Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Μπλακάουτ στο διαδίκτυο για χιλιάδες υπολογιστές


Μπλακάουτ στο διαδίκτυο για χιλιάδες υπολογιστές
Για πολλούς μήνες, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις, μέχρι που η σπείρα εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2011.
Το πρόβλημα είναι ότι τα μολυσμένα PC επικοινωνούν με διακομιστές που είχαν στήσει οι χάκερ προκειμένου να συνδεθούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο. Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας αυτούς τους διακομιστές και τους αντικατέστησε με «καθαρούς» σέρβερ, οι οποίοι επιτρέπουν στα μολυσμένα συστήματα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.
Στις 9 Ιουλίου, το FBI θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτό το εφεδρικό σύστημα, οπότε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον Παγκόσμιο Ιστό.
«Συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε πρόβλημα, επειδή [...] αν βγάζαμε από την πρίζα τις υποδομές των εγκληματιών και τους κλείναμε όλους στη φυλακή, τα θύματα της απάτης θα έμεναν χωρίς Διαδίκτυο» αναφέρει ο Τομ Γκράσο, ειδικός πράκτορας του FBI. «Ο μέσος χρήστης θα άνοιγε τον Internet Explorer και θα έβλεπε το μήνυμα "η σελίδα δεν βρέθηκε"» εξηγεί.
Οι χρήστες υπολογιστών Windows καλούνται τώρα να επισκεφθούν τις σελίδες dcwg.org και dns-ok.us, όπου μπορούν να ελέγξουν αν είναι μολυσμένοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από το DNS Changer. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ε.Μπουζούλας:Στην περιουσία της ΔΕΗ υπάρχει ενσωματωμένη και η ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων και συνταξιούχων της



Σε δήλωση του Εκπροσώπου Εργαζομένων στο ΔΣ ΔΕΗ κου Ευάγγελου Μπουζούλα στον ALPHA ανέφερε:
«ότι η απελευθέρωση στη παραγωγή ΗΕ βρίσκεται στα επίπεδα του 30% της ιδιωτικής παραγωγής ήτοι 5.000 MW και της ΔΕΗ 12.500 MW.
Η απελευθέρωση των ορυχείων βρίσκεται στα επίπεδα του 40% αρκεί να υλοποιηθεί η διαγωνιστική διαδικασία του Ορυχείου της Βέβης που έχει ξεκινήσει εδώ και ...6 χρόνια καθώς και να ξεκινήσει η διαδικασία για τα Ορυχεία Δράμας και Ελασσώνας.
Τόνισε επίσης ότι στην περιουσία της ΔΕΗ υπάρχει ενσωματωμένη και η ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων και συνταξιούχων της, επίσης δε ότι η ΔΕΗ έχει κάνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με συμπαραστάτη το Ελληνικό Δημόσιο, ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα περαιτέρω πώλησης Μονάδων Παραγωγής και Ορυχείων γιατί ήδη η αγορά της ΗΕ βρίσκεται στα πλαίσια της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κάθε άλλη ενέργεια προσδοκά να κατακρημνίσει τη ΔΕΗ και να υφαρπάξει τον εθνικό πλούτο και τη κοινωνική προσφορά.
Έκλεισε τονίζοντας ότι να ισχύσει η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι δεν πουλάμε τη ΔΕΗ «ΜΠΙΤ ΠΑΡΑ», η ΔΕΗ είναι εθνικός – στρατηγικός πυλώνας της Ενέργειας. 
ΠΗΓΗ:news24gr.blogspot.gr

Η ομιλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ...!!!


Φωτογραφία για Η ομιλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου  στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ...!!!
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ μετά από μια στρατηγική εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ.
Βρισκόμαστε εδώ έχοντας χάσει και με τη βούλα την κοινωνική νομιμοποίηση, έχοντας αποδοκιμαστεί, όχι για τα πιστεύω μας, αλλά για τις πολιτικές μας και τις πρακτικές των 2,5 χρόνων στη διακυβέρνηση, έχοντας καταντήσει ένα μικρό, απαξιωμένο ΠΑΣΟΚ, ένα συμπλήρωμα του πολιτικού συστήματος που αλλάζει, χωρίς να είμαστε ικανοί να παρέμβουμε σε αυτό. 
Είμαστε ηττημένοι, είμαστε στη γωνία και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς.
Δε με ενδιαφέρει τι κρύβεται πίσω από τις σκέψεις των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση.
Δε με ενδιαφέρουν ισορροπίες, συσχετισμοί και προσωπικές στρατηγικές.
Το μόνο που με ενδιαφέρει. Το μόνο που με νοιάζει, για αυτό είμαι εδώ, είναι το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης και η δυνατότητά της να επιβιώσει και να προσφέρει στη χώρα.
Ο Πρόεδρος μίλησε για την αδιαπραγμάτευτη επιλογή να λέμε την αλήθεια.
Αλήθειες θα πούμε όσο και αν αυτές πικράνουν και τεναχωρήσουν και την ηγεσία και τους λεγόμενους «κορυφαίους».
Γιατί αν δεν αναλύσουμε σοβαρά και δεν προσδιορίσουμε τα αίτια της ήττας που μας οδήγησαν εδώ δεν θα μπορέσουμε να απαντήσουμε για το αύριο.
Αν δεν καταλογίσουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει, δεν θα υπάρξει αύριο.
Αν δεν πάρουμε σοβαρές αποφάσεις είμαστε αύριο τελειωμένοι. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πιάστε τους λαθρεμπόρους καυσίμων»



Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος επανέφερε το θέμα της λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων αναβαθμίζοντάς το σε ένα από τα πλέον μείζονα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν αυτή την ώρα την κοινωνία και την οικονομία. Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ο Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για να πάψει η λαθρεμπορία καυσίμων να αποτελεί χέουσα πληγή και πηγή απώλειας εσόδων για το κράτος. Ο παράνομος τζίρος από αυτή τη δραστηριότητα κατά τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις ανέρχεται σε τουλάχιστον τρία δις ευρώ τον χρόνο. 


Στο θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος την χαρακτήρισε πληγή που πρέπει να κλείσει. 

Η αναφορά στο ζήτημα της λαθρεμπορίας καυσίμων από βουλευτές και υπουργό Οικονομικών εν μέσω διαδικασίας για τις προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης καταδεικνύει με τον επισημότερο, αλλά και τον δραματικότερο τρόπο το πόσο δίκιο είχαν όλοι αυτοί οι οποίοι εδώ κι ένα χρόνο επιχειρούν να διατηρήσουν στην επικαιρότητα το πρόβλημα αυτό, έτσι ώστε κάποια στιγμή οι κρατικοί θεσμοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αποτελεί δε, και την πλέον αποστομωτική απάντηση σε όλους εκείνους τους κύκλους και κυκλώματα που προσπάθησαν λυσσαλέα να απαξιώσουν αυτές τις αποκαλύψεις και να κυνηγήσουν εκείνους που ενεπλάκησαν στην αποκάλυψη των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής, είπε πως ο κ. Παπαδήμος στις 13 Ιανουαρίου του 2012, είχε τονίσει από το βήμα της Βουλής: «Αυτό που πρέπει να αλλάξετε είναι το αξιακό σύστημα». Το 2009, επεσήμανε ο κ. Μαρκόπουλος, πως οι εξαγωγές καυσίμων προς την ΠΓΔΜ ανέρχονταν σε 134 εκατ. δολάρια, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές από την Ελλάδα είναι 10 εκατ. Ελλάδα. «Πιάστε αυτούς πουκάνουν πρώτα το λαθρεμπόριο και μετά όλους τους άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση και συνεπώς στο μνημόνιο, είπε πως «έχουμε και το θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων» που πρέπει να αντιμετωπιστεί. 
ΠΗΓΗ:www.zougla.gr

Γ. Μανιάτης για προγραμματικές, επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ & έρευνες πετρελαίου



Ισορροπημένες,  ρεαλιστικές και με προοπτική χαρακτήρισε ο νέος γραμματέας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Μιλώντας στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, περιέγραψε με ειλικρίνεια το «που βρισκόμαστε» και προσέγγισε με ρεαλισμό το «που μπορούμε να πάμε, σε βάθος τεσσάρων ετών». Το θέμα ωστόσο, όπως παρατήρησε, είναι η υλοποίηση ενώ μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις.
Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση: Προτρέπουμε, υποστηρίζουμε, ελέγχουμε
Προσδιορίζοντας τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση ο νέος γραμματέας της ΚΟ μίλησε για το τρίπτυχο προτροπής, υποστήριξης και ελέγχου.
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, ορθά ο κ. Βενιζέλος ανέθεσε την ευθύνη παρακολούθησης συγκεκριμένων υπουργείων καθώς όπως είπε «το γεγονός ότι συμμετέχουμε στην κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες»
Όσον αφορά στις προσπάθειες ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την βαθιά πεποίθηση ότι ένα μέρος του εκλογικού σώματος που δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ, αλλά ανήκει στον ευρύτερο χώρο του «άρχισε ξανά να μας ακούει και να μας ξανακοιτάει με προσμονή και προσδοκία»
Και το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα που έχει καταγραφεί, κατά τον ίδιο, είναι η χθεσινή μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
Αναφερόμενος στις χθεσινές αναφορές Βενιζέλου περί θράσους δεν θέλησε να αναφερθεί σε ονόματα.
Ωστόσο όπως είπε «αισθάνομαι ενοχλημένος από την προβολή που θέλουν να δώσουν στον εαυτό τους ορισμένοι άνθρωποι». Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε  ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για προσωπικές στρατηγικές καθώς η χώρα είναι σε πόλεμο».
Μπορούμε να χτίσουμε νέο παραγωγικό μοντέλο που να βασίζεται στον ορυκτό  πλούτο
Mε δεδομένη την εμπειρία του από τη θέση του αρμόδιου υπουργού σε θέματα ορυκτού πλούτου μίλησε για τεράστια άλματα που έχουν γίνει από τον Αύγουστο του 2011, στηριζόμενοι πάντα, όπως είπε,  στη βοήθεια στελεχών της δημόσιας διοικησης. 
Αναφερόμενος στο διεθνές ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε πρόσφατα για τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού και Κατακόλου  μίλησε για πολλές καλές εκπλήξεις και  εκτίμησε ότι «αν προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς, θα έχει μπει πριν από το τέλος της χρονιάς το πρώτο γεωτρύπανο».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στα 40 δισ. ορυκτού πλούτου, μη αξιοποιημένου που έχει στη διάθεση της η χώρα μας.
Και όπως παρατήρησε:
Στις αρχές του 2011, δόθηκε εντολή σε μία επιτροπή καλών στελεχών του ΙΓΜΕ και του Υπουργείου να προσδιορίσουν σχετικές περιοχές. Ηδη, όπως συμπλήρωσε, προσδιορίστηκαν οι  120 και από αυτές επιλέχθηκαν οι πρώτες πενήντα.
Ο Γιάννης Μανιάτης, εκτίμησε ότι  ότι υπάρχει δυνατότητα για 3-4 διαγωνισμούς μέσα στο 2012 που θα αφορούν σε μεγάλα ορυχεία της χώρας και εμφανίσθηκε  απόλυτα βέβαιος ότι η Ελλάδα, μπορεί να φτιάξει τώρα ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που να βασίζεται στον ορυκτό πλούτο, με σεβασμό στο περιβάλλον και με πολλά δημόσια έσοδα. 
ΠΗΓΗ:/www.inews.gr

Ιράν: Συμφωνίες για την πώληση πετρελαίου μέσω ιδιωτικού ομίλου



Συμφωνίες με ευρωπαϊκές εταιρείες διύλισης για την πώληση πετρελαίου μέσω ιδιωτικού ομίλου υπέγραψε το Ιράν με στόχο να παρακάμψει τα κυρώσεις που ισχύουν από την 1η Ιουλίου. 
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της ένωσης εξαγωγέων πετρελαϊκών προϊόντων Hassan Khosrojerdi δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr, χωρίς να κατονομάσει τις εταιρείες,  πως η συμφωνία της ένωσης εξαγωγέων, της ιρανικής κεντρικής τράπεζας και του υπουργείου πετρελαίου θα παρακάμψει την απαγόρευση από την Ευρώπη της ασφάλισης των τάνκερ που μεταφέρουν ιρανικό πετρέλαιο. 
«Η συμφωνία προβλέπει πως το 20% των εξαγωγών πετρελαίου θα διοχετεύεται μέσω του ιδιωτικού ομίλου. Είναι πιθανόν, εξαιτίας των διεθνών περιορισμών, να δώσουμε κάποια προνόμια ή εκπτώσεις σε ορισμένους αγοραστές του πετρελαίου μας,» σημείωσε ο  Khosrojerdi.
Πηγή:www.capital.gr

Εξαιτίας καταιγίδας Ρωσία: Διεκόπη η μεταφορά πετρελαίου μέσω του λιμανιού Νοβοροσίσκ



Η μεταφορά πετρελαίου μέσω του Νοβοροσίσκ, του μεγαλύτερου ρωσικού λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα διεκόπη σήμερα εξαιτίας καταιγίδας, πλημμυρών και κατολίσθησης, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας κατασκευής πετρελαϊκών αγωγών Transneft.
"Η μεταφορά πετρελαίου μέσω του λιμανιού σταμάτησε εξαιτίας της καταιγίδας", δήλωσε ο Ιγκορ Ντιομίν. Εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών δήλωσε ότι η διοίκηση του λιμανιού συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση.
"Το λιμάνι βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της πόλης. Έχει σημειωθεί μεγάλη κατολίσθηση. Τώρα που μιλάμε η βροχή άρχισε και πάλι", δήλωσε ο Βλαντίμιρ Σιντόροφ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή. 
ΠΗΓΗ:/www.inews.gr

ΕΣΣΗΘ: Η Νέα Κοινοτική Οδηγία και η Συμπαραγωγή



Τον Ιούνιο 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση νέας Οδηγίας για την Εξοικονόμηση Ενέργειας (σ.σ. με την COM (2011)370 final: « on energy efficiency and repealing Directives 2004/8/ EC and 2006/32/ EC »), η διαβούλευση της οποίας ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2012. Το βασικό επιχείρημα για την αναγκαιότητα μίας νέας Οδηγίας ήταν ότι ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι θα επιτευχθεί το 20% της μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα και της παραγωγής ΗΕ από ΑΠΕ, δεν επρόκειτο να επιτευχθεί το 20% στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Με την νέα Οδηγία τέθηκαν σαφή Μέτρα ανά τομέα κατανάλωσης, μεθοδολογίες, αλλά και ενδεικτικοί εθνικοί στόχοι, οι οποίοι σύμφωνα με την νέα Οδηγία θα είναι υποχρεωτικοί για τα Κράτη-Μέλη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων στην Κύπρο



Αγώνα ηλιακών οχημάτων διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Ο πρωτοποριακός αγώνας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, στην Πάφο, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 13.00.
Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ανοικτό δρόμο στις περιοχές Γεροσκήπου και Πάφου, με συμμετέχοντες μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών και ιδιώτες από όλη την Κύπρο. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν επίσης, και διεθνείς ομάδες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Ιορδανίας (JUST) και το Πανεπιστήμιο Μηχανικής και Τεχνολογίας MED του Πακιστάν.
Πρόκειται για έναν αλλιώτικο αγώνα, που δεν προκαλεί οχληρία και δεν ρυπαίνει την ατμόσφαιρα, καθώς τα ηλιακά αυτοκίνητα είναι αθόρυβα και δεν εκπέμπουν καυσαέρια από τις εξατμίσεις των μηχανών.
Τα ηλιακά αυτοκίνητα, αντιπροσωπεύουν το πράσινο μέλλον, καθώς η ιπποδύναμη των οχημάτων προέρχεται από τους ηλιακούς συλλέκτες και όχι από συμβατικά καύσιμα. 
ΠΗΓΗ:www.energia.gr

Παγκόσμια η σύγκρουση στην Συρία; - ΝΑΤΟ και Ρωσία "με το δάκτυλο στην σκανδάλη"


Παγκόσμια η σύγκρουση στην Συρία; - ΝΑΤΟ και Ρωσία
Κλιμάκωση παρά αποκλιμάκωση των συγκρούσεων παρατηρείται στην Συρία με τον συριακό Στρατό πλέον να έχει αναλάβει καθαρά την πρωτοβυλία, αλλά και να επεκτείνει την δραστηριότητά του και στον γειτονικό Λίβανο: Βολές πυροβολικού και όλμων του Συριακού Στρατού έπληξαν καταφύγια Σύρων ανταρτών και ισλαμιστών μισθοφόρων στον Βόρειο Λίβανο. Οι περιοχές που επλήγησαν βρίσκονται πέντε με είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Συρία. 
Στα τουρκοσυριακά σύνορα εκτελέστηκαν επιχειρήσεις κατά των ανταρτών και ανακαταλήφθηκε η περιοχή που βρίσκεται η βάση έγκαιρης προειδοποίησης της συαριακής αεράμυνας που είχε καταληφθεί πριν καταρριφθεί το τουρκικό μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4Ε. Η Ρωσία κρατά στάση αναμονής μέχρι στιγμής και τα αποβαικά της δεμένα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης γεμάτα όμως με πεζοναύτες. 
Στις επιχειρήσεις στην πόλη Χομς έχουν εμπλακεί και Ρώσοι σύμβουλοι, πιθανότατα από την GRU, οι οποίοι παρακολουθούν την εκκαθάριση θυλάκων ισλαμιστών ανταρτών από τον συριακό Στρατό. Λέγεται ότι οι Ρώσοι σύμβουλοι είναι υπεύθυνοι της αλλαγής της επιχειρησιακής γραμμής του συριακού Στρατού και ζήτησαν οι επιχειρήσει να υποστηρίζονται από αέρος από επιθετικά ή από οπλισμένα ελικόπτερα. 
Κατ'αυτό τον τρόπο ανέβηκε κάθετα η απόδοση και τα εδαφικά κέρδη του συριακού Στρατού και έχουν πολλαπλασιαστεί οι απώλειες των ανταρτών.
Πάντως και ενώ ξεκινούν την Δευτέρα το ταξίδι προς τις ακτές της Συρίας τα δύο πυρηνοκίνητα δυτικά αεροπλανοφόρα, το αμερικανικό "Αϊζενχάουερ" (CVN69) και το γαλλικό "Ντε Γκολ" (R61), μαζί με μία αρμάδα 12 σκαφών επιφανείας και δύο υποβρυχίων, στο διπλαμωατικό πεδίο είναι σαφές ότι "ζεσταίνεται η μηχανή" για πολεμικές επιχειρήσεις που είναι άγνωστο τι κατάληξη θα έχουν καθώς οι αντίπαλοιένθεων κακείθεν είναι πανίσχυροι.
Πληροφορίες από την Μόσχα φέρουν να επισπεύδονται στις ρωσικές ένοπλες δυναμεις αντνιαεροπορικά συστήματα και μαχητικά αεροσκάφη, με τους τελικούς ελέγχους να γίνονται στις βάσεις που αναπτύσσονται εσπευσμένα και όχι στα εργοστάσια!.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιβεβαίωσε η Ρωσία το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δισ. ευρώ! - Άφωνη η τρόϊκα!



Άφωνη έχει μείνει η ΕΕ και του ΔΝΤ από το κυπριακό αίτημα που κατατέθηκε στην Ρωσία για παροχή δανείου 5 δισ. ευρώ, ταυτόχρονα με την αίτηση για οικονομική βοήθεια από τον Μηχανισμό Στήριξης. 
Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής παρότι ζητήθηκε σχολιασμός στις Βρυξέλλες και είναι σαφές ότι έχουν αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις. Υπολόγιζαν ότι "είχαν στριμώξει στη γωνία" τη Λευκωσία και είχαν αποκτήσει τον έλεγχο των κοιτασμάτων, αλλά φευ......
Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε επίσημα για πρώτη φορά από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το αίτημα της Κύπρου για δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας αποδέχθηκε για πρώτη φορά την ύπαρξη ετοίματος, προσθέτοντας «πως το παρόν το εξετάζουμε». 
Είναι σαφές ότι η Κύπρος παίζει "υψηλό παιχνίδι". Μιλάει με την τρόϊκα, καταθέτει αίτημα για τον Μηχανισμό Στήριξης και ξαφνικά βγάζει το "χαρτί Ρωσία" αυτό που πολλοί νόμιζαν ότι το είχε "κάψει". Χωρίς να έχει υπογράψει ακόμα για το δάνειο με την τρόϊκα και φυσικά πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. 
Πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ, επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Κύπρος, ζήτησε από τη Μόσχα δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ. 
«Λάβαμε ένα αίτημα από την κυπριακή πλευρά. Προς το παρόν, το εξετάζουμε», είπε ο κ. Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τα οποία προσθέτουν ότι ο υπουργός διευκρίνισε πως το ύψος του δανείου ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενδιαφέρον από Total και Melrose για έρευνες αερίου στη Βουλγαρία



Προσφορές για εξερεύνηση και εκμετάλλευση φυσικού αερίου στο στο λεγόμενο μπλοκ «Khan Asparuh», στα βουλγαρικά ύδατα του Εύξεινου Πόντου, έχουν υποβάλει Total SA και Melrose Resources Plc, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της χώρας, Delyan Dobrev.
Ο νικητής του διαγωνισμού αναμένεται να επιλεγεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Η άδεια εξερεύνησης θα είναι πενταετής. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Πολύ σύντομα έτοιμη η μεγαλύτερη «φωτοβολταϊκή γέφυρα» στον κόσμο



Έτοιμη θα είναι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ίσως και στο τέλος του καλοκαιριού στον σιδηροδρομικό σταθμό Blackfriars στο κεντρικό Λονδίνο από την βρετανική εταιρεία εξοπλισμού Solarcentury η μεγαλύτερη στον κόσμο «φωτοβολταϊκή γέφυρα» ισχύος 1.1 MW.
Ο σιδηροδρομικός σταθμός ο οποίος είναι κατασκευασμένος πάνω στην Blackfriars Bridge θα «φιλοξενήσει» 4.400 φωτοβολταϊκά πάνελ της Panasonic τα οποία θα τοποθετηθούν στις στέγες του σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση της βρετανικής πρωτεύουσας η οποία αναμένεται να καλύψει το 50% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια του σταθμού. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr