Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μειωμένες οι ελληνικές εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία το 2011




Κατά 38,72% συρρικνώθηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου της χώρας μας από τη Ρωσία το 2011, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής όπως τα επεξεργάστηκε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα λοιπά ενεργειακά προϊόντα (ορυκτέλαιο και φυσικό αέριο) κινήθηκαν ανοδικά.                             ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΣΣΕ


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΔΕΗ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


      Με την αποστολή Εξώδικης Δήλωσης – Πρόσκλησης προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ, κορυφώνει την αντίδρασή του ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στις προθέσεις τις Ομοσπονδίας για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, με το πλαίσιο του κειμένου που εγκρίθηκε με μόλις οριακή πλειοψηφία, μη συμπεριλαμβανομένων των σημαντικότατων παραμέτρων που βάζει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ).
     Εξ αρχής ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές, εξέφρασε ξεκάθαρα τη θέση του ότι ΔΕΝ πρόκειται να εξουσιοδοτήσει (ειδικά όταν η πλειοψηφία των σωματείων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους σε Σταθμούς Παραγωγής και Ορυχεία εκφράζουν την αντίθεσή τους)- τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει το σχέδιο της ΕΣΣΕ και έτσι όπως παρουσιάστηκε και πλέον μέσω του εξωδίκου, καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ σε άμεση συνάντηση-διαπραγμάτευση.
Σε διαφορετική περίπτωση, το Σωματείο προτίθεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, μηδέ εξαιρουμένων και των απεργιακών κινητοποιήσεων. .....ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν.Μαυρογιάννης: Αν όχι το 2014, το πολύ το 2015 θα έχουμε στην Κύπρο φυσικό αέριο




Αν η Τουρκία αμφισβητήσει την οριοθέτηση ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα και θεωρηθεί ότι αυτή η αμφισβήτηση είναι θεμιτή, «τότε τα βάζεις όλα στο τραπέζι και είναι πολύ επικίνδυνο γιατί...
θα καταλήξουμε να έχουμε γκρίζες ζώνες», δήλωσε ο υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης, τονίζοντας παράλληλα ότι η ύπαρξη της Κύπρου από μόνης της, εμποδίζει την Τουρκία να μονοπωλήσει την πρόσβαση της προς την περιοχή της Μέσης Ανατολής και περαιτέρω, και αν ήταν δυνατό να την βυθίσουν θα την βύθιζαν.
Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Ασφάλεια του Ενεργειακού Εφοδιασμού στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κύρια Ενεργειακά Σχέδια στην Ελλάδα και στην Κύπρο», που συνδιοργάνωσαν στο Ηράκλειο της Κρήτης τα Γραφεία Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Κύπρο και Ελλάδα, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι υπάρχει μια περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο, κυρίως, «δεν ξέρω αν είναι τρίγωνο. Είναι τρίγωνο αν δεν λάβουμε πλήρως υπόψη το Καστελόριζο, ίσως να είναι κάπως διαφορετικό το σχήμα, αν τα λάβουμε πλήρως υπόψη, εν πάση περιπτώσει εμείς επιδιώκουμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη.........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Citypress-gr®: Αποκαλυπτική επιστολή Βαρώτσου για τους σεισμούς

Citypress-gr®: Αποκαλυπτική επιστολή Βαρώτσου για τους σεισμούς: Στις 4 Νοεμβρίου 2011 ο Παναγιώτης Βαρώτσος σε επιστολή του προς το υπουργείο Πολιτισμού, επαναφέρει το ζήτημα επιχορήγησης του Πανεπιστημ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ


ΠΡΟΣ: Σ.Τ.Υ.Ε.


Ο τεχνικός κλάδος, τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί ισχυρή επίθεση σε όλα τα
επίπεδα.
Η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ραγδαία μείωση του ΠΔΕ, η
καθυστέρηση καταβολής από το δημόσιο των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις, οι
πολύ μεγάλες αυξήσεις στις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά τους
ταμεία και ιδιαίτερα στο ΤΣΜΕΔΕ, τα παιχνίδια με τα αποθεματικά των
ασφαλιστικών ταμείων και του ΤΕΕ είναι ορισμένες πτυχές της δύσκολης
πραγματικότητας.
Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συνομολογούν ΟΣΕΤΕΕ, ΣΤΥΕ, με
τους ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ, ΠΕΣΕΔΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΣΕΓΜ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΕΚΚΕ στον
Τεχνικό Κλάδο σηματοδοτούσε μία ισορροπία εργασιακής.
Η καταγγελία της από τους εργοδοτικούς φορείς μετά τη δυνατότητα που έδωσε το
δεύτερο μνημόνιο, δημιουργεί νέα επικίνδυνα δεδομένα στον κλάδο, καθώς
ενδεχόμενη διαχείριση με αδιαλλαξία από την πλευρά των επιχειρηματιών θα
οδηγήσει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε είσοδο των νέων εργαζομένων με
520 ευρώ μεικτά, άρα π.χ. για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς γύρω στα 200-
250 ευρώ καθαρά!
Δεν θα επιτρέψουμε τον εξευτελισμό των συναδέλφων τεχνικών υπαλλήλων, αλλά
και του συνόλου του τεχνικού κόσμου και την επιβολή ενός κράτους,
αναξιοπρέπειας, δουλείας και εργασιακού μεσαίωνα από τους επιχειρηματίες του
κλάδου με τα εξοντωτικά εργαλεία που τους έχουν οπλίσει τα δύο μνημόνια.
Δε θα επιτρέψουμε σε καμία σκοπιμότητα να παίξει με τις ζωές των συναδέλφων
μας.
Απαιτούμε την απόσυρση της καταγγελίας της ΕΚΣΣΕ και την έναρξη του
διαλόγου για την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής και κοινά αποδεκτής λύσης και την
υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Σύμβασης, χωρίς το ασφυκτικό περιθώριο του
τριμήνου και τον εκφοβισμό του ενδεχομένου μισθολογικής κατάρρευσης των
τεχνικών υπαλλήλων.

Επανεξέταση των Πετρελαϊκών Συμβολαίων Αποφάσισε η Λιβύη για να Διαπιστωθούν Τυχόν Παρανομίες




Ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Αμπντουραχίμ Ελ-Κείμπ, δήλωσε ότι η χώρα αναθεωρεί όλα τα πετρελαϊκά συμβόλαια που είχε υπογράψει το προηγούμενο καθεστώς με ξένες εταιρείες για να διαπιστώσει αν ήταν προϊόντα παράνομων πρακτικών.
Ο σκοπός, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι η ακύρωσή τους, αλλά η εξέτασή τους. «Επιβεβαιώνουμε ότι τα συμβόλαια υπογράφηκαν με νόμιμο τρόπο», σημείωσε. «Αν αυτό ισχύει, τότε θα τηρηθούν», πρόσθεσε.
Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις αυτές του Ελ-Κείμπ θα μπορούσαν να έχουν ποίκιλλες ερμηνείες. Αν η κυβέρνηση το επιθυμεί, θα μπορούσε να «ανακαλύψει» παρανομίες και παρατυπίες στα συμβόλαια και να τις χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα για την επαναδιαπραγμάτευσή τους.
Πάντως, σε γενικές γραμμές, η χώρα έχει πετύχει μια εντυπωσιακή επάνοδο της πετρελαϊκής της παραγωγής, η οποία είχε υποχωρήσει σημαντικά κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr