Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ! ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ;;; ΑΝ ΝΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.ΟΛ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ! ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ;;; ΑΝ ΝΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.ΟΛ...: Μπορεί στην αρχή να πάθετε μια μικρή κατάθλιψη όπως εγώ αλλά μετά θα σας βγει σε οργή....   Δείτε τι "ποτίζουν" εμάς κα...

Στη «φάκα» πρατήρια χωρίς άδεια λειτουργίας!



«Λαβράκια»   έχουν βγάλει, σύμφωνα με πληροφορίες,  οι έλεγχοι που κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, σχετικά με ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αιτωλοακαρνανία
Παρά την συχνότητα των ελέγχων στην συγκεκριμένη αγορά, οι παραβάσεις συνεχίζονται και ορισμένες από αυτές είναι πολύ σοβαρές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, σε δυο περιπτώσεις ελέγχων καταγράφτηκαν πρατήρια που δεν είχαν καν άδεια λειτουργίας (!) , ενώ δεν υπήρχε και βιβλίο διακίνησης καυσίμων. Παραβάσεις που είναι πολύ σοβαρές αφού πρόκειται να κατατεθούν μηνύσεις και όλα τα σχετικά έγγραφα να διαβιβαστούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.
Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας, συνεχίζονται εντατικά αυτές τις μέρες. 
ΠΗΓΗ:/www.agriniopress.gr/

Βόμβα στην Ευρωζώνη – Η Φινλανδία απειλεί με έξοδο από το ευρώ



Σαν κεραυνός έπεσε στην έδρα της Ε.Ε. η δήλωση βόμβα της υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, η οποία υποστήριξε ότι θα εξέταζαν την έξοδό τους από το ευρώ, ως εναλλακτική λύση του να πληρώνουν τα χρέη άλλων χωρών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Kauppalehti, η κυρία Ουρπιλάινεν υποστήριξε ότι ναι μεν «η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία», αλλά «δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», σύμφωνα με το iefimerida.gr
Ακόμη, η υπουργός Οικονομικών προαναγγέλει ότι η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύνη.
Τέλος αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία «αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή» στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. «Εχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους». 
ΠΗΓΗ:/marketbeast.gr

Ποιοι ξένοι κολοσσοί ενδιαφέρονται για τη ΔΕΗ



Ενδιαφέρον για την απόκτηση μονάδων της ΔΕΗ ή την είσοδό τους στην εταιρεία ως στρατηγικοί μέτοχοι έχουν εκδηλώσει γαλλικοί, ιταλικοί και γερμανικοί ενεργειακοί όμιλοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, από πλευράς ονομάτων, κρούσεις έχουν  γίνει από τη γερμανική RWE, ενώ σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον ξένων ομίλων που είναι παρόντες στην ελληνική αγορά, όπως η ιταλική Edison (μέλος του ομίλου της EDF).
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται η εφημερίδα η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον ξένων ενεργειακών κολοσσών που έχουν κάνει σχετικές κρούσεις τόσο προεκλογικά όσο και πρόσφατα.
Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση ανεξάρτητα από το αν η ΔΕΗ θα ενταχθεί ή όχι στο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων – είναι τόσο η πώληση πακέτου λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της με οδηγό το ιταλικό μοντέλο που το 1999 οδήγησε στο «σπάσιμο» της ENEL (της ιταλικής ΔΕΗ), όσο και η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

REVOIL: Επεκτείνει το δίκτυό της και κερδίζει μερίδια αγοράς



Σε μια περίοδο έντονα πτωτικής ζήτησης, όπου αναμένεται να βάλουν λουκέτο περίπου χίλια πρατήρια καυσίμων μέσα στο 2012, η Revoil επεκτείνει το δίκτυό της κερδίζοντας μερίδια αγοράς.
Για τη στρατηγική αυτή της εταιρείας μιλά ο διευθύνων σύμβουλός της Γεώργιος Ρούσσος ο οποίος τονίζει πως «οι συνεργασίες αυτές έχουν επιλεγεί με καθαρά εμπορικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια, μετά από συγκεκριμένες αναλύσεις. Και αυτό μας διασφαλίζει την αποδοτικότητα της κάθε νέας επένδυσης».
Ο κ. Ρούσσος προβλέπει ότι η πτώση της κατανάλωσης δεν θα ανακοπεί το δεύτερο φετινό εξάμηνο, επιδεινώνοντας τη θέση των πρατηρίων και των εταιρειών εμπορίας.
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, η Revoil έχει υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση και εξασφαλισμένες γραμμές χρηματοδότησης, που αρκούν για τις ανάγκες της, ενώ παράλληλα διατηρεί τον κίνδυνο των επισφαλειών σε απολύτως διαχειρίσιμα επίπεδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διακοπή Λειτουργίας Δύο Τερματικών Πετρελαίου στη Λιβύη Λόγω Πολιτικών Αντιπαραθέσεων



Δύο τερματικά πετρελαίου στην ανατολική Λιβύη αναγκάστηκαν να διακόψουν την λειτουργία τους την Πέμπτη, μετά από την παρέμβαση ομάδας που επιθυμεί την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Ιουλίου.
Πιο αναλυτικά, 15μελής ομάδα έφτασε στον χώρο των δύο τερματικών στο Ρας Λανούφ, απειλώντας τους εργαζομένους ότι θα πρέπει να σταματήσουν τις εργασίες τους για 48 ώρες. Αιτία για την κίνηση αυτή αποτελεί το αίτημα των φεντεραλιστών για μια πιο δίκαιη κατανομή των θέσεων στο συμβούλιο που θα εκλεγεί με τις αυριανές εκλογές. Η πρόβλεψη που έχει γίνει κάνει λόγο για 100 θέσεις στη δυτική Λιβύη, 60 στην ανατολική και 40 στη νότια. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Θετικές Εκτιμήσεις από την Ε.Χ. για τα Ελληνικά Διϋλιστήρια



Η Εθνική Χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι μετοχές των δύο ελληνικών διϋλιστηρίων (ΕΛΠΕ- Motor Oil) μπορούν να υπεραποδώσουν έναντι των ξένων ανταγωνιστών τους.
Στα πλαίσια αυτά, η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 8 και στα 9,2 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, η Χρηματιστηριακή επισημαίνει την καλύτερη μερισματική απόδοση των δύο επιχειρήσεων και για φέτος (9,6%-9,8%), αλλά και για το 2013 (10,2%-10,9%). 
ΠΗΓΗ:www.energia.gr/

«Ζωγραφίζοντας την αποσύνθεση της Ευρωζώνης»


Αυτό είναι το «καλύτερο» σενάριο για την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα
Έχει περιγραφεί ως «ημέρα της κρίσεως» για ολόκληρη την Ευρώπη, ως «Δραχμαρμαγεδδώνας» και γενικότερα η μέρα που θα φύγει η Ελλάδα ή και άλλες χώρες από το ευρώ έχει σκιαγραφηθεί με τα μελανότερα χρώματα.
Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να καταρτίσουν ένα «βιώσιμο» σενάριο για την εξέλιξη αυτή. Και το ίδρυμα Wolfson, αφού διάλεξε τα πέντε επικρατέστερα, αποφάσισε να βραβεύσει το καλύτερο.
Έτσι, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον οικονομολόγο Roger Bootle και την ομάδα του από το Capital Economics του Λονδίνου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εισβολή της Shell στα πετρέλαια της Αρκτικής


Εισβολή της Shell στα πετρέλαια της Αρκτικής
Ειδικότερα η Shell εξασφάλισε άδεια για δύο γεωτρήσεις στις θάλασσες του Μποφόρ και του Τσούκσι, με την προοπτική να γίνει η πρώτη εταιρεία που αρχίζει την άντληση πετρελαίου στα αμερικανικά νερά της Αρκτικής.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας USGS ο βυθός της Αρκτικής κρύβει έως και 90 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 13% των παγκόσμιων αποθεμάτων. 
ΠΗΓΗ:www.inews.gr

Βόμβα! Δικαστήριο απέρριψε ασφαλιστικά μέτρα Τράπεζας κατά περιουσίας δανειολήπτη



Μεγάλη ανακούφιση για τους δανειολήπτες της χώρας μας και "Χαστούκι" για τις Τράπεζες είναι, η υπαρ.10656/2012 απόφαση του Πρωτ.Θεσ/νίκης, βάσει της οποίας απέρριψε την αίτηση Τράπεζας, στην διαδικασία των...
Ασφαλιστικών μέτρων, καθώς η Τράπεζα αιτούσε εγγραφή προσημείωσης υποθήκης σε ακίνητο δανειολήπτη, που η ίδια απλόχερα στο παρελθόν , τον είχε φορτώσει με "πλαστικό χρήμα" χωρίς διασφαλίσεις..Πραγματικά, οι καταγγελίες των καταναλωτών τον τελευταίο καιρό , στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για την εν λόγο Τράπεζα και τις πρακτικές της ,έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των δανειοληπτών, για την πίεση που τους ασκείται και το "τσουνάμι" αιτήσεων που έχει καταθέσει στα δικαστήρια της Χώρας για εγγραφή προσημείωσης υποθήκης, στα περιουσιακά τους .
Με την εν λόγο απόφαση, το δικαστήριο έκρινε την μη ύπαρξη κινδύνου ώστε να απαιτεί τη λήψη ασφαλιστικού μέτρου της προσημείωσης υποθήκης των τυχόν περιουσιακών στοιχείων του χρεωμένου καταναλωτή, αλλά ούτε και έκρινε ότι υπήρξαν στοιχεία (χρέη προς τρίτους, ούτε είχε εγγραφεί προσημείωση υποθήκης ή κάποια άλλα βάρη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗ

ΡΑΕ: Προσαύξηση 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για πρώην πελάτες Energa-Hellas Power


ΡΑΕ: Προσαύξηση 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για πρώην πελάτες Energa-Hellas Power
Προσαύξηση 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ καλούνται να πληρώσουν οι πρώην πελάτες των Energa-Hellas Power και άλλων εταιρειών που έκλεισαν, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).  
Η προσαύξηση αυτή επιβάλλεται στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του τιμολογίου (δεν θα αφορά δηλαδή τις χρεώσεις για τη χρήση δικτύων, το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών, κλπ.) και αποτελεί σύμφωνα με τη ΡΑΕ αποζημίωση προς τη ΔΕΗ για την υπηρεσία που παρέχει προς τους συγκεκριμένους καταναλωτές, χωρίς να έχει συμβατική σχέση μαζί τους. 
Να σημειωθεί ότι οι πελάτες των δύο εταιρειών έπρεπε ως τα τέλη Ιουνίου να έχουν υπογράψει συμβόλαιο με νέο προμηθευτή (ΔΕΗ ή τρίτον), ωστόσο με απόφαση των αρχών δόθηκε άτυπη παράταση στην ηλεκτροδότησή τους από τη ΔΕΗ καθώς στη λήξη της προθεσμίας υπήρχαν ακόμη 60.000 πελάτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) χωρίς σύμβαση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με λουκέτο απειλούνται τα ταμεία – Έχασαν το 70% της περιουσίας τους


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_0216.jpeg
Την τραγική οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων από την συνεχιζόμενη μείωση των εισροών από εισφορές εξαιτίας της υψηλής ανεργίας, της μείωσης μισθών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της υψηλής εισφοροδιαφυγής καθώς και της αύξησης των εκροών από την αύξηση των συνταξιοδοτήσεων και λειτουργικών δαπανών, ήρθε να επιδεινώσει το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.
Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, που επισημαίνουν ότι οι επιλογές μέχρι τώρα είναι, η μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), η μείωση του προσωπικού, η μείωση του εφάπαξ βοηθήματος, η μείωση παροχών υγείας και κάθε κοινωνικής παροχής, ως αντιστάθμισμα για την μείωση των ελλειμμάτων.
Οι μεγάλες απώλειες από την ανταλλαγή των ομολόγων θα αποτελούσαν ίσως μόνο λογιστικό πρόβλημα εάν δεν συνέπιπταν με τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η ύφεση στις ροές των εσόδων τους.
Συνοπτικά τα Ταμεία είχαν τοποθετήσει με αποφάσεις των Διοικήσεων τους 7,4 δισ. ευρώ σε ομόλογα και 14 δισ. ευρώ στο κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΕΚΟ Υπερήφανος Χορηγός των αθλητών Νικολαΐδη & Κεφαλά



Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και μεγάλη τιμή η ΕΚΟ είναι Υπερήφανος Χορηγός δύο άξιων αθλητών μας, των Αλέξανδρου Νικολαΐδη και Κωνσταντίνας Κεφαλά, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου 2012.
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αγωνίζεται στο άθλημα του TAE KWON DO και θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής που θα μπει πρώτος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει ήδη τιμήσει τη χώρα μας με πολλές διακρίσεις αλλά και δύο ασημένια ολυμπιακά μετάλλια.
Η Κωνσταντίνα Κεφαλά είναι μαραθωνοδρόμος και είναι μία από τις πιο νέες εισόδους στην Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή ένα εξαιρετικό ταλέντο, μια πολλά υποσχόμενη αθλήτρια.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Ι. Ψυχογυιός, δήλωσε : «Θεωρώ πως είναι υποχρέωση της ΕΚΟ αλλά και κάθε μεγάλης ελληνικής εταιρίας να στηρίξει αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται σκληρά και, με ελάχιστους πόρους συναγωνίζονται επάξια μεγάλα ονόματα του χώρου. Η Ελλάδα έχει πολλά τέτοια ταλέντα και είναι καθήκον μας να σταθούμε πλάι τους. Είμαστε εθνικά υπερήφανοι που υποστηρίζουμε τους πρωταθλητές μας, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Κωνσταντίνα Κεφαλά!» 
ΠΗΓΗ;www.energypress.gr

Συμβόλαια για 6 νέα διυλιστήρια υπογράφει η Νιγηρία



Η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής, η Νιγηρία, ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίων με την αμερικανική εταιρεία Vulcan Energy για την κατασκευή έξι διυλιστηρίων έναντι 4,5 δις. δολαρίων.
Η Νιγηρία παράγει σήμερα 2 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, γεγονός που την τοποθετεί στην 8η θέση παγκοσμίως.
Είναι όμως υποχρεωμένη να εισάγει με πολύ αυξημένη τιμή καύσιμα παρά το γεγονός ότι η παραγωγή τους γίνεται με δικό της πετρέλαιο και αυτό διότι δεν διαθέτει μονάδες διύλισης.
Τα δύο πρώτα Vulcan Energy θα είναι έτοιμα μέσα σε ένα χρόνο, ενώ αναμένεται να παράγονται όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και των έξι 180.000 βαρέλια την ημέρα. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Ξεκινά η αξιολόγηση των προσφορών για τα πετρέλαια - Ορίστηκε η Επιτροπή



Η 17μελής Επιτροπή η οποία θα αναλάβει την αξιολόγηση των προσφορών που υπεβλήθησαν για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο) ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελου Λιβιεράτου.
Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Μαθιουδάκης με αναπληρώτρια την καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Σταματάκη η οποία συμμετείχε στην ομάδα προετοιμασίας του διαγωνισμού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενστάσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ



Εμπλοκή παρατηρήθηκε, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, τις τελευταίες ώρες στις συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και ειδικά για τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν ενστάσεις ως προς τη διατυπωθείσα πρόθεση του κ. Α. Σαμαρά να εντάξει στο πρώτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων τη ΔΕΗ και συγκεκριμένα τον τομέα της παραγωγής ρεύματος και το λειτουργικό έργο της επιχείρησης. Αν και δεν εκτιμάται ότι το ζήτημα αυτό θα ανατρέψει τις ισορροπίες που υπάρχουν αυτή την ώρα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, εντούτοις χθες αναβλήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων και το όλο θέμα παραπέμφθηκε στους αρχηγούς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενδιαφέρον Γαλλικών, Ιταλικών και Γερμανικοί Ομίλων για την ΔΕΗ



Το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση μονάδων της ΔΕΗ ή την είσοδό τους στην εταιρεία ως στρατηγικοί μέτοχοι έχουν εκδηλώσει γαλλικοί, ιταλικοί και γερμανικοί ενεργειακοί όμιλοι. Καθώς την περίοδο αυτή ξαναρχίζει η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εκδηλώνεται εκ νέου ενδιαφέρον εκ μέρους ξένων ενεργειακών κολοσσών, οι οποίοι, μάλιστα, βλέπουν την επιχείρηση ως εφαλτήριο για την ΝΑ Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κρούσεις έχουν γίνει από τη γερμανική RWE, ενώ σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον ξένων ομίλων που είναι παρόντες στην ελληνική αγορά, όπως η ιταλική Edison (μέλος του ομίλου της EDF). Ας σημειωθεί ότι οι σχετικές κρούσεις έχουν γίνει τόσο προεκλογικά όσο και πρόσφατα.
Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση ανεξάρτητα από το αν η ΔΕΗ θα ενταχθεί ή όχι στο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων – είναι τόσο η πώληση πακέτου λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της με οδηγό το ιταλικό μοντέλο που το 1999 οδήγησε στο «σπάσιμο» της ENEL (της ιταλικής ΔΕΗ), όσο και η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ