Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η WALL STREET ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ.



Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εκεί και ο χρόνος εξαντλείται.
Εάν θέλεις να ανακαλύψεις τι πρόκειται να συμβεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το μονό που έχεις να κάνεις ,είναι να παρακολουθήσεις  προσεκτικά τις ενέργειες που κάνουν αυτοί που βρίσκονται μέσα στα πράγματα.
Αυτους, που ειναι συνδεδεμενοι και εχουν  καλυτερη προσβαση  απο τους υπολοιπους  εμας...και εαν ακουσουν οτι κατι μεγαλο προκειται να συμβει ,συχνα , κανουν πολυ σημαντικες κινησεις  με τα χρηματα τους, υποδεικνυοντας  τι προκειται να συμβει.
Ακριβως αυτη τη στιγμη , οσοι εχουν  εσωτερικη πληροφορηση απο τη Wall Street και τις παγκοσμιες τραπεζες κανουν μερικες πολυ  ασυνηθιστες  κινησεις. 
Στην πραγματικοτητα , εμφανιζονται να προετοιμαζονται για κατι εξαιρετικα μεγαλο
Ποιες ειναι ομως αυτες οι κινησεις τους? 
Απο οτι φαινεται , μπορει να προετοιμαζονται για μια οικονομικη καταρρευση καποιου ειδους!!!
Κατα τη διαρκεια των τελευταιων 12 μηνων  , περισσοτερα απο 600 διευθυντικα στελεχη παραιτηθηκαν απο τις θεσεις τους, ενω ενας σημαντικος αριθμος τραπεζιτων της Wall Street εδειξε να ψαχνεται για επενδυσεις διαφορετικες απο τις συνηθισμενες.
Αλλα τωρα, ακομη περισσοτερες αποδειξεις  κανουν σαφες πια οτι γινονται συνεχεις προετοιμασιες για την επικειμενη οικονομικη καταρρευση.Αυτό δεν εγγυάται ότι κάτι θα συμβεί ή δεν θα συμβεί.
Όπως κάθε καλός ντετέκτιβ, μαζεύουμε στοιχεία και προσπαθουμε  να καταλάβουμε που αυτα μας οδηγουν.
ΓΙΑΤΙ Ο GEORGE SOROS ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ? 
Δεν ειμαστε θαυμαστες του Soros, o οποιος ειναι ενα ατομο που εχει επενδυσει τεραστια ποσα σε οργανισμους, που ο μοναδικος στοχος τους ειναι να οδηγησουν την Αμερικη σε εντελως λαθος κατευθυνση. 
Ομως πρεπει να αναγνωρισουμε οτι ειναι παρα πολυ δικτυωμενος στον οικονομικο κοσμο.Ο George Soros ειναι παντα μπροστα σε οτι αφορα τα οικονομικα θεματα και αν κατι μεγαλο προκειται να συμβει τοτε κατα πασα πιθανοτητα θα εχει ηδη την απαραιτητη πληροφορηση. 
Γι 'αυτό είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι εχει αρχισει να ξεφορτωνεται τις τραπεζικες μετοχες του και να συσσωρευει χρυσο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βενεζουέλα: Στους 19 οι νεκροί ανάμεσά τους και ένα παιδί δέκα ετών



Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη φυσικού αερίου που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας στο Αμουάι, στο δυτικό τμήμα της χώρας. 
Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού κυβερνήτη, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 53 τραυματίστηκαν ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται τώρα υπό έλεγχο.
Η Στέλλα Λούγκο, κυβερνήτης της πολιτείας Φάλκον, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ένα παιδί δέκα ετών.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου και από αυτήν καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου και γειτονικές κατοικίες. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Έρχεται φορολογικό σύστημα αλα... ΗΠΑ – Τι θα ισχύσει



Ο βασικός κάνονας του νέου μοντέλου φορολογίας, στα αμερικανικά πρότυπα, που προωθεί το οικονομικό επιτελείο θα είναι «έσοδα μείον έξοδα». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα προβλέπει πως από τα συνολικά εισοδήματα κάθε φορολογούμενου θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες, με εξαίρεση όσες αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.
Το «καθαρό» ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%. Επειδή όμως, το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης, που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως με το νέο σύστημα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το «κυνήγι» των αποδείξεων, ώστε να γλιτώσουν φόρους.
Παράλληλα, και για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος, η εφαρμογή του θα συνδυαστεί με την ηλεκτρονική... παρακολούθηση της έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα δοθούν κίνητρα (π.χ. επιστροφή ποσών) για τη χρησιμοποίηση της κάρτας αποδείξεων, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Επίσης θα γίνει διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται μέσω συναλλαγών με μετρητά να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο.
Επί της ουσίας ως «αφορολόγητο» όριο εισοδήματος θα αναγνωρίζεται το συνολικό ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου, εκτός όσων αφορούν σε αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απαγορεύει η Ναταλία Ρασούλη να χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή το "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ"



H Ναταλία Ρασούλη μόλις έγραψε στο twitter: Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με την χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" ως μουσική υπόκρουση, σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική. 
ΠΗΓΗ:zougla.g

Ισχυρή έκρηξη φυσικού αερίου στη Βενεζουέλα Για επτά νεκρούς και 48 τραυματίες κάνει λόγο αξιωματούχος



Ισχυρή έκρηξη φυσικού αερίου σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας στο Αμουάι, το οποίο έχει δυνατότητα παραγωγής 645.000 βαρελιών ημερησίως. Όπως δήλωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, μέχρι στιγμής υπάρχουν επτά νεκροί και 48 τραυματίες.
Το διυλιστήριο του Αμουάι, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Βενεζουέλας, ανήκει στο Paraguana Refining Center, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διυλιστηρίων στον κόσμο με συνολική ικανότητα παραγωγής 955.000 βαρελιών την ημέρα. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Βενεζουέλα: Ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο



Ισχυρή έκρηξη φυσικού αερίου σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας στο Αμουάι, το οποίο έχει δυνατότητα παραγωγής 645.000 βαρελιών ημερησίως, προκαλώντας κάποιους τραυματισμούς και ζημιές στην υποδομή, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου και εργαζόμενοι στο διυλιστήριο.
Το διυλιστήριο του Αμουάι, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Βενεζουέλας, ανήκει στο Paraguana Refining Center, ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διυλιστηρίων στον κόσμο με συνολική ικανότητα παραγωγής 955.000 βαρελιών την ημέρα. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Υπουργείο Οικονομικών: Θεσπίζονται επαγγελματικά τεκμήρια...



Με οκτώ αντικειμενικά κριτήρια το υπουργείο Οικονομικών στήνει «παγίδα» σε 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, με στόχο να εντοπίσει τα πραγματικά τους εισοδήματα και να τους φορολογήσει, ώστε να περιορίσει τη φοροδιαφυγή από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.
Στο... 
υπό κατάρτιση νέο φορολογικό
Το νέο σύστημα φορολόγησης, το οποίο αναμένεται να περιληφθεί στο υπό κατάρτιση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα προβλέπει συγκεκριμένα κριτήρια, μέσω των οποίων θα προκύπτει το φορολογητέο εισόδημα.
Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπως έχει επισημάνει η «Ν», τα κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη από την Εφορία είναι τα εξής:
* το είδος της επαγγελματικής δραστηριότητας,
* ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος,
* τα τετραγωνικά του γραφείου ή του καταστήματος,
* η αντικειμενική αξία της έδρας ή του καταστήματος, ή το ενοίκιο που καταβάλλεται ανάλογα με την περιοχή
* τα πάγια έξοδα της επιχείρησης, όπως ενοίκια, οι υπάλληλοι που απασχολούνται κ.λπ.
* η ειδικότητα και οι επιστημονικοί τίτλοι,
* ο μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους για τις επιχειρήσεις ή καθαρής αμοιβής για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
* ο συντελεστής απόδοσης που έχει να κάνει με τη σχέση ανάμεσα στα ακαθάριστα και καθαρά εισοδήματα και ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με τον κλάδο.
Ουσιαστικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επιχειρείται η θέσπιση ενός ελάχιστου εισοδήματος, βάσει του οποίου θα θεωρείται ως βιώσιμη η άσκηση του επαγγέλματος.
Έτσι, με βάση τα ανωτέρω κριτήρια, θα προσδιορίζεται ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα με το οποίο θα φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, σε περίπτωση που δηλώνουν χαμηλότερο εισόδημα 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τούρκοι της Αλ Κάιντα πολεμούν στη Συρία



Ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Πάνω από 50 Τούρκοι πολεμούν στο Χαλέπι» φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» και αναφέρει πως Τούρκοι ισλαμιστές συνδεδεμένοι με την Αλ Κάιντα, με εκπαίδευση στο Αφγανιστάν, πολεμούν στο Χαλέπι της Συρίας.
Μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί τέσσερις από αυτούς και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα.
Από τους τέσσερις νεκρούς, οι τρεις είχαν ανάμειξη στις βομβιστικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα σε συναγωγές της Κωνσταντινούπολης το 2003, που κόστισαν τη ζωή με πολλούς ανθρώπους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στη Συρία βρίσκονται μαχητές από τη Τσετσενία, την Ιορδανία, το Λίβανο, το Σουδάν και άλλα μουσουλμανικά κράτη, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα από την Τουρκία ακλουθώντας το 75ο εδάφιο του Κορανίου έτοιμοι να διεξάγουν θρησκευτικό πόλεμο.
Οι περισσότεροι γνωρίζονταν από το Αφγανιστάν και όλοι σχεδόν έχουν εμπειρία από μάχες. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Φτιάχνουν κλίμα έντασης στο Αιγαίο και παραλαμβάνουν νέα αποβατικά οι Τούρκοι



 "Στις 9 Αυγούστου μαχητικά αεροσκάφη της Ελλάδας παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο επί 7 λεπτά δυτικά της περιοχής Καραμπουρούν της Σμύρνης, ενώ οκτώ ημέρες πριν την 1η Αυγούστου τουρκικό F-16 παρενοχλήθηκε βορειοδυτικά της Χίου από Mirage 2000-5 της ΠΑ". Αυτή είναι η τελευταία "συγκομιδή" των τουρκικών ισχυρισμών-φαντασιώσεων για "ελληνικές προκλήσεις" στο Αιγαίο για τις οποίες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει θέμα στο ελληνικό ΥΠΕΞ (όπου βέβαια διεθνής χώρος είναι ο ΕΕΧ μεταξύ των......
6 και 10 ν.μ. τον οποίο η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει ως Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας). 
Από εκεί και πέρα δίνεται στην γειτονική χώρα μέσως δημοσιευμάτων σε πολλές εφημερίδες (Zaman, Star, Cumhuriyet κλπ) η εικόνα έντασης στους ουρανούς του Αιγαίου (περιέργως διάγουμε μία από τις πιο ήσυχες περιόδους των τελευταίων ετών, αν όχι την πιο ήσυχη με λίγες παραβιάσεις του ΕΕΧ) με τα τουρκικά μαχητικά να γίνονται υποτίθεται στόχος των "Ελλήνων εισβολέων" που μάλιστα φτάνουν στο σημείο να παραβιάσουν ακόμα και τον "εναέριο χώρο της ΤΔΒΚ"(προφανώς όταν έχουν καύσιμα για τέτοιες αποστολές, λέμε εμείς...)!  
Μάλιστα κάνουν αναφορά σε αερομαχία της 16ης Αυγούστου με το ελληνική μαχητικό να "εγκλωβίζει αδικαιολόγητα" στην περιοχή της Σμύρνης τουρκικό μαχητικό κάτι για του οποίο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, υποτίθεται ότι διαμαρτυρήθηκε στο ΥΠΕΞ! 
Γενικά περιγράφεται ένα κλίμα έντασης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πέρα από τις συνηθισμένες αναχαιτίσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν καταλήξει καν σε κάποια εμπλοκή και αυτό το σημειώνουμε αφού προηγούμενως το έχουμε διασταυρώσει από τρεις ανεξάρτητες πηγές στος πολεμικές Μοίρες, πλην ΓΕΑ, φυσικά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάποτε έκανε η κυβέρνηση διακοπές,τώρα κάνει η …αντιπολίτευση



Το καλοκαίρι του 2010, το πρώτο καλοκαίρι που ο Γ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός και η χώρα είχε μπει στο ΔΝΤ, ξαφνικά η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει παρατεταμένες διακοπές. Ενώ δηλαδή ο κόσμος χανόταν, ο Γ. Παπανδρέου πήρε το κανό του και πήγε στην Πάρο, παρέα με τον πρώτο τη τάξει υπουργό, Γ. Ραγκούση. Από το νησί, μάλιστα περνούσαν κι άλλοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να λάβουν οδηγίες.
Τότε είχαμε πει ότι “η κυβέρνηση της Πάρου” περνά μια χαρά σε μια χώρα που χάνεται στη δίνη της κρίσης. Είχε επίσης ειπωθεί ότι με τις πολυήμερες διακοπές του ο ΓΑΠ είχε κάνει από μόνος του αντιπολίτευση, δε χρειαζόταν καν η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δύο χρόνια μετά, κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας της έχουμε αυτή τη φορά την αντιπολίτευση να κάνει διακοπές. Ο Αλέξης Τσίπρας, από τα τέλη Ιουνίου και έπειτα έχει χαθεί εντελώς. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Αν δεν υπήρχαν ορισμένες φωτογραφίες του από τις διακοπές με την οικογένειά του, θα λέγαμε ότι μετακόμισε στη… Βενεζουέλα.
Όμως, για να μην τον ξεχάσουμε εντελώς, μας θυμίζει ότι είναι εδώ, απλά παίζει ακόμη με τα κουβαδάκια του σε κάποια παραλία.
Την ίδια στιγμή δηλαδή που σε πολιτικό επίπεδο είναι όλα ανοικτά, ο Αλέξης είναι… cool, που λέει και ο σοφός λαός.
Η κυβέρνηση έχει απλώσει όλο τον τραχανά αλλά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, συνεχίζει την πενθήμερη εκδρομή του Λυκείου. Κι επειδή δε χάρηκε πολύ στα μαθητικά του χρόνια (αφού έκανε καταλήψεις αλλά δεν το επέτρεπε και η κομματική γραμμή του ΚΚΕ), είπε να κάνει πολυήμερες διακοπές για να ξεκουραστεί. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εφεδρεία θα λέγεται διαθεσιμότητα - Έξοδος σε έναν χρόνο αντί για τρία


Η εφεδρεία θα λέγεται διαθεσιμότητα - Έξοδος σε έναν χρόνο αντί για τρία
Εφεδρεία τέλος, έρχεται η... διαθεσιμότητα κυρίως για όσους δεν περάσουν τα τεστ αξιολόγησης αλλά και για όσους πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση. Σε αυτή τη συμβιβαστική λύση φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεραστούν οι ενστάσεις του Φώτη Κουβέλη και να μην εξελιχθούν σε κυβερνητική κρίση.
Στο νέο μοντέλο για εργασιακή εφεδρεία με άλλο όνομα κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη χτεσινή τους συνάντηση, μετά την οποία έλεγαν ότι «δεν πρέπει να μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν».
Ποιους αφορά 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες αποκαλύψεις ΣΔΟΕ - Βενζινοπώλης με θαλαμηγό 30 μέτρων αξίας 5 εκατ. ευρώ



Ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης με ...θαλαμηγό μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν πριν δύο 24ωρα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα.
Στις νέες αποκαλύψεις προχώρησε το σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τα μέλη του, εξέτασαν εξονυχιστικά την υπόθεση, παρά την επιμονή του ιδιοκτήτη ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Συγκεκριμένα, ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σ' εστιατόριο στις ΗΠΑ.
Αλλά το λαβράκι του ΣΔΟΕ δεν σταμάτησε εκεί. Πλέον διερευνάται η υπόθεση 80χρονης γυναίκας που δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ και η οποία, όπως έγινε γνωστό, διακινεί στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Η 80χρονη εμφανίζεται ακόμη ως ιδιοκτήτρια μεγάλου νυκτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου, όπου εμφανίζονται ιδιαίτερα γνωστοί καλλιτέχνες.
Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέσω των λογαριασμών της 80χρονης διακινείται μαύρο χρήμα.
Στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για δύο κραυγαλέες όσο και ενδεικτικές περιπτώσεις ύποπτου πλουτισμού και ασύδοτης φοροδιαφυγής.
Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.
Το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη - ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως "ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών καιι όχι βενζινάδικου", όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.
Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του νυκτερινού κέντρου της παραλιακής σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλως των τραπεζικών λογαριασμών της 80χρονης γυναίκας. 
ΠΗΓΗ:news247.g

Κώστας Γεωργάκης(1948-1970).Κι΄όμως εκείνος καίγονταν μονάχος!



Σαν σήμερα,πριν από σαράντα χρόνια, ένας 22άχρονος φοιτητής από την Κέρκυρα αυτοπυρπολύθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την ελευθερία στη χώρα του.Τρία χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών,η Ελλάδα μετατράπηκε σε "Ελλάς των Ελλήνων" και όπως έλεγε κι ο Ποιητής:"Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει".
Ο Γεωργάκης έγινε σύμβολο.Ο ασυμβίβαστος,ο αγωνιστής,ο επαναστάτης, ο ιδεολόγος.Δεν αρκέστηκε στα μεγάλα λόγια,υπερασπίστηκε τα ιδανικά του με την ίδιά του τη ζωή.Οδηγήθηκε συνειδητά στην αυτοπυρπόληση, στην έσχατη αυτή μορφή διαμαρτυρίας για να διασώσει την αξιοπρέπεια σε ατομικό,εθνικό και πανανθρώπινο επίπεδο.Αυτήν που είχε κατακουρελιαστεί από τα έργα και τις ημέρες της περιβόητης Χούντας.

Γράφει ο Τάκης Σινόπουλος στο ποίημά του "Ο καιόμενος" 
"...Στην εποχή μας όπως και σε περασμένες εποχές
άλλοι είναι μέσα στη φωτιά κι άλλοι χειροκροτούνε".Το ποίημα πάντα επίκαιρο.Σήμερα, ίσως, όσο ποτέ άλλοτε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υπεγράφη νέα τριετής σύμβαση στην ΕΤΕ

Νέα επιχειρησιακή σύμβαση τριετούς διάρκειας υπέγραψαν σήμερα η διοίκηση και ο Σύλλογος των Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας.
Υπεγράφη νέα τριετής σύμβαση στην ΕΤΕ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕ, με τη νέα σύμβαση «επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η μείωση του λειτουργικού κόστους η οποία θα συνεισφέρει σημαντικά στην επιτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, ενώ παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την προστασία των χαμηλότερων μισθολογικών κλιμακίων και τη δίκαιη κατανομή της προσαρμογής στα υπόλοιπα».
 ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Εκκενώνουν τις εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού οι πετρελαϊκές εταιρείες



Τη μερική εκκένωση των εγκαταστάσεων τους στον Κόλπο του Μεξικού έχουν ξεκινήσει οι πετρελαϊκές εταιρείες BP, Royal Dutch Shell και Apache καθώς σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις η τροπική καταιγίδα Isaac θα κινηθεί προς την περιοχή. 
Η καταιγίδα βρίσκεται στην Αϊτή κατευθυνόμενη προς την Κούβα και το σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει στον κόλπο έχοντας μετατραπεί σε τυφώνα.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Η Ρωσία Αναβαθμίζει Ποιοτικά τις Εξαγωγές Ντίζελ με Στόχο την Ευρωπαϊκή Αγορά



Η Ρωσία επιβεβαιώνει την θέση της ως προμηθευτής ντίζελ της Ευρώπης, καθώς επενδύει ποσά-ρεκόρ για την ανάπτυξη των διϋλιστηρίων της. Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Facts Global Energy, η χώρα θα αυξήσει τις εξαγωγές ντίζελ χαμηλού θείου κατά 50% το 2013, σε μια εποχή που τα περιθώρια των ευρωπαϊκών διϋλιστηρίων περιορίζονται σημαντικά.
Στόχος της Μόσχας είναι να ανταγωνιστεί τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια και στο ποιοτικό σκέλος, προσφέροντας εξελιγμένα καύσιμα, εκμεταλλευόμενη παράλληλα την υψηλή πετρελαϊκή της παραγωγή. Κατά συνέπεια, θα επενδυθούν 11 δις δολάρια το 2013, ποσό αυξημένο κατά 93% σε σύγκριση με το 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υπουργείου Ενέργειας.
«Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια στο σύστημα και όταν οι Ρώσοι το ‘ανάψουν’, τότε θα αποτελέσει μεγάλη απειλή για τα περιθώρια των ευρωπαϊκών διϋλιστηρίων», υπογράμμισε η Τζέμα Πάρκερ, αναλύτρια της FGE. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Τουρκικός όμιλος αγόρασε 4 μαρίνες στην Ελλάδα" γράφουν οι Τούρκοι


`Τουρκικός όμιλος αγόρασε 4 μαρίνες στην Ελλάδα` γράφουν οι Τούρκοι
H τουρκική εφημερίδα Milliyet σε δημοσίευμα της σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις μαρίνων στην Ελλάδα γράφει πως ηδη ο τουρκικός όμιλος Dogus έχει αγοράσει τις μαρίνες της Κέρκυρας, Λευκάδας και της Πελοποννήσου. Ξέρουν κάτι παραπάνω οι γείτονες μας που δεν το γνωρίζουμε εμείς; Η Milliyet γράφει « Ο όμιλος Dogus που θέλει να έχει ένα δίκτυο με μαρίνες από την Μεσόγειο, στο Αιγαίο μέχρι και τη Δαλματία πριν από λίγους μήνες είχε αγοράσει 4 μαρίνες. Στην Κέρκυρα, στη Λευκάδα, μέχρι και δυο στην Πελοπόννησο»! Προφανώς κάνει κάποιο λάθος η τουρκική εφημερίδα, όμως μήπως έχει περισσότερες πληροφορίες για μελλοντικές εξαγορές; 
Στο δημοσίευμα με τίτλο «ελάτε να πάρτε να λιμάνια μας» η τουρκική εφημερίδα γράφει πως τουρκικοί όμιλοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις μαρίνες και τα λιμάνια της Ελλάδας τα οποία είναι προς πώληση. Ανάμεσα στους ομίλους είναι η Limak, Koc, Global Yatirim και ο όμιλος Dogus.  
ΠΗΓΗ:onalert.gr

Ομπάμα: Η Ελλάδα στο ευρώ μέχρι τις αμερικανικές εκλογές…


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0558.jpeg
Η κυβέρνηση του Ομπάμα αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στις χώρες του ευρώ να μην αφήσουν την Ελλάδα εκτός, τουλάχιστον όχι μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Αυτό υποστηρίζει δημοσιεύμα του Independent που επικαλείται κυβερνητικές πηγές της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αμερικανοί αξιωματιούχοι ανησυχούν για την πιθανότητα η τρόικα να μην αξιολογήσει θετικά την πρόοδο της Ελλάδας τον Οκτώβρη με αποτέλεσμα οι ευρωπαίοι ηγέτες να μην εκταμιεύσουν την δόση των 31 δισ. που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο της από το κοινό νόμισμα.
Έτσι λοιπόν, αναμένεται να συστήσουν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καθυστερήσουν την οποιαδήποτε δραστική ενέργεια για μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου, φοβούμενοι ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον Ομπάμα και ίσως του στερήσει την επανεκλογή του.
Ο Independent  υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι φοβούνται από τη μεριά τους μια άνοδο του Τιμ Ρόμνεϊ, γι’ αυτό και ίσως δουν θετικά την απαίτηση Ομπάμα. 
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr

Το ΥΠΕΞ της ΡΟ κάλεσε να σταματήσει η βία στο Λίβανο


Триполи Ливан столкновения
Στη Μόσχα εκφράζουν την ανησυχία σχετικά με τις ένοπλες συγκρούσεις στο Λίβανο και καλεί να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.
Σε συγκρούσεις των μελών της ομάδας μουσουλμάνων-Αλεβιτών με τους σουνίτες στη δεύτερη σε μέγεθος πόλης του Λιβάνου, την Τρίπολη, οι οποίες συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες, έχουν σκοτωθεί 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός ιερέα-σουνίτη.
Σε δήλωσή του το ΥΠΕΞ της ΡΟ τόνισε πως είναι απαράδεκτη η οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Πάμε στο γκρεμό τραγουδώντας…



Αν η Παιδεία είναι ο «καθρέφτης» της κοινωνίας, τότε  η κοινωνία μας ετοιμάζεται να πεθάνει  και δεν το ξέρει. Γιατί μόνο ως προαναγγελθέντα θάνατο μπορούμε να  εκλάβουμε τα «τελευταία» νέα,  για την Παιδεία, που ψυχορραγεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να ακούει κανένας το ρόγχο της -αφού δεν  αλλάζει το παραμικρό. Και το χειρότερο, δεν φαίνεται να προκαλείται ούτε καν ανησυχία στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.

Ολοι μαζί: φορείς, θεσμικοί παράγοντες και κοινωνία, σχεδόν καμαρωτοί, προχωρούμε «άδοντες» σ΄έναν γκρεμό που  βλέπουμε το βάθος του, αλλά πλέον έχουμε πάθει ανοσία. Ούτε καν τρομάζουμε. Διαπιστώσεις, ευχολόγια, ανόητοι υπολογισμοί και σχέδια, λόγια και πάλι λόγια.

Η «λίστα της Σαγκάης» που  κατέταξε μόνον δύο από τα Πανεπιστήμιά μας σε ακόμη χαμηλότερη θέση, απ΄ό,τι συνήθως, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.
Ισως αυτό που πάει ν΄αρχίσει τώρα με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Πανεπιστημιακών Σχολών και Τμημάτων, ακόμη και ολόκληρων ιδρυμάτων θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Αλλά και πάλι πιστεύω πως τίποτα ουσιαστικό δεν μπορεί να γίνει, αφού η κοινωνία μας έχασε πλέον τη στοιχειώδη πρόβλεψη που θα έπρεπε να έχει για το εγγύτατο μέλλον κι όλοι θα αρχίσουν τώρα να παίζουν την κολοκυθιά. Γιατί να κλείσει αυτό το Τμήμα και όχι το άλλο. Γιατί εμείς και όχι οι άλλοι, και πάει λέγοντας.
Στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα επιχειρούν να αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και πάλι θα πέσουν στο κενό οι διαμαρτυρίες τους. Γιατί, κι αυτοί τόσα χρόνια, συνήθισαν να αντιδρούν  ακόμη κι όταν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος, κάνοντας συνεχώς εξαντλητική επαναστατική γυμναστική. Τώρα που ο λύκος πλάκωσε στο κοπάδι, κανένας δεν πιστεύει το βοσκό. Αλλά και να τον πιστεύει τι μπορεί να κάνει με τους ελάχιστους έως μηδενικούς πόρους που έχει στη διάθεση του το υπουργείο;
Το πιο σημαντικό,  όμως, είναι  ότι σε λίγες μέρες αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά με τους χειρότερους οιωνούς.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βραχονησίδες και ακατοίκητα νησιά παραχωρούνται με ενοίκιο για 100 χρόνια


Βραχονησίδες και ακατοίκητα νησιά παραχωρούνται με ενοίκιο για 100 χρόνια
Με το μοντέλο της παραχώρησης για 100 χρόνια σχεδιάζει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει ακατοίκητες βραχονησίδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προέκυψε ότι στο χαρτοφυλάκιο της περιουσίας ακινήτων του Δημοσίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και 562 νησιά ή νησίδες.
Από αυτό το σύνολο θα εξεταστούν οι πιο ώριμες περιπτώσεις, ωστόσο «σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος σε ένα κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μια σωστή τιμή», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που έδωσε στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde». Πάντως την πρώτη φορά που ακούστηκε μια άλλη παραλλαγή του συγκεκριμένου θέματος το 1992 προκλήθηκε σάλος, που παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Οι ακατοίκητες βραχονησίδες θα μπορούσαν να έχουν εμπορική εκμετάλλευση για ιχθυοκαλλιέργεια, ηλιακά πάρκα, αιολικά πάρκα, μονάδες αφαλάτωσης και τουριστική αξιοποίηση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Με βάση το μοντέλο του θεσμού «επιφανείας», το Δημόσιο δεν πωλεί τη γη, αλλά παραχωρεί στον επενδυτή τη δυνατότητα αποκλειστικής εκμετάλλευσης για περίοδο ως και 100 χρόνια. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εφαρμοστεί επιτυχώς στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου από διασπαρμένα χαρτοφυλάκια 30 διαφορετικών φορέων, με συνολικό αριθμό 80.714 ακινήτων (90% του συνόλου, 100% των διαθέσιμων στοιχείων), στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και 562 νησιά ή νησίδες, συνολικής έκτασης 240.000 στρεμμάτων. Ειδικά ως προς τα νησιά για να γίνει οτιδήποτε χρειάζεται να ξεκαθαριστεί η βούληση της Πολιτείας -κάτι που φαίνεται ότι υπάρχει- και σε δεύτερη φάση να ξεπεραστούν θεσμικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία είναι προς το παρόν τεράστια. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μεγαλύτερο φ/β σύστημα σε στέγες της Σκανδιναβίας είναι στην Δανία



Στην ολοκλήρωση της μεγαλύτερης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε στέγες της Σκανδιναβίας προχώρησε η δανική εταιρεία DrivhusEffekten ApS για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Topdanmark.
Το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να παράγει ετησίως έως και 752,000 kWh χάρη στην λειτουργία 3,042 φωτοβολταϊκών συστημάτων, προϊόν της νορβηγικής κατασκευάστριας εταιρείας φωτοβολταϊκών Renewable Energy Corporation ASA. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αν είσαι μέχρι 35 και έχεις πτυχίο, μπορεί να βρεις "δουλειά" για δύο χρόνια


Αν είσαι μέχρι 35 και έχεις πτυχίο, μπορεί να βρεις "δουλειά" για δύο χρόνια
Ένα νέο πρόγραμμα προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ, για επιδότηση πρόσληψης νέων ανέργων πτυχιούχων, εφόσον κατέχουν τίτλο σπουδών από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ).
Το πρόγραμμα «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών» στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης, δημιουργώντας 5.000 νέες θέσεις εργασίας.
Μία επιχείρηση μπορεί μέσω του προγράμματος να προχωρήσει στην πρόσληψη νέου υπαλλήλου, όπου προβλέπεται καθημερινή επιδότηση, για 24 μήνες. Όταν πρόκειται για πρόσληψη ανέργου ηλικίας από 25 έως 35 ετών η επιδότηση είναι 25 ΕΥΡΩ ημερησίως, ενώ όταν πρόκειται σε πρόσληψη ανέργου ηλικίας έως 24 ετών, η επιδότηση ανέρχεται σε 20 ΕΥΡΩ ημερησίως. Το ύψος της επιχορήγησης αφορά για 25 ημέρες το μήνα καθόλη τη διάρκεια της διετίας.
Βασική προϋπόθεση είναι ο νέος/ η νέα που θα προσληφθεί να διαθέτει κάρτα ανεργίας καθώς επίσης και τίτλο σπουδών ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, ενώ η ηλικία του να μην υπερβαίνει τα 35 έτη. Όσον αφορά την επιχείρηση, θα πρέπει να μην έχει προβεί σε απόλυση προσωπικού κατά το πρόσφατο τρίμηνο, ενώ η νέα θέση να αφορά σε πλήρους απασχόλησης.
Η επιχορήγηση διαρκεί για 2 έτη, ενώ μετά την πάροδο της χρονικής αυτής περιόδου η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει τη θέση εργασίας για 3 ακόμα μήνες. Υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης τόσο του επιχορηγούμενου προσώπου όσο και του προϋπάρχοντος προσωπικού, αλλά θα πρέπει να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της διετίας.
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες (όπως νυχτερινά κέντρα, εποχικές επιχειρήσεις, τομέας αλιείας κά), ενώ οι αιτήσεις γίνονται από τους εργοδότες μέσω του site του ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια ο εργοδότης παρουσιάζεται στον ΟΑΕΔ, για την εύρεση ατόμου, εάν αυτό δεν έχει βρεθεί ήδη.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για τη συμπλήρωση αιτήσεων παρέχονται δωρεάν από το κέντρο επενδύσεων ηρακλείου (ενημέρωση για επιχορηγούμενα προγράμματα - www.keh.gr) στο τηλέφωνο 2810 82 3002 καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 
ΠΗΓΗ:dailynews24.gr




Συγχωνεύσεις στην Αγορά των LNG «Βλέπει» ο Πήτερ Λιβανός



Συγχωνεύσεις εταιρειών στην αγορά των LNG «βλέπει» ο πρόεδρος της GasLog Πήτερ Λιβανός. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας του, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες για την παράδοση νέων πλοίων, είναι πιθανό στην αγορά των LNG να σημειωθούν επιχειρηματικές συμφωνίες.
Οι εταιρείες που βρίσκονται ήδη στην αγορά συμπεριλαμβανομένων των εισηγμένων, βρίσκονται σε καλύτερη θέση, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Εντόπισε αυτές τις ευκαιρίες σε πλοία που δεν θα έχουν διασφαλίσει ναυλοσύμφωνα ή σε πλοία για τα οποία οι εταιρείες τους δεν θα έχουν διασφαλίσει τη χρηματοδότηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.
Ο ίδιος παρατήρησε ότι ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί οι ρυθμοί παραγγελιών κατασκευής νέων LNG και πρόσθεσε ότι ορισμένοι κερδοσκόποι εισήλθαν για πρώτη φορά στα LNG γιατί τους προσέλκυσε η ιδέα του πόσο εύκολα μπορεί να κερδίσουν χρήματα, αλλά τώρα εκ των υστέρων συνειδητοποιούν ότι δεν είναι τελικά τόσο εύκολο αυτό να συμβεί, αν δεν διαθέτουν την πλατφόρμα. Ένα στοιχείο της πλατφόρμας είναι η δανειοδότηση, το ιστορικό του δανειζόμενου και η ικανότητά του να βγάζει χρήματα.
Γι' αυτό κατά την άποψη του Πήτερ Λιβανού όλο και περισσότερο οι άνθρωποι αρχίζουν να συζητούν τις συγχωνεύσεις στα LNG και αυτό αφορά τόσο τους υπάρχοντες «παίκτες» της αγοράς όσο και τους νεοεισερχόμενους. Ο πρόεδρος της GasLog περιμένει ότι τέτοιες κινήσεις θα γίνουν μέσα στα αμέσως επόμενα τρίμηνα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Οι διαπραγματεύσεις του Ιράν με την ΔΥΑΕ ολοκληρώθηκαν ανεπιτυχώς


посол Иран МАГАТЭ Али Ашгар Солтание
Οι αντιπροσωπίες του Ιράν και της ΔΥΑΕ ολοκλήρωσαν σήμερα τις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη, χωρίς να επιτύχουν κάποια σημαντικά αποτελέσματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας της ΔΥΑΕ Herman Nakerts. Ο ίδιος τόνισε, πως οι δύο πλευρές δεν προγραμματίζουν νέες διαπραγματεύσεις.
Από την πλευρά του, ο μόνιμος εκπρόσωπος του Ιράν στη ΔΥΑΕ Asghar Soltanieh διαβεβαίωσε, πως στις διαπραγματεύσεις κατάφεραν να πετύχουν μερική πρόοδο. Την ίδια στιγμή έχει παραδεχθεί, πως μεταξύ των πλευρών παραμένουν σημαντικές διαφορές. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Μυστική δημοσκόπηση κόλαφος για συγκυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ



Πολιτικό σεισμό προκαλεί μυστική δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π» τόσο η τρικομματική κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυσφορία του κόσμου για το πολιτικό μας σύστημα.
Η δημοσκόπηση κόλαφος εμφανίζει τη ΝΔ να κινείται σε επίπεδα του 12%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ στο 6% και «εξαφανισμένη» τη ΔΗΜΑΡ. Τα αποτελέσματα του γκάλοπ προκάλεσαν σοκ τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στους στενούς του συνεργάτες και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν να την κρατήσουν στα συρτάρια. 
ΠΗΓΗ:paraskhnio.gr

Ο Νταβούτογλου απαγορεύει την πώληση νησιών χωρίς την έγκρισή του – μπορεί να είναι “γκρι”…



«Γκριζάρει» εκ νέου ελληνικές βραχονησίδες και νησιά στο Αιγαίο η Αγκυρα, καθώς ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ Νταβούτογλου θέτει με έμμεσο τρόπο θέμα κυριαρχίας για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι και καθαρά ότι υπάρχουν θέματα με την κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. Μάλιστα ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε μάλιστα απαιτείται διάλογος με την Αθήνα για αυτό και ότι γίνονται εργασίες σχετικά με το θέμα- προφανώς εννοεί τις υποβαθμισμένες και παγωμενες διπλωματικές επαφές.
Το θέμα αναδεικνύει η τουρκική εφημερίδα Star με τον τίτλο « Η γειτονική χώρα έβγαλε στρατό στο Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι» όπου γράφει ότι προέκυψε θέμα με την …απόβαση στρατού από τους Έλληνες στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.
Αφορμή για την τοποθέτηση του κ Νταβούτογλου με τις ανιστόρητες και προκλητικές αναφορές – που βεβαίως έχει ξαναπεί- έδωσε νέα ερώτηση του εθνικιστή βουλευτή του MHP κ. Ερκάν Ακτσάϊ που έχει ξαναπεί τις …τρέλες του επικαλούμενος και τον Σουλειμαν τον Μεγαλοπρεπή. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net