Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι: Όχι πετρελαϊκά ενεργειακά «συσσίτια»



Όσον αφορά στο θέμα του επιδόματος θέρμανσης, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε:
"Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε το επίδομα θέρμανσης να εφαρμοστεί σε όλα τα καύσιμα, να αυξηθεί από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εξίσωση φόρου και να συνδυαστεί με οικονομική ενίσχυση για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι οι πολίτες δεν θα εξαρτώνται επ' άπειρον από τα επιδόματα "θέρμανσης" του κράτους."  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σπάρτακος: Ικανοποίηση για την δικαίωση της ΔΕΗ από το Ευρ. Δικαστήριο



Ακυρώθηκαν τελικώς από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι δύο αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ στην εξόρυξη λιγνίτη», στη βάση του ότι «μπορεί μεν να υπάρχει αδυναμία των υπόλοιπων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτροπαραγωγή να έχουν πρόσβαση στο λιγνίτη, ωστόσο για αυτή την κατάσταση ευθύνεται όχι η ΔΕΗ, αλλά η Ελληνική Δημοκρατία που δεν προχώρησε στη χορήγηση αδειών εκμεταλλεύσεως».
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που από τη πρώτη στιγμή ενεπλάκη στο θέμα, που συνέβαλε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσε στην όλη ιστορία και στις διαδικασίες που κινήθηκαν, που είχε αδιάλειπτη ενημέρωση επί των σχετικών θεμάτων και συνεργάστηκε με τη νομική ομάδα της ΔΕΗ, αποδεικνύεται πλέον πως κατάφερε να βάλει το δικό του λίθο, ώστε να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Θυμίζουμε ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε παραστεί και στην εκδίκαση της υπόθεσης, όπου τόσο από πλευράς ΔΕΗ όσο και από πλευράς Ελληνικής Δημοκρατίας, είχε  δοθεί  μια δυνατή δικαστική μάχη, με άκρως εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση, που κατέστησε εφικτή τη δημιουργία θετικού κλίματος γύρω από την έκβαση της υπόθεσης.
Σαφέστατα, η σημερινή απόφαση που δικαιώνει τη ΔΕΗ δεν μπορεί να ικανοποιεί απολύτως τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, που κατάφερε να έχει θετική συνδρομή για ένα θέμα κυρίαρχο και με πολλαπλές προεκτάσεις στους εργαζόμενους, την επιχείρηση και την ίδια την προοπτική του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετρέλαιο από Λιβύη, Σαουδική Αραβία και Ρωσία Ψάχνει η Τουρκία



Η Τουρκία βρίσκεται σε επαφές για την εισαγωγή αργού πετρελαίου από τη Λιβύη, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, ώστε να αντισταθμίσει τις απώλειες που προκάλεσαν οι κυρώσεις κατά του Ιράν.
Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος τόνισε επίσης πως η Τουρκία αγοράζει ήδη ποσότητες αργού από την Σαουδική Αραβία στην φυσική αγορά, αλλά στόχος είναι η υπογραφή ενός μακροπρόθεσμου συμβολαίου έως τα τέλη του έτους. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Ελλάδα - «Ελ Ντοράντο» με κινέζικα μεροκάματα!



«H Ελλάδα μπορεί να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές, καθώς προωθεί αποφασιστικά το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων (...)»!
Αυτήν την απίστευτη - ακόμα και για κτηματομεσίτη του Φαρ Ουέστ - δήλωση την έκανε ο κ. Τ. Αθανασόπουλος, πρόεδρος του λεγόμενου «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», σε συνέντευξή του στους «Financial Times».
Ο κύριος πρόεδρος δε θα μπορούσε να εκφράσει εναργέστερα το ανατριχιαστικό όραμα της συγκυβέρνησης, την οποία υπηρετεί στον... ευαίσθητο τομέα του ξεπουλήματος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μα γινονται τέτοια πραγματα;



Δημοσιογράφοι με μαύρο χρήμα;
Έρευνα για τις δραστηριότητες δημοσιογράφων και τις σχέσεις τους με εταιρείες δημοσίων σχέσεων, αλλά και εταιρείες που εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις συναλλαγές με το Δημόσιο, έχει ξεκινήσει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της, Δημήτρη Τρίμη, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5.
Σύμφωνα με τον κ. Τρίμη, η ΕΣΗΕΑ ερευνά περιπτώσεις εταιριών, στο μετοχολόγιο των οποίων εντόπισε δημοσιογράφους. Όπως ανέφερε υπάρχουν εταιρείες που έχουν αναλάβει, έναντι αστρονομικών ποσών, τις δημόσιες σχέσεις προμηθευτών του Δημοσίου, δημιουργώντας την υποψία ότι με αυτό τον τρόπο μοιράζεται χρήμα και σε άλλα μέλη του κλάδου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση της Siemens.
Το επόμενο μεγάλο θέμα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, έχει να κάνει με τις σχέσεις δημοσιογράφων και τραπεζών, κάποιοι από τους οποίους, ενώ καλύπτουν το οικονομικό ρεπορτάζ, εργάζονται παράλληλα και για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων. 
ΠΗΓΗ:/papaioannou-giannis.net

Νέα και πάλι “οριστική” ρύθμιση για τα αυθαίρετα



“Το σχέδιο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και είναι και στο μυαλό του Πρωθυπουργού“
Σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αυθαιρέτων επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), όπως δήλωσε σήμερα στον «Alpha 98,9» ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος.
Ο υπουρφγός γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. “Το σχέδιο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και είναι και στο μυαλό του Πρωθυπουργού. Αυτό νομίζω ότι είναι μια καλή εγγύηση, για να μην μείνουμε στα λόγια”, δήλωσε.
Στο Ζάππειο ΙΙ,ο πρωθυπουργός,. Αντώνης Σαμαράς είχε μιλήσει για οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό, τονίζοντας μάλιστα ότι «οι άνθρωποι θα πάρουν κανονικούς τίτλους στα χέρια τους»
Το ΥΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει προ ημερών, ότι θα προχωρήσει σε “κάποιες βελτιώσεις” της ρύθμισης για τα αυθαίρετα.
Σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για υπαγωγή στον νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφηκε την Τρίτη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος,. Στ. Καλαφάτη. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Τα συριακά στρατεύματα εκτοπίζουν τις συμμορίες κοντά στη Δαμασκό και το Χαλέπι


сирия алеппо бои противостояние сирия оппозиция сирия повстанцы сирия оружие
Οι περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας της Συρίας έγιναν απολύτως ασφαλείς.
Η προστασία τους, όπως δήλωσε η Διοίκηση της Συρίας, εξασφαλίζεται από τις περιπολίες του Στρατού και της Αστυνομίας. Τις τελευταίες 48 ώρες, οι συμμορίες των τρομοκρατών, που εμφανίστηκαν και πάλι στα περίχωρα της Δαμασκού, έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες. Οι περισσότεροι από τους σκοτωμένους και τους αιχμαλώτους είναι μισθοφόροι από τις ασιατικές και αραβικές χώρες.
Διευρύνονται οι διαστάσεις της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και στη δεύτερη σε έκταση πόλη της Συρίας – στο Χαλέτι. Στη βιομηχανική περιοχή Σέιχ Νατζάρ καταστράφηκαν τρία λεωφορεία με στασιαστές και πιάστηκαν φορτηγά με όπλα, που κατευθύνονταν προς το Χαλέπι από τα τουρκικά σύνορα 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ...

Στην εποχή μας ζούμε μέρες φασισμού στα πλαίσια της κοινωνίας μας, αυτό ήταν γνωστό, όμως ο φασισμός κυριαρχεί και στο διαδίκτυο πλέον!
Η ελευθερία του λόγου, ένα κεκτημένο δικαίωμα του ατόμου, μέρα με την μέρα ολοένα και φθείρεται, πολεμάται και προσπαθεί να αφαιρεθεί από το κάθε άτομο, λόγω των εκάστοτε συμφερόντων των "Άλλων".
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η "PETRELAIOPIGI". Συγκεκριμένα, η σελίδα της PETRELAIOPIGI στο facebook, μπλοκαρίστηκε δύο φορές μέσα σε μια μόνο μέρα, με αιτιολογία το "υβριστικό περιεχόμενο" της. Από πότε η αλήθεια αναφέρεται ως "ύβρις" ;;;
Δυστυχώς, κάποιοι έχουν ως στόχο τους να "ρίξουν" την αλήθεια, αλλά ό,τι και να γίνει η αλήθεια θα αποκαλυφθεί!
Η  "PETRELAIOPIGI" είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ! Ο πόλεμος της αλήθειας ξεκινάει.... και πιστέψτε μας θα έχει τρομερό ενδιαφέρον! 

Μαθήτρια αφήνει άφωνο το κοινό Ελληνο-Γερμανικού forum



«Το μέλλον της Ελλάδας είναι η ελπίδα», αναφέρει μεταξύ άλλων...
Στην καρδιά Γερμανών και Ελλήνων μίλησε 18χρονη από την Παραμυθιά.
«Είμαι νέα. Είμαι Ελληνίδα. Θα σας μιλήσω ελληνικά και δεν θέλω διερμηνέα γιατί μετά θα σας μιλήσω και στα γερμανικά. Η δική μου γενιά θεωρεί ότι είναι καταδικασμένη. Κληρονομήσαμε έναν κόσμο για τον οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς και είναι νοσηρός. Η ανεργία είναι τροχοπέδη στη ζωή μας και μας εμποδίζει να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας. Όμως είμαστε νέοι, και όπως έλεγε ο Καζαντζάκης, «νέος θα πει να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο». 
Και όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, «οι νέοι ζουν κυρίως με την ελπίδα. Ο λόγος είναι από το γεγονός ότι η ελπίδα αφορά το μέλλον και για τους νέους το μέλλον είναι μεγάλο». Από την πλευρά μου, έχω να πω ότι το δικό μας μέλλον μολονότι μεγάλο, μοιάζει να είναι υποθηκευμένο και η ελπίδα ωχριά».
Με τα λόγια αυτά μίλησε σε Έλληνες και Γερμανούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, η 18χρονη Χριστίνια Λιόλιου από την Παραμυθιά της Θεσπρωτίας. Μίλησε με την καρδιά της, με ειλικρίνεια, με δυναμισμό. Είπε την αλήθεια και η αλήθεια ξύπνησε, συγκίνησε, ενθουσίασε το κοινό του συνεδρίου που έγινε στην περιοχή στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μ. Ανδρουλάκης: Δεν ψηφίζω την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης



«Υπάρχει κι ένα όριο κι εγώ εδώ σταματώ», δήλωσε στο ρ/σ ΒΗΜΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
«Κάποτε», πρόσθεσε, «βλέπαμε κόσμο να συνταξιοδοτείται στα 45 και στα 50. Τώρα, πώς θα πούμε στον κόσμο ότι πρέπει από τα 65 να πάει στα 67;».
«Αν δεν ανοίξει η συζήτηση κι αν δεν δημιουργηθεί αποθεματικό για το ασφαλιστικό, δεν μπορώ να υπογράψω τίποτε από αυτά που μου έφερε τώρα το ΠΑΣΟΚ», συνέχισε.
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ !...



Σε πανικό και στρατηγική αμηχανία βρίσκονται οι Μέρκελ - Σόιμπλε στο Βερολίνο. Θυμίζουν τον μεγάλο Γερμανό φιλόσοφο Χέγκελ, που όταν στα βαθιά του γεράματα κάποιοι μαθητές τόλμησαν να του πουν «δάσκαλε, αυτά που λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» απάντησε με τη φράση: «Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»! 
 Η κρίση είναι σοβαρή, γιατί το δυσκολότερο πρόβλημα για έναν επαγγελματία της πολιτικής είναι να απεγκλωβιστεί από τις δικές του άκαμπτες και αδιαπραγμάτευτες ρητορικές δεσμεύσεις. Σε μεγέθυνση πολύ πιο δραματική, η κυβέρνηση Μέρκελ ζει το ψυχόδραμα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, που το 1992 στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εγκλωβίσθηκε στο «όχι στην ονομασία Μακεδονία και τα παράγωγά της» για την ΠΓΔΜ. 
 Στην έγκυρη ιστοσελίδα Euro Ιntelligence, προχθές Δευτέρα, το πρώτο θέμα-είδηση ήταν ότι ο Σόιμπλε συνιστά στον Ραχόι να αποφύγει ή να καθυστερήσει στη χειρότερη περίπτωση την προσφυγή στον Μόνιμο Μηχανισμό (ESM), ενώ την ίδια στιγμή η γαλλική ηγεσία πιέζει τη Μαδρίτη να υπογράψει το αναγκαίο για την προσφυγή Μνημόνιο εδώ και τώρα... 
 Τι καλύτερη απόδειξη χρειάζεται για να πεισθούμε ότι στο Βερολίνο πήραν το μήνυμα: Η υπογραφή δεσμεύσεων μνημονιακού τύπου από την Ισπανία ανοίγει τον δρόμο για fast truck εφαρμογή των αποφάσεων Ντράγκι πριν καν από τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου και εξουδετερώνει προληπτικά κάθε ελιγμό -όπως η επιφύλαξη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης για τη συνταγματικότητα του δικαιώματος της ΕΚΤ να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο "αδειάζει" την Κομισιόν και δικαιώνει τη ΔΕΗ για τους λιγνίτες



Στην ακύρωση των δύο αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ στην εξόρυξη λιγνίτη, προχώρησε σήμερα ο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαιώνοντας τη ΔΕΗ.
Όπως εξηγεί, μπορεί μεν να υπάρχει αδυναμία των υπόλοιπων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτροπαραγωγή να έχουν πρόσβαση στο λιγνίτη, ωστόσο για αυτή την κατάσταση ευθύνεται όχι η ΔΕΗ αλλά η Ελληνική Δημοκρατία, που δεν προχώρησε στη χορήγηση αδειών εκμεταλλεύσεως.
O λιγνίτης είναι ορυκτό με κύριο στοιχείο τον άνθρακα που χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η Ελλάδα είναι ο πέμπτος παραγωγός λιγνίτη στον κόσμο και ο δεύτερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Γερμανία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι βουλευτές θα πρέπει να μείνουν ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.



Σύμφωνα με το ισχύον ακόμα Σύνταγμα, άρθρο 60, παρ. 1 «Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Επομένως σύμφωνα με το Σύνταγμα ο κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να ψηφίσει αυτό που θέλει, φέροντας προφανώς και την αντίστοιχη ευθύνη απέναντι στο λαό γι΄ αυτό που ψήφισε.
Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι στην πράξη το Σύνταγμα παραβιάζεται από....
τους κομματικούς αρχηγούς, οι οποίοι εκβιάζουν τους βουλευτές να ψηφίσουν αυτό που εκείνοι, για τους δικούς τους λόγους, έχουν αποφασίσει. Οι βουλευτές εκβιάζονται είτε με την απειλή της διαγραφής, είτε με την απειλή να μην συμπεριληφθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές, είτε με την αιωρούμενη απειλή της μη υπουργοποίησης κ.λ.π.
Όμως και οι βουλευτές δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Κατά την ψήφιση του αντισυνταγματικού μοναδικού άρθρου που θα έρθει σε λίγες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση για τα σκληρά μέτρα των 11,6 δις ευρώ, έχουν να επιλέξουν μεταξύ της συνείδησης και της θεσιλαγνείας τους.
Αν επικαλεστούν τη συνείδησή τους, για να μην παραδεχτούν τη θεσιλαγνεία τους, τότε θα φέρουν και την ευθύνη για τις καλές ή κακές συνέπειες της επιλογής τους. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Επενδυτικό πρόγραμμα "μαμούθ" 1,6 δισ. ευρώ από ΔΕΣΦΑ



Επενδύσεις ύψους 1,62 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου για τη δεκαετία 2013-22. Ωστόσο περίπου τα τέσσερα πέμπτα του ποσού αυτού, αφορούν σε μεγάλα έργα υποδομής. η υλοποίηση των οποίων βρίσκεται εν αμφιβόλω (χερσαίο τμήμα Ελληνοιταλικού αγωγού, σταθμός συμπίεσης Κήπων κ.ά).
Έτσι, το επενδυτικό πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ, περιορίζεται κυρίως σε, μικρότερα μεν, αλλά σημαντικότατα έργα για την ενίσχυση της υποδομής στο φυσικό αέριο. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του τερματικού LNG Ρεβυθούσας (150 εκατομμύρια), οι κλάδοι προς Μεγαλόπολη και Αλιβέρι (181 εκατ) και ο σταθμός συμπίεσης της Νέας Μεσήμβριας (59 εκατ.), έργα που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης ή υλοποίησης. 
Ακόμη, έργα πολύ μικρού κόστους, όπως η αναβάθμιση του μετρητικού σταθμού Σιδηροκάστρου (σύνορα με Βουλγαρία) για αμφίδρομη ροή αερίου, η οποία θα επιτρέψει στους χρήστες του εθνικού συστήματος να ασκούν διασυνοριακό εμπόριο.
Τέλος, μία σειρά έργων, σχετίζονται με την υλοποίηση ιδιωτικών έργων υποδομής (ανεξάρτητα συστήματα φυσικού αερίου) προκειμένου να συνδεθούν με το εθνικό σύστημα. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο μετρητικός σταθμός για τον πλωτό τερματικό υγροποιημένου αερίου της Gastrade στην Αλεξανδρούπολη (έχει λάβει άδεια από τη ΡΑΕ) και ο αντίστοιχος για τον Ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB (ΔΕΠΑ-Edison). Επίσης έργα διασύνδεσης μεγάλων καταναλωτών φυσικού αερίου με το εθνικό σύστημα, όπως το βιομηχανικό συγκρότημα Ελευσίνας των ΕΛ.ΠΕ. και η μεταλλουργία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξορμήσεις στους χώρους εργασίας την ημέρα της απεργίας από τα συνδικάτα



Με εξορμήσεις θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τα ποσοστά εκείνων που θα απεργήσουν την επόμενη Τετάρτη.
Την πραγματοποίηση εξορμήσεων στους εργασιακούς χώρους και συσκέψεων με τα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου και στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον Άρεως, αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους σύσκεψη στο κτίριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος στην Αθήνα, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τονίζεται μεταξύ των άλλων, «η αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας όλων των δυνάμεων της εργασίας στον αγώνα για την απόκρουση της πιο σκληρής, και άδικης επίθεσης που δέχονται εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο». 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Κόλαση» στην ΕΡΤ, για τις προσλήψεις... ... με κριτήριο, όχι την αξία, αλλά την κομματική διαπλοκή...



Αναβρασμός επικρατεί αυτή την περίοδο στην ΕΡΤ ανάμεσα στους εργαζομένους που βλέπουν τα εισοδήματά τους και τις παροχές τους να συρρικνώνονται καθημερινά την ίδια ώρα που... οι προσλήψεις «ημετέρων» και μάλιστα με αμοιβές πλουσιοπάροχες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.
Στα πηγαδάκια στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κυριαρχεί η οργή για την συνεχιζόμενη διγλωσσία της πολιτικής εξουσίας που από τη μία πλευρά περικόπτει μισθούς και συντάξεις και από την άλλη βολεύει τους δικούς της ανθρώπους με διαδικασίες εξπρές.
Στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν ότι είναι απαράδεκτο τα έσοδα της ΕΡΤ από το ανταποδοτικό να διοχετεύονται σε τρύπες του δημόσιου τομέα και την ίδια στιγμή να γίνεται πάρτι προσλήψεων στελεχών, δημοσιογράφων και συμβούλων παντός τύπου με κριτήριο όχι την αξία, αλλά την κομματική διαπλοκή.
Αιχμή του δόρατος για τις οργισμένες αντιδράσεις των εργαζομένων αποτελεί η πρόσληψη της δημοσιογράφου κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, η οποία προσελήφθη ως παρουσιάστρια εκπομπής με αμοιβές 3.500 ευρώ μικτά τον μήνα και η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πουθενά, ενώ αμείβεται κανονικά. Μάλιστα στην περίπτωση της κυρίας Σαλαγκούδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι δεν παρουσιάζει καμία εκπομπή, αλλά ότι οι «πρόβες» που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αυτή τη στιγμή απασχολούνται συνεργεία και στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης προκειμένου να γίνουν «δοκιμαστικά» με την κυρία Σαλαγκούδη, η οποία όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αποδεικνύεται ότι «δεν τα λέει». Να θυμίσουμε ότι η κυρία Σαλαγκούδη είναι κόρη του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ. κ. Γ. Σαλαγκούδη. Οι υπεύθυνοι προγράμματος μετά τα αποτυχημένα δοκιμαστικά αναζητούν τώρα άλλη γυναίκα δημοσιογράφο για να ενταχθεί στην πρωινή ενημερωτική ζώνη. 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

ΗΠΑ: Ηταν παντρεμένος ο Ιησούς;



Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά που περιλαμβάνει τη φράση "ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου..." πυροδοτεί έντονες αντιπαραθέσεις στον χριστιανικό κόσμο για το αν ο Ιησούς ήταν ή όχι παντρεμένος. 
Η ύπαρξη του παπύρου, που χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα, έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας, αποκαλύφθηκε από την καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ από το Ντιβίνιτι Κόλετζ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη.
 "Η χριστιανική παράδοση εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν ανύπαντρος , ακόμα και αν υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις που να υποστηρίζουν αυτήν την εκδοχή", επισήμανε η Κινγκ.
"Αυτή η φράση δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, αλλά μας λέει ότι το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια στο πλαίσιο των έντονων αντιπαραθέσεων για την σεξουαλικότητα και το γάμο, την εποχή εκείνη", τόνισε η καθηγήτρια.
Ο πάπυρος περιλαμβάνει έναν διάλογο στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του Μαρία και σύμφωνα με την Κινγκ πρέπει να είναι μετάφραση στα κοπτικά ενός ευαγγελίου που γράφτηκε στα ελληνικά τον 2ο μ.Χ αιώνα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς έσωσε τις ξένες τράπεζες ο Γ. Παπανδρέου



Απαρατήρητα σχεδόν πέρασαν, κατά παράδοξο τρόπο, τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τα μέσα ενημέρωσης, τα όντως συγκλονιστικά επί της ουσίας στοιχεία που κατατέθηκαν από το υπ. Οικονομιών στη Βουλή και αφορούν στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που είχαν στην κατοχή τους οι ξένες τράπεζες.
Στοιχεία που αποδεικνύουν με αδιαφιλονίκητο τρόπο ότι το ολέθριο Μνημόνιο, στο καθεστώς του οποίου υπήγαγε την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου, έσωσε όχι την πατρίδα μας αλλά τις... ξένες τράπεζες! Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 οι ξένες τράπεζες (σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές) κατείχαν ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 141,5 δισ. ευρώ. Σε συνθήκες κρίσης, θα συνιστούσε εφιάλτη για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενδεχόμενη στάση πληρωμών εκ μέρους της Αθήνας. Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα υφίστατο σοβαρότατο πλήγμα από ελληνική αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και γι' αυτό οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών ήταν υποχρεωμένες να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της προκειμένου να προφυλάξουν τις δικές τους τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παπανδρέου εκλέγεται θριαμβευτικά πρωθυπουργός στις 4 Οκτωβρίου 2009. Αμέσως αρχίζουν οι ανεκδιήγητες δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου περί «ελληνικής οικονομίας στην εντατική», περί «ελληνικής οικονομίας... Τιτανικού» και πάει λέγοντας. Εκ των υστέρων είμαστε πλέον πεισμένοι ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν εσκεμμένες και εντάσσονταν στο πλαίσιο υπόσκαψης κάθε ίχνους διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίου. Οντως, τις πρώτες μέρες του Μαΐου του 2010, ο Γ. Παπανδρέου υπογράφει την παράδοση της χώρας στις επικυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αρχίζει ο υπέρμετρος δανεισμός της Ελλάδας μέσω Μνημονίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Motor Oil: Αγορά μετοχών από Πειραιώς ΑΕΠΕΥ



Σε αγορά 15.000 μετοχών Motor Oil, συνολικής αξίας 89.237,92 ευρώ, προέβη στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ελέγχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχει ο κ. Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
Ο κ. Γ. Π. Αλεξανδρίδης είναι πρόσωπο υπόχρεο να γνωστοποιεί τις συναλλαγές του με αντικείμενο μετοχές της εταιρείας, καθ’ ότι είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Συμφωνία της Βαγδάτης με τους Κούρδους για το Πετρέλαιο



Η Βαγδάτη και το Κουρδιστάν προχώρησαν σε συμφωνία σχετικά με τις εξαγωγές πετρελαίου, η οποία δίνει, έστω και προσωρινά, τέλος στην αντιδικία που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους.
Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Πετρελαίου της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, Αστί Χαουράμι, δήλωσε στους Financial Times ότι την Τρίτη η Βαγδάτη ενέκρινε την μεταξύ τους συμφωνία που προβλέπει αύξηση των εξαγωγών αργού του Βορρά. Η πετρελαϊκή KRG του Κουρδιστάν διέκοψε τον περασμένο Απρίλιο τις εξαγωγές της μέσω του ιρακινού δικτύου αγωγών, λέγοντας ότι η κεντρική κυβέρνηση της χρωστούσε 1,5 δις. δολάρια από την πώληση του πετρελαίου. Τον Αύγουστο, οι εξαγωγές συνεχίστηκαν προσωρινά και σε περιορισμένο επίπεδο, δίχως όμως να επιτευχθεί συμφωνία.
Έτσι, οι δύο πλευρές έφτασαν σε αδιέξοδο στα τέλη του καλοκαιριού, προτού συμφωνήσουν τελικά να εξάγει η KRG 140.000 βαρέλια ημερησίως και ως αντάλλαγμα να πληρώσει η Βαγδάτη σε δόσεις το ποσό των 900 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, οι εξαγωγές μέσω του ομοσπονδιακού δικτύου αγωγών ενδέχεται να φτάσουν τα 200.000 βαρέλια ως τα τέλη του έτους και τα 250.000 βαρέλια το 2013, σύμφωνα με τον κ. Χαουράμι. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η Δύση προγραμματίζει να προμηθεύσει στην αντιπολίτευση της Συρίας μία μεγάλη ποσότητα όπλων


сирия истребитель сирия ввс сирия
Οι δυτικές χώρες σχεδιάζουν να προμηθεύσουν την συριακή αντιπολίτευση με μια μεγάλη ποσότητα όπλων και να στείλουν στη Συρία μισθοφόρους, πληροφορεί το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι, παραπέμποντας σε υψηλόβαθμη πηγή στη Μόσχα.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που λαμβάνουμε, οι δυτικές χώρες σχεδιάζουν στο εγγύς μέλλον να προμηθεύσουν στη Συρία για την αντιπολίτευση μια μεγάλη παρτίδα βαρέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των αντιαεροπορικών συστημάτων, φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων και βαρέων πυροβόλων, όπως επίσης να στείλουν εκεί ξένους μισθοφόρους», - αναφέρει ο αξιωματούχος. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Έκτακτη ανάγκη...? Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας ! Βίντεο



Στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για κάτι μεγάλο προφανώς δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι οδηγίες δίνουν στους πολίτες τους και πως πρέπει να είναι προετοιμασμένοι... 
 Συγκεντρώστε και εσείς ένα παρόμοιο "κιτ έκτακτης ανάγκης"   
 Για να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν, τις οικογένειές τους, και τις κοινότητές τους, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), σε συνεργασία με το.....
Συμβούλιο διαφήμιση, έχει ετοιμάσει μια δημόσια υπηρεσία διαφήμισης  κοινωνικού ενδιαφέροντος (PSA) για να εκπαιδεύουν και να ενδυναμώσουν τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα είδη........... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Αντιπρόεδρος της Κίνας ονόμασε φάρσα την εξαγορά από την Ιαπωνία των επίμαχων νησιών


китайские рабочие китай протест япония демонстрация полиция кордон китай япония конфликт
Η εξαγορά από την Ιαπωνία των επίμαχων νησιών Tiaoyutai αποτελεί φάρσα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta, ο οποίος βρίσκεται στη Κίνα με επίσκεψη.
Η ιαπωνική κυβέρνηση στις 11 Σεπτεμβρίου εξαγόρασε από ιδιώτη τα 3 από τα 5 νησιά του αρχιπελάγους Tiaoyutai, τα οποία στην Κίνα θεωρούνται ως κινέζικη επικράτεια, και ανακοίνωσε την εθνικοποίησή τους. Οι αρχές της Κίνας απαίτησαν από το Τόκυο να ακυρώσει αυτή την απόφαση. Στη Κίνα πραγματοποιήθηκαν μαζικές αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru