα ήταν να είναι προετοιμασμένη για «Μαραθώνιο», παρά για «κατοστάρι» στη «μεγάλη πορεία» προς τα Χειμερινά Ανάκτορα.
Κυβέρνηση Κερένσκι;
Φαίνεται ότι κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά τα βλέπουν, τα έχουν κατανοήσει, και μάλλον ετοιμάζονται να γίνουν μια νέα –αλα ελληνικά- σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Κερένσκι. Για να το ελληνοποιήσουμε, είναι αυτό που καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει ένα νέο-ΠΑΣΟΚ. Προς το παρόν, τίποτε δεν έχει κριθεί απόλυτα όσον αφορά τον προσανατολισμό που θα πάρει το πολυτασικό αυτό «κόμμα» (;).
Κάθε μέρα που περνά όμως, τόσο με τις στελεχώσεις των κρίσιμων τομέων (π.χ. οικονομική πολιτική, σύμβουλοι Τσίπρα, κ.λ.π.) όσο και με τις πολιτικές τοποθετήσεις Τσίπρα, γίνεται ολοένα σαφέστερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως εναλλακτική λύση εξουσίας. Δηλαδή, δύναμη διαχείρισης και όχι διαμαρτυρίας, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η επόμενη κυβέρνηση. Και στο πλαίσιο αυτό βάζει όλο και πιο πολύ νερό στο κρασί της επαναστατικής φρασεολογίας του.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι βλέπουν το συγκεκριμένο κόμμα να λειτουργεί ως «ατμομηχανή» μιας «νέας αστικής επανάστασης», που για πολλούς έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα. Κρατήστε την αυτή την άποψη. Κυκλοφορεί πολύ, και θα «φορεθεί» ακόμα περισσότερο. Εξάλλου, ίσως αποδειχτεί ότι έχει βάση.

ΠΑΣΟΚικός εσοδισμός 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρίνος: Στο «Περίμενε» η Energean Oil για Ανανέωση



Σε εκκρεμότητα παραμένειη χρονική επέκταση της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Εnergean Oil, για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος πετρελαίου στον Πρίνο, γεγονός που αναστέλλει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία της εταιρείας και δημιουργείάμεσο κίνδυνο διακοπής της εκμετάλλευσης. Στην υπόθεση αυτή πουεκρεμμεί εδώ και χρόνια, έκανε παρέμβαση με επιστολή του ο πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ και γραμματέας της Κοιν. Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος ας σημειωθεί ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο με υπόδειξη του ΠΑΣΟΚ. 
Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός στην επιστολή του τονίζει ότι η προεργασία για την υπογραφή της νέας σύμβασης είχε ολοκληρωθεί πριν από τις τελευταίες εκλογές, ενώ το κείμενο της σύμβασης είχε δοθεί στα κόμματα. Παρ΄όλα αυτά το θέμα βάλτωσε και δεν προχώρησε τίποτε. 
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day, οι εντολές από το Μαξίμου στους αρμόδιους υπουργούς, είναι να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.Η παραχωρησιούχος εταιρεία έχει λάβει διαβεβαιώσεις αρμοδίως, ότι «σύντομα» θα κληθεί για διαπραγμάτευση επί του κειμένου της σύμβασης, χωρίς όμως να προσδιορίζεται τι σημαίνει το «σύντομα».
Αναφορικά με τη σκοπιμότητα της νέας σύμβασης, από την πλευρά της Εnergean Oil έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι το να ισχύσει για τον Πρίνο,το ίδιοκαθεστώτος που ισχύει και για τις άλλες "πετρελαιοπιθανές περιοχές", αποτελεί κατ΄αρχήν θέμα ίσης μεταχείρισης εκ μέρους του Δημοσίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ