Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

‘Είναι Σεπτέμβριος του 1944



‘Είναι Σεπτέμβριος του 1944 και μόλις έχουν φύγει οι Γερμανοί. Είμαστε  λίγους  μήνες πριν τα δεκεμβριανά που οδηγούν στην συμφωνία της Βάρκιζας και στον εμφύλιο.
Τα τάγματα ασφαλείας ήταν  Ελληνες που ειχαν στρατολογηθεί από του Γερμανούς  και χρησιμοποιούνταν σαν  εσωτερικη ασφάλεια και σε ρόλο υποστηρικτικό των Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρικών δυνάμεων κατοχής. Όταν έφυγαν οι Γερμανοί τους άφησαν πίσω στο έλεος όσων ταλαιπώρησαν κατά την κατοχή.  Στο Μελιγαλα θα οχυρωθούν οι τελευταίοι ταγματασφαλίτες στην Μεσσηνία αμέσως μετά την
κατάληψη της Καλαμάτας από το ΕΑΜ.  Θα γίνει μάχη μεταξύ ΕΑΜιτων και ταγμάτων ασφαλείας  και μαζί τους κάτοικοι της Μεσσηνίας που ειχαν οχυρωθει στο Μελιγαλά φοβούμενοι τους κομουνιστές.  Η Μάχη κατεληξε σε ηττα των δευτερων και  σε θηριωδία εκ μέρους του ΕΑΜ. Οι ΕΑΜιτες “άρχισαν  τις εκτελέσεις το Σάββατο, γύρω στις δέκα και μισή, και σταμάτησαν την Τετάρτη το μεσημέρι” λένε οι μαρτυρίες.
 Η ιστορία δεν έχει αγγίξει αυτό το τραγικό  θέμα   θέλοντας να ξεχάσει  για χάρη της εθνικής συμφιλίωσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο αγωγός TAP στριμώχνει την Αλβανία για ΑΟΖ στο Ιόνιο



Έντονη κινητικότητα στο θέμα της ΑΟΖ με την Ελλάδα αναπτύσσει η Αλβανία υπό την πίεση που διαμορφώνουν τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση της πρότασης για τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP), υποψηφίου για τη μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας.
Η κατασκευή του αγωγού θεωρείται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, για την Αλβανία εξαιρετικής σημασίας έργο, καθώς θα βάλει τη χώρα στον ενεργειακό χάρτη, θα αναβαθμίσει τον ρόλο της στα Βαλκάνια, ενώ πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλη επένδυση.
Προϋπόθεση είναι η σύναψη διμερών συμφωνιών ανάμεσα στις χώρες διέλευσης και ένα από τα "αγκάθια" της υπογραφής της ανάλογης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας είναι η εκκρεμότητα της ΑΟΖ, όπως έχει διαμηνύσει η Αθήνα.
Η συμφωνία για τον καθορισμό ΑΟΖ στο Ιόνιο έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές από τον Απρίλιο του 2009.
Ωστόσο, στη συνέχεια, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, έπειτα από προσφυγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ακύρωσε τη συμφωνία για τεχνικούς λόγους, αποφασίζοντας ότι η έγκριση της επιτροπής διαπραγμάτευσης ήταν αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας.
Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Εντμόν Παναρίτι, ο οποίος αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα, με εντολή του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Σαλί Μπερίσα, συστήθηκε διυπουργική επιτροπή για εξεύρεση θετικής λύσης στο θέμα.

Οι «πυρσοί αερίου» θα καταστρέψουν τη Γη


28.07.2010  архипелаг Новая Земля Карское Море
Ρώσοι επιστήμονες εντόπισαν στο βόρειο τμήμα της θάλασσας Λάπτεφ περισσότερα από 200 σημεία, από όπου σημειώνεται μαζική εκπομπή μεθανίου, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της αποστολής, που επιβαίνει στο επιστημονικό-ερευνητικό πλοίο «Βίκτωρ Μπουϊνίτσκι».
Οι νέες ανακαλύψεις θα βοηθήσουν να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της αλλαγής του κλίματος, εκτιμούν οι ειδικοί. Οι «πυρσοί αερίου» διαπερνούν όλο το βάθος των υδάτων του ωκεανού και κατ’ αυτόν τον τρόπο το μεθάνιο μπαίνει στην ατμόσφαιρα, αυξάνοντας σημαντικά το περιεχόμενό της σε αέρια του θερμοκηπίου. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για το κλίμα της Γης. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Το Τόκιο απαιτεί από το Πεκίνο να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ιαπώνων πολιτών


Коитиро Гэмба Koichiro Gemba Япония МИД
Η Ιαπωνία απαιτεί από την Κίνα εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών της, που διαμένουν στη ΛΔ της Κίνας, λόγω των μεγάλων αντι-ιαπωνικών διαδηλώσεων στη χώρα αυτή.
Εξαιτίας της έντασης της κατάστασης στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις ο επικεφαλής του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών Κοϊτίρο Γκέμπα αναγκάστηκε να ολοκληρώσει επειγόντως την επίσημη επίσκεψή του στην Αυστραλία και να επιστρέψει στο Τόκιο. Αφότου στις αρχές αυτής της εβδομάδας η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανήγγειλε την εθνικοποίηση των νησιών Σενκάκου, τα οποία στην Κίνα ονομάζουν Ντιαογιουϊντάο και τα θεωρούν έδαφός τους, στη ΛΔ Κίνας άρχισαν μεγάλες αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις, που συνοδεύονται από ενέργειες βανδαλισμού και επιθέσεις σε Ιάπωνες πολίτες. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ...ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ !...



Εδώ και μήνες παρατηρώ το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου να αντιμετωπίζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής με εντελώς εσφαλμένο τρόπο, ρίχνοντας «νερό στον μύλο» της.
Εν μέρει, αυτό το σφάλμα τακτικών και στρατηγικής οφείλεται σε στρουθοκαμηλισμό κι εν μέρει σε μια συνειδητή προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών που αναλογούν στο πολιτικό σύστημα και στη λειτουργία του κράτους.
Κυρίαρχο στοιχείο της τακτικής που ακολουθεί η Χρυσή Αυγή είναι η συστηματική εκμετάλλευση των αβυσσαλέων κενών στη λειτουργία του κράτους, αλλά και της ενισχυόμενης απαξίωσης που -δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό- εμφανίζει η ελληνική κοινωνία απέναντι στην πολιτική.
Συμπληρωματικό όμως ρόλο παίζει και η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη (κι ως έναν βαθμό δεν είναι λανθασμένη) ότι η εθνική μας κυριαρχία μειώνεται δραματικά.
Η εκτεταμένη διαφθορά, σε όλες τις μορφές της και το αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη -που συνδέεται και με το πρόβλημα των λαθρομεταναστών-, σε συνδυασμό με την επιταχυνόμενη οικονομική εξαθλίωση στρωμάτων της κοινωνίας, αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» για μορφώματα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής. Ιδίως όταν την ίδια ώρα δίδεται η εντύπωση ότι η χώρα κυβερνάται σχεδόν από το εξωτερικό.
Βασικός πόλος έλξης, όμως, για τη συντριπτική πλειονότητα των ολοένα και περισσότερων οπαδών της Χρυσής Αυγής δεν είναι η ιδεολογική ταύτιση με το ούτως ή άλλως συγκεχυμένο και αόριστο εθνικοσοσιαλιστικό προφίλ που προβάλλει και ενίοτε παραλλάσσει η ηγεσία της.
Είναι η αίσθηση ότι η Χ.Α. «κάνει κάτι», ότι είναι «κοντά» τους, ότι παρεμβαίνει και υποκαθιστά το ανύπαρκτο κράτος. Και το χειρότερο, η αίσθηση ότι μπορεί να «προστατευτούν» στους κόλπους της αν έρθουν τα χειρότερα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποδείξεις για 100% έκπτωση από το εισόδημα



To οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την έκπτωση συγκεκριμένων αποδείξεων έως και 100% από το φορολογητέο εισόδημα.
Οι αποδείξεις που θα εκπίπτουν στο σύνολο τους (ως αντιστάθμισμα για την φημολογούμενη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου) θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στην λίστα της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφορία θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών. Επίσης ενδέχεται να ενταχθούν οι αποδείξεις από μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας ενώ κανένα όφελος δεν θα έχουν οι φορολογούμενοι όταν συγκεντρώνουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης ή υπόδησης. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ο Ισλανδικός λαός φτιάχνει μόνος του το Σύνταγμά του.



Στις 20 Οκτωβρίου 2012 θα διεξαχθεί στην (απαγορευμένη για τα ελληνικά ΜΜΕ) Ισλανδία δημοψήφισμα για το Σύνταγμα που έφτιαξε ο ίδιος ο λαός.
Όπως είναι γνωστό, στην Ισλανδία χρεοκόπησαν οι εκεί τράπεζες, χρωστώντας πολλά χρήματα ιδίως σε Αγγλία και Ολλανδία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ και να μεταφέρει τα χρέη των τραπεζών στον Ισλανδικό λαό. Ο λαός ξεσηκώθηκε και....
άρχισε τις συγκρούσεις με την Αστυνομία, αλλά ευτυχώς η χώρα διέθετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματικό δημοκράτη και πατριώτη ο οποίος άσκησε βέτο στην απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και ταυτόχρονα προσέφυγε στο λαό, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός εάν ήθελε να αυτοκτονήσει. Ο Ισλανδικός λαός αποφάσισε με ποσοστό 93% «ΟΧΙ». Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να φτιάξουν Νέο Σύνταγμα με μη προβλεπόμενη από το υπάρχον Σύνταγμα διαδικασία, δηλαδή με έκτακτη Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση (Συνταγματικό Συμβούλιο).
Το αποτέλεσμα ήταν να διασωθεί ο λαός της Ισλανδίας, τώρα να βρίσκεται σε ανάπτυξη και ο πρωθυπουργός να περάσει από δίκη και να καταδικαστεί.
Τα ερωτήματα που θα βάζει το Ισλανδικό δημοψήφισμα θα είναι, σε ελεύθερη μετάφραση, τα πιο κάτω: 

1. Θέλετε oi προτάσεις του Συνταγματικού Συμβουλίου να αποτελέσουν τη βάση ενός νέου σχεδίου Συντάγματος;
2. Με το νέο Σύνταγμα, θέλετε οι φυσικοί πόροι που δεν ανήκουν σε ιδιώτες να κηρυχθούν εθνική περιουσία;
3. Θα θέλατε να αλλάζει το Σύνταγμα από  μια καθιερωμένη Λαϊκή Συνέλευση στην Ισλανδία;
4. Θα θέλατε να γίνει μια διάταξη στο νέο Σύνταγμα που να επιτρέπει την εκλογή συγκεκριμένων ατόμων στο Κοινοβούλιο περισσότερο από ότι συμβαίνει σήμερα;
5. Θα θέλατε το νέο Σύνταγμα να δίνει την ίδια βαρύτητα ψήφων σε όλα τα μέρη της χώρας;
6. Θα θέλατε να γίνει μια διάταξη στο νέο Σύνταγμα που θα δηλώνει ότι ένα συγκεκριμένο ποσοστό του εκλογικού σώματος θα είναι σε θέση να απαιτεί για διάφορα θέματα  δημοψήφισμα; (Δηλαδή δημοψήφισμα με λαϊκή πρωτοβουλία).

ΥΓ. Εμείς αναρωτιόμαστε: Αφού δεν έχουμε πολιτικούς ηγέτες που θα μπορούσαν να μας σώσουν, πότε θα αποφασίσουμε μόνοι μας να σωθούμε;; 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας



Η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης (IPU) από το 1997, ενώ από το 2007 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της, από την Αρχαία Αθήνα έως τη σύγχρονη εποχή, όπου συνεχώς διευρύνεται γεωγραφικά, είναι το πιο συμμετοχικό πολίτευμα που γνώρισε η ανθρωπότητα. Ο εορτασμός στοχεύει στην ανάδειξη των αξιών που αντιπροσωπεύει η Δημοκρατία, μέσα από σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών από κράτη και πολίτες.
Στη χώρα μας, η Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας γιορτάζεται από το 2008 σε όλα σχολεία, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο εορτασμός περιλαμβάνει διαγωνισμούς έκθεσης και ζωγραφικής, με βραβεία, που αθλοθέτησε η Βουλή των Ελλήνων. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ !...



Σενάρια σταδιακής απεμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από τα προγράμματα στήριξης των υπερχρεωμένων κρατών της ΕΕ δημοσιεύει την Παρασκευή η γαλλική «Le Figaro».
Ειδικότερα η εφημερίδα κάνει λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ των πιστωτών των υπερχρεωμένων κρατών (ΔΝΤ, ΕΕ και Ευρωτράπεζα), με το ΔΝΤ να θεωρεί αναποτελεσματική και ατελέσφορη την πολιτική που ακολουθεί η τρόικα κυρίως έναντι της Ελλάδας.
Μάλιστα η Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Le Figaro» και είπε στο Εurogroup της Λευκωσίας ότι το ΔΝΤ διαφωνεί με τις ακολουθούμενες εδώ και μια τριετία πρακτικές για την Ελλάδα .
Το πρόγραμμα, που προβλέπει τον περιορισμό του δημοσίου χρέους της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ το 2020 και την επιστροφή της επόμενης χρονιάς (2021) της Ελλάδας στις αγορές είναι καταδικασμένο να αποτύχει, είχε προβλέψει το δημοσίευμα ότι θα υποστηρίξει η Λαγκάρντ στο Eurogroup.
Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι η Λαγκάρντ δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους εταίρους του Ταμείου και δη από τις αναδυόμενες οικονομίες, που τα τελευταία χρόνια σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι αφορά την χρηματοδότησή του, που διαμαρτύρονται ότι το ΔΝΤ πετάει τα κεφάλαιά του σε μια «ευρωπαϊκή Πίθο των Δαναΐδων».
Αναφέρει επίσης η Figaro ότι η γαλλίδα επικεφαλής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ελάφρυνσης του βάρους που έχει επωμιστεί η Αθήνα για να εξορθολογήσει τα δημοσιονομικά της μεγέθη, καθώς πιστεύει ότι οι συνταγές που έχουν προσώρας δοθεί για τον σκοπό αυτό έχουν αποτύχει. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιοι χάνουν από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_0381.jpeg
Η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη- μέτρο που θα συμπαρασύρει και τα «ενδιάμεσα« όρια ηλικίας- βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα «εγκλωβίζονται» περίπου 60.000 άτομα στην αγορά εργασίας, που θα πρέπει να δουλέψουν ένα ή δύο χρόνια παραπάνω για να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου.
Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, σε περίπτωση που «κλειδώσει», θα γίνει σε δύο δόσεις: το όριο ηλικίας θα πάει στο 66ο έτος από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και στο 67ο έτος από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
ΟΙ ασφαλισμένοι μετά τον Ιανουάριο του ’93 πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη συνταξιοδότησή τους στα 67. Πολλοί «παλιοί» που δεν θα προλάβουν να συμπληρώσουν τα έτη ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2013 θα δουν επίσης το όριο να αυξάνεται και για ‘εκείνους στα 67 έτη, σύμφωνα με το newsbomb.gr
Παράλληλα, όπως αναφέρει το Έθνος, τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για τους δημοσίους υπαλλήλους πάνε στα 25 και έτσι παράλληλα αυξάνεται και για εκείνους το ηλικιακό όριο.
Από την αύξηση των ορίων θα επηρεαστούν και όσοι έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης καθώς πλέον τα έτη ασφάλισης είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα ηλικιακά όρια. Μόνο αν υπάρξει ειδική ρύθμιση θα εξαιρεθούν όσοι έχουν συμπληρώσει 35ετια. Υπάρχουν όμως και κάποιοι λίγοι τυχεροί.
Είναι όσοι δουλεύουν στο Δημόσιο και έχουν ανήλικα παιδιά. Όσοι από αυτούς συμπληρώσουν φέτος ως τέλος του χρόνου (γυναίκες και άνδρες) μπορούν να βγουν νωρίτερα σε σύνταξη.
Το ίδιο ισχύει και για όλες τις γυναίκες, όλων των ταμείων με ανήλικα παιδιά (πλην ΟΑΕΕ). Εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και όσοι έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης μπορούν επίσης φέτος να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να βγουν σε σύνταξη στο 59ο ή το 60ο έτος της ηλικίας τους.
Επίσης δεν χρειάζεται να περιμένουν περισσότερα χρόνια οι ασφαλισμένες του ΙΚΑ που έχουν συμπληρώσει 4.500 ένσημα. 
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr



ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ολα σε ένα. Νόμος-σκούπα για τα 11,5 δισ.


Α. Σαμαράς και Ευ. Μεϊμαράκης συμφώνησαν να κατατεθούν και να ψηφιστούν τα μέτρα υπό τη μορφή ενός άρθρου για να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρί
Με τη μορφή ενός και μόνο άρθρου θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα. Με την επιλογή του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αποσκοπεί να αφαιρέσει από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τη δυνατότητα να επιλέξουν τις διατάξεις που θα καταψηφίσουν ή θα υπερψηφίσουν, σε συνεδρίαση εντός του Σεπτεμβρίου.
Α. Σαμαράς και Ευ. Μεϊμαράκης συμφώνησαν να κατατεθούν και να ψηφιστούν τα μέτρα υπό τη μορφή ενός άρθρου για να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις από τους κυβερνητικούς βουλευτές. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ψήφιση στη Βουλή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη δόση και την επιμήκυνση 
«Ολα σε ένα». Σε αυτήν τη φράση συμπυκνώνεται η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί και επικυρωθεί από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το «πακέτο» των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
Οι κ. Σαμαράς και Μεϊμαράκης συμφώνησαν τα μέτρα να εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση υπό τη μορφή ενός άρθρου, έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε κυβερνητικούς βουλευτές να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.
Αλλωστε για τον πρωθυπουργό είναι σαφές ότι το «πακέτο» πρέπει να «περάσει» ως έχει, προκειμένου να δοθεί στη χώρα η δόση μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ και ο ίδιος να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Η εκκρεμότητα η οποία αυτή την ώρα υπάρχει είναι ο χρόνος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣτΕ προς τρόικα: Διαλύσατε το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας


ΣτΕ προς τρόικα: Διαλύσατε το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας
Αξιολογώντας το βαθμό συμμόρφωσης της Ελλάδος προς τα όσα πρεσβεύει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης- που έχει υπογράψει και έχει θέσει σε ισχύ η Ελλάδα από τις 9 Ιουνίου 1981, η Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ τονίζει τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς τους εκπροσώπους της τρόικας αυτό που γνωρίζουμε πλέον όλοι, ότι δηλαδή τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί επηρεάζουν σοβαρά τη βιωσιμότητα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθούν οι παροχές της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τουλάχιστον στα ελάχιστα επίπεδα που προβλέπει ο Κώδικας, προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση του πληθυσμού και να μην διαταραχθεί σοβαρά η κοινωνική ειρήνη, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην απόφαση της η Επιτροπή.
Σημειώνεται, μάλιστα, στη σχετική απόφαση ότι, οι παρατηρήσεις και οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται σ' αυτήν στηρίζονται στα δεδομένα που υπήρχαν στον τομέα του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, κατά την περίοδο από 1ης Ιουλίου 2010 μέχρι και την 30η Ιουνίου 2011. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσα θα χάσουμε από την κατάργηση του αφορολογήτου


Πόσα θα χάσουμε από την κατάργηση του αφορολογήτου
Ο νοσηρός εγκέφαλος που σκέφτηκε ότι υπάρχουν περιθώρια κατάργησης του αφορολογήτου ορίου μάλλον δεν είχε στο μυαλό του τις επιπτώσεις για τους περίπου οκτώ εκατομμύρια φορολογούμενους. Δείτε τις επιπτώσεις στους πίνακες που ακολουθούν.
Κατάργηση του εισοδήματος και φορολόγηση του εισοδήματος ύψους 5000 ευρώ με συντελεστή 10%, σημαίνει δύο πράγματα:
Οριζόντια αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 500 ευρώ κατ’ άτομο. Δηλαδή, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, θα πληρώσει 1000 ευρώ περισσότερο φόρο
Αυτό το ποσό, στην πράξη θα αποτυπωθεί ως νέα μείωση μισθού καθώς θα αυξηθεί η παρακράτηση φόρου
Δείτε τους πίνακες:
Στον πρώτο πίνακα, αποτυπώνεται η διαφορά που θα υπάρξει στην παρακράτηση φόρου. Προκύπτει μηνιαία επιβάρυνση 35,2 ευρώ για όλους, ανεξάρτητα από το αν βγάζουν 500 ευρώ τον μήνα ή 5000 ευρώ τον μήνα.
Στον δεύτερο πίνακα, αποτυπώνεται ο ετήσιος φόρος που θα αναλογεί στο εισόδημα για έναν εργαζόμενο χωρίς παιδιά. Βλέπουμε ότι αν συνυπολογιστεί και η εισφορά αλληλεγγύης, ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής θα εκτοξευτεί έως και το 43%
Ιδού λοιπόν ο πίνακας στον οποίο αποτυπώνεται η οριζόντια επιβάρυνση ανεξάρτητα από τον μισθό 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον Ιούνιο του 2013 το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη



Τον Ιούνιο του 2013 ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης θα τροφοδοτεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εξέλιξη που ανεβάζει «το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο διεθνή ενεργειακό χάρτη» όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντηση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) κ. Γεώργιο Παπαρσένο, στελέχη της εταιρείας, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολο Παπαφωτίου και εκ του Γραφείου Περιφερειάρχη τον κ. Αριστοτέλη Γκανά.
«Η υλοποίηση του αγωγού, που εξελίσσεται απροβλημάτιστα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αποτελεί ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο θα αυξήσει την επενδυτική ζήτηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή καθιστά ελκυστική την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διασύνδεσή της με τον αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο και στη συνέχεια τη μεταφορά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως άλλωστε θα συμβεί με το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλμούνια: Η Έρευνα Κατά της Gazprom Δεν Αφορά την Διασύνδεση των Τιμών Πετρελαίου-Αερίου Εν Γένει



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε χθες ότι η έρευνα που διεξάγει για τις εμπορικές πρακτικές της Gazprom στο φυσικό αέριο δεν αποτελεί επίθεση κατά της διασύνδεσης των τιμών του αερίου με αυτές του πετρελαίου εν γένει, αλλά αφορά την τάση της συγκεκριμένης εταιρείας να ακολουθεί την τακτική αυτή σε αγορές όπου είναι κυρίαρχη.
«Δεν λέμε ότι η διασύνδεση είναι παράνομη γενικότερα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Επίτροπου Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια. «Αλλά αν μια κυρίαρχη εταιρεία αποφασίσει να διατηρεί την διασύνδεση χωρίς να αντικατοπτρίζει τις θεμελιώδεις δυνάμεις της αγοράς, τότε η συμπεριφορά αυτή μπορεί να θεωρηθεί καταχρηστική, όπως για παράδειγμα αν οδηγεί σε υψηλότερες τιμές τη στιγμή που η ζήτηση περιορίζεται».
Προχθες, ο Αλμούνια απάντησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι άλλοτε η διασύνδεση είχε νόημα, αλλά η ανάπτυξη της φυσικής αγοράς και άλλες αλλαγές που συντελέστηκαν καθιστούν πλέον την τακτική αυτή περιττή. «Η διασύνδεση δεν καλύπτει πλέον τις θεμελιώδεις δυνάμεις της αγοράς, όσον αφορά την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε προσφορά και ζήτηση που πρέπει να υπάρχει», σημείωσε.   
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ρωσία και ΗΠΑ κατέστρεψαν μία από τις κατηγορίες βαλλιστικών τους πυραύλων


Южная Корея баллистическая ракета Южная Корея ракета
Ρωσία και ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τη διαδικασία καταστροφής μιας από τις κατηγορίες των βαλλιστικών τους πυραύλων. «Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2012 ΗΠΑ και Ρωσία ολοκλήρωσαν την καταστροφή μιας ολόκληρης κατηγορίας βαλλιστικών πυραύλων για υποβρύχια», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα στην διαδικτυακή σελίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα.
Η διπλωματική αποστολή διευκρίνισε ότι λόγος γίνεται για τους πυραύλους PSM-52 (κατά την κατάταξη του ΝΑΤΟ - SS-N-20 Sturgeon), που είναι εξοπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές ισχύος έως και 100 κιλοτόνων. «Στο πλαίσιο του 12ετούς σχεδίου καταστράφηκαν 78 πύραυλοι PSM-52», επισημαίνει η πρεσβεία. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru