Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Στο Λίβανο εντοπίστηκαν κολοσσιαία αποθέματα φυσικού αερίου



Η ηγεσία της βρετανικής εταιρείας GeoSpectrum, η οποία πραγματοποιεί εργασίες διερευνητικών γεωτρήσεων στις ακτές του Λιβάνου, προέβη στην εντυπωσιακή δήλωση ότι βάσει των αποτελεσμάτων των γεωλογικών ερευνών έξω από τις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο και το Ισραήλ, εκτείνεται κοίτασμα με τουλάχιστον.....
707 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
 Η εκτιμώμενη αξία των αποθεμάτων είναι 40 δισ. δολάρια. Τα λιβανέζικα κοιτάσματα μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά μεγαλύτερα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Το Ισραήλ επίσης έχει ανακοινώσει ότι εντόπισε κοιτάσματα όγκου 906 δισ. κυβικών μέτρων. Το Σεπτέμβριο εκπρόσωποι Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αρχίζουν τη συζήτηση των σχεδίων κοινής εξόρυξης του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

"Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν θα προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο Πολέμο"



Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού καθεστώτος, δήλωσε σήμερα πως μια επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει "τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο".
Αν το Ισραήλ και το Ιράν έρθουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση, "αυτό θα εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", τόνισε ο πτέραρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξή του στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Alam.
Αν υπάρξουν ενδείξεις για ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση, "είναι πιθανόν να εξαπολύσουμε προληπτική επίθεση", τόνισε και πρόσθεσε πως "προς το παρόν δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο".
Σε περίπτωση ισραηλινή επίθεσης, ασχέτως αν οι ΗΠΑ έχουν δώσει το πράσινο φως, οι Ιρανοί "θα επιτεθούν στις αμερικανικές βάσεις στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και το Αφγανιστάν", πρόσθεσε ο Χατζιζαντέχ.
Το Ισραήλ "δεν μπορεί να φανταστεί την ιρανική απάντηση--και θα υποστεί βαριές ζημιές", συμπλήρωσε κάνοντας αναφορά σε ένα "προοίμιο της εξαφάνισής του".  
ΠΗΓΗ:newsit.gr

"Η Τουρκία έχει σπάσει τους κωδικούς των S-300",υποστηρίζει το Stratfor!Ποιο είναι το ελληνικό αντίδοτο


`Η Τουρκία έχει σπάσει τους κωδικούς των S-300`,υποστηρίζει το Stratfor!Ποιο είναι το ελληνικό αντίδοτο
To θέμα της εστίασης των κατασκοπευτικών δράσεων της Τουρκίας για να αποκτήσει τους απόρρητους κωδικούς των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που έχει αποκτήσει η Ελλάδαμέσω Κύπρου- για να τους εξουδετερώσει στην πράξη, αναδεικνύει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο!
Όπως αναφέρει το ρεπορταζ,  η Άγκυρα, λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων του S-300, προσπαθεί συνεχώς να υποκλέψει τη θέση τους και την ηλεκτρονική ταυτότητα με κατασκοπευτικές αποστολές - μία οδήγησε στη σύγκρουση των F-16 και στον θάνατο του ηρωικού σμηναγού Ηλιάκη.Αυτό είναι το γνωστό. Εκείνο όμως που αναδεικνύει τόσο έντονα είναι μια ιστορία άγνωστή στους πολλούς,που έγινε το 1999 και αποκαλύφθηκε φέτος: 
Πρόκειται για την  προσπάθεια - επισημαίνει η εφημερίδα -  να πάρει τους κωδικούς που κάνουν ευάλωτο το S-300 από άλλη χώρα.. Σύμφωνα με την εφημερίδα,όπως προκύπτει από τηλεγράφημα που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος Wiikileaks, η αναλύτρια Ρ. Μπάλα της Stratfor, της «ιδιωτικής, σκιώδους CIA», υποστηρίζει ότι το 1999 μια πηγή της ανέφερε ότι η Τουρκία έχει καταφέρει να σπάσει τους κωδικούς των Ελληνικών S-300!  
Κατά τις δικές μας πληροφορίες αυτά η αναλύτρια της  ''ιδιωτικής,σκιώδους CIA'' Stratfor φερεται να λέι ότι τα πληροφορήθηκα από μεξικανική πηγή,η οποία εκτός από τους ελληνικούς S-300 και την Τουρκία, μπλέκει στους ισχυρισμούς της το Ιράκ και τα σχέδια απόκτησης δικών της S-300,το Ισραήλ , την Ρωσία, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (uav) αλλά  και-προσέξτε-  τους κωδικούς των μίνι αντιαεροπορικών ΤOR M1,που έχουμε και εμείς! Όπως σημειώνει η εφημερίδα ,οι κατασκοπευτικές ιστορίες για τα (ελληνικά ή ξένα), ρωσικά S-300 και TOR-M1 είναι άπειρες.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Μίκης Θεοδωράκης: Οδηγούμαστε σε συνθήκες ζούγκλας



Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News παραχώρησε ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας για την κρίση που βιώνει η χώρα μας.
Όπως αναφέρει «η Ελλάδα και οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν για όλα τα χρόνια που πέρασαν, που περνούν και που θα περάσουν...
Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για το λαό μας. Πασχίζω ακόμα και σήμερα να αρθρώσω την ταυτότητά μου, δεν βλέπω όμως τους βοηθούς που να ψάχνουν κι αυτοί την ελπίδα ως τα δάκρυα και τη χαρά ίσα με την απόγνωση«.
Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται και στον δικό του ρόλο: «Πάντοτε ήμουν δείκτης του μεγάλου ρολογιού της Ελλάδας. Και οι ώρες είναι κρίσιμες και οι σύντροφοι λιγόστεψαν.
Άλλοι αφομοιώθηκαν, άλλοι ταΐζουν το εγώ τους κι άλλοι δεν έχουν όραμα.
Αλλά το αληθινό μου χρέος στην Ελλάδα θα με φάει. Με τρομάζουν δύο φαινόμενα. Η διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας συνοχής και η εμφάνιση φασιστικών φαινομένων που αποκτούν λαϊκή βάση.
Οδηγούμεθα σε συνθήκες ζούγκλας χωρίς εμφανείς δυνάμεις προστασίας, ούτε κοινωνικές, συλλογικές ούτε κρατικές, μιας και την ελληνική αστυνομία την χαρακτηρίζουν δύο φαινόμενα:
Η διάλυση ενός μέρους της και η φασιστικοποίηση ενός άλλου, κυρίως στα ΜΑΤ« 
ΠΗΓΗ:kontiloforos.blogspot.gr

Σκανδαλίδης: Κουρελόχαρτο η προγραμματική συμφωνία με αυτά τα μέτρα


Σκανδαλίδης: Κουρελόχαρτο η προγραμματική συμφωνία με αυτά τα μέτρα
Αντίθετος προς σημαντικές επιλογές που φαίνεται να υιοθετούνται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος διαπραγματεύθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το προγραμματικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα έπρεπε να βαδίζει η τρικομματική κυβέρνηση, διαπιστώνει ότι αυτό δεν γίνεται. 'Οπως αναφέρεται σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο aixmi.gr  «οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες» και προσθέτει ότι «επιλογές όπως νέος κεφαλικός φόρος, κατάργηση αφορολόγητου, νέες περικοπές στα κατώτατα εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, πλήρης διάλυση εργασιακών σχέσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές».
Ο πρώην υπουργός θέτει ευθύς εξαρχής, με τον τίτλο του άρθρου του, δύο καίρια ερωτήματα: «γιατί τόση παραπλάνηση και υποκρισία» και «γιατί κάναμε εκλογές»; Όπως αναφέρει, «το νέο πακέτο, σε σχέση με το σύνολο των μέτρων που πήραμε ως κυβέρνηση τα δυόμιση τελευταία χρόνια σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα υπερβαίνει κατά 50% τουλάχιστον».
Ο κ. Σκανδαλίδης αποτιμώντας τους τρεις μήνες διακυβέρνησης από την παρούσα κυβέρνηση, τονίζει ότι το δείγμα είναι: «καμιά διαπραγμάτευση, επανάληψη στο κράτος των πιο λαμπρών παραδόσεων της δεξιάς και, κυρίως, προτάσεις μέτρων που καθιστούν την προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας Ρώσος για πρώτη φορά θα γίνει μέλος του ΔΣ της ВР


Rosneft bp Rosneft bp Роснефть bp 2011 январь коллаж
Σε περίπτωση επιτυχούς κατάληξης της συμφωνίας με την εταιρεία Rosneft, ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς – πετρελαϊκούς ομίλους της ΕΕ, η βρετανική ВР, θα παραχωρήσει μία θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο σε εκπρόσωπο της Ρωσίας. «Ο διορισμός ενός Ρώσου στο ΔΣ, που αποτελείται από 15 άτομα, θα καταστεί η πρώτη παρόμοια κίνηση στην 104 χρόνων ιστορία της ВР», επισημαίνει η The Sunday Times.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ΜΜΕ η δυνατότητα αυτή έχει συζητηθεί. Προηγουμένως έγινε γνωστό ότι η ВР εξέθεσε προς πώληση το μερίδιό της στην εταιρεία TNK- ВР. Για τo πακέτο των μετοχών, που αποτιμάται στα 25 δισ. δολάρια, ενδιαφέρθηκε η Rosneft. Πιθανώς η ВР να πουλήσει στην Rosneft μετοχές της TNK- ВР ύψους 15 δισ. δολαρίων και με τα υπόλοιπα 10 δισ. δολάρια θα αποκτήσει μετοχές της  
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Έρευνα για τους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν



Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διαβίβασε στους διευθύνοντες τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών της χώρας την υπόθεση με την ύποπτη λίστα των 1.040 συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί στις Τράπεζες από τις οποίες ελάμβαναν τις συντάξεις τους.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφό του προς τους συναδέλφους του αναφέρει ότι τους διαβιβάζει την κατάσταση (λίστα) του ΟΓΑ στην οποία αναφέρονται οι «ύποπτες» συνταξιοδοτήσεις, επειδή οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Ο Τέντες ζητά να ερευνηθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι συντάξεως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, να αναζητηθούν τόσο εκείνοι που χορήγησαν τη σύνταξη όσο και αυτοί που τις εισέπρατταν.
Επισημαίνει, ακόμη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του Οργανισμού έχουν αποβιώσει, πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που υπέκρυπταν το θάνατο και συνέχισαν να εισπράττουν τις συντάξεις. Επίσης, ο Τέντες ζητάει οι σχετικές δικογραφίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν από ένα έτος περίπου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει τα συμπληρωματικά αυτά στοιχεία (όπως είναι τόπος διαμονής, επεξηγήσεις, κ.τ.λ.), τα οποία όμως της διαβιβάστηκαν με καθυστέρηση. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Πως στήνουν την προπαγάνδα: Ο άγριος καβγάς Τόμσεν - Στουρνάρα- ΄Ολοι οι διάλογοι - "φωτιά"!



 Η εφημερίδα "Το Έθνος"φιλοξενεί άρθρο με τίτλο "άγριος καυγάς Στουρνάρα - Τόμσεν όλοι οι διάλογοι φωτιά" Προσπαθώντας να μας πείσει πως η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Κύριος Στουρνάρας δίνουν πραγματική μάχη για να χαλιναγωγήσουν της ορέξεις της Τρόικα, το άρθρο είναι τόσο ενημερωτικό που φιλοξενεί μέχρι και SMS που έχουν ανταλλάξει ο υπουργός με μέλη της Τρόικα. 
 Διαβάστε στην συνέχεια ολόκληρο το άρθρο και τα συμπεράσματα δικά σας.....
 Ο άγριος καβγάς Στουρνάρα-Τόμσεν σημάδεψε τις... επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών εξοργίστηκε από τη συμπεριφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έφθασε στο σημείο να θέσει θέμα παραίτησής του και να ζητήσει από τους επικεφαλής της τρόικας να φύγουν από το γραφείο του.
«Τελειώσαμε. Να πάτε να βρείτε καλύτερο υπουργό να υπογράψει πρόσθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» είπε όταν κορυφώθηκε η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών.
Χωρίς την παρέμβαση του Μ. Μορς της Κομισιόν η διαπραγμάτευση θα είχε λάβει πρόωρο τέλος.
H Τετάρτη ήταν μία έντονα φορτισμένη ημέρα για τον κ. Στουρνάρα. Από το πρωί το υπουργείο Οικονομικών ήταν για ακόμη μία φορά «περικυκλωμένο» από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις επικείμενες περικοπές, ενώ λίγες μόλις ώρες πριν από την έντονη λογομαχία με τον Π. Τόμσεν είχε δεχθεί επίθεση από το ΠΑΣΟΚ για τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς του.
Αισθάνθηκε ότι βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και πως καλείται χωρίς στήριξη να φέρει σε πέρας μία εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΝΤ: Τα μονοπώλια πετρελαίου εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας



Η έλλειψη ανταγωνισμού στην αγορά πετρελαίου "σκοτώνει" την ελληνική οικονομία. Τι αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ. Τι λέει για τα δύο μεγάλα διυλιστήρια
Η έλλειψη ανταγωνισμού στο χώρο της διύλισης πετρελαίου στην Ελλάδα κοστίζει στους καταναλωτές περισσότερο από ένα δισ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, κάτι που δείχνει τα βαθιά εσωτερικά διαρθρωτικά προβλήματα που έχει η χώρα μας και κάνει πολλούς οικονομολόγους να βλέπουν ότι δυσχεραίνουν οι προσπάθειες της Ελλάδας να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, παρά τα πέντε χρόνια ύφεσης, την ανεργία που καλπάζει και τις επανειλημμένες προσπάθειες για το άνοιγμα της οικονομίας με τις αυστηρές ρυθμίσεις που υπάρχουν, οι τιμές στη χώρα μας παραμένουν πεισματικά υψηλά-ένα σημαντικό εμπόδιο για την αποκατάσταση της χαμένης ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.
Ένας από τους λόγους, σύμφωνα με το ΔΝΤ και άλλους αναλυτές, είναι ένας συνδυασμός των κυρίαρχων εταιρειών και της υπερβολικής ρύθμισης που καταπνίγει τους ανταγωνιστές.
Οι προσπάθειες για την απελευθέρωση δεκάδων τομέων, συμπεριλαμβανομένου των νομικών υπηρεσιών και του τομέα που αφορά την κρουαζιέρα, προχωράνε με αργά βήματα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΝΤ στη χώρα μας που επιθεωρούν τι γίνεται στην Ελλάδα, αναφέρουν μέσω της έκθεσής τους πως υπάρχει γραφειοκρατικό χάος και λάθη τα οποία επιτρέπουν στους μεγάλους παίκτες να κυριαρχούν στην αγορά, βλάπτοντας την οικονομία.
Η νέα κυβέρνηση της χώρας δηλώνει ότι θέλει να το αλλάξει αυτό και κινείται στην καταπολέμηση των αντιανταγωνιστικών πρακτικών στην αγορά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπρούντερλε: “Είμαι πεπεισμένος ότι το ευρώ θα επιζήσει από την κρίση, όμως δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα αφορά και τα 17 μέλη της ευρωζώνης”!!!



Ο κοινοβουλευτικός αρχηγός των Γερμανών ελευθεροδημοκρατών Ράινερ Μπρούντερλε δήλωσε την Παρασκευή στο συνέδριο του κόμματός του που διεξάγεται στο Αμβούργο: “Είμαι πεπεισμένος ότι το ευρώ θα επιζήσει από την κρίση“, συμπληρώνοντας “όμως, δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα αφορά και τα 17 μέλη της ευρωζώνης“. Ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός οικονομίας της Γερμανίας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπήκε στη νομισματική ένωση, αν και η χώρα δεν πληρούσε τις απαιτήσεις ένταξης. Μόνο αν το ευρώ είναι σταθερό, θα μπορούσε να είναι ελκυστικό στον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε ο Μπρούντερλε. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΘΡΑΚΗ:Απίστευτη πρόκληση "τούρκων"! "Υψωσαν" τουρκική σημαία στο ρολόϊ της Ξάνθης



Το θράσος των φανατικών της Θράκης που θέλουν με το ζόρι να την κάνουν "τουρκική" έχει πλέον ξεφύγει από κάθε όριο ανοχής. Προκαλούν εκμεταλευόμενοι την ανοχή της Αθήνας η οποία όπως γράφουμε σε άρθρο του Onalert ...παρακολουθεί και ανησυχεί. 
Η εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ της Θράκης δημοσιεύει μια φωτογραφία που απλά επιβεβαιώνει ότι οι "σκληροί Τούρκοι" έχουν ξεπεράσει τα όρια. Είναι φωτογραφία από την επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου Μπεκίρ Μποζντάγ κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη στις 18 Αυγούστου. 
Στη φωτογραφία φαίνεται ο Τούρκος αντιπρόεδρος να παραλαμβάνει ως δώρο μια  "φωτογραφία" που δείχνει το ρολόϊ της Ξάνθης με τούρκικες σημαίες στο ρολόϊ της πλατείας της πόλης! 
Γράφει η εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ:

"Μια παλιά φωτογραφία της Ξάνθης επί Τουρκοκρατίας με την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ επάνω στο ψηλό μας το ρολόι, δώρισαν η αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη στις 18 Αυγούστου 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !...



Σενάριο 1: Το ΔΝΤ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ούτε θα γίνει βιώσιμο με λογιστικά τρικ που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μας δοθεί η επιμήκυνση. Χρειάζεται νέο κούρεμα στα δάνεια που μας έχουν δώσει όλοι οι υπόλοιποι, πλην του ίδιου του ΔΝΤ φυσικά, το οποίο δεν αποδέχεται κουρέματα στα δικά του λεφτά.
Ακόμη όμως και να αποδεχθούν να «δαγκώσουν τη σφαίρα» οι Ευρωπαίοι και κουρέψουν τα δάνεια που μας έχουν δοθεί μέσω κρατών (αλλά και εμμέσως, από την ΕΚΤ), το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει άλλο στο ελληνικό πρόγραμμα. Έχει καταλάβει ότι η διαδικασία θα τραβήξει πέρα από τα όρια του καταστατικού του για την ανώτατη περίοδο εμπλοκής σε μία χώρα. «Με την Ελλάδα, καλό 2025» λένε στο Ταμείο και ετοιμάζονται να ρίξουν τη βόμβα: «αποχωρούμε από το ελληνικό πρόγραμμα. Τα υπόλοιπα λεφτά, από εδώ και στο εξής να τα βάλουν οι Ευρωπαίοι, αν θέλουν».
Επειδή το ΔΝΤ όμως είναι «αμερικανικό μαγαζί», δεν θέλει να δημιουργήσει μία νέα μείζονα κρίση στην Ελλάδα, πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Τραβάει λοιπόν το σκοινί των διαπραγματεύσεων όσο μπορεί, ώστε να συνταχθεί και να εκδοθεί η έκθεση μετά τις 6 Νοεμβρίου. Τότε θα μας πει «τα ευχάριστα». Και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αποφασίσουν.... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα κρύβει ότι υπάρχει άφθονο πετρέλαιο στη Θάσο!



Το πετρέλαιο που μας κρύβουν
Περίπου οκτώ μίλια από τις ακτές της Θάσου οριοθετείται ένα θαλάσσιο οικόπεδο που κρύβει στα σωθικά του ένα δισεκατομμύριο βαρέλια πετρέλαιο. Το πετρέλαιο βρίσκεται εκεί εκατομμύρια χρόνια. Μας απασχολεί τι συνέβη τα τελευταία τριάντα. Ένα ελληνικό τρυπάνι θα μπορούσε να βουτήξει εκεί κάτω. Ένα δισεκατομμύριο βαρέλια προς 120 δολάρια έκαστο. Είναι το 30% του χρέους μας πριν το κούρεμα. Αλλά είναι και οι αμυντικές δαπάνες της μεταπολίτευσης. Αυτό το κοίτασμα δεν...
αξιοποιείται για να μην πυροδοτηθεί ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Διαβάζω την «Απόρρητη ιστορία του Αιγαίου», του Δημήτρη Μηλάκα. Δεν θυμώνω απλώς. Υφίσταμαι σοκ. Ακουμπάω το βιβλίο στο στήθος και κοιτάζω σαν χάνος το ταβάνι, μήπως και βρω εκεί κάποια εξήγηση. Είναι από τις περιπτώσεις που ακόμα και αν απορρίπτεις την εύκολη καταφυγή σε αιτιάσεις για «ξεπούλημα» ή «προδοσία», διαπιστώνεις ότι δυσκολεύεσαι να βρεις άλλους, ηπιότερους, προσδιορισμούς. Βλέπετε υπάρχουν δύο τρόποι για να προσεγγίσεις τη σύγχρονη ιστορία των ελληνοτουρκικών στόχων. Ο ένας πηδάει από νησίδα σε νησίδα και θεωρεί τα ελληνοτουρκικά ένα πλέγμα εστιών έντασης με εθνικές και αλυτρωτικές αναφορές. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μας παρουσιάζουν τα πράγματα όσοι τα βλέπουν από τη σωστή οπτική γωνία. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία συνεχής διαπραγμάτευση για τον ενεργειακό πλούτο του Αιγαίου. Μόνο που η διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων. Η Ελλάδα ουσιαστικά απουσιάζει. Θα μπορούσε να είναι παίκτης, αλλά συμπεριφέρεται ως πιόνι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προς επανένωση Ρωσία - Λευκορωσία !



 Το πρώτο βλήμα για την επανένωση της Ρωσίας με την Λευκορωσία, έγινε σήμερα στην συνάντηση στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας του οικοδεσπότη Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του φιλοξενούμενου του, Λευκορώσου ομολόγου του Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπου οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αναλάβει άμεσα την από αέρος προστασία της χώρας η ρωσική Αεροπορία, τόσο παραχωρώντας ρωσικά μαχητικά στην Αεροπορία της χώρας, όσο και.....
αναπτύσσοντας στο έδαφος της Λευκορωσίας Μοίρες μαχητικών για την προστασία της!
 Το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti μεταδίδει ότι: "Ύστερα από παράκληση του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Βλαντίμιρ Πούτι συμφώνησε η Ρωσία να εξοπλίσει με σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία θα περιφρουρούν, από κοινού με την Ρωσία, τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. 
 Ο Αλεξάντερ Λουκασνένκο, δεν έκρυψε πως ο στόλος των μαχητικών αεροσκαφών της χώρας του είναι απαρχαιωμένος,  για τον λόγο αυτό ο Ρώσος ομόλογος του συμφώνησε  να ξεκινήσει άμεσα από την χώρα του,  η παράδοση νέων αεροσκαφών".  
 Αυτό που συνέβη, ήταν ακριβώς ο εφιάλτης που ήθελε να αποφύγει το ΝΑΤΟ: Η Ρωσία να προχωρήσει εδαφικά προς δυσμάς και να θέσει άμεσα εντός της ακτίνας του πυροβολικού της ή των μαχητικών αεροσκαφών της - πέρα από τον θύλακα του Καλίνινγκραντ - την ΝΑΤΟϊκή εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στο πολωνικό έδαφος.
  Είναι πλέον θέμα χρόνου εντός της προεδρίας του Λουκασνένκο να επέλθει και η οριστική επανένωση των δύο κρατών τα οποία έχουν ίδια γλώσσα, ίδια ήθη και έθιμα και ίδια θρησκεία. Ανήκουν, δηλαδή στο ίδιο έθνος και απλά οι δυτικοί κατάφεραν το 1990 να δημιουργήσουν ένα "μαξιλάρι" μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, απομονώνοντας στα ανατολικά την δεύτερη με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας.  
 Όπως ανέφεραν εν συνεχεία του τηλεγραφήματος του Novosti από την Μόσχα, άμεσα θα διατεθούν περί τα 40 μαχητικά MiG-29 στην Λευκορωσική Αεροπορία τα οποία θα τα επιχειρούν μικτά πληρώματα, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι θα προωθηθούν στο λευκορωσικό έδαφος και οι πρώτες Μoίρες των Su-35S!  Φέρνοντας και πάλι την ρωσική Αεροπορία στην "καρδιά" της Ευρώπης επάνω στα σύνορα με το ΝΑΤΟ και αποδεικνύοντας ότι τελικά "Η Ρωσία ήταν πολύ μεγάλη για να πεθάνει"...  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Έδειρε εργαζόμενη επειδή απεργούσε!



Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας προ ημερών είχε προβεί σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Κέρκυρας. 
Τα προβλήματα του κλάδου, λίγο πολύ γνωστά, στην κερκυραϊκή κοινωνία. Ανασφάλιστη εργασία, συσσώρευση οφειλομένων, κακοπληρωμένη εργασία, περικοπές και κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας.
Πέραν αυτών όμως, ο Σύνδεσμος καταγγέλλει τη βιαιοπραγία δ/ντη ξενοδοχείου εις βάρος εργαζόμενης που θέλησε να μεταβεί στην απεργιακή συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ και με αφορμή το περιστατικό κάνει λόγο για σειρά αυθαιρεσιών στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, οι οποίες παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του κλάδου συνεχίζονται. 
Τις καταγγελίες τους μάλιστα τις απευθύνουν και προς το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ, το ΙΚΑ και το ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα το σωματείο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία αναφέρει:
«Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης από τον Δ/ντή του ξενοδοχείου BEIS στην Αχαράβη.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

CERN και NASA αποκαλύπτουν την αληθινή κλιματική αλλαγή!



ΨΥΞΗ και όχι Θέρμανση -πόσο μάλλον "ΥΠΕΡ-θέρμανση"- λένε CERN, NASA & Διαστημικό Κέντρο Δανίας
Τα ΜΜΕ και οι ευρωβουλευτές μας από που ενημερώνονται και τίνος τις σκοπημότητες εξυπηρετούν προωθώντας 
ακόμη τα ψέματα περί "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής", παραπλανώντας χιλιάδες φιλότιμους συνειδητούς πολίτες που κινητοποιούνται για το περιβάλλον και ΘΕΛΟΥΝ να συνδράμουν ουσιαστικά?
Οι λαλήστατες οικολογικές-περιβαλλοντικές οργανώσεις αλά Greenpeace, θα ήθελαν μήπως να μας πουν ποιοί τους σπονσοράρουν για την παραπλάνηση
και την παραπληροφόρηση? και τελικά ποιόν προστατεύουν?...
Ο δανός Svensmark από τον Διαστημικό Κέντρο της Κοπενχάγης, με την ερευνητική ομάδα του, είχαν αποκαλύψει εδώ και χρόνια τον πραγματικό ρόλο του ήλιου στις κλιματικές αλλαγές της Γης, αλλά και ολόκληρου του πλανητικού μας συτήματος. Τη θέση αυτή υποστηρίζουν πλέον επίσημα τόσο το CERN, όσο και η ΝΑSA.
Η πλήρης ανακοίνωση του CERN (του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σωματιδιακής Φυσικής) το Μάρτιο του 2008 για τον κυρίαρχο ρόλο τού ήλιου στο κλίμα, αποτελεί επιτομή τής κλιματικής ιστορίας της Γης και σε απλή γλώσσα λέει πως κινούμαστε προς ΨΥΞΗ και όχι Θέρμανση -πόσο μάλλον "ΥΠΕΡ-θέρμανση"... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Χατζηνικολάου πετάει στα σκουπίδια την κυβέρνηση Σαμαρά. Ομπάμα-Μέρκελ-Ολάντ έχουν ενημερωθεί για την εξέλιξη και θεωρούν πλέον την Ελλάδα χαμένη υπόθεση.



Πυρηνική βόμβα στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από τον Νίκο Χατζηνικολάου και την εφημερίδα  “Realnews”.
Tην ώρα που η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ξεσκίζει τους μισθούς και τις συντάξεις των 300 ευρώ, την ώρα που οι ηλικιωμένοι ψαρεύουν σκυμμένοι στους σκουπιδοτενεκέδες την τροφή τους, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο περίφημος μπούγκα-μπούγκα Μεϊμαράκης, ο οποίος αρνείται να κλείσει το κανάλι της Βουλής, εμφανίζεται μαζί με τους Λιάπη και Βουλγαράκη να ελέγχεται από τον ΣΔΟΕ για ξέπλυμα 10,2 δις ευρώ από μίζες, μέσω του Ομίλου του Ιωάννη Καρούζου ο οποίος είναι κουμπάρος του. Την ώρα που οδηγούν τον κόσμο σε απόγνωση η αγωνία του ξιπασμένου πολιτικού συστήματος είναι πώς να κρύψει τις μίζες του. Σε λίγο θα προκληθεί τετκτονικός σεισμός με νέες αποκαλύψεις για τα  πολιτικά λαμόγια που μας έφτασαν ως εδώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News κατάθεση-φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ. Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Καρχιμάκης και οι “Δράκοι του Βουλγαράκη”


http://newpost.gr/post/155742/karximakis-voylgaraki-o-dikos-soy-drakos-exei-ftera-kai-foties/
Απάντηση στο Γιώργο Βουλγαράκη έδωσε μέσω Facebook το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.
Σχολιάζοντας την άρνηση του Γιώργου Βουλγαράκη στην υπόθεση του ΣΔΟΕ που τον εμπλέκει μαζί με το Μιχάλη Λιάπη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη είπε:
«Ο Γιωργος Βουλγαρακης ισχυρίζεται σε ότι τον αφορά, σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ,για παραμύθι χωρίς δράκο.
Και για τις οφσορ έλεγε τότε το 2008 περίπου τα ίδια,και προσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς.
Αποδείχθηκε όμως ,ότι , υπήρχε Δρακος με φτερά και φωτιές.
Υπάρχουν βέβαια δράκοι ταγμενοι στο καλο, όπως η Σαφίρα του Εραγκον (τουκριστοφερ παολινι) και δράκοι ταγμενοι στο κακό όπως οι δράκοι του ΒΟΥΛΓΑΡΆΚΗ .» 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ?...

Μουτσινάς:''Τα μέτρα δεν ψηφίζονται'



''Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται. Περιμένω από τον Φώτη Κουβέλη να καταλάβει ότι η συγκυρία είναι διαφορετική και να αλλάξουμε στάση'', δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Πάρις Μουτσινάς, μιλώντας στο ''Marconi Radio 96,1 F.M.''
"Εγώ πιστεύω τελικά ότι τα μέτρα αυτά, σε συνέχεια προηγούμενων μέτρων, έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, το λέει και ο Φώτης ο Κουβέλης, ξεπέρασε η κοινωνία τα όριά της. Δεν φτάνει να το λες πρέπει και να το εμπεδώνεις και να το επιβάλεις στους άλλους. Και πιστεύω θα μπορούσαμε να το επιβάλουμε, να πούμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα μέτρα εις βάρος της κοινωνίας'' , τόνισε ο Πάρις Μουτσινάς.
Δε δίστασε μάλιστα να εξαπολύσει και σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο αναφέροντας ότι ''δεν μπορεί να σερνόμαστε και να παίζουμε στο γήπεδο του Σαμαρά και του Βενιζέλου, οι οποίοι είναι δεσμευμένοι, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις απέναντι στο σύστημα, είναι συστημικοί άνθρωποι, αυτό δεν το κρύβουν και οι ίδιοι άλλωστε, οι οποίοι μας λένε δηλαδή με λίγα λόγια ότι πρέπει να πάρουμε και αυτά τα μέτρα που θα είναι τα τελευταία, είναι τα έκτα τελευταία''. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Κάλεσμα του ΤΕΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου



Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος καλεί το τεχνικό, επιστημονικό δυναμικό της χώρας να συμμετέχει στην στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Αναλυτικά το κάλεσμα:
«Το ΤΕΕ καλεί το τεχνικό, επιστημονικό δυναμικό της χώρας να συμμετέχει στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Να συμπαραταχθούν με τις υγιείς δυνάμεις της επιστήμης, της εργασίας και της παραγωγής και να διεκδικήσουν αφενός μεν την αλλαγή της συνεχιζόμενης πολιτικής ύφεσης, που επιτείνει τη διάλυση της οικονομίας, της κοινωνίας και του παραγωγικού ιστού αφετέρου δε την ανατροπή ρυθμίσεων και επιλογών, που οδηγούν στην απορρύθμιση του επαγγέλματος των Διπλωματούχων Μηχανικών και φαλκιδεύουν το ρόλο τους, στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας. Σε ανακοίνωση-κάλεσμα του ΤΕΕ, προς τους Διπλωματούχους Μηχανικούς αναφέρεται ότι: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Ιρλανδία έπεσε από τον ουρανό ασυνήθιστο αντικείμενο


як-52 самолет небо
Αρκετά πολύ φωτεινά αντικείμενα εντοπίστηκαν το ένα μετά το άλλο στην Ιρλανδία το βράδυ της Παρασκευής. Οι τοπικές εφημερίδες γράφουν ότι είναι πιθανό να γίνεται λόγος για βροχή μετεωριτών. Ορισμένοι ειδικοί είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για διαστημικά απορρίμματα.
Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θεωρούν ότι το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να συνδέεται με την είσοδο στην ατμόσφαιρα χρησιμοποιημένου αποσπώμενου τμήματος πυραύλου-μεταφορέα, ωστόσο έχουν παραξενευτεί από την ασυνήθιστη κατεύθυνση της πτήσης της βολίδας, από ανατολικά προς δυτικά, όταν όλα τα τεχνητά διαστημικά αντικείμενα πετούν προς μία κατεύθυνση, κατά τη φορά περιστροφής της Γης από τη Δύση προς την Ανατολή. Η δεδομένη διαδρομή σημαίνει ότι αυτό το αντικείμενο πρέπει να έχει ανάστροφη τροχιά με κλίση 126 μοιρών. Αλλά αυτοί οι δορυφόροι είναι πολύ λίγοι και όλοι τους είναι καταγεγραμμένοι. Επιπλέον τα συστήματα παρακολούθησης της ατμόσφαιρας δεν διαπίστωσαν την είσοδο στην ατμόσφαιρα οποιωνδήποτε διαστημικών αντικειμένων. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru/

Ο πάπυρος με την περιγραφή της επίγειας ζωής του Χριστού είναι πλαστός


Туринская плащаница Иисус Христос распятие христианство
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ντάρεμ Φράνσις Ουότσον αμφισβήτησε τη γνησιότητα του πάπυρου, ο οποίος δήθεν περιέχει λεπτομέρειες της επίγειας ζωής του Ιησού Χριστού.
Ο Βρετανός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το απόσπασμα, που προκάλεσε ευρεία συζήτηση στους επιστημονικούς κύκλους, είναι πλαστό και αποτελεί συνδυασμό αποσπασμάτων του γνήσιου Ευαγγελίου του Θωμά στην κοπτική γλώσσα. Νωρίτερα η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ υποστήριξε ότι εντόπισε νέα δεδομένα για τη ζωή του Χριστού, συμπεριλαμβανομένης και το γάμο του με τη Μαρία Μαγδαληνή.
Βάσει της μελέτης ενός μικρού αποσπάσματος οκτώ γραμμών από τον πάπυρο, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα, η καθηγήτρια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Χριστός όχι μόνο υπήρχε πραγματικά, αλλά δήθεν είχε και οικογένεια. Η Κινγκ δήλωσε ότι ένας άγνωστος της έφερε τον πάπυρο ζητώντας της να τον μεταφράσει 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ιράν: Ο επερχόμενος πόλεμος μπορεί να είναι και Παγκόσμιος



 Ο επικεφαλής των Ιρανών "Φρουρών της Επανάστασης" Μοχάμαντ Αλί Τζαφάρι προέβλεψε ότι σύντομα το Ισραήλ θα προχωρήσει σε στρατιωτικό χτύπημα, "Θα γίνει πόλεμος σύντομα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πότε, πού και ποια με τι έκταση. Μπορεί φυσικά να εξελιχθεί και σε παγκόσμιο" δήλωσε χαρακτηριστικά. και συνέχισε ανεβάζοντας τους τόνους, "Οι απειλές τους δείχνουν μόνο πως....
η εχθρότητά τους απέναντι στο Ισλάμ και την επανάσταση είναι σοβαρή, και πως τελικά αυτή η εχθρότητα θα οδηγήσει σε σύγκρουση, εάν το Ισραήλ ξεκινήσει κάτι, θα καταστραφεί". 
 Το Ιράν είναι μεγάλο μέγεθος, ακόμα και για τις ΗΠΑ. Με υψηλή απορροφητικότητα πληγμάτων. Δεν αρκεί ούτε η ισραηλινή Αεροπορία, ούτε τρία αεροπλανοφόρα, ούτε η USAF, ούτε η RAF που θα επιχειρήσουν χιλιάδες μίλια μακριά από τα εδάφη τους. Ο πόλεμος αν ξεκινήσει θα είναι μακρύς και σε έναν μακρύ πόλεμο με ένα έθνος 80 εκατ. ανθρώπων, όλα είναι ανοικτά... 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com