Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ



Τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, απλά επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά πως ο πόλεμος δεν είναι Δεξιά ή Αριστερά, δεν είναι Ευρώ ή Δραχμή. Αυτές μπορεί να είναι μερικές τακτικές μάχες, αλλά σε καμιά περίπτωση ο πόλεμος.
Ο κόσμος εκτός από το  να φοβάται για το τι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ, πρέπει να ελπίζει ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΙ και κυριως να ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα χωριστεί ισομερώς σε δυο στρατόπεδα: σε αυτούς που φοβούνται για το μέλλον τους και θα επιλέξουν αυτόν που τους καθησυχάζει περισσότερο και σε αυτούς που θα επιλέξουν αυτόν που θα τρομάξει περισσότερο… αυτούς που φοβούνται.
Η νέα Μεταπολίτευση απαιτεί μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, με «πρωτοπορία» τη νέα δημιουργική γενιά που θέλει να κάνει τη φυγή προς τα εμπρός για την ανάπτυξη και τη δημιουργία. 

Καυγάς Παυλόπουλου Κασιδιάρη

TA XAΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

eglimatikotita.gr: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡ...

eglimatikotita.gr: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡ...: «ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ… ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ» Προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των κουκουλοφόρων

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των κουκουλοφόρων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: TO NOMOΣXEΔIO «YΓEIONOMIKHΣ ΦΡONTIΔAΣ» ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: TO NOMOΣXEΔIO «YΓEIONOMIKHΣ ΦΡONTIΔAΣ» ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ...: Τ ο Νομοσχέδιο σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα στην Αμερική, ή εν συντομία το νομοσχέδιο H.R. 3200, μόλις εγκρίθηκε στο Κογκρέσο κα...

Η Νέα Οικονομική Πραγματικότητα Οδηγεί τις Διεθνείς Τιμές Πετρελαίου



Η υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού κάτω από το επίπεδο των $100.00 το βαρέλι για την ποικιλία Brent στο ICE του Λονδίνου είναι ίσως το πιο δυνατό μήνυμα για την μειούμενη ευρωστία της παγκόσμιας οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πτώση κατά $25 ολόκληρα δολάρια από τα υψηλά του Απριλίου 2012 μέχρι το χθεσινό κλείσιμο του Brent στα $97.14 για συμβόλαια παραδοτέα τον Ιούλιο, συνετελέσθη τις τελευταίες 7-8 εβδομάδες, δηλαδή την περίοδο όπου εντείνονταν οι φόβοι για επικείμενη διάσπαση της ευρωζώνης με αιχμή του δόρατος τα καθημερινά σενάρια για την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ. Είναι επίσης η ίδια χρονική περίοδος όπου άρχισε να γίνεται αισθητή και δια γυμνού οφθαλμού η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη όπου ή οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά 0.1% εφέτος για να ανακάμψει με ρυθμό +0.9% το 2013 (στοιχεία ΟΑΣΑ).
Η διαρκώς επιδεινούμενη δημοσιοοικονομική κατάσταση............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δένει τα πλοία της η NEL λόγω έλλειψης καυσίμων



Την άμεση καταβολή των χρημάτων, που οφείλονται σε μισθώματα εκτέλεσης δρομολογίων άγονων γραμμών προκειμένου να μπορέσει να προμηθευτεί καύσιμα και να μη «δέσει» τα πλοία της από αύριο 13/06, ζητεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.
Όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της NEL Γιάννης Αβραντίνης οι οφειλές από το υπουργείο Ανάπτυξης προς τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και τη θυγατρική της εταιρεία «Σι-Λίνγκ Φέρρις» από πέρυσι τον Οκτώβριο για την εκτέλεση δρομολογίων άγονων γραμμών, ξεπερνούν τα 8.800.000 ευρώ.
Ο κ. Αβραντίνης τόνισε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών η οποία θα επιδοθεί μέσω δικηγορικού γραφείου στον υπηρεσιακό υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννη Στουρνάρα σήμερα το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείει τα πλοία της NEL από αύριο να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια άγονων γραμμών, καθώς καμία εταιρεία πετρελαιοειδών δεν δίνει επί πιστώσει πλέον ακτοπλοϊκό καύσιμο ενώ οι τράπεζες δεν διευκολύνουν τις εταιρείες με χρηματοδότηση. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

ΦΗΜΕΣ


Αλλάζει από τον επόμενο μήνα ο τρόπος πληρωμής ; 

Εκλάπη ... Φωτοβολταϊκό Πάρκο στις Σέρρες!



Ένα ολόκληρο φωτοβολταϊκό πάρκο εκλάπη από το χωράφι στο οποίο ήταν εγκατεστημένο, στο Στρυμονοχώρι Σερρών. Την περίεργη κλοπή αντελήφθη ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης, όταν, επισκεπτόμενος το κτήμα, βρήκε μόνο τα τσιμεντένια πέλματα των 176 από τα 220 φωτοβολταϊκά που είχε εγλκαταστήσει, χωρίς τα πάνελ ! 
Όπως διαπίστωσε, ο ατσαλένιος φράχτης είχε παραβιαστεί από πολλές πλευρές και στη θέση των φωτοβολταϊκών έμειναν μόνο οι τσιμεντένιες υποστηρικτικές βάσεις .
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες κατάφεραν να μπουν αργά χθες τη νύχτα στην εγκατάσταση με φορτηγό και, αφού ξεβίδωσαν τα φωτοβολταϊκά πάνελ με ειδικά κλειδιά, έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς το φωτοβολταϊκό πάρκο δεν ήταν σε κατοικημένη περιοχή.
Άγνωστη παραμένει η οικονομική ζημία που προκλήθηκε στον ιδιοκτήτη των φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ σήμερα εκτιμητές της ασφαλιστικής εταιρείας θα εξετάσουν την υπόθεση, ενδεικτικά οι πρώτες πληροφορίες φέρουν ζημία άνω των 80.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Αύξηση τζίρου 33%, αλλά και ζημιές το 2011, κατέγραψε η Πετρογκάζ



Μεγάλη αύξηση εσόδων, αλλά ζημία μετά την καταβολή φόρων, κατέγραψε το 2011 η Πετρογκάζ, μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία εμφιάλωσης υγραερίων.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδά της τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 123,02 εκατ.
ευρώ, από 92,79 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση κατά 32,6% σε ποσοστό και κατά 30,23 εκατ. ευρώ σε αξία.
Η επιχείρηση, η οποία διαθέτει μεγάλη βιομηχανική μονάδα στον Ασπρόπυργο Αττικής, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το μεικτό της περιθώριο στα επίπεδα του 2010, με αποτέλεσμα τα μεικτά κέρδη να αυξηθούν στο επίπεδο των 33,17 εκατ. ευρώ, έναντι μεικτών κερδών 31,53 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+5,2%), αλλά να μειωθούν ως ποσοστό των εσόδων.
Συγκεκριμένα, το μεικτό περιθώριο συμπιέστηκε κατά επτά εκατοστιαίες μονάδες στο 27%, από 34% την προηγούμενη χρήση.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν σε 4,71 εκατ. ευρώ, έναντι 2,45 εκατ. ευρώ το 2010 (+92,2%), λόγω συμπίεσης των δαπανών εμπορικής λειτουργίας.
Η επιχείρηση κατέγραψε, εν τέλει, κέρδη προ φόρων 386.000 ευρώ το 2011 έναντι αντίστοιχων κερδών 121.000 ευρώ έναν χρόνο πριν, αφού επιβάρυνε τα αποτελέσματά της με σημαντικού ύψους προβλέψεις για κινδύνους.
Μετά τον συνυπολογισμό των φόρων της χρήσης προέκυψε καθαρή ζημία 237.000 ευρώ το 2011 έναντι αντίστοιχης ζημίας 1,72 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.
Τα αποτελέσματα του έτους 2010 είχαν επιβαρυνθεί με διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμενων χρήσεων.
Τα ίδια κεφάλαια της Πετρογκάζ ανέρχονται σε 9,69 εκατ.
ευρώ και αντιστοιχούν στο 21,6% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 44,93 εκατ. ευρώ 
ΠΗΓΗ:/www.express.gr


Συνταξιοδότηση με 4.500 ένσημα

Συνταξιοδότηση με 4.500 ένσημα   

Βάφτισαν «βιοκαύσιμο» τα τεμαχισμένα ελαστικά



Βάφτισαν στερεό «βιοκαύσιμο» τα τεμαχισμένα ελαστικά, δίνοντας, σε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία (εντός μιας ημέρας, από την υποβολή του σχετικού αιτήματος) άδεια να τα χρησιμοποιεί, ως καύσιμη ύλη, για την παραγωγή ασβέστη. Αγνοώντας, μάλιστα, ότι προ έτους, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του είχαν επιβάλλει, για τον λόγο αυτό, υψηλό πρόστιμο. Ερωτηθείς, από το kathimerini.gr, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ασβέστου, Σπύρος Δουκέρης, για το θέμα, κατέστησε σαφές, ότι καμιά επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής ασβέστου, όχι μόνο δεν διαθέτει άδεια χρήσης τεμαχισμένων ελαστικών, αλλά ορίζεται ρητά, στην αδειοδότησή τους, ότι η χρήση των τεμαχισμένων ελαστικών, ως καύσιμης ύλης, απαγορεύεται.
Όλα αυτά -και πολλά ακόμη, συμβαίνουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό τις ευλογίες του γενικού γραμματέα, Άρη Αλεξόπουλου, που έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παρέμβασης στο έργο τους.
Όπως, για παράδειγμα, όταν (καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του), παρενέβη, προκειμένου να αποτρέψει τον υπηρεσιακό υπουργό, Γρηγόρη Τσάλτα, να υπογράψει τα πρόστιμα που έχουν επιβάλλει σε ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής.
Ή όπως στην περίπτωση του Γραμματικού, όταν, σε συνεργασία και με άλλους παράγοντες του Υπουργείου, επιχείρησε να βγάλει αναξιόπιστο το πόρισμα των επιθεωρητών, ζητώντας από τον υπηρεσιακό υπουργό, Γρηγόρη Τσάλτα, να μην το λάβει υπόψη του, αφού υπάρχουν εκθέσεις πανεπιστημιακών, ότι όλα έγιναν καλά...
Ή όπως στην περίπτωση του αριθμού των εν ενεργεία παράνομων χωματερών, τις οποίες το Υπουργείο, θέλει να ανέρχονται σε 50 – 60, ενώ περί τις διακόσιες παράνομες χωματερές, υπάρχουν μόνον στην Πελοπόννησο.
Ας επανέλθουμε, όμως, στην αδειοδότηση συγκεκριμένης βιομηχανίας, να χρησιμοποιεί ως καύσιμο, τεμαχισμένα ελαστικά..............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Πετρέλαιο, το Αίμα και η Διγλωσσία της Δύσης



Η Μέση Ανατολή είναι το νεκροταφείο των ηθικών εξωτερικών πολιτικών. Κάθε φορά που οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν περήφανα για την δέσμευσή τους προς τον πολιτικό πλουραλισμό, το δίκαιο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η περιοχή αυτή έρχεται για να τους ντροπιάσει.
Οι ντόπιοι κάνουν συνήθως λόγο για την διγλωσσία της Δύσης. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Ακόμα και αν αφήσει κανείς στην άκρη την αποικιοκρατία, η πρόσφατη ιστορία είναι γεμάτη με άσχημα παραδείγματα της εξύψωσης των εγωπαθών συμφερόντων πάνω από τις διακηρυγμένες αξίες. Ένα καλό σημείο για να αρχίσει κανείς είναι το 1953 και η ανατροπή του Μοχάμεντ Μοσαντέγκ από τις ΗΠΑ (με την προτροπή της Βρετανίας). Η επιλογή του τότε Ιρανού πρωθυπουργού να αγκαλιάσει τον οικονομικό εκσυγχρονισμό και την κοινωνική αναμόρφωση υποσχόταν ένα λαμπρό μοντέλο για την περιοχή. Έκανε όμως το λάθος να πιστέψει ότι το Ιράν και όχι η Βρετανία θα έπρεπε να ελέγχει το πετρέλαιο.
Τα αρχεία των δυτικών υπουργείων εξωτερικών βρίθουν αποδείξεων για τις αντιφάσεις και την υποκρισία. Οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διπλωμάτες που βρίσκονταν στην περιοχή έγραψαν τις προηγούμενες δεκαετίες πάμπολλες αναφορές που θέτουν ερωτήματα για το αν η στήριξη αυταρχικών καθεστώτων ταιριάζει με τις οικουμενικές αξίες. Ή αν η μονόπλευρη στήριξη του Ισραήλ παραβιάζει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Τα τηλεγραφήματα αυτά δεν διαβάστηκαν. Οι τύραννοι είχαν το πετρέλαιο και οι Παλαιστίνιοι ήταν ανίσχυροι.
Πάνω από 50 χρόνια αργότερα, οι εντάσεις έχουν εμφανιστεί και πάλι με τη μορφή της αντίδρασης απέναντι στην Αραβική Άνοιξη. Μετά από κάποιο δισταγμό, οι δυτικοί ηγέτες αποφάσισαν ότι η λαϊκή έκκληση για δημοκρατία είναι γενικά ένα θετικό πράγμα. Ακούγοντας τους πολιτικούς αυτούς, θα φανταζόταν κανείς ότι πάντα κουβαλούσαν τον πυρσό της αραβικής δημοκρατίας.
Αυτό ισχύει μέχρι να φτάσεις στην ουσία. Η δημοκρατία είναι πολύ καλή, αρκεί να μην απειλεί τα δυτικά συμφέροντα. Οι εκλογές είναι μια χαρά, εκτός αν οι ψηφοφόροι θέλουν να εκλέξουν τους ισλαμιστές. Η στήριξη για τις εξεγέρσεις ήταν μέχρι τώρα περιορισμένη και υπό όρους.
Βεβαίως...............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


13/06/2012
              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Στις 09.06.12 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Γενικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε η Τροποποίηση του Ασφαλιστικού Προγράμματος της Groupama.

Ένα Γενικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε όχι για να κάνει αυτό που ορίζει το Καταστατικό αλλά για να « νομιμοποιήσει » μετά από 11 μήνες την επιμελημένα κρυφή πράξη του Προεδρείου.
Μια πράξη που είχε ως αντίκτυπο οικονομικές παρενέργειες στο αποταμιευτικό μας χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ.

Το κορυφαίο όμως ζήτημα είναι η συνεχόμενη αντικαταστατική λειτουργία του Προεδρείου που έχει φέρει ήδη στους εργαζόμενους ζημίες.  Θυμίζουμε τις εν κρυπτώ και αντικαταστατικές λειτουργίες όπως οι προϋπηρεσίες των νεοπροσληφθέντων, το πρόγραμμα εργασίας βάρδιας των Β.Ε.Θ. που μετά τη συμφωνία και την υπογραφή του ήρθε προς έγκριση, τις συνδικαλιστικές απαλλαγές, τα 26.000,00 € για τις Δημόσιες Σχέσεις τους που το ποσό δεν έγινε γνωστό επιμελώς για αρκετές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλα πολλά.

Έγινε λοιπόν ένα Γενικό Συμβούλιο που αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως όφειλε, δεν είχε παρά μόνο απλούς χειροκροτητές του Προεδρείου.  Χειροκροτητές του Προεδρείου που ούτε λίγο ούτε πολύ είχε το συνηθισμένο επιχείρημα ότι για όλα φταίει η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ.

Το αποκορύφωμα των « επιχειρημάτων » του Προεδρείου ήταν το καταπληκτικό :  « εντάξει έγινε ένα λάθος και είναι μαγκιά να το αναγνωρίζεις ».

Πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι μαγκιά είναι όταν θεωρείς ότι έχεις λάθος να προσπαθείς να το διορθώσεις και όχι να επιμένεις στο λάθος.  Σε κάθε άλλη περίπτωση θεωρείται τζάμπα μάγκας.
Στο Γενικό Συμβούλιο κατατέθηκε από την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ ολοκληρωμένη πρόταση για το Ασφαλιστικό Πρόγραμμα της Groupama, επ΄ωφελεία του συνόλου των εργαζομένων (παλιών και νέων), ούτως ώστε να αποτελέσει και πρόταση προς την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η οποία απερρίφθη κατηγορηματικώς.

Το συγκλονιστικό είναι, ότι την απέρριψαν λόγω του Καταστατικού, ξεχνώντας ότι έπραξαν παρομοίως, δηλαδή με απόφαση Γενικού Συμβουλίου προσέφυγαν σε Γενική Συνέλευση για την επικύρωση της ΕΣΣΕ πράγμα που δεν όριζε το Καταστατικό.

Τελικά το Προεδρείο αποδεικνύει ότι δεν αφουγκράζεται την θέληση των εργαζομένων και δείχνει να μην τους υπολογίζει πια.

Θεωρούμε πλέον ότι σήμερα δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει καταλάβει τι σήμαιναν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ, όταν από τα τα δημόσια βήματα κατά τις ημέρες των εορτών διατυμπάνιζε ότι : «οι εργαζόμενοι θα βάλουν πλάτη».  Το μόνο που έχει απομείνει είναι να δούμε πόσο επιτέλους πλάτη έχουμε βάλει.  Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι αυτά που βιώνουμε σήμερα στη Διακίνηση του Νότου, στα Οργανογράμματα, στις Άδειες Εκτέλεσης Εργασιών και άλλων ζητημάτων φαίνεται να είναι η Αρχή των δεσμεύσεων τους.




ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Καρκίνο προκαλούν τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ


Καρκίνο προκαλούν τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ
Τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ προκαλούν καρκίνο στους ανθρώπους, δήλωσαν σήμερα εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αύξησαν το βαθμό επικινδυνότητας από τα καυσαέρια του πετρελαίου με βάση τα στοιχεία που τα συνδέουν με τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης.
Σε μια ανακοίνωση που ενδέχεται να προκαλέσει κατάπληξη μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων και φορτηγών, η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), το τμήμα για τον καρκίνο του ΠΟΥ, αναταξινόμησε τα καυσαέρια από κινητήρες ντίζελ από την ομάδα 2Α, των πιθανών καρκινογόνων ουσιών, στις ουσίες της ομάδας 1, που έχουν σαφή σύνδεση με τον καρκίνο.
"Η ομάδα εργασίας των (εμπειρογνωμόνων) διαπίστωσε ότι τα καυσαέρια του ντίζελ μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα και σημείωσε, επίσης, μια θετική συσχέτιση με έναν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η IARC.
Η απόφαση είναι το αποτέλεσμα μιας εβδομαδιαίας συνόδου ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που αξιολόγησαν τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη δυνατότητα πρόκλησης καρκίνου των καυσαερίων του ντίζελ και της βενζίνης.
Η ομάδα δήλωσε ότι τα καυσαέρια βενζίνης θα πρέπει να ταξινομούνται ως "πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο", ένα εύρημα που παραμένει αμετάβλητο από την προηγούμενη εκτίμηση της IARC το 1989. 
ΠΗΓΗ:www.imerisia.gr

Έρευνες πετρελαίου​: Με μισή καρδιά καταθέτουν προσφορές στις 2/7



Πολιτική αστάθεια, αλληλοσυγκρουόμενες διακηρύξεις κομματικών στελεχών για τη διαχείριση του ορυκτού πλούτου και επικοινωνιακές αστοχίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, προκαλούν έντονους προβληματισμούς στις εταιρείες έρευνας πετρελαίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις ερευνητέες περιοχές.
Η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία οι εταιρείες θα καταθέσουν προσφορές για τις περιοχές Κατάκολου, Ιωαννίνων και Δυτικού Πατραϊκού είναι η 2 Ιουλίου.
Οι εταιρείες που αγόρασαν από το υπουργείο τα σεισμικά στοιχεία για τις 3 αυτές περιοχές, μεταξύ των οποίων και ελληνικές, συνεχίζουν την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις προσφορές τους.
Όπως επισημαίνουν στο euro2day πηγές ελληνικής εταιρείας, από τη στιγμή που διαθέσαμε 70.000 ευρώ για την αγορά των στοιχείων και επενδύουμε πολλαπλάσια ποσά σε ανθρωποώρες, λογισμικό και υπηρεσίες για την ανάλυσή τους, είναι αδύνατο να κάνουμε πίσω. Ωστόσο όπως τονίζουν, προκαλεί άγχος η πολιτική αστάθεια και η απουσία συνομιλητή.
Αναφορικά με τον αριθμό των εταιρειών που θα καταθέσουν προσφορές και το μέγεθός τους, πηγές της αγοράς αναφέρουν στο euro2day ότι οι προοπτικές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ευοίωνες.
Μεγάλη ευθύνη επιρρίπτουν.............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ