Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το έπος της Πολωνίας!

ΕΚΛΟΓΕΣ


ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΥ

Αναγνώστης φωτογράφισε το πλοίο "φάντασμα" του Θερμαϊκού


Προ ενος περίπου έτους ειχα βγάλει μια φωτογραφία στην παραλία Θεσσαλονίκης συγκεκριμμένα ένα μηχανοκίνητο που έκαμνε κάτι φιγούρες στην θάλασσα.... Οταν πήγα στο σπιτι και έβαλα στον υπολογιστή τις φωτογραφίες , είδα σε μια, αυτην την αχνη φιγούρα (αριστερά) που μοιαζει με καποιας μορφης ιστιοφόρο αλλα καπου πανω απο την επιφάνεια της θάλασσας και μάλιστα μεσα σε κατι σαν συννεφάκι ενώ προεξείχε το κατάρτι του... με μια απλη επεξεργασια στο κοντράστ(δεξιά) φανηκε πολύ καλύτερα... Την άλη μέρα διαβάζοντας σε μια εφημερίδα στο διαδίκτυο βρήκα το κείμενο που επισυνάπτω στην φωτογραφία...
 
ΠΗΓΗ:/tro-ma-ktiko.blogspot.com

Aποκάλυψη-ντοκουμέντο: Δείτε από πότε γνώριζε την ύπαρξη πετρελαίου το Ελληνικό κράτος!!!!


Φωτογραφία για Aποκάλυψη-ντοκουμέντο: Δείτε από πότε γνώριζε την ύπαρξη πετρελαίου το Ελληνικό κράτος!!!!
Τα δύο τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσεως, ενεφανίσθησαν διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι-«ερευνητές» και άλλοι… «ειδήμονες» κι άρχισαν να ομιλούν με ύφος περισπούδαστο για τον πλούτο που κρύβει μέσα της η ευλογημένη ελληνική γη, σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.τ.λ. Ποια είναι η αλήθεια, την οποία κρύβουν επιμελώς οι έμμισθοι παπαγάλοι του συστήματος της «δημοκρατίας»-ξενοκρατίας; Το ελληνικόν κράτος εγνώριζε για την ύπαρξιν των πετρελαίων από τα προπολεμικά χρόνια!
Πιο συγκεκριμένα, είχα στην κατοχήν μου ένα λεύκωμα του έτους 1939, έκδοση του Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού. Επρόκειτο για τα πεπραγμένα του εθνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, κατά τα έτη 1938-1939. Παρέδωσα το λεύκωμα στον φυσικό διάδοχο του Ι. Μεταξά, τον Γ.Γ. του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, κ. Ν. Μιχαλολιάκο, ο οποίος διέταξε την ακριβή ανατύπωσίν του –τιμής ένεκεν-. Το λεύκωμα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Χρυσής Αυγής και μπορεί να το προμηθευθεί ο καθένας.
Εις το μέσον του βιβλίου, υπάρχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Εθνικού Κυβερνήτου στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας, με τέσσερα φωτογραφικά ντοκουμέντα. Τι έκανε στην συγκεκριμένη περιοχή ο Ι. Μεταξάς; Έθεσε σε λειτουργία το πρώτο γεωτρύπανο για την άντληση των ελληνικών πετρελαίων!!!
Ιδού και οι σχετικές λεζάντες:
Κατά την περιοδείαν του ανά την Ηλείαν, ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως επεσκέφθη τας παρά το Κατάκωλον εγκαταστάσεις, όπου γίνονται γεωτρήσεις δια την ανεύρεσιν πετρελαιοπηγών.
… Εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων, έστρεψεν ο ίδιος ένα μοχλόν και μετέδωσε την κίνησιν εις το γεωτρύπανον, το οποίο ήρχισε να λειτουργεί… Και ετόνισε: «Αρχίσατε την εργασίαν σας. Ο Θεός να βοηθήσει το έργον σας. Είμαι βέβαιος ότι με την δραστηριότητά σας και την πείραν, που έχετε, θα κάμετε παν το δυνατόν, δια να εύρετε το πετρέλαιον, το πολύτιμον αυτό αγαθόν δια τον τόπον μας…».
Μετά ήρθε ο πόλεμος..............................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκθεση με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον στην Τεχνόπολη



Έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών, με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον, διοργανώνει από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου 2012, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στην Τεχνόπολις,  του Δήμου Αθηναίων.
Στους μαθητικούς διαγωνισμούς- που πραγματοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά 2011-2012-συμμετείχαν  μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Αυστρία . Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό φωτογραφίας οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν τα 2 πρώτα διεθνή βραβεία του διαγωνισμού. Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν για το Ευρωπαϊκό έργο 10ACTION,  που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας.
Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την οπτική σκοπιά των παιδιών και των εφήβων. Πιο συγκεκριμένα θα εκτεθούν:
- 2700 έργα ζωγραφικής από μαθητές Δημοτικού, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια,
- 400 έργα φωτογραφίας από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 
- 150 έργα από μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, που συμμετείχαν στον  διαγωνισμό ιδεών – κατασκευών με θέμα την βιώσιμη ανάπτυξη
Τεχνόπολις  αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», Κτίριο «Δ12»: Πειραιώς 100,Γκάζι
Ώρες προσέλευσης κοινού:27 και 28 Ιουνίου 9:00 – 21:00
25, 26 και 29 Ιουνίου 9:00 – 17:00 και το βράδυ 21:30 – 24:00
Είσοδος ελεύθερη 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Από Δευτέρα η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου



Aπό τη Δευτέρα 18 Ιουνίου μέχρι και τις 5 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (exams.minedu.gov.gr).
Για την εφαρμογή της διαδικασίας οι υποψήφιοι έχουν κληθεί να προσέλθουν μέχρι τις 22 Ιουνίου στα λύκεια για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.
Με αυτό το password και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι θα μπορούν να επεργάζονται και τελικά να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους μέχρι την Πέμπτη 5 Ιουλίου. 
ΠΗΓΗ:/www.zougla.gr

Αναγνωρίζει τις συνέπειες από την εγκατάλειψη του Μπουργκάς η Βουλγαρία



«Σταμάτησα τον πυρηνικό σταθμό «Μπέλενε», σταμάτησα τον «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη Ωστόσο, από κάπου πρέπει να κερδίζει κανείς», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, παραδεχόμενος εμμέσως τις αρνητικές επιπτώσεις για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας από τις εν λόγω αποφάσεις.
Όπως επισημάινουν Βούλγαροι σχολιαστές,  πρόκειται για ουσιαστική μεταβολή (σκοπίμως ή μη) των μέχρι τώρα επισήμων θέσεων του κ. Μπορίσοφ, του υπουργού Οικονομικών Σιμεόν Ντιάνκοφ και άλλων αρμοδίων κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι έχουν επαναλάβει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους τα τελευταία τρία χρόνια τους ισχυρισμούς της επίσημης Σόφιας, ότι το στρατηγικό έργο είναι "οικονομικά ασύμφορο και περιβαλλοντολογικά επικίνδυνο για τη Βουλγαρία".
Οι Βούλγαροι παρατηρητές υπενθυμίζουν, με την αφορμή αυτή, ότι ο αρμόδιος υπουργός, κ. Ντιάνκοφ είχε δώσει έμφαση στην εκτίμηση της Σόφιας, ότι «η συμμετοχή της Βουλγαρίας στο σχέδιο «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» δεν εξυπηρετεί τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα της χώρας και ότι η υλοποίησή του μπορεί να απειλήσει το περιβάλλον, τον τουρισμό, την αλιεία κ.λπ. στα βουλγαρικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας», όπως υποστήριξε ο Βούλγαρος αξιωματούχος στις δηλώσεις, με τις οποίες ανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησής του να αποχωρήσει από το σχέδιο τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο πρωθυπουργός, κ. Μπορίσοφ προσπάθησε με τις προαναφερόμενες σημερινές δηλώσεις του να τεκμηριώσει την «ιδιαίτερη προσοχή, την οποία αποδίδει η κυβέρνηση στην προστασία του περιβάλλοντος», όπως τόνισε. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Το Δημόσιο θα Διατηρήσει Πλειοψηφικό Έλεγχο στις Ενεργειακές Εταιρίες - Δεν Πωλείται η ΔΕΗ»



Τον πλήρη έλεγχο του δημοσίου στις κρίσιμες για την ελληνική οικονομία ενεργειακές εταιρίες, όπως, η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ και η ΕΛ.ΠΕ., υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το σκεπτικό δεν προτίθεται να συνεχίσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης στις τρεις τελευταίες, στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δεν θα επιτρέψει την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, υποχρέωση που απορρέει από το Μνημόνιο και για την οποία πιέζει η Ε.Ε. προκειμένου να ανοίξει η αγορά.
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο energia ο Νίκος Γεωργακάκης, υπεύθυνος τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ και ο Δημήτρης Μπαμπασίκας, υπεύθυνος Επιτροπής Ενέργειας, αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει άμεση κρατικοποίηση των ενεργειακών εταιριών, αλλά θα επιδιωχθεί ο πλειοψηφικός έλεγχος, μέσω της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Για την έρευνα υδρογονανθράκων, επισημαίνεται ότι θα προηγηθεί η στελέχωση του Φορέα, πιθανόν και με ξένα εξειδικευμένα στελέχη, ενώ θα επανεξετασθεί και η φορολόγηση για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Πρίνου. Σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση ΑΟΖ, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν θα σπεύσει να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία αυτή, αλλά θα επιλέξει τον κατάλληλο χρόνο, με τη βελτίωση του διεθνούς κλίματος και μέσω της διαβούλευσης των θέσεων της χώρας με τους γείτονες της στη Μεσόγειο. Για τις ΑΠΕ υποστηρίζεται η συμμετοχή τους στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, αλλά με τρόπο που να μην επιβαρύνει τον καταναλωτή. Τέλος, υπερθεματίζεται η δημιουργία αγωγών φυσικού αερίου, για την ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδος, ενώ καταδικάζονται επεμβάσεις για τη ματαίωση αγωγών με τη Ρωσία.
-Με βάση το πρόγραμμα που παρουσιάσατε πρόσφατα ποια θα είναι η συμβολή των δημόσιων επιχειρήσεων στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ποια θα είναι η θέση σας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς εταιριών, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, που ελέγχονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από ιδιώτη.
«Στο οικονομικό πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο Α.Τσίπρα και τον Γ. Δραγασάκη αναφέρεται ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ότι μπορούν να γίνουν μοχλός ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης και ανασυγκρότησης του παραγωγικού συστήματος, με εντατικοποίηση των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση τους, με νέους θεσμούς αυθεντικής συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων, μακριά από κομματικές, εργοδοτικές ή άλλες πελατειακές λογικές. Επίσης, με διερεύνηση των δυνατοτήτων για σύναψη προγραμματικών συνεργασιών ανάμεσα στον δημόσιο τομέα και ιδιωτικές επιχειρήσεις, εγχώριες ή και αλλοδαπές, με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την επέκτασή τους σε νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα παγώσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις των στρατηγικής σημασίας για την Εθνική οικονομία Δημόσιων Οργανισμών που πέρασαν στο περίφημο Ειδικό Ταμείο και θα επαναφέρουμε σταδιακά και ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας, υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικές επιχειρήσεις που είτε βρίσκονται σε πορεία ιδιωτικοποίησης είτε έχουν ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.λπ.)». Αυτό αφορά και την ΕΛ.ΠΕ. που είναι εταιρεία στρατηγικής σημασίας». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ειδήσεις » Ελληνικές » Έργα €18 Εκατ. από το ΙΓΜΕ

Ειδήσεις » Ελληνικές » Έργα €18 Εκατ. από το ΙΓΜΕ